HVĚZDY NAŠICH SOUPEŘŮ - RAFAEL VAN DER VAART

07.04.2004, 20:44
Aktuality
Je mu pouze 21 roků a již nosí kapitánskou pásku Ajaxu Amsterodam. Patří rovněž ke klenotům reprezentačního celku Holandska, našeho tradičního soupeře. O koho se jedná? Rafael van der Vaart je jeho jméno a naši reprezentanti si musí velice dobře vrýt do paměti tohoto mladíčka.

Hrála se teprve čtvrtá minuta utkání číslo 150 mezi Ajaxem a Feyenordem v holandské Eredivisie a 50 344 diváků v Amsterdam Arena tleskalo patičce van der Vaarta, kterou po přihrávce Mitea nasměroval míč do sítě. Byl to jeden z nejhezčích gólů, které kdy v holandské lize padly. Van der Vaart se vrátil do sestavy po tříkolové pauze a udělal to nejlépe jak mohl. O sedm minut později přidal druhou branku a definitivně rozhodl o vítězství Ajaxu.

Tento hráč patří bezesporu k velkým nadějím holandské kopané. Již v deseti letech si ho všimli hledači talentů z legendární fotbalové školy "De toekomst" (budoucnost), a bylo jasné, že ho klub De Kennemers dlouho neudrží. Od roku 1993 je tedy hráčem Ajaxu. V 17 letech nastoupil ke svému debutu v nejvyšší soutěži a o rok později se stal čtvrtým nejmladším hráčem v historii Holandska, který oblékl dres reprezentace. Bylo to proti Andoře. Stal se hvězdou týmu do 23 let a trenér Louis van Gaal si ho nemohl vynachválit na MS do 20 let v roce 2001 hraném v Argentině. Ronald Koeman mu pak navlékl kapitánskou pásku Ajaxu v jeho 20 letech.

Jeho síla je zejména ve tvrdé střele, umí se v pravou chvíli objevit tam, kde je míč a šance na gól, zvládne bez problémů hru na jednoho obránce. Po porážce ve Skotsku jako jediný řekl jasně: "Začali jsme utkání jako bezvýznamný přátelák. Takovéto zápasy se musí vyhrávat." Van der Vaart se v roce 2003 stal držitelem ceny pro objev roku, zájem o něj projevil i reklamní průmysl.

V soukromém životě se pohybuje jako na hřišti, bez problémů. Jeho snoubenkou je herečka a moderátorka MTV a FOX KIDS Silvie Meis, jedna z nejatraktivnějších žen v Holandsku. Mnozí tento pár přirovnávají k Davidu Beckhamovi a jeho manželce, ale van der Vaart se snaží uniknout ze světa horních deseti tisíc.... "Mně připadá zcela normální, když někdo řídí Ferrari, ale já bych se asi styděl.....".

Smlouvu s Ajaxem má do 30. června 2005, ale všem je jasné, že jednou bude následovat kroky bývalých hvězd Ajaxu Cruyffa nebo Van Bastena a zamíří do Itálie, Španělska..... "Získat titul mistra Holandska co nejdříve a soustředit se na ME v Portugalsku," říká a je na něm vidět, jak se na tuto soutěž těší. A proti soupeřům jako Německo a Česká republika chce před miliony diváků ukázat, jakým je fotbalistou. Favoritem na titul je pro něj Francie, zejména díky kvalitě Zinedine Zidana.

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (22)

Přidat komentář
HOST*Rafael

Je to nej.záložník na světě!!!!

Reagovat
HOST*

no,že by byl nejlepší,tak to nevim,ale v budoucnosti možná ano,taky bude záležet kam přestoupí(jestli teda přestoupí)

Reagovat
HOST*fgr

je to pomos

Reagovat
smazaný uživatel

JJ je to frajer jako prase podle me lepsi jak nas ROSA....

Reagovat
HOST*

Rosa je sračka.Rafael je dobrej,ale ještě nemá na Nedvěda.Za pár let bude z něj velká hvězda

Reagovat
smazaný uživatel

...to je holadan a jestli bude zlobit na ME v portugalsku tak ho prestanu mit rad

Reagovat
antimadrista

Chci ho do Barcy.

Reagovat
smazaný uživatel

Půjde do Barcy! Sám tam chce!

Reagovat
HOST*

pujde do hamburgu

Reagovat
HOST*

Jdi stou svojí Barcou do píči!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Co tady pomlouváš Barcu!! Co ten tvůj nej... klub v nějaký vesnický lize. Když tě to nebaví tak se seber a táhni do pr... A nekur... diskuzi.

Reagovat
smazaný uživatel

to je vulgarismus :)

Reagovat
HOST*xxx

pujde do Charltonu atlhetic!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi boorec!

Reagovat
smazaný uživatel

pujde mozna tak do prdele a jestli nekam pujde tak do brna

Reagovat
PJ

Reagovat
HOST*

to určitě ty vole.Půjde do Man.Utd.Tam mu bude hej!!!!

Reagovat
HOST*Letec

určitě pude do Man.utd.Tam mu bude hej!!

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak, pojde k Nistelrooyovi do MU : ) Manchester United go to http://www.manutd.sk

Reagovat
HOST*FC Barca

Jeho babička fandí Barce!!!!

Reagovat
HOST*vuvu,

Manchester United, Manchester United, Manchester United, Manchester United, Manchester United, Manchester United, Manchester United, Manchester United, Manchester United, Manchester United, Manchester United, Manchester United, Manchester United, Manchester United, Manchester United, Manchester United, Manchester United, Manchester United, Manchester United, Manchester United, Manchester United, Manchester United, Manchester United, Manchester United, Manchester United, Manchester United, Manchester United,..................................................................................................................................go, go,go,go,go,go,go,......

Reagovat
HOST*figo

Je to obrovskej talent a hodně brzo, jestli ho nepotkaj naký zdravotní potíže se stane super hvezdou fotbalovýho nabe. jeho fotbalový kvality jsou úžasný, má vynikající techniku ,je to velká individualita ajaxu, má asi vše co špičkový fotbalisti maj mít.ve 23 bejt kapitán takovýho klubu jako je ajax to už oparavdu něco znamená . Jak se bude jeho kariéra vyvýjet dál bude asi dost záležet ja se predvede na euru.stejně je už jen otázkou času kdy si ho koupí nákej mega klub-ajax neajax.má pred sebou vybornou fotbalovou budoucnost a čekaj ho urcite velky uspechy . ja mu to teda hodne preju, kdyz hraje tak vybornej fotbal. jen mam strach , aby se z nehö nestal druhej backham, ale to snad ne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele