Internacionál Krstajić dostal důvěru vést Srbsko na MS

29.12.2017, 15:41
Aktuality
Vedení srbské kopané se skutečně odhodlalo k poněkud riskantnímu tahu a svěřilo vedení národního týmu na mistrovství světa v Rusku do rukou začínající kouče Mladena Krstajiće. Bývalý bundesligový obránce u reprezentace působil od loňského roku v pozici asistenta trenéra...

Srbsko si po úspěšné kvalifikaci nejprve prošlo peripetiemi se Slavoljubem Muslinem, kterého navzdory sporům s určitými hráči nejprve svaz podržel, aby po čtyřech dnech trenéra přeci jen odvolal. Listopadové asijské turné, během něhož Srbové porazili Čínu 2:0 a remizovali 1:1 s Jižní Koreou, už odřídil právě Krstajić.

Bývalý stabilní člen základní sestavy Werderu Brémy či Schalke má na kontě 59 startů za národní tým a účastnil se světového šampionátu 2006, s trenéřinou však mimo reprezentační půdu nemá vůbec žádné zkušenosti. Aktivní kariéru ukončil teprve roku 2011 v bělehradském Partizanu.

Listopadové přátelské zápasy nicméně srbským pohlavárům stačily k přesvědčení o Krstajićově kompetenci. Bývalá pravá ruka Slavoljuba Muslina v přípravě úspěšně testovala alternativu k ozkoušenému 3-4-3, když představila formaci 4-3-3 a konečně dala řádně vyniknout rozjetému Sergeji Milinković-Savićovi z Lazia.

Krstajić se podle srbských médií s Muslinem na lecčems neshodl a je mezi hráči obecně populárnější. Jeho dosazení do čela reprezentace má být dotaženo až v druhé polovině ledna, výkonný výbor se však už rozhodně usnesl právě na volbě 43letého internacionála.

Autor: Tomáš Daníček / novosti.rs, uk.reuters.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
Pablos

Srb a kladivo

Reagovat
juveforever

Srbi majú zaujímavú skupinu. som zvedavý kto s Brazíliou postúpi

Reagovat
Pablos

prakticky po Brazílii vyrovnaný ...přál bych to nejvíce Kostarice, ale nejspíš to uhraje Švýcarsko, i když jim bych to přál nejmíň z té zbylé trojice

Reagovat
Seydou Doumbia

první musí ale Brazílie postoupit...

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Teoretik

snad Srbové

Reagovat
smazaný uživatel

Srbsko..země s obrovským potenciálem i v minulosti Jugoslávie..nikdy nenaplněným bohužel..rozjebou se vždycky sami ..jako ted vyhodit trenéra který vyhrál takovou kval.skupinu..nechápu to..

Reagovat
Elliasson

Ten potenciál začali naplňovat ale bohužel pozdě... Před válkou.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší tým co pamatuju byl na MS 98

Reagovat
Kucka

Reagovat
Bandita_Harry

super ze snimi postupil a vsetko velka vdaka konecne uspech v narocnej skupine atd... Ale herne to taka hitparada nebola 2x remiza s walesom bola so stastim, nepovolavanie SMS a Ljajica, pozitivum bolo ze dokazali vyhrat o gol proti vyrovnanym superom a nezavahali proti Gruzincom ako ostatní, na nejaky z tych top favoritov by to fakt asi nestacilo, uvidime na MS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele