Hrozně moc jsme chtěli, řekl Tuchel po postupu Chelsea do finále LM

06.05.2021, 09:56
Aktuality
Cesar Azpilicueta a Thomas Tuchel (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (73)

Přidat komentář
El Cid z City

Gratulace, nějakej čas zpět to s Chelsea vypadalo bledě, bylo jasný,že pokud chce držet krok,tak musí zase investovat a ne kupovat odložené fotbalisty a v sezoně,která měla bejt tragická, je zachránil Lampard. Navíc je táhne odchovanec,kterej s Fodenem dotáhne Anglii k zlatu na MS. Jsem rád i kvůli tomu,že modří tu mají hned po nás nejrozumnější fanoušky. Těšil jsem se na souboj Zidan-Guardiola i na nabubřelost a velkohubost fanoušků reálu, no Guardiolu čeká takticky mnohem lepší trenér. Bude to boj, tipuji,že kdo dá prví gól vyhraje nebo 0-0 a pentle.

Reagovat
Anacron

Jaká nabubřelost a velkohubost fanoušků Realu?

Reagovat
El Cid z City

Roky ji sleduji tuna diskuzi pod City, tolik záště a nepřejícnosti není od žádného kluby ani z Anglie.

Reagovat
johan14

Zášt a nepřejícnost si musíš vybojovať, zatiaľ na vás tak trochu seru, lebo všetci tajne milovali tikitaka a Pepka

No neboj aj to príde

Reagovat
El Cid z City

Vaše zášť a nepřejícnost vůči Guardiolovi by se dala vyvážet,tam už je dávno dobojováno

Reagovat
madridcan

Nie, vôbec nie. Stači sa pozrieť na Liverpoolčanov, ktorí doteraz nechápu, že stále nie su prví v lige, vo finále Ligy Majstrov, s Carabao Cupom a vo finále FA, lebo predsa vyhrali titul

Netrep chujoviny. Za mňa som chcel vyletieť už práve s Liverpoolom a zaujíma ma domáca liga. Že Liga Majstrov je posledné roky Liga Realu nepopreš a že si na tom niekto uletí sa nemôžeš čudovať. Teraz by som ti mohol napísať, že sa nepojeb, že konečne ste vo finále a že to trvalo dlho a stálo veľa Len sa pekne ukľudni, neškatuľkuj, lebo vlastne máš akurát hovno zatiaľ

Reagovat
El Cid z City

Chujoviny trepeš ty, já se nevysmívám reálu,že vypad,je to fotbal, jenom si roky všímám,kolik se vás vždycky vyrojí pod neúspěchem City od doby, co přišel Guardiola. Hele,takovej mindrák není normální, chápu odpor k Barceloně, nenávist k Messimu,ale pronásledovat Guardiolu až do City a tolik let po jeho úspěchu je k podivení se. Nesledoval jsem ho podrobně v Barce,ale pochybuju,že měl vůči vám nějaké vulgární vystupování.

Reagovat
madridcan

Tak to si na veľmi zlej adrese a rovno povedz, že dávaš všetkých do jedneho vreca. Ja môžem jebať Guardiolu aký je vysoký, široký, bystrozraký. Nezaujima ma. To ako by som tebe povedal, že fandiš City kvôli úspechu a mohol by si sa uraziť. Neškatuľkuj, lebo v tomto pravdu nemáš a viem o kom hovoríš, ale tiež si uvedom, že Tiki-Taka bola účelová, ale nie každému po chuti. Zato sa nemusíš navážať do fanušikov Realu, kedže to liezlo na nervy aj fanušikom iných tímov.

A keď mám ja za seba povedať, tak Pep mi nikdy nevadil s výnimkou, keď sa musel silou mocou hrať na ufňukanca. Že je inovátor mu nemôže poprieť nikto, takže aj ty sa nauč vyhrávať, neškatuľkuj a nefňukaj ako tvoj Pep

Reagovat
El Cid z City

Proč bych se urážel,není důvod. Naučit vyhrávat, city LM vyhrálo?

Tak jinak, pod nepovedené zápasy City se chodilo vyblít velké množství fanoušků Reálu,kteří jindy nenapsali k zápasům City ani ň a s jejich týmem zápas neměl nic společného.

Reagovat
madridcan

No ale ,,fanušikmi Realu" si myslel zjavne všetkých. Naučiť sa vyhrávať....City LM nevyhrálo, ale výhrami sú vo finále predsa a vlastne už majú titul v PL. To bola narážka na Liverpoolčanov, ktorých spomínam vyššie.

No vidíš. Zrazu je to veľké množstvo fanušikov Realu a nie všetci. Takže váž slova

Reagovat
El Cid z City

Lenost a vědomí,že je hloupost ,aby se takhle chovali všichni, to je samozřejmě nesmysl. Ale to velké množství je opravdu pozoruhodné

Reagovat
Zlatko28

Dobře, tak podstatná část fanoušků Realu. Taky nechápu tu averzi. Chápu, když fans Barcelony nesnáší Mourinha, který jen prrovokoval, ale pronásledovat Guardiolu ještě 10 po posledním jeho finále LM je fanatismus. Dělá to většina vašich fanoušků. Ty diskuse si pamatuji, vždy tam jen nepřejícně píšete, když vypadne, někdo napíše, že jste si koupili LM a hned začíná válka

Reagovat
El Cid z City

Hlavně už je to tolik let. Nemám rád Kloppa(i když ho hodně uznávám), ale až odejde třeba do Bayernu nebo repre tak to končí. Guardiola některým z nich musel hodně ublížit.

Reagovat
smazaný uživatel

nenavist az za hrob

Reagovat
smazaný uživatel

On ale nenapsal všichni, to je jen tvá interpretace. co tu zas předvádís za trapnost

Reagovat
madridcan

Velkohubosť fanušikov Realu Tam sa staraj o Villareal a tuto trapnost a neser sa do debaty dospelých

Reagovat
smazaný uživatel

Asi se neser do češtiny, když ji nerozumíš.

Reagovat
Ibelieve

Myslím že než Foden a Mount bude zásadnější Rash a neustále nadsazovani Fodenovi a Mountovi. No nevím, Greeny je myslím i větší talent než oba tebou zmínění. A to nejsou jediní dva odchovanci v United. Co se Reálu týče tak mi tedy arogantní v tomto semifinále nepřišli. To spíše tvůj příspěvek je v uvozovkách nabubřelý.

Reagovat
El Cid z City

Nikde nepíšu o tom, že byli nabubřelí teď,ale v souvislosti se City.

Reagovat
Ibelieve

Plácáš... Rash a Greeny jsou a možná i byly v jejich letech na vyšší úrovni. I když takové posouzení lze udělat spíše pokud hráče vidíš detailně. Což já ani ty nevidíme. Mimochodem spíš to co píšeš je nabubřelé.

Reagovat
El Cid z City

Kvalitu Rashe velmi uznávám,ale v útoku má Anglie spoustu možností,ale ti dva jsou schopni až vyzrají ovládnout střed hřiště, to co tak chybělo Anglii na minulém mistrovství. Samozřejmě s otázkou jsou i stopeři,ale věřím,že to slabina nebude, zvlášť pokud se Gomez opět přiblíží světové špičce.

Reagovat
Greny

Naprosto souhlasím spolu s Rashem jsem byl v jejich letech na vyšší urovni

Reagovat
Ibelieve

to už jsem četl jen s někým jiným...

Reagovat
Beči

Ale Rash a Greenwood jsou typologicky jiným typem fotbalistů, než Mount a Foden a většinou hrají na jiných pozicích (ano, Foden i Mount umí zahrát i na křídlech a v útoku, ale jejich primární post je CAM).

Reagovat
El Cid z City

Přesně tak, tam kde Anglii pálí bota, Mount má tu výhodu že je nesmírně univerzální, B2B,am,cam, umí všechno, Foden půjde brzy do středu hřiště,kde bude dominovat víc než d.Silva nebo možná i de bruyne, je to na Anglii typologicky výjimečný hráč.

Reagovat
Ibelieve

To záleží, já v nich tolik nevidím. Jsou dobří, ale reprezentace je jiná v tom že v klubu má většina týmů kvalitnější spoluhráče.

Každopádně jsem nereagoval na post, ale spíše potenciál. Uvidíme, v dnešní době se hodně přehání a rychle odsuzuje. Pro mě zatím ani jeden neprokázal výkony na vysoké úrovni dlouhodobě. Greenwood, Foden ani Mount... Snad jen Rash u něhoz mi přijde že má největší předpoklady. Uvidí se časem jak se prosadí.

Reagovat
El Cid z City

Jo,prostě se nevhodneme,to se stává. Když vezmu mladé útočníky, určitě je před Rashem Mbappé i Halland, no a z mladých středopolařů? Foden,Mount,Odegard,de Jong...určitě i pár dalších,ale nikdo ty dva nepřevyšuje.Dost možná jsou mezi zajíci nejlepší.

Reagovat
Ibelieve

Ani Halland není dle mě před Rashem. Za prvé Rash je univerzalnejsi a technicky na úrovni Mbappeho i když ten je dal v současnosti. Myslím že pro Rashe je hlavně více směru důležitých a ne pouze fotbal. Odegard nevím co dokázal že by měl být před a to samé de Jong... Prostě Mount a Foden neprokazuji to co Rash dlouhodobě. Je to jen hype. To bych na stejnou úroveň radil Greenwood, který má talent na více pozic. Jsou mladí tak se to brát zcela nedá. Jinak u Mbappeho mám spíše pocit že se vydává cestou Nyemara. Docela mě zajímá v čem si myslíš že jsou dále?

Reagovat
El Cid z City

Neporovnávám záložníky s útočníky,takže Odegarda ani de Jonga s Rashfordem,ale jsou to podle mne středáci s největším potenciálem. Jací mladí středopolaři do cca 22r jsou podle tebe nejlepší nebo je čeká největší kariéra?

Reagovat
Ibelieve

Spíše mi přijde že to dnes není o jménech, ale systému ve kterém hráčů hrají. Celkově i o koncepci, tak že ti jména neřeknu. Tím chci říci že jen málo hráčů je výrazných natolik aby se o nich takto mluvilo. Já spíš vnímám v různých prohlášeních od agentů a trenérů marketing než cokoliv jiného. Chce to čas, aby se ukázalo kdo dokáže svůj potenciál naplnit. Foden je v uvozovkách jediný odchovanec City, Mount jeden ze dvou, tří co se prosadili v Chelsea a hrají dobře momentálně. Vidím v tom hype, že konečně někdo a marketing na který většina dobře slyší a je potřebný v rámci integrity klubu s fanoušky. Tím nechci schází ať jejich kvalitu ale podobných hráčů už bylo... Včetně Januzaje a nebo Ravel Morisson, který měl úplně vše. Čas a hlava ukáže...

Reagovat
Ibelieve

Ono upřímně mi celkové přijde prostředí fotbalu vyloženě idiotske. Diletantské už jen v rámci kdo tam rozhoduje a jak. Jaké peníze se vyplácí apod. To samé platí v rámci dlouhodobě a nebo střednědobw koncepce, která také neexistuje skoro v žádném klubu. Viz Real, ale Chelsea kdy vše má být hned. Barcelona je perla sama o sobě. Vlastně jsem jen rád že se United snad vrací do dob kdy opravdu budují a přemýšlí o svých krocích. Ještě poslat do píče Glazers a mohou i využít svůj potenciál nejen v rámci úspěchů, ale i pro dobro komunity. Mám dojem že Lockhurst psal něco ve smyslu, že Bayern je nejlepší velkoklub a má pravdu v dnešní době. Nehledaji další a další pokémony ale kontinuálně rozvíjí komunitu i když mají za sebou také fuck up.

Reagovat
El Cid z City

Mount je o dva Foden o tři roky mladší, takže těžko mohli být konzistentní, v tomto věku jsou 3 roky věčnost.Ale oni jsou středopolaře,nechci je srovnávat s útočníkem. Rash má věk na to,aby PL demoloval,je dobrej,mám ho rád,ale rozhodně to není nejdominantnější útočník PL. Koukni na Halandova čísla, to je mazec a opět o tři roky mladší, v podstatě je v lize lepší jen na vrcholu hrající Lewa a to hraje v o parník lepším týmu. A v čem je lepší-no v tom nejdůležitějším, ve střílení gólů.

Reagovat
Ibelieve

Hlavně nevěřím Anglii... Měli kvalitnější hráče než mají dnes a přesto se prakticky nikam nedostali.

Reagovat
Beči

No, upřímně nevím, jestli někdy měli kvalitnější generaci, než tu momentální...

Reagovat
Ibelieve

Hele tuhle generaci si nepamatuji ale co třeba ta kolem Charltona v 1966... Ono i třeba na euro 96 hráli výjimečně a měli skvělou generaci. Plus ta kolem Linekera kterou si také nepamatuji ale v té době ovládali Britové klubový fotbal.

Reagovat
Neutron

"Navíc je táhne odchovanec,kterej s Fodenem dotáhne Anglii k zlatu na MS" =>

"Jsem rád i kvůli tomu,že modří tu mají hned po nás nejrozumnější fanoušky" =>

Reagovat
El Cid z City

To druhý je nadsázka bejku

Reagovat
Neutron

vsak ma to aj pobavilo kazdopadne gratulacia k finale.

Reagovat
Unique

Finále bude hodně zajímavý. Kdyby postoupil Real, tak bych více věřil MC. Teď bych spíše favorizoval Chelsea. Znají se z ligy a Tuchel je podle mě lepší jak Zidane.

Reagovat
Walter_Sobchak

Tuchel bol bez srandy to najlepšie čo nás mohlo stretnut. Neviem či by to nejaký iný trener dokazal posunut za taku kratku dobu viac ako on. Dvakrát po sebe vo finale LM, lepší taktik tu od Mourinha asi nebol.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mike Litoris

Já měl vždycky za to, že vyhazov Conteho byla hrozná chyba, protože dalšího takhle kvalitního taktika už Chelsea ulovit dlouho nemusí. No, o pár let později je tady někdo, kdo defenzivu vypiloval ještě líp, a to, že nestřílíme víc gólů, mu kazí jen selhávání individualit, což prostě Tuchel nemá šanci ovlivnit. (Někdo možná namítne, že to on staví Wernera, ale včera jsme viděli, že v těch velkých šancích selhali i jiní, jako např. Mount, Kanté, Havertz). Za mě velký plus, že se do takových příležitostí dokážeme dostat a v tom způsobu, jak toho dosáhneme, je čitelný Tuchelův rukopis.

Samozřejmě to v letošní sezoně může pořád znamenat, že Chelsea skončí mimo TOP4, bez FA Cupu nebo Ligy mistrů, ale je to velký přínos do budoucna jak pro fanoušky, tak pro majitele.

Asi je to i docela dobré vyznamenání pro vedení klubu, protože poté, co angažovali Lamparda, který byl výborná volba pro přestavbu kádru, velice správně zanalyzovali, že herně ten tým nemá kam moc posunout (což se mi neříká s lehkým srdcem, ae objektivně to musím připustit) a přivedli Tuchela, který přesně věděl, jakou taktiku tomu týmu naordinovat a pozvedl ho herně. Samozřejmě se může stát, že přijde krize, na druhou stranu to hrozí u každého klubu. Za sebe musím říct, že jak jsem byl za výměnu trenérů na začátku naštvaný, ukázala se být výborným krokem, protože teď je Chelsea konečně, alespoň aktuálně, konkurenceschopná naprosté evropské špičce, ačkoliv se na ni možná ještě neřadí.

Reagovat
Kucka

Reagovat
hitZor

Reagovat
Neutron

vsak mi pride, ze ste tu mnohi picovali, ked bol s vami spajany...

Reagovat
Walter_Sobchak

No však ešte doteraz na neho niektorí pičuju čo nedokážu prekusnuť Lampardov vyhadzov. Ale každou dalšou velkou výhrou je ich čoraz menej a už im prestava vadit aj to že Gilmour alebo Abraham nehraju. Ja som mu veril od začiatku ked som si o nom zistil niečo viac a nenasadol na vlnu hejtu.

Reagovat
Neutron

vsak je uplne "hmatatelne", ze tento chlap z kadra vie vytiahnut raz tolko co Lamps.

Reagovat
REPLIKATOR

Zaslouženě Snad zvládnou i finále a Pepek zase ostrouhá.

Reagovat
smazaný uživatel

to se snad nestane

Reagovat
kattos

Po pravdě? Ačkoliv to hrozně Chelsea přeju, nedokážu si představit že finále vyhrajou. Ale musím věřit

Reagovat
10

Největší rozdíl jsem viděl v energii, ten mladej tým Chelsea prostě ten starej a nažranej tým Realu přejel v běhání, nasazení, dravosti. V týhle covidový sezoně se tenhle rozdíl ještě víc obnažil. Real do toho bude muset v létě sáhnout, ten cyklus už přetahuje.

Reagovat
kattos

Souhlas s tou dravostí, na jednu stranu kdo tam je opravdu starej? Ramos, Modric i Benzema patří mezi nejlepší hráče. I kdyby si třeba Benzema a Werner prohodil týmy, tak to dopadne stejně

Tohle není o tom že by tam měli staré hráče.

Reagovat
crusty

no včera za Real nastúpilo v základe 6 hráčov ktorí majú 30+ a ktomu Casemiro ktorý od toho nemá ďaleko. To máš 7 hráčov. Na lavičke síce majú mladých, ale ktorí z nich dokáže mať reálny vplyv na hru? Valverde, možno Asensio?

Reagovat
valloire

2014 - Xabi 32, Pepe 30. 2021 - Modrič 35, Ramos 35, Benzema 33, Kroos 30, Nacho 30, Hazard 30. Ten rozdíl je znát.

Reagovat
El Cid z City

A Odegarda pošle Zidan na hostovačku, nechápu

Reagovat
kattos

Já nevím, ale není ta hostovačka právě něco pořádného? Copak by měl v Realu jasné místo v sestavě.

Reagovat
El Cid z City

Jako čtvrtý záložník,první volba za oba kreativní, Modričovi je 35, podívej se,jak Guardiola pracuje s podobně talentovaným a dokonce mladším Fodenem.

Reagovat
kattos

Modricovi je 35, ale nemůže nikdo popřít že je to lepší fotbalista než současný Odegard.

Pro Odegarda ta hostovačka není vůbec nic špatného, jemu to pomůže hrát stabilně.

Reagovat
El Cid z City

Většinou první náhradník je momentálně horší fotbalista,ale zahraje si dost.

Reagovat
10

Nejde jen o věk, ale o to, kolik toho ti hráči odehráli za poslední roky. Na nich se pak projeví absence normální letní přípravy a pauzy nejvíc.

Reagovat
kattos

Ano, pod to se podepíšu. Není to hlavně o věku

Reagovat
valloire

Reagovat
Fairplay

Přesně tak, psal jsem to pod zápasem s Liverpoolem, že Modric Kroos Casemiro je naprostá paráda vidět hrát v té totální dominanci středu pole a zavzpomínat na 2016 apod, bohužel takové zápasy jsou poslední roky dva tři za sezónu a je třeba jít dál. Podle mě je hlavní problém, v tom, že ti mladí nejsou schopní převzít zodpovědnost a nemají tu mentalitu rvát se o vítězství. Rodrygo, Vini, Asensio apod jsou prostě obyčejní hráči, možná průměrní, možná lepší, asi záleží i na formě, ale rozhodně nemají hlavu rvát se za Real do poslední minuty a nechat na hřišti všechno. V podstatě za celý dvojzápas nebyla pasáž, kdy by měli nad Chelsea navrch, zdravě se naštvali a zakousli se do nich herně. Ta vítězná mentalita je něco, co se nakonec bude nahrazovat nejhůř ze všeho, ať se nakoupí jakékoli posily.

Mimo jiné je tohle krásně vidět na ostatních týmech, kdy v podstatě nikdo není schopný předvést nějakou souvislou dominanci, ať jsou prostředky jakékoli. Bayern 8-2 nad Barcou a od té doby co? PSG prohrává o dva góly se City a nezvladačsky prasí.

Reagovat
10

Já bych to ani neměl za zlý Viniciusovi nebo Rodrygovi, kterým je 20. U Realu je průser, že tu zodpovědnost nedokázali převzít Isco nebo ten Asensio, tam ta prostřední generace vypadla. Ono je těžký nahradit ty výjimečný hráče, v jejich stínu a pod tím tlakem je to těžší o to víc.

Třeba Asensio by podle mě jinde rozkvetl víc, Iscovi by změna taky prospěla. Teď to bude chtít trošku jinej přístup, než koupit jednu superstar, což stejně hrubě nevyšlo. Perez bude muset změnit přístup.

Reagovat
Fairplay

S tou prostřední generací s tebou souhlasím, tam je průšvih, že ti kvalitní, co by měli co nabídnout, tak se prodali (Kovačič, Marcos Llorente třeba) a zůstali naopak vyčpělí borci jako Isco, Odriozola nebo Mariano. I když kdo ví, jak by vypadali, kdyby se s nima jinak pracovalo, prostě mít "druhého Messiho" v týmu už nevím kolikátou sezonu jako náhradníka v jeho věku je na prd.

Odegaard měl být impulz a hraje v Arsenalu, v lednu jsme říkali, že to bude možná stát Real tuhle sezonu. A to nejžhavější zboží z mladých samozřejmě odešlo (Regui, ale hlavně Achraf..) . Vinicius je v Realu tři roky a kope pravidelně na to, aby prostě ukázal něco víc než 1 gól za půl roku, to je zoufalý. Buď ať se jde rozstřílet někam po vzoru Odegaarda a ostatních nebo já nevím, v Realu dostává prakticky pravidelně šanci, to se pak nejde divit, že v tom týmu kromě Benzemy není hráč, co by mohl dát góla.

Věčná škoda, že kdysi místo Ronalda nešli za vyšší desítky milionů Bale, Isco, James a podobní. Třeba Bale měl po těch nůžkách pomalu 100milionovou cenovku (trošku přeháním ) a teď nevíme, co s ním, James se prodá za cenu Hušbauera apod..

Reagovat
Fairplay

Mimochodem Vini mi trošku připomíná Kulusevskiho, herně hrozně moc světlých momentů, ale ta produktivita je prostě naprosto zoufalá na TOP tým, že pokud se to nedoplní pravidelnými góly od jiných záložníků, tak pak to prostě dopadá, jak to dopadá. Nepřijde ti ?

Reagovat
10

Kulu se v tom současným fotbale Juve strašně špatně hodnotí, zvlášť poslední měsíce se dost herně trápí, sebevědomí má na nule. Každopádně minulou sezonu měl v Parmě 10+9, tuhle sezonu 6+4, to jsou vzhledem k okolnostem dobrý čísla. Vinicius má tuhle sezonu stejný, ale v Realu bych čekal víc, navíc tam je 3. sezonu.

Reagovat
kattos

Vem v potaz i to, že Hazard, který měl být tahnou se... no nepovedl.

A i přes všechny ty pravdy co jsi řekl oni dokáží se rvát o výhru v lize a být v semifinále LM.

Jestli Zidane není čaroděj, tak už nikdo.

Reagovat
valloire

Reagovat
pantondavo

Reagovat
Witcher

Někdo ještě sleduje LM?Však už ani nevím kdo vyhrál loni bez diváků to je co hovne.Navic ty čachry jak někdo hrál doma někdo bůhví kde.Neregulerni ročník z pachutí

Reagovat
hitZor

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele