HSV po osmé porážce v řadě odvolalo trenéra van Marwijka

15.02.2014, 22:11
Aktuality
Hamburger SV nezvládl ani dnešní duel na hřišti posledního Braunschweigu a i nadále zůstává na předposledním místě. Vedení severoněmeckého celku se tak podruhé v sezóně usneslo na změně trenéra, podle očekávání byl ze svého postu odvolán Bert van Marwijk...

Jednašedesátiletý nizozemský kouč už v týdnu prohlásil, že zápas na hřišti Eintrachtu bude pro HSV zápasem sezóny. I přes slibné vedení či vyrovnávací gól ve druhém poločase ho ale tradiční bundesligový celek nezvládl a prohrál 2:4. Byla to pro něj již osmá soutěžní prohra za sebou.

Van Marwijk, který v září na lavičce nahradil Thorstena Finka, tak po 143 dnech končí stejně jako jeho asistent Roel Coumans. "Byli jsme v tento moment donuceni udělat toto rozhodnutí, i když ho litujeme. Děkujeme Bertu van Marwijkovi za jeho práci," uvedl sportovní ředitel Oliver Kreuzer.

Podle německých informací je favoritem na uvolněnou pozici Mirko Slomka, bývalý kouč Hannoveru a Schalke. Část klubového vedení se sice v uplynulých dnech snažilo protlačit do funkce klubovou legendu Felixe Magatha, ten ale nakonec sám odmítl a přijal nabídku londýnského Fulhamu.

Autor: Petr Vaněček / hsv.de

Komentáře (107)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nemám rád fráze, ale tady opravdu pomůže už jen zázrak.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo Michal Bílek..

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, vždyť podle Pelty udělal na EURU 2012 ''obrovskej úspěch''

Reagovat
smazaný uživatel

A ne snad?

Reagovat
smazaný uživatel

ne...

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
HonzaKoller

Reagovat
risk je zisk

a co si cekal zlato ?

Reagovat
smazaný uživatel

Příště bych ti doporučil udělat z toho dvě věty.

Reagovat
risk je zisk

Sorry dosel jsem přímo z hospy......

Reagovat
smazaný uživatel

Řeknu ti to takhle, prohrát s ne nějak výborným týmem jako Rusko prohrát 4:1 a ještě k tomu to byla co vím nejvyšší porážka v historii naší samostatné reprezentace a Řeky jsme sice porazili, ale to měla být tutovka je bez problému porazit, což se ze začátku naplňovalo, ale nějak od té 40.minuty to z našeho podání byla bída, měli jsme štěstí že jsme měli dobrej začátek a to bylo taky naše jediný velký štěstí a zápas s Polskem taky bala jasná tutovka je porazit, pořád jsme byli favoritem my a to byl asi náš nejlepší zápas na EURU, sice začátek měli lépe rozehraný Poláci, ale pak jsme jejich tlak ztlumili a to pomohlo...hra sice nebyla bůh ví jaká, ale lepší jsme celkově byli než Poláci a to nám ještě neuznali gól Baroše, ale co se týče se zápasu s Portugalskem, tak nevím co na to říct, sice jsme byli proti nim outsideři, skvělý Ronaldo a spol., ale že jsme za celý zápas nevystřelili ani na bránu, tak to už bylo hodně špatný...sice jsme na EURU neybyli nejhoší, postoupili jsme do čtvrtfinále z prvního místa (s pasivním skórem), ale to bylo asi tak všechno, jinak co se týče předvedené hry, tak nic moc, to na EURU 2008 to bylo o hodně lepší, je pravda, že jsme měli tenkrát lepší tým, ale na EURU 2012 jsme měli vylosovanou nejlehčí skupinu jakou jsme mohli mít..., ale je to můj názor, prostě to nějak jako ''obrovský úspěch'' neberu.

Reagovat
risk je zisk

.

Reagovat
risk je zisk

.

Reagovat
risk je zisk

Sakra na to jaky mel Bílek tým, si vedl celkem slušně. Vzdyt on už neměl v týmu Nedvěda, Poborského, Ujfalusiho, Smicera... musel pracovat s úplně jiným tymem a to se taky ukázalo na predvedene hře. Spise bych řekl, ze postup ze skupiny a jeste z prvního místa je uspech , navic po tom debaklu od Rusů to snad nikdo ani necekal. Čtvrtfinále už byla taková třešnička na dortu. Nikoho už Česko zklamat nemohlo...mohli jsme akorat zesměšnit Ronalda a Spol.

Reagovat
goodbay

A teď když to řekneš o hokeji, tak si za debila a že to je jenom smůla, že? Přijde mi, že v hokeji se tyhle průsery strašně lehce odpouštějí, ale ve fotbale je pořád všechno špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

Abych ti řekl pravdu, tak náš hokejový nároďák by už taky potřeboval změnu.

Reagovat
goodbay

Osobně si myslím, že to není trenérem, ale kvalitou. Když je 42-ti letý Jágr pořád jeden z nejlepších českých hokejistů, tak to něco o naší kvalitě vypovídá.

Reagovat
db18

Protože Jágr je výjimečný hráč...

...a i tak Lojza tu nominaci posral

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filip12

čekal sem to každým okamžikem Slomka by s tím mohl něco udělat

Reagovat
stas87

slomka sedel vedla jogiho v sinsheime..a prehra vfb len umocnuje dojem ze schneider poleti,posledne dva zapasy- 0 bodov,skore 2:8 a pät zapasov bez strelca...dost neprijemna situacia,väz im moze zlomit aj odchod kvista,vfb ale stale este nie je v takom bahne ako hsv ale naslapnute ma tiez pekne

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

odvolanim schneidera vfb neriskuje nic,skratka to thomasovi nevyslo,skusenosti ziskal a do buducna mu to moze len pomoct,bohuzial sa im prestalo darit v jednej veci v ktorej superov porazali-maximove centre,pride mi ze ten tim je zle poskladany,nevyvazeny a taky harnik v sebe nevi najst motivaciu..

nema cenu robit zaverov po jednom zapase ale pride mi ze z tych ohrozenych timov tu situaciu zvladaju najlepsie v bremach,davno uz by sa ozval inde piskot po tej blamazi s bvb ale riesime to zatial s kludom,dutt nie je pod nejakym obrovskym tlakom,petersen povedal ze inde by uz situacia eskalovala ale u nas toto zatial nie je...a z herneho prejavu som mal pocit ze sa nepolozime aj za stavu 0:1,ten tim nastastie nie je uplne mrtvy

Reagovat
db18

...po prvním poločase tam teda pískot byl - a to jste prohrávali jen 0:1

Reagovat
stas87

ale zacal druhy polcas,prvy center a ludia fandili a to dost vyrazne,ak by dali na 0:2 je regulerne po zapase,ja u nas vnimam velku sudrznost,tak ako ked sme sa minulu sezonu zachranovali doma

Reagovat
smazaný uživatel

Když se tak dívám na tabulku, tak už tam je namočeno víc klubů. Osobně si myslím, že přímo spadne nováček Eintracht B. a s sebou vezmou Freiburg. Ten tým mi příjde takový nemastný neslaný, u HSV si jsem jistý, že se hecnou na maximum a ukopou záchranu. Der Club si zahraje baráž a přežije ji.

Reagovat
Filip12

no to by tam museli přjít nějaké kvalitní posily ten tym stojí a padá jen na Rafaelovi V.d V, a Lassogovi a to je zatraceně málo

Reagovat
db18

Mne moc nepřijde, že by Rafael byl hráčem, bez kterého by se HSV neobešlo...

Reagovat
stas87

freiburg sa moze zachranit ak bude vyhravat doma,ta kvalita tam je a na tesnu zachranu to bude stacit podla mna,ja to vidim na eintrachtov+pristav,frankfurt nema strelca a ten tim oproti minulej sezone mi pride slabsi v tom ze hraci chybuju,nevychadzaju im jednoduche veci a hraju v krci,na jar som ich videl proti bsc a to bola ozajstna slabota,tam hertha nemala stratit vobec

Reagovat
Arne

Freiburg je cokoliv, jen ne nemastný neslaný... Právě HSV se očividně hecnout moc neumí, je to taková primadona, která je dotčená tím, že hraje o záchranu.

Reagovat
smazaný uživatel

Chm, je pravda, že SFC sem viděl naposled v prosinci a nepřišlo mi, že jsou nějak úžasní ale to už je pár měsíců zpět

Reagovat
Arne

Já mám dost rád tu jejich energickou rychlou hru, navíc ta kvalita tam na bundesligu je víc než dostačující... Na druhou stranu ono to označení "nemastný neslaný" je dost subjektivní.

Reagovat
JozkokozleJ

Bobic dnes odmietol spekulacie o Schneiderovom konci.

Reagovat
stas87

v rozhovore povedal ze trener nemoze za spravanie hracov na ihrisku a ze trener nehra ale hraci ano,zasa ale nema vysoku zmluvu,jeho odchod by tak vfb tolko nebolel

Reagovat
Arne

Snad s tím počkají, příští sobotu tam hrajeme my.

Reagovat
db18

Reagovat
JozkokozleJ

Momentalne to vyzera absolutne beznadejne. Ale ten najdolezitejsi boj ich caka az po buducom tyzdni, kedy zrejme prehraju s Dortmundom. To HSV caka postupne:

- Werder (V);

- Frankfurt (D);

- Nürnberg (D);

- Stuttgart (V);

- Freiburg (D);

A ak sa novemu trenerovi (Slomka) podari presvedcit muzstvo, ze nie su az taki tragedi ako vyzeraju v poslednych zapasoch, vobec nic nemusi byt stratene. Dolezite je, ci zafunguje kuzlo noveho trenera. Asi im to ale ani neprajem.

Reagovat
stas87

ten los mame podobny,dneskom nam zacina seria so spodkom tabulky,tam sa ukaze na co vlastne mame

co je najväcsim nedostatkom v ich hre?chaos?nevedia kombinovat pod tlakom?individualn chyby?ja ich vidim iba v zostrihu tak to neviem az tolko posudit

Reagovat
db18

Mne to přijde, že jde především o domino-efekt individuálních chyb

Reagovat
JozkokozleJ

Videl som sice len zapas proti Herthe, ale myslim, ze najväcsim nedostatkom je jednoznacne defenziva. Akoby este furt nad nou visel zlovestny oblak po Manciennenovi a Brumovi. A hoc je Westermann sympatak, tak svoj podiel na tom ma tiez. Navyse sa k tomu celemu pridala deka, cely mansaft je psychicky dole a kazdy zapas hraci HSV predvedu fatalne individualne chyby, raz jeden, potom zase druhy... Na nejaku analyzu ale nemam. Ale pride mi, ze hoc hraje HSV slabo, sance si aj tak vytvorit dokaze.

Reagovat
stas87

suhlas,heiko je vo velkom srabe a partak ktory je vedla neho je neskuseny alebo tie skusenosti ma ale je to kiksar..nemat lasagnho tak su na tom mozno horsie ako braunschweig,bohuzial si aj rene vybera slabe chvilky a vaart nie je lider ani nahodou,neviem preco ho tak ludia vnimaju

Reagovat
jv

Být na místě Reného, tak se na to už regulérně vy... VdV tím lídrem být dokáže, ale momentálně jsou prostě úplně na dně a ani jemu se nedaří - chce to nový impuls.

Reagovat
db18

Problém je, že HSV nemůže už čerpat ani z mladých hráčů, kteří by nemusli být ještě infikováni a snažili by se - jenže jejich A-Jugend je na tom podobně jako á-tým

Reagovat
db18

*problém je taky...

Reagovat
smazaný uživatel

Bral bych Franze Straku

Reagovat
Andis

A proč se Jiráček furt sedí sakra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Andis

A proč ten Jiráček furt sedí sakra

Reagovat
Andis

A proč ten Jiráček furt sedí sakra

Reagovat
Andis

A proč ten Jiráček furt sedí sakra

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom nechapu, proc ten Jiracek porad sakra sedi

Reagovat
Y.Cabaye

Protože je pohodlnější na střídačce sedět než stát.

Reagovat
jester Radka Bejbla

hahahahaha

Reagovat
bruchy

Nevíte proč Jiráček sedí?

Reagovat
smazaný uživatel

já zase nechápu, proc Jiráček furt sedí...sakra

Reagovat
stas87

sa pripravuju na 2.BL kde ho vypusti tak ako united zahu

Reagovat
smazaný uživatel

Protože při sezení se líp honí...

Reagovat
slovaňáák

Snad je Slomka odmítne, pokud za ním přijdou s nabídkou.

Reagovat
Arne

Chtělo by to někoho, komu by se dal přát sestup... Ale nikdo mě moc nenapadá.

Reagovat
smazaný uživatel

Nám sestup přát nebudeš, až začnu hrát, uvidíš tolik golů, až nám začneš fandit

Reagovat
stas87

funkel?

Reagovat
Arne

Ne... Už to mám = Babbel !!! Ale ten je mazanej, ten by tam nešel.

Reagovat
stas87

no tak to si tam mozme napisat aj skibbeho

Reagovat
jv

Toho by snad nevzali, i když...

Reagovat
smazaný uživatel

Dutt. Ale ten se toho sestupu možná dočká i tam kde je teďkom..

Reagovat
db18

Daum, Zorniger

Reagovat
smazaný uživatel

Na to je idealni Slomka..

Reagovat
smazaný uživatel

8 je dost

Reagovat
stas87

trosku OT:

dneska som narazil na clanok v ktorom sa pise ze priliv cudzincov v svajciarsku sa zastavil

svajciari chcu obmedzit volny pohyb osob z unie

uz v roku 2009 zamietli v referendu stavbu minaretov

v roku 2010 odsuhlasili vyhostenie kriminalnych cudzincov

EU na nich moze vytvarat tlak aky chce ale svajciarsko necuvne

z 8 milionov svajciarov su 2 miliony cudzincov,asi si uz povedali dost

Reagovat
bruchy

Reagovat
smazaný uživatel

Švýcarsko moc dobře vědělo proč nepůjde do EU , ale k těm cizincům: Švýcarsko je vlastně takový ''přistěhovalecký tábor'' jsou tam lidé například z Albánie, Srbska, Kosova atd..., ale Švýcaři moc dobře vědí komu tam ten azyl dají, pokud ten přistěhovalec je vzdělaný, tak je to pro ně vlastně ''inteligence'', ale pokud je to nějaký přistěhovalec, který nemá žádné schopnosti a dovednosti, tak je to vlastně pro ně ''špína'', takže oni Švýcaři moc dobře vědí co dělají...

Reagovat
stas87

ak to dobre chapem tak casy azylov maju skoncit bez ohladu na to ci je pristahovalec vystudovany alebo uprchlik bez vzdelania

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to je pravda, ale těžko říct jestli to pro Švýcary bude výhoda nebo nevýhoda...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Co som o tom cital, paradoxne, regiony, kde je menej cudzincov, volili v prospech obmedzeni, regiony, kde je najviac cudzincov, volili proti obmedzeniam (cudzinci samozrejme nevolili).

Reagovat
stas87

o tom kto ako volil som necital/nehladal

Bruselskí súdruhovia reagovali vyhrážkami a z pozície sily, ako inak. Švajčiarsko má s úniou uzavretý balík dohôd, spolu 7, ktoré sú previazané takzvanou "gilotínovou klauzulou". To znamená, že ak sa vypovie jedna zmluva (a pre naplnenie výsledkov referenda budú musieť Švajčiari zrejme vypovedať dohodu o voľnom pohybe osôb), sú automaticky vypovedané aj všetky ostatné dohody. A renegociáciu, teda opätovné vyjednávanie a následná úprava dohody o voľnom pohybe osôb, bruselskí súdruhovia odmietli. Boja sa totiž, že aj niektoré členské krajiny by mohli chcieť opätovne vyjednávať o voľnom pohybe osôb.

A Švajčiari si nabudúce dajú zrejme veľký pozor pri uzatváraní gilotínových klauzúl. Dohodu o voľnom obchode totiž uzavreli už v roku 1972 a dohodu o voľnom pohybe osôb a spolu s ňou aj gilotínovú klauzulu až v roku 1999.

Ak sa zrušia všetky dohody, bude mať EÚ väčší problém, ako Švajčiarsko. Za minulý rok exportovala Európska únia do Švajčiarska tovary v hodnote 108 miliárd Eur, opačným smerom išlo len 90 miliárd Eur. EÚ by teda prišla o 18 miliárd Eur na čistých exportoch.

V energetike je situácia ešte horšia, lebo cez Švajčiarsko sa transportuje 11% celej európskej elektrickej energie a navyše, odstavenie nemeckých atómových elektrárni nebude zrejme možné bez švajčiarskych prečerpávacích elektrárni, ktoré zásobujú juh Nemecka elektrinou v špičke.

ako inak,ide o peniaze a pre EU to nie su male peniaze

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
JozkokozleJ

To nemyslis vazne, ze EU tahaju krajiny bez €

Reagovat
smazaný uživatel

tak si precti clanek, trotle

Reagovat
JozkokozleJ

Si ho precitaj ty. Pise sa v nom, ze najsilnejsie ekonomiky su v Nemecku a Francuzsku. A hlavne, clanok nie je o tom, kto taha ekonomiku EU, trotle. Ale toto si presne ty a tvoja argumentacia. Nepochopis clanok a este z toho vytvoris zelezny argument.

Reagovat
smazaný uživatel

Ekonomika eurozóny se na konci loňského roku vrátila k růstu. Za celý rok však eurozóna vykázala pokles o 0,4 procenta. Zajímavé je, že ekonomika celé Evropské unie, tedy eurozóny a převážně nových členů, kteří ještě nepřijali euro, loni naopak stoupla o 0,1 procenta. Vděčí za to silnému výkonu Velké Británie a růstu v zemích střední a východní Evropy.

Reagovat
JozkokozleJ

A z toho si pochopil, ze ekonomiku EU tahaju krajiny mimo eurozonu? Clanok je o statistike rastu/poklesu ekonomik, ktore s eurozonou ako takou nemaju podstatnu suvislost. Za merane obdobie stupla merana hodnota rovnako ako napr. Cesku i Grecku. Takze da sa povedat, ze k celkovemu rastu statistickej hodnoty prispelo rovnako Cesko (bez €) ako Grecko (s €).

Reagovat
Posledni Kovboj

dobra demence dolare

Reagovat
Mada

Ty jsi tak blbej až to není možný.....

Reagovat
Arne

To aby svět popošel, co ty seš za imbecila.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.facebook.com/zahradil/posts/10201586125318381?stream_ref=10

v tom pripade aspon vidis, jaci dementi nas zastupuji v EP

Reagovat
Arne

Nevidím, hlásí mi to, že je obsah nedostupný... Ale dovedu si to představit.

Ty seš ale nemožnej... Plácneš blbost, někdo ti ji opraví a ty hned vystartuješ tímhle stylem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsem akorat zkopiroval to, co psal Jan Zahradil na svych strankach

Jan Zahradil

Ekonomiku EU táhnou nahoru země, co nejsou v eurozóně...co na to Sobotka, Zaorálek a další eurohujeři ?

a k tomu zkopiroval ten clanek..

Reagovat
Arne

Tys nic nekopíroval, prezentoval jsi to jako zajímavost a fakt... A to věc, která je taková blbost, že stačí se nad tím na pět vteřin zamyslet... Když někdo napíše, že v Lucembursku roste růžová tráva, tak taky řekneš, že to je blbost, aniž bys musel číst nějakej článek.

O to mi ale nešlo... I kdybys ty a ten hlavoun měli pravdu, tak reakce "no tak čti trotle" je prostě dementní.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Tak toto su zakladne principy, na ktorych EU funguje. Mnohym, a opravnene, sa nepozdava prilisne zasahovanie EU do podrobnych pravomoci jednotlivych statov, ale volny pohyb osob, kapitalu, sluzieb a tovaru je zakladom EU. Je prirodzene, ze s jednym pada druhe.

A myslim, ze 90 mld. € poskodi Svajciarsko viac, nez 108 mld. € EU.

Reagovat
REPLIKATOR

Jiráček sedí? Za co?

Reagovat
Rarášek

Svou hrou spáchal zločin proti fotbalu třetího stupně, horší prohrešek pamatuju v Německu snad jen od Fenina.

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra za co furt sedi ten Jiracek?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy uz se ten sakra Jiracek konecne postavi? Nemuze prece furt sedet

Reagovat
smazaný uživatel

Měli ho spíš zastřelit. A vedení taky.

Reagovat
Sandstorm

Druhá liga taky liga

Reagovat
smazaný uživatel

Deb.il. Bavíme se o jediném německém týmu který nesestoupil

Reagovat
db18

To není pravda.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
db18

To ale není pravda HSV je jediným klubem, který od vzniku BL hrál v každé sezoně, ale není pravda, že to je jediný klub, který z BL nesestoupil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, to mě taky napadlo. Tak je to jediný tým co odehrál všechny ročníky bundesligy.

Reagovat
Arne

Nemáš statistiku, kolik jich je? Bayern, Augsburg, Hoffenheim, pravděpodobně Leverkusen a Wolfsburg, co?

Reagovat
Sandstorm

No a? Hamburk už se několik sezon potáci na hraně sestupu a předvádí mizernej fotbal. Už nadešel čas, aby šli.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele