Ibrahimović je připravený k návratu: Potřebujeme méně mluvit a ukázat sílu na hřišti, nabádá

09.02.2023, 18:52
Aktuality
Zlatan Ibrahimović (© AFP)

AC Milán v posledních týdnech prochází krizí, z níž by mohl slavný celek vytáhnout uzdravený Zlatan Ibrahimović. Jednačtyřicetiletý kanonýr upozornil, že se s ním stále musí počítat. "Teď se vracím a bude to jiná písnička," sebevědomě prohlásil.

AC Milán se poslední dobou nedaří, ztratil čtyři zápasy v řadě, včetně dvou derby s Interem a v Serii A spadl na šestou příčku tabulky. Výsledkovou bídu se nedaří zastavit, a tak mnozí fanoušci čekají na návrat spasitele. Právě sebevědomí, kterého má Ibrahimović na rozdávání, týmu Rossoneri hodně chybí.

A tak švédský forvard spustil zase svou: "Jsem stále Bůh, jsem stále číslo 1. Teď se vracím a bude to jiná písnička," nechal se slyšet Ibrahimović před mikrofony společnosti Sport Mediaset.

"Tým v krizi? Nemám obavy. To jsou prostě normální momenty v průběhu sezony. Teď jen potřebujeme méně mluvit a ukázat sílu na hřišti," vyjádřil se k děsivým výsledkům v roce 2023, kdy AC Milán vyhrál jen jediný soutěžní zápas z osmi možných.

Zatím pouze jako psychická podpora

V právě probíhající sezoně zatím Zlatan Ibrahimović dres obléknout nemohl, neboť v květnu podstoupil operaci předního zkříženého vazu v pravém koleni. Půl roku trvala rekonvalescence, od začátku prosince se už ale Švéd připravuje se svými spoluhráči a aspoň slovně podporuje ofenzivní oporu Rafaela Leãa.

Portugalský útočník se totiž oproti podzimnímu období hodně trápí. "Měl fantastický rok, získal cenu pro nejlepšího hráče ligy. Pak logicky přijde období, kdy se ozývají jiní, kteří o vás stojí, hrajete mistrovství světa a řešíte spoustu jiných věcí. Ale on je ještě silnější, než před rokem! Jen letos všichni vědí, kdo je Leão, loni se mu věnovali daleko méně. Když obrany tuší, že od něj hrozí největší nebezpečí, více se na něj soustředí," brání spoluhráče Zlatan.

Slova pochopení pak měl Ibrahimović i pro středopolaře Charlese De Ketelaera (21). Belgický mladík je po svém příchodu z Brugg hodně nevýrazný: "Vnímám že je na něj vyvíjený obrovský tlak. I proto, jaká částka se za něj platila, má spousta lidí velké očekávání. Je to talent, má velký potenciál, jen musí najít správnou cestu k růstu. Také je v jiném městě, daleko od domova, a musí si zvyknout. Když ale přijdete do naší šatny v AC Milán, všichni vám pomohou a přivítají vás. Myslím, že se tu už cítí jako doma. Jen se musí odblokovat. Jakmile se mu to podaří, všechno půjde, jak má," prohlásil Ibrahimović.

Už v úterý 14. února čeká AC Milán úvodní osmifinále jarní části Ligy mistrů. Pro dvojzápas s Tottenhamem Hotspur ale Zlatan na soupisce týmu nefiguruje. Přesto naznačuje brzký návrat. "Jsem zpátky v týmu a cítím se uvolněně na hřišti i mimo něj. To znamená, že jsem v pořádku. Dlouhé týdny a měsíce jsem dělal všechno pro to, abych pomáhal trenérovi, týmu i klubu aspoň zvenčí. Byl jsem trpělivý, protože se chci vrátit do té nejlepší formy. Rekonvalescence probíhá podle plánu," ujišťuje všechny populární Švéd.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
SSC Neapol
21
18
2
1
51 : 15
56
2
Inter Milán
21
14
1
6
41 : 26
43
3
AS Řím
21
12
4
5
28 : 18
40
4
SS Lazio
21
11
6
4
37 : 17
39
5
Atalanta Bergamo
21
11
5
5
39 : 24
38
6
AC Milán
21
11
5
5
37 : 30
38
7
Turín FC
21
8
6
7
22 : 22
30
8
Udinese Calcio
21
7
8
6
28 : 23
29
9
Bologna FC
21
8
5
8
28 : 31
29
10
Juventus FC
21
12
5
4
33 : 17
26
11
AC Monza Brianza
21
7
5
9
27 : 30
26
12
Empoli FC
21
6
8
7
19 : 26
26
13
ACF Fiorentina
21
6
6
9
23 : 28
24
14
US Lecce
21
5
8
8
21 : 24
23
15
US Sassuolo
21
6
5
10
24 : 31
23
16
Salernitana Calcio
21
5
6
10
25 : 41
21
17
Spezia Calcio
21
4
6
11
17 : 35
18
18
Hellas Verona
21
3
5
13
19 : 33
14
19
UC Sampdoria
21
2
4
15
10 : 36
10
20
US Cremonese
21
0
8
13
15 : 37
8

Autor: Livesport.cz

Komentáře (41)

Přidat komentář
Kop do titulků

Goatest

Reagovat
Al Capone

Reagovat
Salfovic

Nekecáme, kopeme

Reagovat
Roberto Baggio

Zlatan

Reagovat
Jason_

Keby nebol taký pyšny je najlepší.

Reagovat
LeonardoUžoa

Možná kdyby nebyl taký pyšný, tak o něm ani nevíme.

Reagovat
Mass

To by si museli Messi, Ronaldo, Modrič, Ribéry, Neymar, Lewandowski, Iniesta, Xavi, Benzema, Drogba, Pirlo a možná deset dalších tak na 15 let vybrat dovolenou..

Reagovat
monkej

Zlatan > Drogba

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Eichel

Reagovat
Gazdo

A o parnik

Reagovat
xjert02

Reagovat
Lemiux66

Takovej hrac a nema LM. divny

Reagovat
Kuba94

To je kápo prostě ten náš Zlatan, přeju mu ať zdraví vydrží a ještě ukáže svoji kvalitu a sílu. Škoda že u nás v Manchesteru nezůstal déle

Reagovat
Nuno čomes

Proč sis nakonec vlastně vybral AC? Anebo spíš proč si jej AC vlastně vzalo? Srdcař to nikdy nebyl, za zenitem, pořád zraněný, stojí dost peněz. Letos už ani jako psychická podpora nic. Jestli to jako je zalité tím jedním titulem, tak OK no Nicméně na něm mají zásluhu spíš Maignan a Leao.

Reagovat
bobis21

Těch €1.5m ročně fakt není nějaká extra částka. Jeho přínos je hlavně mimo hřiště a klidně může v klubu zůstat i po skončení kariéry.

Reagovat
Nuno čomes

Jeho přínos mimo hřiště byl, to nepopírám, jen je otázka, jestli je ještě i teď. Zrovna od něj.

Reagovat
bobis21

proč by teď měl by o něco menší než před rokem?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten efekt na kabinu tam je. Že už není takovým přínosem na hřišti je zjevné, nicméně svou roli může pořád mít, od balónu ho nikdo neodstaví ještě dalších 10 let a třeba proti AS loni dokázal, že umí i rozhodovat.

Klidně bych ho bral u nás za mega ročně, které teď dostává Čorič zašitý ve vaku na balóny v Trigorii, kdybych věděl, že celý trénink a o poločase je připraven dát high kick Cristantemu za každou přihrávku dozadu.

Reagovat
Nuno čomes

Tak za ten argument s high kickem Cristantemu nemůžu nijak odporovat, to klidně i těch 1 a půl ročně

Reagovat
10

Reagovat
Nuno čomes

Jasné, moc důležitý prvek do kabiny

Reagovat
10

chápu, že ses pustil na tenkej led, kdy se jednou za čas snažíš vnést do diskuse i nějaký tvůj "experní" názor týkající se fotbalu, což naštěstí neděláš tak často, ale většinou to dopadne takhle...protože ty si asi jedinej idiot, co může zpochybňovat přínos Zlatana v AC

Reagovat
Nuno čomes

Jsem tak velký idiot, že netuším, co znamená "experní" názor, takže to diskutování stejně zase neklapne. Navíc nevím, jestli jsi fotbal někdy hrál, moc bych za to ruku do ohně nedal teda, ale tvé teoretické odpovědi a poznámky k fotbalu jako takovému jsou neskutečné, vlastsně se divím, že tě ještě nikdo neangažoval, vždyť vždy víš vše nejlépe, kde se co má dělat a kdo jak hraje, formace, taktika atd. To se tady smí pouze a jen obdivovat a udiveně pokyvovat, tleskám

Reagovat
10

"Jsem tak velký idiot" - tady si měl skončit a už se dál neztrapňovat

Reagovat
Nuno čomes

To bych ale nepoukázal na další hovadinu, kterou jsi zase napsal Takže ne, neměl, experte. Ale chápu, že by se ti to moc líbilo. Zase skončit jen u toho, co se ti hodí. To ti už ani ostatní nežerou.

Reagovat
10

to nech na ostatních, o to se nestarej

Reagovat
Kop do titulků

Reagovat
Lemiux66

psychopat

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Nuno čomes

Jinak přínos k titulu nijak extra nezpochybňuji, letos to za mě už stejně nefunguje, kór kvůli jeho zranění. takže asi tak k letošnímu přínosu Zlatana v AC, pokud to má být přes psyciku a povzbuzování. Takže si ty tvoje moudra zkoušej na jiné uživatele

Reagovat
Zark

Reagovat
Maritazzi

Reagovat
nani92

na tvoje 2 otázky si dostal minulú sezonu odpoved

Reagovat
Nuno čomes

Určitě

Reagovat
Shevchenko

neuvěřitelné

Reagovat
Nuno čomes

I tak se to dá vlastně nazvat, takovou sebereflexi jsem ani nečekal

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Nuno čomes

*nahoru na tu další chycenou hlavu od hlavy

Reagovat
Milan.B

Nuno do pice nerob kokotiny

Reagovat
Nuno čomes

Draku však já nejsem ten co útočí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele