Hrvatska nogometna liga – 12. kolo

26.10.2008, 10:17
Tipy a analýzy
Po minulém kole, kdy jsme celkem excelentně předpověděli téměř kompletní výsledky, nabízíme opět další kolo. Během týdne Dinamo ukázalo svoji sílu v poháru UEFA, kdy porazilo překvapivě nebezpečný Nijmegen z Holandska.

NK ZADAR – HAJDUK SPLIT (neděle 15,30 hodin)

Ve Splitu momentálně probíhají jednání o prodeji nejlepšího střelce HNL Kaliniče do Valencie. Klub požaduje 10 milionů euro, Valencie nabízí sedm, takže předpokládám, že se dohodnou někde na 8,2 milionu a od ledna bude Kalinič střílet góly v Primera Division. Zápas v Zadaru se nějak moc neřeší, dochází k obrovskému podcenění a já se osobně obávám, že by se mohl opakovat loňský výsledek 0:0. Jelikož i letošní zápas ve Splitu skončil 0:1, nabídnu vám tip na málo gólů. Zadar je totiž kompletní, kdežto u Hajduku budou chybět potrestaní Skoko a Strinič. Navíc zraněni jsou Živkovič a Rosso a navíc trenér zjistil, že Andrič nemůže hrát na stoper, jelikož to pro brankáře Subašiče představuje velké nebezpečí. Under 2,5 gólu v exkluzivním kurzu 2,0 u Sportingbet s poměrně vysokou důvěrou.

Předpokládané sestavy:

ZADAR: Vuković - Parmaković, Puljić, Bilaver, Pletikosić - Batkoski, Milin, Surać, Tomasov - Župan, Terkeš.

HAJDUK: Subašić - Pandža, Maloča, M.Buljat, Jozinović - Linić, Andrić, Gabrić, Ibričić - Bartolović, Kalinić.

NK ZAGREB – VARTEKS VARAŽDIN (neděle 15,30 hodin)

Loňský zápas 0:0, letos 1:2. Zagreb doma ještě neprohrál, ale kupí remízu za remízou. Naopak hosté jsou venku hodně slabí a překvapit by neměli. U mužstva domácích dochází k několika změnám, Krstanoviče v útoku nahradí Jurendič, Oršulič bude hrát místo nemocného Parlova. Když nebude připraven Džolan, zaskočí Mehmedalič nebo Palčič. Trenér hostí sestavu neprozradil, prohlásil, že dojde k minimálním změnám.Vsadil bych jedničku s průměrnou důvěrou v kurzu 1,72 u Sportingbet.

HNK OSIJEK – CROATIA SESVETE (neděle 15,30 hodin)

Prapodivně bez peněz fungující Osijek v minulém kole zázrakem získal 3 body za výhru v 94. minutě nad Interem. Dnes je čeká podobný soupeř, který navíc už dvakrát poznal, jak chutná výhra na hřišti soupeře. V prvním letošním zápase se rozešli 1:1 a očekávám, že na remízu budou hrát opět oba kluby, protože bod jim bude stačit. Za domácí opět v brance nenastoupí hříšník Marin Skender, který si před minulým zápasem otevřel pusu na vedení klubu. Hosté mají jen potrestaného Mamiče a žádné problémy se sestavou tudíž nemají. V kurzu 3,25 lze remízu zkusit ve wildu u Sportingbet.

Předpokládané sestavy:

Osijek: Šušnjara - Andre Luiz, Smoje, Pranjić, Vida - Lončarević, Jugović, Babić - Knežević - Miličević, Barišić.

Croatia Sesvete: Radoš - Polovanec, Mus, Čičak, Mijatović - Agić, Šušak - Juroš, V. Petrović, Palić - Vojnović.

HNK ŠIBENIK – INTER ZAPREŠIČ (neděle 15,30 hodin)

Domácí výborně rozebrali v minulém kole Dinamo, které zachránilo remízu 2:2 až v poslední minutě. Že umějí střílet góly dokazuje i letošní vzájemný zápas, který skončil 3:2. Také hráči Interu umějí útočit, takže v tomto zápase si vsadím velmi jasný over 2,5 gólu ve slušném kurzu 1,65 u Sportingbet.

SLAVEN BELUPO – CIBALIA VINKOVCI (neděle 15,30 hodin)

Domácí ještě letos neztratili ani bod a útočí na vedoucí Dinamo. Hrají krásný fotbal, v souboji o postup do skupiny poháru UEFA velmi potrápili favorizované CSKA Moskva. V minulém kole rozstříleli Croatii 4:0. Hostující Cibalia je typicky domácím mužstvem, ale venku získala jen bod. I když svou hru na soupeřových hřištích zlepšili a v minulém kole prohráli ve Splitu jen 0:2 dvě ma góly z penalt. Ovšem Slaven bude opět nad jejich síly. Domácí trenér Petrovič prohlásil: "Pokud budeme hrát stejnou hru jako proti Sesvete, musíme opět vyhrát." Srečko Lušič, který vede hosty je při zemi: "Slaven představuje špičku chorvatského fotbalu. Ale bez ohledu na soupeře, my musíme hrát svou hru a úspěch se může dostavit. Úspěch je vše kromě porážky Po zranění se nám konečně do obrany vrací Leutar." Letošní vzájemný zápas skončil 0:0. Jednička v kurzu 1,36 u Sportingbet s velmi vysokou důvěrou.

Předpokládané sestavy:

Slaven Belupo: Rodić - Purić, Kokalović, Rogulj, Čaval - Poldrugač, Gregurina, Posavec, Jajalo - Jurić, Vručina

Cibalia: Burcsa - Radotić, Leutar, Medvid, Bagarić - Šimunac, Mazalović, Milardović, Husić - Malčić, Džafić

NK RIJEKA – DINAMO ZAGREB (neděle 20,10 hodin)

Loňský výsledek 2:4, letošní na Maksimiru 0:2. Rijeka svojí kvalitou na Dinamo nemá, ale když se teď rozstřílel jeden z bratrů Sharbini, útočník Ahmad, měly by padat góly. U Dinama dojde k jedné změně, místo potrestaného kapitána Biščana se po krátké nemoci vrátí Drpič a rovnou převezme i kapitánskou pásku. Over 2,5 gólu v kurzu 1,65 u Sportingbet.

Autor: Ugljan / EuroFotbal.cz

Komentáře (26)

Přidat komentář
honziss

Tak Kalinič má namířeno do Valencie, jo? No, nevím jestli to je pro něj ta správná destinace.

Reagovat
božský John

tam je trošičku plno....ale útočník s jeho potenciálem by se tam mohl prosadit....

Reagovat
honziss

Tak to určitě, ale bojím se, že mu Emery nedá dostatek příležitostí, protože ta konkurence je fakt vysoká. Přece jen Vale teď šlape.. Ale zas na druhou stranu, pokud se prosadí, tak Nikola jen potvrdí své kvality. A La Liga by mu teoreticky mohla sedět. Davor v ní taky střílel spoustu gólů.

Reagovat
božský John

Svatá pravda,drahý kolego. Sám bych to nevystihl lépe.Ještě bych dodal,že Valencii ta fazona nevydrží věčně,takže si myslím,že šanci by určitě dostal...ale kušš...my diskutujem o něčem,co ještě vůbec není

Reagovat
honziss

Tak na tom není nic špatného. Já o něm třeba moc nevěděl, až když jsme se s kubysem bavili o WHU, tak mi řekl, že by se mu u nás líbil právě Kalinič. Tak jsem si zjistil o něm pár informací, kouknul na pár zápasů a rázem je z něj můj nový oblíbenec. Btw. Zařadil se po bok Davora Šukera.

Reagovat
božský John

Tak to jo,já jsem ho poznal v dobách mého četného hraní CSM Managera(stejně tak jovetiče) to je cirka rok z5. Je to šutér jak stehno.Ale nejvíce se mi líbí při stylu 4-5-1...

Reagovat
honziss

No tak já ho prvně poznal v reálu. Ale je pravda, že jsem si ho vyzkoušel koupit i ve FM. A v Rapidu Vídeň se stal nejlepším střelcem T-Mobile Bundesligy.

Já bych si o něm dokonce troufnul tvrdit, že to je nejnadějnější útočník Chorvatska právě od dob Šukera. Ugljane, co myslíš?

Reagovat
božský John

Do toho bych se vložil..možná ještě Mandžukič ..na 22 let je to výbornej šutér

Reagovat
honziss

Mandžukiče znám samozřejmě taky, ale přeci jen si myslím, že Kalinič má větší potenciál.

Reagovat
božský John

OK,já je tolik neznám,takže nemůžu soudit:)

Reagovat
honziss

Však poznáš. Až Kalinič vystřílí pro Chorvaty titul mistrů světa, bude ho znát celý svět.

Reagovat
božský John

Houby..titul mistrů světa získaj Rusáci

Reagovat
honziss

Tak MS se hraje každé 4 roky, takže to klidně můžou vyhrát i Rusáci se svým Dzagojevem.

Reagovat
božský John

Přesně..stejně tak chorvati s Niko Kovačem

Reagovat
honziss

Tak Niko to je legenda. Ale jinak to byl příspěvek z cesty. Ale Mostovoi byl taky dobrý plejer.

Reagovat
božský John

To jo,ale nemoh sem si pomoct..Niko je nesmrtelnej...jinak zrovna tyhle 2 týmy mam moc rád(rusy a Chorvaty...)

Reagovat
honziss

Tak já Rusáky moc nemusím, ale Chorvatsko, těm já fandím od MS 98. Samozřejmě první jsou Češi. A jinak mám celkově rád chorvatské hráče - však se podívej na ty legendy posledních dvou dekád -> Šuker, Boban, Prosinečki, Jarni, Bokšič, Bilič nebo Mario Stanič. To byli skvělí hráči.

Reagovat
božský John

Jo ty ja nepmatuju..v ty dobe mi bylo necelych 5...ale pamatuju si ze jsme si presne na tyhle hrace hrali:)

Reagovat
honziss

Tak si o nich něco zjisti a koukni na nějaké videa. Byla to parádní generace chorvatských fotbalistů.

Reagovat
božský John

Videa jsem viděl samozřejmě..ty nejznámější hráče znám..na biliče jsem s odstupem nadával taky takže mezery jsou doplněny...jinak já byl dycky Šuker nebo Boban

Reagovat
honziss

Dobrá volba.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych Mandžukiče a Kaliniče docela srovnal. Oba jsou dost výborní. Hodně se jim přibližuje Ahmad Sharbini z Rijeky a také Želimir Terkeš ze Zadaru.

Reagovat
honziss

A kdo z nich dvou je podle tebe lepší? Případně z kterého z nich dle tebe vyroste lepší útočník? O Sharbinim i jeho bratrovi Anasovi už jsem slyšel, ale jméno Terkeš mi nic, co je zač on?

Reagovat
božský John

Sharbini je ten kapitan Rijeky?..ten mladej?...

Reagovat
smazaný uživatel

Dle mého názoru je momentálně o maličko lepší Mandžukič. Ale je to taky hodně podporou spoluhráčů. Želimir Terkeš, 26 let, ze Zadaru, loni nejlepší střelec ligy. Podobná postava jako slávistickej Ivana, a taky děsně rychlej.

Sharbini je sice kapitán Rijeky, ale to je Anas - záložník. Myslel jsem útočníka, bratra Ahmeda Sharbini.

Reagovat
smazaný uživatel

Anas Sharbini, narozen 21.02.1987 záložník a kapitán. Ahmad (někde se uvádí Ahmed) Sharbini narozen 21.02.1984 útočník

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele