Inter postoupil zaslouženě, rozhodl úvod dvojzápasu, řekl kouč AC Pioli

17.05.2023, 11:48
Aktuality
Stefano Pioli (© AFP)

Trenér AC Milán Stefano Pioli litoval nevyužité šance a vyřazení v semifinále Ligy mistrů s městským rivalem Interem, za opravdové zklamání by ale považoval neúčast v dalším ročníku milionářské soutěže. Italští šampioni z minulé sezony jsou v lize až pátí, místenku v Lize mistrů si mohli zajistit právě triumfem v aktuálním ročníku. Podle sedmapadesátiletého kouče rozhodl dvojzápas s Interem už úvod prvního duelu minulý týden.

"Jak se ukázalo, klíčová byla úvodní čtvrthodina prvního zápasu, ve které jsme dvakrát inkasovali. A když pak sami neskórujete, nemůžete pomýšlet na úspěch," řekl Pioli na tiskové konferenci po úterní porážce 0:1.

Inter šel do odvety s náskokem 2:0, který ještě navýšil v 74. minutě jedinou trefou úterního utkání útočník Lautaro Martínez. AC se nepodařilo dvojzápas zdramatizovat, i kvůli rozkouskované hře se nedostal do tempa. Hráči udělali za úvodní poločas 22 faulů, což je nejvíce v tomto ročníku Ligy mistrů. Rekordem sezony je i celkový počet 37 nedovolených zákroků.

"Měli jsme dvě tři nadějné příležitosti v prvním poločase. Gól by všechno změnil, povzbudil by nás. Pak už si Inter náskok pohlídal," litoval Pioli. "Pochopitelně jsme zklamaní, v Lize mistrů jsme odehráli skvělý ročník. Hráči ze sebe v obou utkáních vydali maximum. Nicméně Inter zaslouženě zvítězil a my mu k postupu gratulujeme," uznal zkušený kouč.

AC Milán prohrál s Interem čtvrté derby v řadě bez vstřelené branky, což se mu stalo poprvé v historii. Všechny porážky navíc přišly po Novém roce. Inter čeká ve finále lepší z dvojice Manchester City - Real Madrid.

"Rossoneri" prošli mezi nejlepší čtyři týmy Ligy mistrů poprvé od ročníku 2006/07, kdy milionářskou soutěž vyhráli. Je ale možné, že v příští sezoně budou mezi elitou chybět. V italské lize ztrácejí z pátého místa na čtvrté Lazio Řím čtyři body, do konce Serie A přitom zbývají už jen tři kola.

"Sezona je možná těžší, než jsme si představovali. Musíme se rychle zase soustředit na italskou ligu. Opravdovým zklamáním by totiž bylo, kdybychom příští sezonu Ligy mistrů vůbec nehráli," podotkl Pioli.

Jeho svěřenci vyhráli v lize pouze tři z posledních 11 zápasů. V dalším kole se utkají v sobotu doma s jistě sestupující Sampdorií.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
Nuno čomes

Nebo možná kvůli toho, že jste neměli gólovku. Možná.

Reagovat
Eldarion

Aaale prd. Chápem, že niečo Pioli povedať musí, ale Maldini to povedal jasne, bez investícii tento tím nemá kapacity hrať dve súťaže naraz. Druhá kríza AC v sezóne, ale aj bez nej by bol Inter lepší, ktorý je o triedu inde vo vzájomných zápasoch tento rok, čo sa ukázalo aj teraz, keďže sa môžu spoľahnúť na individuality a väčšie skúsenosti. Inter dostal asi najpriaznivejší los čo sa dal za posledných xy rokov a preto sú vo finále, ale tam to bude vyzerať rovnako ako včera, ale naopak a City/Real ich sfúknu s prstom v nose.

Reagovat
maras93

Reagovat
Kaka14

hlavne si uz nesmieme nechat utekat hracov, ktorych tazko nahradzuje ako Kessie a Hakan strasne chyba pri standartkach .... ale to vedenie uz asi vie ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele