Hubník zatím neví, zda nastoupí

22.03.2008, 09:32
Aktuality
V nedělním šlágru 2. kola ruské Premier Ligy se proti sobě postaví FK Moskva a Zenit Petrohrad. V kádru obou týmů působí několik českých a slovenských legionářů, mezi nimi je také obránce Roman Hubník, kterého před zápasem vyzpovídal Eurofotbal.

Při remíze v úvodním kole Premier Ligy proti Luč Energija Vladivostok nastoupil Roman Hubník v zahajovací jedenáctce. "Hrál jsem na pravém kraji obrany a s výkonem jsem byl spokojen. Hra mužstva nebyla úplně optimální, ale na těžkém terénu se nic moc vymyslet nedalo. Po devítihodinovém letu a tříhodinovém spánku jsme byli nakonec s bodem spokojeni." prohlásil Hubník pro Eurofotbal.cz. Bývalý hráč Sigmy Olomouc zatím neví, zda mu dá kouč Oleg Blochin důvěru i proti Zenitu. "Dozvím se to až na předzápasové přípravě."

Bilance vzájemných zápasů hovoří jasně pro Zenit, například v minulé sezoně v soubojích s FK Moskva vždy zvítězilo petrohradské mužstvo. Znepokojuje Hubníka a jeho spoluhráče tento fakt? "Určitě ne. I když nás teď v posledním týdnu sužuje velká marodka, chceme na domácím hřišti zvítězit." Pokud nastoupí od první minuty, bude si muset dát velký pozor na útočné duo Zenitu Aršavin – Pogrebnjak, na trénincích se jim však nijak zvlášť nevěnovali. "Připravujeme se stejně na každé utkání. Žádná speciální příprava neproběhla." V minulém kole proti Vladivostoku nastoupil Argentinec Maxi Lopéz jen na posledních pět minut, na fotbalistu, který působil například v Barceloně, je to poněkud málo. "Tak tohle je spíše otázka na trenéra, ale podle mě není v optimální formě," odkryl Hubník důvod, proč útočník v prvním kole jen paběrkoval.

V minulé sezoně se FK Moskva umístilo na čtvrté pozici, což je historicky nejlepší umístění klubu, který byl založen teprve v roce 2004. FK Moskva ale touží po vyšších metách. " Vedení klubu chtělo v minulém ročníku skončit do třetího místa a tak byl odvolán trenér Sluckij. Vedení angažovalo nového trenéra Olega Blochina a cíle zůstaly stejné."

V kádru Zenitu působí československé trio Šírl, Hubočan a Čontofalský, v úzkém kontaktu s nimi Hubník není. "Spíše se jen pozdravíme před zápasem a po zápase prohodíme pár slov." Která kolonie krajánků se bude v neděli radovat?

Autor: David Kubáň / Eurofotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Maxi Lopéz.

Reagovat
smazaný uživatel

Takovy talent... nechapu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to je ten dlouhovlasý blonďák co před několika lety dával gola na 2:1 proti Chelsea v LM v první zápase? ve druhém potom Chelsea vyhrála 4:2 a postoupila

Reagovat
smazaný uživatel

Je to on, bohužel mu ten gol moc nepomohl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele