ITÁLII ZACHVÁTILA FINÁLOVÁ HOREČKA

24.05.2003, 23:55
Aktuality
Finále Ligy Mistrů se blíží a v Itálii, zemi fotbalu zaslíbené, se snad o ničem jiném nemluví. Poprvé v historii se totiž o pohár klubového mistra Evropy utkají dva týmy z Apeninského poloostrova – Juventus Turín a AC Milán. O vstupenky na vrchol sezóny se jen v Itálii přihlásilo 200 tisíc lidí...

Většina z nich však byla zklamána, protože téměř 40 tisíc lístků, které Itálie dostala a které byly rozděleny mezi oba kluby, bylo rozprodáno během několika hodin. Dalších 11 tisíc lístků prodávala přímo UEFA, 6.000 míst obsadí novináři a členové bezpečnostních složek. Zbytek z kapacity stadiónu je rezervován pro představitele klubů a pro sponzory. Old Trafford v Manchesteru, kde se finálový zápas uskuteční, má pro Ligu Mistrů kapacitu 62.295 míst.

Z Itálie bude vypraveno 50 leteckých speciálů, které vyletí z osmi měst a přepraví fanoušky do Anglie. Na milánském San Siru bude ve středu 28. května, kdy se finále hraje, také plno – klub totiž bude pro fanoušky, na které se nedostalo, zápas promítat na gigantické obrazovce.

Autor: Petr Starý

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to byly časy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele