Infantinovi se nelíbí plán hrát zápasy španělské ligy v Americe

18.09.2018, 20:37
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (47)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Infantinovi do toho nic neni, nebo je?

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Plán musí schválit americká i španělská federace a také konfederace UEFA i CONCACAF. Souhlas FIFA nutný není. "Ale FIFA by také měla vyjádřit názor na tuto záležitost, alespoň z toho důvodu, že to bude mít dopad na fotbal na globální úrovni," uvedl Infantino.

Reagovat
Azazelo RD

Tak pokud nedostal provizi, tak nemůže mlčet. #JeSuisGianni

Reagovat
milan78

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Světová SuperLiga...dříve nebo později. Zápasy typu Real Madrid vs. Red Star Beijing, Show must go on.

Reagovat
Seydou Doumbia

nedivil bych se tomu

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, mně se to jako nápad líbí podobně, jako zápasy NHL v Evropě. Proč ne? Alespoň přivedou nové fanoušky a navíc udělají radost i fanouškům v zahraničí.

Navíc by se dle mého názoru měl Infantino věnovat jiným problémům, např. vymýcení korupce z FIFA, MS v Kataru na stadionech postavených moderními otroky (což FIFA z nějakého nepochopitelného důvodu nevadí) atd.

Reagovat
AjaxFans

Jen souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RadekVonCZE

Jenže NHL je bez konkurence

Reagovat
smazaný uživatel

On se hokej hraje jen v americe?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nějak. Pak jsou ještě asi 4 nebo 5 zemí, kde se snaží hrát hokej.

Reagovat
Agent z Melmacu

v NHL sa už hokej nehraje

Reagovat
technecium

Jen fyzická naháněná na ledě

Reagovat
h8_sfatto

stejně jako se v Anglii už dávno nehraje fotbal

Reagovat
technecium

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
KingMaster13

Alespoň někdo používá mozek

Reagovat
ratusek

Houby, nedostal všimné tak proti tomu protestuje a navíc po tom co schválily paskvily s kvalifikací a ligou národů už něco odmítnout musí a hlavně jejich souhlas potřeba není, takže si může držkovat jak chce

Reagovat
Bakary3

Ale nafouknout euro i MS kvuli prachum, hrat v Kataru nebo v nekolika zemich jedno mistrovstvi najednou, to se mu libi, kdyz z toho jsou prachy pro nej.

At je ten napad jakejkoliv a taky se mi nelibi, tak od nej mi to prijde hodne pokrytecky.

Reagovat
exot12

K MS v niekoľkých krajinách, videl si ako dopadli štadióny pre MS napr. Brazílii? Koľko krajín potrebuje toľko veľkých štadiónov? Čo by štáty ako ČR, Slovensko, Maďarsko, Rakúsko robili s toľkými štadiónmi? Ak by kandidovali spolu, tak by každá krajina mala 2-3 štadióny, ktoré by mohla využiť a slúžili by k tomu účelu ku ktorému boli postavené. Navyše vzdialenosti v týchto krajinách sú menšie ako vzdialenosti v USA či Brazílii aj keď sú to 4 krajiny. Zrovná toto považujem za veľmi rozumný nápad, ktorý FIFA má

Reagovat
ttopi

Tak když to bereš takhle do detailů, tak ano. Ale už to prostě není ono, když se řekne, že se MS konalo v zemích X,Y,Z,Ž. Odjakživa se finálové turnaje hrají v jedné zemi, příležitostně třeba ve 2. Jde taky o to, aby všechny týmy měly stejné podmínky i ty mimofotbalové (což ve více zemích najednou zajistit nejde).

Reagovat
ttopi

Pane Infantino, děkujeme za názor, klíčenku Vám zašleme do kanceláře.

Reagovat
smazaný uživatel

"Ve fotbale platí zásada, že domácí zápasy mají být odehrány doma a ne v zahraničí," dodal.

A teď jde o to, jaký je rozdíl, když se domácí zápas odehraje v zahraničí, anebo třeba na vypůjčeném stadionu vzdáleném někdy desítky kilometrů daleko. A tyhle případy FYFě evidentně nevadí. Chápu, že tyhle případy jsou vynucené, ale dopad na regulérnost soutěže mají stejnou - prostě tým nehraje na domácím stadionu, tedy nemá tu výhodu, kterou mají ostatní týmy v lize.

Pokud se ty dva týmy domluví navzájem a domluví se i se svazem a vedením soutěže a ostatními kluby, tak bych to bral za vyřízené. FIFA ať si řeší svoje problémy. Má jich plnou prdel.

Reagovat
junglist

s tím domácím prostředím máš uplnou pravdu, ale tady hraje i tohle hledisko. Je to zápas Girona - FC Barcelona... Girona si řekne: stejně dostaneme bůra, tak ho dostaneme aspoň v americe a vyděláme si, vždyť je to fuk

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba iv NFL hrají týmy 8 domácích zápasů v regulérní sezoně, tedy jako šafránu. A i přesto se některé týmy dokáží svého domácího zápasu vzdát a odehrají jeden mač v Evropě. Prostě si dokáží spočítat, že prachy a ohromná osvěta spojená s takovýmhle zápasem jim to jedno domácí prostředí dokáže vynahradit. Je to biznis, je to tvrdá hra, kde je to boj o místo pod sluncem popularity. Má to jistě i svoje oběti, ale je to nezbytné. LaLiga ve sledovanosti ztrácí, takže se prostě musí snažit to dohánět i takovouhle ne zrovna komfortní metodou. Já jsem od začátku pro tuhle variantu. Kluby mají 19 domácích zápasů. Obětovat jeden na úkor (pravděpodobně) velké popularity na velkém trhu, je správná a přijatelně bolestná cesta.

Zajímaly by mě argumenty odporovatelů tohohle řešení, jak jinak do ligy přinášet peníze. PL nám ujíždí až úplně neuvěřitelným způsobem a ty nůžky se budou odchodem Cristiana a potenciálním odchodem Messiho dále rozevírat.

Reagovat
Gazdo

Tak PL by nam nemusela utekat keby sa v spanielsku zachovali podobne ako v britanii a tie prachy zacali delit viac. Plus by tomu dali lepsich rozhodcov a par vylepseni ako tresty za simulacia a verim tomu ze by la liga za par rokov PL tromfla vdaka kvalite

Reagovat
Seydou Doumbia

přesně tohle mě napadlo jako první takoví Atléti, Valencie nebo Sevilla by proti Barce výhodu domácího prostředí asi ztratit nechtěli

Reagovat
JM

Tak ten rozdíl je myslím evidentní...

Reagovat
smazaný uživatel

Rozdíl to je, ale v čem evidentní?

Reagovat
JM

Tak v tom "domácím prostředí" řekl bych. Myšleno, že když třeba Tottenham hraje/hrál ve Wembley, tak je to pořád Londýn. Tudíž ti fanoušci dorazí, sice ne na stadion, který je jejich, ale pořád dorazí a můžou udělat stejnou kulisu jako by udělali na vlastním stadionu (tým má domácí prostředí, přestože nehraje na svém vlastním stadionu).

Navíc ta věta je: "Ve fotbale platí zásada, že domácí zápasy mají být odehrány doma a ne v zahraničí," Třeba tím nemyslí přímo domácí stadion, ale tu danou zemi. Že podle něj by se měla prostě španělská liga hrát ve Španělsku a tečka. Takže mu nevadí stadion, ale přímo země možná.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nemusíme chodit daleko pro případ Opavy, která hraje domácí zápasy na stadionu v Brně. Je to 170 kiláků a 2 hodiny cesty. Je to ještě domácí prostředí nebo už ne? Vyráží fandové Opavy na každý domácí zápas (to zní hodně zvláštně, že jo ... ) pravidelně a ve velkém počtu tak, aby udrželi pro domácí Opavu to domácí prostředí tak, aby to neovlivnilo regulérnost soutěže?

No a já se ptám, jaký rozdíl je hrát "domácí" zápas na jiném stadionu, který je v dané zemi, nebo hrát "domácí" zápas na jiném stadionu, který leží mimo danou zemi. Já tam už ten rozdíl velký nevidím. Ten "domácí" mančaft prostě tu výhodu domácí půdy ztrácí a regulérnost soutěže to ovlivňuje tak jako tak.

Reagovat
JM

Tak on ten můj případ Tottenhamu a tvůj Opavy jsou stejné, ale vlastně úplně jiné

Samozřejmě je to i případ od případu. Tottenham tím, že hraje ve Wembley na tom domácím prostředí asi příliš neztrácí, naopak souhlasím, že ta Opava zřejmě ano.

Ale třeba na případě toho Španělska (španělské ligy); myslím si, že pokud by třeba Barcelona hrála 170 km daleko, tak fanoušci - tvrdé jádro dorazí i tak. Nejsem však už přesvědčen, že by se trmáceli až do USA (z různých důvodů - finanční, časové). Takže by potom v USA hráli na papíře doma, ale v hledišti by byli v podstatě pouze turisti. Samozřejmě, že i na Camp Nou je kolikrát většina turisté, ale tvrdé jádro, které dělá atmosféru je tam taktéž. Takže tam třeba rozdíl vidím v tomto.

Další věc je pak to, že na papíře by tým hrál domácí zápas, ale přitom by cestoval tisíce kilometrů někam - únava, časový posun a tak dále. Aby to nedopadlo nakonec tak, že třeba bude o titulu rozhodovat bod a ty týmy se najednou začnou vymlouvat, že hráli někde v Tramtárii a ten druhý tým ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty se na to ale díváš tak, že se tomu klubu něco nutí, ale ono to tak není - Girona i Barcelona jsou se všemi negativními efekty smířené a souhlasí s tím, že by tyto efekty nesly - jdou do projektu dobrovolně a jsem si jist, že se na tuto cestu nikdo nebude vymlouvat.

Tenhle zápas přinese zviditelnění jak těm dvěma klubům, tak celé soutěži. Ty klady jsou tam nesporné.

Reagovat
JM

Jsem si samozřejmě vědom, že kluby s tím musí souhlasit a že do toho jdou dobrovolně.

Asi jsem se špatně vyjádřil. Nemyslel jsem, že by se vymlouvali přímo kluby/hráči.

Spíš jsem myslel, aby se případně taková vítězství nezačala znevažovat a bagatelizovat fanoušky a "odborníky", kteří už potom zpětně nebudou brát v potaz, že ty kluby, které vyjeli, tak tak učinili dobrovolně - abychom se nedočkali komentářů s argumentací typu: "My jsme to měli těžší... A kdybychom to měli tak, jako vy, tak tu ligu taky vyhrajeme" a podobně.

Dneska už je to takový folklor úspěchy bagatelizovat, byť jsou třeba i historické...

Reagovat
JM

A čistě za mě. Souhlasím, že zápas odehraný v USA by přinesl určitě i pozitiva a větší prestiž/zviditelnění ligy i týmů. Ale já si myslím, že od toho jsou přípravy. Tam ať si jezdí do USA, do Číny, kam je libo. Ovšem mistrovské zápasy španělské ligy by se dle mě měly odehrát ve Španělsku.

Reagovat
CHONG

Taky přidám svou trošku do mlýna, možná jsem v tomhle stará konzerva, ale mě to prostě přijde zcestné, je to španělská liga, tak ať se hraje ve Španělsku, hotové, vyřízené.

Reagovat
CHONG

*mně

Reagovat
exot12

Ani finálový zápas LM, EL atď sa nehrá doma aj keď je tam “domáce” mužstvo... jedná sa o 1 zápas za sezónu ak sa nemýlim,

Reagovat
exot12

Neviem aký bude kľúč, ale ak sa vystriedajú všetky mužstvá, tak to vychádza, že to je 1 zápas z 280 domácich! Podľa mňa diskusia úplne o ničom!

Reagovat
pobody's nerfect

rozhodně je to menší pitomost, než hrát MS v zimě, kdyby si ten ocas nejdříve zametl před vlastním prahem, tak se poté může vyjadřovat i k záležitostem ostatních

Reagovat
johan14

Reagovat
CHONG

Na to, jaké vymýšlí kraviny samotná FIFA, je to od něj trochu pokrytecké, každopádně s tou základní premisou, tedy s tím, že hrát zápas La ligy v Americe je hovadina, tak s tím souhlasím.

Reagovat
VojtovaChelsea

neukazuje se

Reagovat
h8_sfatto

Španělsko jde ekonomicky dolů a ještě budou brát lidem fotbal ? Nápad je to naprosto idiotskej, proč odvážet fotbal z plných stadionů ? ukazovat ho lidem, kteří to budou brát jako cirkus

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele