HRÁČI ZVOLILI OPĚT RONALDINHA

07.11.2006, 00:27
Aktuality
Především díky skvělým výkonům v dresu Barcelony se stal brazilský útočník Ronaldinho podruhé za sebou vítězem ankety FifPro, organizace profesionálních fotbalistů. Nejlepším mladíkem se stal Lionel Messi, vybrána byla i ideální jedenáctka. Ta se obešla bez českého zastoupení.

Hlavní cenu obdrží každý rok hráč, který se nejčastěji objeví na lístcích vyplněných svými kolegy z celého světa. Letos hlasovalo 43 000 fotbalistů.

Ronaldinhovi pomohly k titulu především skvělé výkony v dresu Barcelony, kterými dopomohl svému týmu k vítězství v Champions League. Barcelona má výrazný podíl i v nejlepší jedenáctce FifPro. Kromě šestadvacetiletetého brazilce se do ní dostali ještě tři jeho spoluhráči - obránci Zambrotta a Thuram a útočník Eto'o.

Co se týká národnostního složení jedenáctky, vyskytují se v ní hned čtyři mistři světa z Itálie, a to již zmíněný Zambrotta, také Pirlo, Cannavarro a brankář Buffon, který porazil jediného nominovaného českého reprezentanta Petra Čecha.

Jedenáctka má poměrně očekávané složení, objevila se v ní však i jedna kontroverzní postava - Francouz Zinédine Zidane, jenž byl v posledních měsících "slavný" především za svou hlavičku do hrudníku Marka Materazziho ve finále mistrovství světa.

Součástí ankety bylo také vyhlášení nejlepšího mladého hráče. U hráčů zvítězil Argentinec Lionel Messi, u fanoušků to byl stejně jako před rokem útočník Manchesteru United Christiano Ronaldo.

Vyhlášení vítězů mělo být původně spojeno se slavnostním ceremoniálem, stejně jako před rokem v Londýně, jenže žádné gala se nakonec nekonalo. Řečtí organizátoři slavnost plánovanou do Atén před pár dny zrušili, neboť se obávali slabé účasti nominovaných fotbalistů. Výsledky tak FifPro jen zveřejnila na svých webových stránkách.

Jedenáctka FifPro 2006:

Gianluigi Buffon (Itálie, Juventus) - Fabio Cannavaro (Itálie, Real Madrid), Gianluca Zambrotta (Itálie, Barcelona), Lilian Thuram (Francie, Barcelona), John Terry (Anglie, Chelsea) - Zinédine Zidane (Francie, ukončil kariéru), Andrea Pirlo (Itálie, AC Milán), Kaká (Brazílie, AC Milán) - Samuel Eto'o (Kamerun, Barcelona), Ronaldinho (Brazílie, Barcelona), Thierry Henry (Francie, Arsenal).

Autor: Jan Švestka

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No tak tohle je za zásluhy. Ti hráči, co Ronnieho volili za poslední půlrok neviděli jedinej jeho zápas. Jinak si to nedovedu vysvětlit .

Ale jinak je pěkný, že jsou tam čtyři hráči z Barci. Je to známka, že ikdyž hrajeme celkem na pikaču, tak nás ostatní berou jako nejvyšší klasu. A co až se úplně rozehrajem ...

Reagovat
Xavi

Tam je hlavně tak polovina hráčů za zásluhy. Tyhle ankety jsou fakt o ničem! Třeba takový Lyon bez jediného zastoupení...

Reagovat
Xavi

Nebo Sevilla...

Reagovat
HOST*Expert

Nějak mi tam letos nesedí Terry a Kaká (MS bylo u nich fakt slabý)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Kaká na rozdiel od Ronaldinha, ktorý tiež MS nezvládol, hraje teraz dobre a hral aj predtým. Je to za pekné futbalové meno a prvý polrok u Ronaldinha.

Reagovat
Mr.Jindros

Hm, vyhrál už jen setrvačností...

Reagovat
HOST*

by měl podle medií potřetí za poslední 4 roky dostat hráč ze Serie A - Buffon.

Reagovat
smazaný uživatel

možná by bylo dobré upřesnit, že podle italských médií

Reagovat
HOST*

Trefili přesně Nedvěda i Ševu, takže je to hodně reálné. Rozhoduje se ještě mezi Henrym a Cannavarem.

Reagovat
HOST*Petr

Nebýt toho zkratu na MS tak by ho dostal Zidane.

Reagovat
smazaný uživatel

Serie A ?

Pokial sa nemylim, tak Buffon to valcuje v Serii B

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Anketa se dělá na rok 2006 a né jen začátek sezony 06/07. Ronnie letos vyhrál LM a hrál opravdu famozně do MS světa. I když ted není v optimální formě, která se nedá udržet celý rok na stejné úrovni,(nebo si spíš každý zvyknul na jeho jedinečnost, že když se mu momentálně nedaří, tak ho každý odepisuje) tak je jeden z nejlepších. Můj názor je, že si cenu zaslouží.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo Ronaldinho je tam nezaslouženě i když je to můj nejoblibenější hráč

Reagovat
HOST*Pavla

Chybí mi tam ještě jedno jméno z Barcy: KDE JE PUYOL???????????????

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych ti to řekl a už bys ho neměla ráda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele