Itálie mi chybí, přiznal útočník El Shaarawy

27.03.2020, 20:18
Aktuality
Stephan El Shaarawy otevřel prostor pro diskuze o možném návratu do italské nejvyšší soutěže. Útočníka loni v červenci koupil čínský klub Shanghai Shenhua udělal z něho svoji nejdražší posilu v historii, italský reprezentant ovšem nenaplnil očekávání...

Shanghai Shenhua za fotbalistu zaplatil šestnáct milionů eur, El Shaarawy pak podepsal tříletý kontrakt s ročním platem patnáct milionů. El Shaarawy toho ale i vinou pandemie koronaviru moc neukázal, na trávníku se objevil jenom ve třinácti případech.

"Společně s klubem jsme se v současné situaci snažili najít nějaké řešení. V lednu přišlo rozhodnutí o odložení začátku ligy a nikdo nevěděl, jak dlouho to bude trvat. V březnu mělo dojít na mezistátní duely a já si nemohl dovolit jenom sedět. Požádal jsem klub o nějaké řešení, prioritou bylo mistrovství Evropy, chtěl jsem se dostat do nominace a týdny bez fotbalu by mi nepomohly," popisuje El Shaarawy lednové dění okolo své osoby.

"V tuto chvíli jsem hráčem Shanghaie a musím myslet na dobré výkony v dresu svého zaměstnavatele. O budoucnosti se teď bavit nemohu," pokračoval.

El Shaarawymu je 27 let a v rámci Serie A odehrál 195 zápasů, v nichž dal 55 branek. Oblékal přitom dresy Janova, AC Milán a AS Řím.

"V Římě jsem toho nechal hodně, cítil jsem se jako součást jedné velké rodiny. Itálie mi chybí. Chybí mi všechno, včetně mých rodičů. Když jste katapultováni do světa, který je úplně jiný než ten váš, tak vám schází spousta věcí. Já měl štěstí, že jsem se především díky reprezentaci mohl do Itálie vracet, kontakt jsem nikdy neztratil," zakončil.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (25)

Přidat komentář
Largo

Doufam, ze se vrati do AS. Pise se o tom, ze je ochotnej drasticky jit dolu s platem (ted bere 14 mega rocne), aby se vratil. Edinu chybi a fanouskum taky.

Forza Roma!

Reagovat
Agent z Melmacu

ak je drasticky dolu 80% tak OK

Reagovat
Largo

Pise se o tom, ze by mu vedeni dalo 3 mega s bonusama a on by to pry prijal. Coz je samozrejme jen teorie...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proč jsi tam lezl, ty hlavo jedna?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
TheMally11

50 centů tam asi nebere

Reagovat
Kucka

Reagovat
Mrvinho

Protože nevěděl že mu bude chybět

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna ted musi pobyt v Italii chybet hodne lidem

Reagovat
Witcher

U něj by to bylo z bláta do louže

Reagovat
vocasisko

Další, co jede "je lepší shořet, než vyhasnout" ? Jinak si to prohlášení nedokážu vyložit

Reagovat
pantondavo

Jak bys to aplikoval na fotbal?

Reagovat
Talker

Je vtipné, že hráč, který má za poslední 4 roky odehráno v repre cca 100 minut, tak mluví o repre jako o prioritě a odejde do Číny.

Reagovat
spider_8

Tak ty srazy nejsou jen o fotbale

Reagovat
pantondavo

Mně taky, Štěpo

Reagovat
kardous

Těch 15 mega za to stojí, tak nebreč.

Reagovat
AngryPrd

Uz ked odisiel z AC, som to nechapal. Mal som ho rad. Ja by som ho nepustil prec. Nie je to spickovy hrac, ale velmi platny a este stale mlady.

Reagovat
Remt

Stále dokola, borci, kteří berou dardy v Evropě si řeknou Hele, chci víc, jdou do posrane Asie hrát za mega platy a po par mesicich se jim styska po klubu, ze ktereho kvuli prachum utekli. Jeste se to da pochopit u borce, co mu je 33, ztratil motivaci a neni to zadny klubista. Ale pokud tam odchazeji i kluci treba v pětadvaceti a po pár měsísích pláčou, jak jim za to ty obrovský prachy nestojí Za mě debílci, jen ať si tam zkurví kariéry, když měli prachů jak nasráno, ale chtěli víc. (prosím zdrzte se odpovedi typu "kdyby tobe nekdo zdvojnasobil plat, tak bys taky sel, je opravdu rozdil jestli nekdo bere 20tisíc mesicne a nabidnou mu 30, narozdil od borca, co jde do Číny aby měl na co? na novej osobní tryskáč? nebo další vilu za 200 mega?) Nepochopím toto nikdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Agent z Melmacu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Agent z Melmacu

to sú také kecy do piče. urobil by to znova

Reagovat
Mariano13

V momentálnej situácii, či Taliansko, či Čína, prašť jak uhoď.

Reagovat
FORZAMILAN

Šel za penězma, tak co remcá kokot

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele