Italská liga podle ministra sportu zkraje května nezačne

27.03.2020, 14:30
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sezóna 2019/2020 je už podľa mňa v Taliansku (a zrejme nielen tam...) nadobro v prdeli... Za súčasných okolností si nedokážem predstaviť scenár, za akého by sa dohrala...

Reagovat
Largo

Já myslím, že se to dohraje přes léto. Z více stran je vůle neodepsiovat to celý.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedohraje, na to není šance. Nevím co pořád někteří nalhávají, tenhle virus tu bude s náma ještě pěkně dlouho následovaný ekonomickou krizí. Bude zázrak, když se začne hrát nová v termínu.

Reagovat
janinho

podla mna by mala zakrocit uefa a medzi mozne scenare aspon pridat to, ze by sa tato sezona spojila so sezonou 20/21. je lepsie skoncit sezonu o nieco skor buduce leto, ked sa tam ma hrat este aj ME jak si tu stavat nejake vzusne zamky ako s prichodom horucav virus zrazu zazracne zmizne.

a scenar anulovat celu sezonu a buducu zacat jak keby sa nic nestalo je za mna uplna debilina. chapal by som to keby v tych ligach mali odohratych 6-7 kol, ale po cca 30 odohratych kolach je to proste svinstvo.

Reagovat
smazaný uživatel

Momentálne šírenie epidémie na africkom kontinente a vlastne aj v Taliansku a Španielsku dokazuje, že teória s tým, že koronavírus sa s teplejším počasím pominie bola vedecky nepodložená a nedá sa na ňu spoliehať, takže už teraz asi môžeme pokojne počítať s tým, že pandémia nepominie ani v letných mesiacoch. Teraz si fakt neviem predstaviť ako by sa za týchto okolností sezóny regulárne a spravodlivo dohrali...

Reagovat
Corleone

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Fortex

Reagovat
smazaný uživatel

Naivko. V Evropě už se neodehraje tuto sezonu nic. Všechny ligy budou anulovány. Nic neproběhlo, zapomeňte.

Reagovat
Largo

To se hodí snad jen fanouškům City

Reagovat
smazaný uživatel

Ktory su na ceste do stvrtfinale LM

Reagovat
mikelinos

wow

Reagovat
smazaný uživatel

Vůle v tomhle případě moc neznamená.

Reagovat
smazaný uživatel

Problém je, že virus nezmizí. Další zimu by se měl znovu projevit, takže roušek se jen tak nezbavíme. Celkově to bude obrovský problém pro fotbal do budoucna.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže borci nafasujú špeciálne vyvinuté drahé rúška, umožňujúce ľahké dýchanie a ochranné rukavice, tribúny budú pre verejnosť uzavreté a my budeme radi, ak sa na šport budeme môcť dívať aspoň v TV, lebo na odobrenie podujatí, na ktoré je predpoklad že príde 50 000 návštevníkov to v blízkom časovom horizonte ja osobne moc nevidím

Reagovat
smazaný uživatel

Můžem se o tom bavit, ale v poslední době mi přijde, že ani odborníci o tom virusu nic pořádně neví. Budem muset věřit, že se život vrátí do normálu, co nejdříve. A s ním i pořádný fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Captain Obvious

Reagovat
Zark

Captain Coronavirus

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus obnovil zájem o Marcela

Juventus se znovu začal zajímat o obránce Realu Madrid Marcela, jehož chtěl už před letošní sezonou. Brazilskému obránci běží ve Španělsku kontrakt do června 2022, po příchodu Ferlanda Mendyho přišel o místo v základní sestavě. (football-espana.net)

Už takto přestárlný tým doplňovat o dalšího třicátníka? Naopak je potřeba většinu hráčů přes 30 vykopat, zejména 80 % zálohy poslat pryč.

Reagovat
Salfovic

Tak dneska tam zas koroňák láme rekordy.

Reagovat
iamek

919 mrtvých za dnešek a 4000 kriticky stav a oni si mysli, ze to v klidu dohrajou

Reagovat
FORZAMILAN

to je v prdeli, to je bez šance

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je v zájmu všech, aby se snažili vymyslet nějakou variantu, jak to v případě zlepšení situace dohrát. Nezbývá nám jen čekat a udělat taková opatření, která zabrání šíření. V itálii jsou ta opatření očividně stále nedostatečná.

Reagovat
Muffi

Na dohrání je stále času dost.

Pořád je jen konec března a jakmile se situace jen trošku zlepší(třeba 20 mrtvých denně v ITA a stabilizované zdravotnictví s dostatkem ochranných prostředků), všichni se budou snažit o co nejrychlejší návrat do normálu i za cenu několika úmrtí navíc, což bude zahrnovat i sport byť třeba zatím bez diváků/se značně omezenou kapacitou.

2 měsíce totálního uzavření si může dovolit možná Německo ale v případě Itálie by to mohlo znamenat bankrot a ten by stál víc životů než toto a je jedno, zda se to zastaví na 15 nebo 20 000.

Stačí se podívat na Prymulova vyjádření, zpočátku každé 2 dny zákaz, minulou neděli jsem počítal s totální karanténou na 2 týdny a tuto středu změna strategie, protože na to ekonomicky nemáme, byť třeba den dva předtím hovořil o 2 letech zavřených hranic.

A pokud té ceně bankrotu v životech nevěříš, podívej se na demografické statistiky Ruska v letech 1985-2000. Ta země na konci SSSR ekonomicky zkolabovala a vše související se zdravím šlo do kopru. U vyspělé země jako Itálie by ten propad byl horší.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to fakt složitá situace, konkrétně v Itálii jiný východisko než totální karanténu v zemi nevidím. U nás je to otázka dodržování nastavených opatření a možná v polovině května jsme z nejhoršího venku. Ale s tím, jak se to na západě a v USA extrémně rozjíždí, to nevypadá na brzký konec.

Reagovat
Losinho

Bez diváků jo.

Reagovat
Modi6

Nedohraje se nic. Nikde v Evropě, ani v Americe. Je to všechno v pytli Samozřejmě, že to nikdo nechce říci na plnou hubu.

Nikdo soudný nemá zájem šířit depku z té nudy bez jakéhokoli sportu, ještě víc. Podává se to po kapkách, aby si člověk postupně zvykl. Je to zkrátka teď doba NA HOVNO

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně.

Reagovat
Modi6

Pokud se stane zázrak a rozběhne se sezóna příští, pak bych kvůli evropským pohárům použil ty ligové tabulky tak, jaké byly v době přerušení soutěže. Hrály by ty týmy, které jsou v současnosti na těch pohárových příčkách.

Reagovat
lada.sp

to se mě ale vůbec nelíbí

Reagovat
smazaný uživatel

Žádné mezinárodní soutěže se minimálně rok hrát vůbec nebudou. Budeme rádi když se na podzim rozjedou vůbec nějaké národní ligy, povětšinou ve střední a východní evropě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele