Italský svaz chce zastavit rychlý nárůst dluhů klubů

14.07.2022, 15:54
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (69)

Přidat komentář
Panini Calciatore

Futbalisti by nemali zarabat take peniaze ake zarabaju lebo ich nie su hodni.

Nie su vedci vdaka ktorym svet napreduje ani lekari ktori zachranuju zivoty.

Je to len zabava bez ktorej sa da zit.

Ak niekto argumentuje ze si to zasluzia lebo vo futbale sa tocia velke peniaze tak je to nezmysel kedze aj tato vyrocna sprava hovori ze kluby sa extremne zadlzuju hlavne vdaka neumerne vysokym platom hracov.

Keby sa vsetky kluby dohodli a stanovil by sa kategoricky platovy strop, vsetci by hrali dalej aj za mensie peniaze.

Reagovat
Miguel19

Je to len zabava bez ktorej sa da zit.

Reagovat
celestial-

Má pravdu, ale mierne by som to upravil, že je to len zábava, na ktorú sa bez pozerania dá žiť. Čiže vybehnúť niekam na dvor, ihrisko a pod. bez toho by som si to predstaviť nevedel

Reagovat
risk je zisk

Věř mi, oni všechno tohle vědí. Tohle všechno je jen bublina, která jednoho dne praskne. Pro ně to je věc zítřka.

Reagovat
smazaný uživatel

Zjistil jsi si kolik třeba berou špičkoví doktoři ve světě. Jen vypíchnu například, že majetek plastického chirurga Terryho Dubrowa se pohybuje někde okolo 50 milionu dolarů.

Zjisti si prosím nějaké informace než napíšeš další blábol.

Děkuji

Reagovat
Rudy

To teda nic moc. Pro nektere hrace pulrocni plat.

Reagovat
stuff

Reagovat
Panini Calciatore

Pocuj ty blabol plasticky chirurg nezachranuje zivoty a tych tvojich 50 milionov je vreckove oproti tomu kolko beru vratane reklam najlepsi hraci.

Smutne je ze dnes davame 10 x viac penazi na viagru a plastiky nez na vyskum napr. Alzheimerovej choroby. Takze za chvilu tu budeme mat starcekov s velkymi kokotmi a stareny s velkymi ceckami ale nikto z nich nebude vediet na co to ma.

Reagovat
Dalibor Sladky

trefné

Reagovat
smazaný uživatel

I ten plastický chirurg si musel projít chirurgií jako takovou, takže životy určitě zachraňoval je to jen, další etapa práce lékaře.

Celkově bych si tipl že když by se zprůměroval plat všech lékařů a všech profesinálních fotbalistů tak si lékaři vydělají v o dost více.

Jinak nabídka určuje poptávku, alzheimer postihuje starší lidi u, kterých se kvalita života již tolik neřeší a každý zásah zvyšuje riziko úmrtí, kdežto poruchou erekce trpí dost lidí, kteří by jinak měli minimálně 20 let kvalitního života před sebou...

Reagovat
smazaný uživatel

Stačilo by zaviesť platový strop pre všetky EU kluby a bolo by hotovo.

Reagovat
Pipo123

SERIE A SET TO HAVE SALARY CAP FROM 2023/24 SEASON

Reagovat
10

další střelba do vlastní nohy

Reagovat
smazaný uživatel

To je konec italského fotbalu.

Reagovat
Pipo123

Myslím že tam bolo písané že 80% príjmov môže ísť na platy, o rok neskôr to znížia na 70%. To mi príde dosť kruté pre tie kluby.

Reagovat
LesyJePan

Keby to bolo teraz tak by sme z toho vysli asi najlepsie. Ci?

Reagovat
smazaný uživatel

Inter, Milan a Juventus mají pořád dost vysoké příjmy nato uplatit hráče, ale zbytek půjde do kopru. Začne se šmelovat se smlouvami přes různé externí firmy atd.

Reagovat
Maritazzi

Ale podobně bude nastavený FFP pro kluby, který budou chtít hrát evropský poháry ne?

Reagovat
Pipo123

Netuším

Reagovat
Maritazzi

Nevím, jak přesně to zní v Itálii, ale myslím, že to může být sjednocení těch norem s evropskými - https://www.skysports.com/football/news/11095/12584543/uefas-new-financial-sustainability-regulations-to-replace-ffp-all-you-need-to-know

Reagovat
svkmd

Reagovat
Yanek

Misto aby postavili stadiony a zmodernizovali ligu, urednici vymysli kokotiny. Italie uz ma opravdu jen to sve kouzlo, ale pragmaticky je v haji.

Reagovat
Hachim Mastour

Bernadeschi ide do Toronta. Škoda..

Reagovat
Deki

Bremer super, ale co ten Paulito? To je dobrá zkouška jeho trpělivosti. Chápu, že Marotta musí někoho udat. Ale dokopat k odchodu Dzeka nebo Alexis bude oříšek. Vůbec bych se nedivil, kdyby se Dybala nakonec rozhodl třeba pro AS.

Reagovat
10

Co Bremer super? To ještě imho zdaleka není hotové, zvlášť když se táhne přestup Škriniara do PSG, který dost možná padá, a na druhý straně Bayern bude mít víc nabito na De Ligta po prodeji Lewy...

Reagovat
Deki

Příští týden ještě nějaké schůzky, ale v podstatě je to domluveno. Cena 30-35 Mega. Píše to více zdrojů. Nemusí se čekat na prodej Škriniara. Ten stejně půjde, jen se vyjednává o ceně.

Reagovat
10

Asi se dojedu zeptat přímo Bremera do Bad Leonfeldenu, kterej mám 15 km od baráku

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli byl zklamán důvěrou Juve, Inter teď nedělá moc pro to, aby ho podepsali. Mkhi jako volný hráč vyřešen ještě před koncem sezóny.

Za mě aktuální šance Inter 40 AS 35 Neapol 25 procent. S tím, že Neapol má sice Ligu Mistrů, ale oslabuje, Mou je Mou. A Marotta je nade všemi.

Reagovat
Deki

V kádru je 6 útočníků. Minimálně dva musí odejít. Ale zatím to fakt nevypadá. Ledaže vyplatí Alexise. Není to úplně jednoduchá situace a nejsem si moc jistý, zda Inzaghi Dybalu chce. Ale tím, jak čas letí, se snižuje pravděpodobnost příchodu do Interu. Dohoda s Marottou je hezká věc, ale za 4 týdny začíná liga

Reagovat
10

nejdřív dali přednost Lukakuovi, pak mu údajně snížili nabídku...chlapec si poslední dobou užívá docela dost ponížení ale poděkovat může jen tomu debilnímu "agentovi", kterej mu zničil kariéru...

Reagovat
10

abych tomu dal trošku kontext - Antun údajně v lednu jednal s Interem, čímž chtěl asi popohnat Juve s podpisem, což Arrivabeneho a spol. nasralo, ti se pak rozhodli nabídku stáhnout a jít all-in do Vlahoviće...to bylo v době, kdy měl podepsat za 10m, teď dostane půlku

Reagovat
Dejwa

Co jsem četl, tak je i v Interu problém s bonusem pro agenta, jinak by už možná dávno podepsal

Reagovat
10

ano, Marotta s ním údajně dokonce odmítl jednat a musel být na jednání nějakej zprostředkovatel...Dybalovi fakt kurví kariéru jen on a ta jeho superhvězda

Reagovat
Furia Ceca

A ta jeho superhvězda není ani vůbec pěkná

Reagovat
svkmd

tá predtým bola krajšia

Reagovat
Furia Ceca

Která? Vždyť on má roky tu zpěvačku nebo co to je, ne?

Reagovat
M11

antonella cavalieri

Reagovat
Furia Ceca

Tak kdo je kurva Oriana Sabatini?

Reagovat
svkmd

veď ale nieje s ňou od narodenia :D mal Antonelu keď prichadzal do juve

Reagovat
stuff

A de v pici ma obocie?

Reagovat
M11

100x hezci a hlavne sympatictejsi

Reagovat
10

Reagovat
Prefontaine

Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

V Římě by ho milovali lidi, aspoň.

Reagovat
Pipo123

Možno sám Dybala nečakal že o neho nebude záujem, aby nakoniec nebol rád za to AS a 4 mega ročne. Je to zaujímavá situácia, vlastne ho všetci považujú za TOP hráča, ale nikto okrem talianskych klubov o neho moc nestojí. Osobne som si myslel že aspoň v PL či La Lige ho niekto vyskúša.

Reagovat
Furia Ceca

Tak on když se Juventus v LM 4 roky nepodíval ani do čtvrfinále, tak ti jeho hráči nejsou mimo Itálii moc na očích... Dybala má navíc ještě ten problém, že i v repre je ve stínu Messiho, takže ani tam nemá moc jak zazářit.

Ale Dybala je v tomhle ohledu ještě relativně v pohodě... Třeba Ramsey nebo Arthur Melo mají objektivně nulovou hodnotu, Danilo s Rabiotem nestojí za víc než 10 mega. Těm až vyprší smlouvy, tak můžou maximálně do Turecka.

Ale zpátky k Dybalovi: v AS by se mi líbil, ale nejraději bych ho viděl v AC. Špatná by ale pro něj podle mě nebyla ani Neapol, tam by ho zbožňovali (pokud by mu teda prominuli těch 7 let v Juventusu ), navíc by to bylo symbolický, protože jeho italská prababička byla právě z Neapole.

Reagovat
Maritazzi

Římani, koukali jste dneska? Zaniolo zatím v přípravě jazda, věří si, vychází mu těžký věci, fakt si za každou cenu přeju, aby zůstal. Pro posílení spekulací je každopádně super, že hrál s páskou.

Matic výbornej, to jsem zvědavej, jak/kde si zahraje Cristante. I přes tenhle update, i přes hypotetickej příchod Dybaly potřebujeme někoho jako Frattesi. Ten malej přechod a neschopnost záložníků se nabídnout a posunout hru je stejná jako loni a hru to hrozně limituje.

Reagovat
smazaný uživatel

Matic vypadá moc dobře, Bove měl taky několik výborných přihrávek, Darboe má vymknuté koleno a vrátí se do Říma na podrobná vyšetření

Reagovat
smazaný uživatel

Uteklo mi, ale zítra zkusím pohledat, kvůli němu. Páska se asi točí mezi hráči, neměl ji minule Zalewski?

Mam hroznou radost, že mu to tam padá.

Reagovat
Alberto Aquilani

Mám z toho dosť dobrý pocit. Jediné čo zostáva rovnaké je ten stred poľa Cristante - Veretút. Že je Bryan taký aký je som si už aj zvykol, ale tento Veretút ma fakt nebaví. Oni spolu nepodržia loptu, zle ju rozohrajú, nezastavujú útoky, proste nič, úplná nula. Ak by prišiel Frattesi, nebál by som sa pustiť Veretúta aj bez náhrady, mladý Bove vyzerá. že by ho dokázal nahradiť s prsom v nose.

Ako tam prišiel Matič tak sme vyzerali úplne inak. Od neho mám od začiatku taký dobrý pocit, že to bude posila.

Zaujal ma aj mladý Tripi, že aj pod tlakom dokáže rozohrať loptu. Minule sa na 3 vzadu skúšal aj Calafiori, a prišiel mi tam prirodzenejší ako na lajne. Jedného z nich by som si nechal. Inak, Kumbulla vyzerá sebavedomejšie, chvíľu som si vravel, že už bude dobrej, a on pak spraví totálne hlúposti. Ja súhlasím s tým, že do víťazného kádra sa nemá zasahovať, ale takého Acerbiho by som privítal.

K Zaniolovi sa z poverčivosti nebudem vyjadrovať

wing beci teraz vyzerajú huste, také silné kraje si v Ríme ani nepamätám, a tá portugalská brankárska dvojica dáva znova vzpomenúť na Poliaka s Alissonom. Svillar je obrovský, to je pošuk, ktorého by rímske publikum mohlo mať rado.

Reagovat
Maritazzi

Odpovím rovnou na oba tady. Páska se točí, spíš minule se Sunderlandem zas naskákalo 10 článků o tom, co to znamená, že jí nedostal Nico, tak si s tím podle mě hrajou i v týmu. Myslím, že kvůli němu stojí se na to podívat - měl určitě lepší pohyb než minulou sezonu, ustál zajímavý věci a zas byl nejnebezpečnější z týmu.

S Albertem naprosto souhlas s tim Veretoutem i Cristantem, teď ať zůstane aspoň do rotace, ale Veretout musí pryč, absolutně se pro ani jednu z těch pozic nehodí a vyčpí totálně. Je naprosto debilní, že toho zbytečnýho materiálu máme tolik a Pinto se zatím nezbavil nikoho - Diawara, Kluivert, Veretout a asi i Perez. Myslím, že tohle by krásně mohlo umožnit příchod Frattesiho, snad by bylo i na Dybala už bych do toho nesahal.

Nalevo je ta síla obrovská, napravo by nám asi mohl hodně pomoct fotbalovostí Celik, měl tam věci, co Karsdorp za dva roky nikdy, to bude skvělá posila. Mourinho snad bude dál hrát mladý, věřím, že někdo z nich se zase posune, tam vypadá, že je pořád pro koho sáhnout.

Btw díky za tenhle římskej koutek tady, jsem kolikrát chtěl psát na CdT, ale tam se mi zdá, že půlka lidí má na ten sport vyloženě americkej pohled, pár je tak mimo, že mě i bolí to číst.

Reagovat
Maritazzi

Ještě Villar do těch odchodů, ale ten snad už půjde brzo.

Reagovat
smazaný uživatel

Villar je snad uvařený, jen to s Monzou doladit.

Reagovat
10

nikdy jsem nepochopil, proč Celik zůstal tak dlouho mimo radar top týmů a proč vlastně neměl úplně jinou cenovku...kdykoliv jsem ho viděl, tak jsem si ho přál do Juve, protože takhle komplexní bek je naprosto nedostatkový zboží

Reagovat
10

a čekal bych, že v L1 budou Italové nakupovat víc, když jim AC ukázalo cestu

Reagovat
Eichel

ja som si ho prial do Barcelony miesto Azpiho za ktorým sa naháňame.. ešte aj tá cena.. prišlo mi, že to je hriech neskúsiť

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl jsem se dívat, ale nebyl čas, už to mám před sebou

CdT je 80% amerikáno pohled jak říkáš, spousta dementů, rok co rok náplavy, ale pro mě je to srdcovka ještě od dob The Offside, pořád je tam - i z těch dob - dost lidí, se kterými diskuse má smysl. Ale československy je to samozřejmě jiné

Reagovat
Maritazzi

To chápu, já k tomu delší vztah nemám, takže rád pročtu, ale nedokážu si představit diskuzi například s Registou, ke který se dostane každej, kdo zmíní Pelleho nebo Nica.

Nějaká italská relevantní zajímavá fóra neznáte? Aspoň na pročítání? Potřeboval bych znovu nějak procvičovat zapomenutou italštinu a čtením článků o AS se začínám motat v kruhu.

Reagovat
smazaný uživatel

Regista je učebnicový příklad demagogie, mám ho v ignoru, takže mě to netrápí..

To je přesně dotaz, který bych dal na CdT do pléna Já asi nepomůžu, moje italština je na úrovni 3 letého děcka, začal jsem se učit, ale byly jiné priority.

Reagovat
smazaný uživatel

Veretout úplně zhasnul, pustil bch ho za 13 kamkoliv. Klidně do AC, jestli ho chtějí.

Wingbacky máme nelépe pokryté v Itálii. Celik bude skvělý, o Matičovi jsem nepochyboval. Byl by rozdílový i o 5 let starší, díky stylu hry.

Tripi je zvláštní případ, přišlo mi vždycky, že v primaveře přesluhuje, přestože tam kapitánoval a byl vždy oporou.

Čím víc mladých v týmu, tím lépe. Bove, Volpato, třeba Tripi, samozřejmě Felix, by stejně nikde nedostali minuty, Itálie je úplně mimo. Tak ať to radši odehrají u nás. Boveho miluju, tomu věřím hodně

Reagovat
Francesco Totti AS

Hrálo se celý zápas 3-4-2-1?

Reagovat
Maritazzi

No, ten druhej poločas spíš 3-4-1-2, Perez trequartista, Nico zleva útok, hodně proměnlivý oba poločasy. Ještě jsem zapomněl, že ElShu bych taky prodal třeba za 2 mega a sadu balonů, ten je úplně mimo už (systémově, ale i individuálně).

Reagovat
smazaný uživatel

Stephan

Reagovat
Francesco Totti AS

ElSha bohužel do tohoto systému vůbec nepasuje. Asi půjde, i když mě osobně to bude mrzet, je to zkušený hráč jakých moc nemáme. José mu loni nedával tolik prostoru, jaký by si zasloužil. Naštěstí máme Zalewskeho, který ho nahradí

Reagovat
smazaný uživatel

Nico, který zakončuje pravou, přihrává, nabíhá za obranu jako pravý striker, který od sebe odráží beky jak panáky, prodriblovává soupeře. Opět gól a konstrukce. Čekal jsem na to tři roky. Pořád věřím, že zůstane, déle než jen rok.

Giacomo Faticanti je jméno, které je třeba si zapamatovat. Nejmladší hráč primavery v základu na DM, hraje za starší repre - to už se dnes v Itálii moc nenosí. Fantasticky stavěný na 17 roků (ještě 14 dní).

Celik ok, Matič ok, co k tomu říci, věděli jsme, že Zeki umí bránit jede na jednoho, narozdíl od Ricka, který čeká a bojí se hlavičkovat. Dopředu stačí málo, tam máme sílu nalevo. Věděli jsme, že jakýkoliv standardní defenzivní záložník přinese do hry rovnováhu, Matič z nás neudělá mistry, ale nedopustí, abychom loňskou pozici nevylepšili. Klid, rozvaha, zkušenost.

Svilar - nohy super, ale gólman musí být na rozích a standardkách dominantní. Nestál nic, je klidně možné, že dva roky bude zaskakovat za Ruie a pak půjde cestou Skorupského nebo bude putovat po Evropě, úplně tam nevidím ten mega potenticál - a pak se vrátí Mastrantonio. Kromě krutého jména 18ti letý neskutečný talent, aktuálně půjčený do Serie C, ta cesta by měla být jasná na dva až tři roky.

Stopeři klasika, je to naše silná stránka, navzdory mé "lásce" k Mancinimu, a už jsou spolu třetí sezonu. Úplně nevím, jestli musíme utrácet 15 za levonohého stopera, Roger poroste do 50 milionového prodeje, snadno zapomínáme, že je mu teprve 23 - Kumbulla jen o rok mladší. Např. De Ligt tež 22 a úplně lepší výkony nepředváděl. S Matičem a Zekim bychom mohli skončit sezonu na úrovni loňské top trojky - 31-33 obdržených branek. Musíme ale proměňovat šance, kterých bude dost. Nico (klepu na dřevo) má potenciál na double digits v lize, Tammy musí navázat, taky toho dost spálilm potřebujeme góly i od Eldora, případně dalších náhradníků a třeba Fratesi si mysím má potenciál dávat ze hry 6-8 gólů, pokud přijde, čímž by doplnil Pelleho. Křídlo je pro mě stále záhadou - nechce se mi věřit, že Mour obětoval svou 4-2-3-1 nadobro, snil jsem o Guedesovi, který není úplně kanonýr, ale za mě nejlepší hráč portugalské repre s Bernardem, posunuje hru výše a těch 10+ by dal, navíc na SS je ještě lepší. Paulito by pak nedával smysl. Zale musí hrát, na LWB máme Spinu s Vinou, který bude mít druhý rok.

Dybala - je to hrozně lákavé, ale ten transfer vyjde na daleko více než 4 roky po 5-6 milionech. V hrubé mzdě je to už skoro 10, k tomu podpisový a výkonnostní bonusy a prachy pro toho idiota. A jsme na 60 a to je úroveň Batistuta, jen s tím rozdílem, že tehdy jsme měli šampionský kádr a chyběl jediný článek. Jestli se Nico rozehraje a zůstane, Pelle by musel hrát s Matičem v bloku a Dybala by se motal na 3/4 - a poslední věc - sestava

Rui

Mancini - Smalls - Iba

Celik - Matič - Pelle - Spina

Dybala

Zaniolo - Abraham

..musí hrát o titul. Ne jen o 4. místo. Bohužel však Inter posílil a Juventus těch 80 bodů udělá s kripl fotbalem, s Pogbou a AdM jsou také silnější navzdory tragickým krajům, nevyřešené obraně a lazaretu. AC podle mě neudrží laťku, ale pořád budou kousat.

Do konce mercata daleko, liga začíná za měsíc. Spekulací bude ještě mnoho, pohybu na trhu také. Užijme se sezónu, ať už bude jakákoliv, daje!!!

Reagovat
Francesco Totti AS

Myslíš že bude Matić v základu?

Reagovat
smazaný uživatel

100%.

Jiného DM nemáme V Itálii je jiné tempo hry, klidně by mohl dát 3000+ minut, poháry a spodek tabulky bude asi hrát Bryan..

Reagovat
Pipo123

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele