Hráči v Německu za gesta solidarity trestáni nebudou

03.06.2020, 16:50
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (145)

Přidat komentář
mesyas

Nesouhlasím se zákrokem policajta, ale rozhodně se neztotožňuji s formou protestu, kdy vidím jen násilí, rabování a ničení majetků lidí, kteří za smrt Floyda nemohli. Co je tohle za formu protestu?

Reagovat
pobody's nerfect

to je obyčejné využití situace, kdy je jim jasné, že vzhledem k barvě kůže k nim bude policie shovívavější než běžně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mr.Mike

kdyby byl policajt černej a bílej byl ten napadenej tak se to tolik neřeší

Reagovat
Chazy

Však to je přirozený. Byl by to ojedinělej případ a ne něco, co se děje opakovaně a dlouhodobě, představuje jen vrchol ledovce společenskýho problému

Reagovat
mistr129

Reagovat
Chazy

Já to ale myslím vážně. Mně přijde, že když se narodíš jako bílej hetero chlap, tak máš prostě nejsnazší možnej život a je víceméně jen na tobě, jakou kvalitu bude mít, okolní vlivy ti do toho nezasahují. Tvoje starosti můžou bejt leda tak zdraví, s čímž nic neuděláš, prachy/kariéra, schopnost najít si holku a kamarády, ale to jsou všechno věci, který máš ve svý moci a brání ti v úspěchu jen vlastní neschopnost.

A prostě místo toho, aby si toho ti lidi vážili a prostě si pracovali na svým životě, tak obrovskou část energie vkládají do toho, aby bojovali proti těm, co takový štěstí nemají a potýkají se s nějakým společenským útiskem, proti kterému bojují.

Jako kdyby prostě nezajímaví lidi žárlili na to, že bejt šikanovanej je zajímavý a chtěli být taky zajímaví. Přitom mají být rádi, že nemají za co protestovat, že jim vlastně nic nechybí

Reagovat
Kapřík

Tak to byly dojmy. A teď fakta. Podle oficiálního americkeho ptavidelneho průzkumu v roce 2018 utocili, v prepoctu na obyvatele, černoši na belochy 50 krát víc než je tomu naopak. https://www.bjs.gov/index.cfm?ty=pbdetail&iid=6686

Reagovat
Chazy

Jenže to mícháš jabka a hrušky. Nikdo nezpochybňuje, že černoši páchají daleko víc kriminality jak běloši, ale to není o barvě pleti, tje prostě o tom, že daleko víc žijí v chudobě. I v zemích, kde jsou jen běloši a nebo jen černoši, tak většinu trestné činnosti páchají lidi, co žijí na periferii. Že tam jsou to černoši, tje holt dáno mnoha aspekty

My tu mluvíme o tom, kdy policista umučil a zavraždil člověka. A prostě ze strany bělochů vůči černochům se toto děje, ze strany černochů vůči bělochom asi taky někdy, těžko nikdy, ale není to zrovna častý jev. Ono když si černoch a chceš bít bělochy, lepší je být v gangu než u policie.

A to je to, co se tu řeší, brutalita policie vůči černochům. Samozřejmě to pak chytá i další rozměry nějakých dalších aspektů, které vedou k nerovnosti a které vedou k té chudobě atd atd. Začarovaný kruh. Ale že černoši páchají trestnou činnost na počet obyvatel více, o tom se nebavíme, ale nikdy bych to nezpochybnil. Je to samozřejmě špatně, problém, co se musí řešit. Ale ne zrovna tím, že je budou vraždit na ulici.

Zároveń to, cos napsal, nemění vůbec nic na tom, co jsem napsal já. Je to fakt offtopic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hunt

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
eleven11

Reagovat
lampas

Aha, takže když černoši páchají trestnou činnost, tak to není o barvě pleti, prostě není. Ale když policista zabije člověka, to o barvě platě samozřejmě hned je. Tady je vidět jak naprosto alibisticky chátra jako vy uvažuje.

Reagovat
bobis21

Když kontroluješ další proměnné (příjem domácnosti, zaměstnanost, vzdělání atp.) tak rozdíl žádný není. Problém tedy je, proč jsou menšiny většinou ekonomicky na periferii.

Reagovat
Kapřík

Jak který menšiny. Asiate jdou v příjmech před belochy a nejbohatší skupinou jsou indoamericane. Proč asi?

Reagovat
Chazy

Nikdy jsem nic takovýho neřekl, dokonce tam i píšu, že když chceš bít bílý, tak jdeš spíš do gangu než do policie.

Nikdo nikde nepopírá, že i černoši dělají rasově motivovaný činy, ale tady řešíme zákroky policie. Někdy mi přijde smutný, kolik soudů a hodnocení dojde jen na tom, že někdo neumí číst a nebo nedokáže text chápat

Reagovat
Baronne

Reagovat
Hokaido

You are a good man, Chazy.

Reagovat
dinss

A není tohle právě dáno tím, že se černoši dopouštějí mnohem více trestných činů? Protože je v celku logický, že to bude mnohem vyšší číslo než u bílých. Druhak je policista při zákroku na černocha mnohem více ostražitější právě z tohoto aspektu. Kolik již bylo incidentů, při kterém zemřel černoch protože jen neuposlechl policistu? Být fízl ve státech, kde má každej černoch z gangu bouchačku asi není žádná prdel.... Zákrok určitě neschvaluju, píšu tady o jiných případech...

Reagovat
bobis21

Přemýšlel jsi někdy i nad tím, že více zločinů zjistíš u těch, které více kontroluješ? Když budeš zastavovat pouze černochy, samozřejmě nenajdeš žádného bělocha porušujícího zákon. Dobrý příkladem jsou drogy - jsou některé drogy které jsou populárnější mezi bělochy (heroin) a některé které jsou populárnější mezi černochy (crack). Hádej kterou policie mnohem více řeší? Pak se nemůžeš divit že jsou celková čísla taková. V několika státech proběhly studie které ukázaly, že v užívání drog není mezi bělochy a černochy rozdíl, rozdíl je pouze v tom na které se policie zaměřuje. Když kriminalitu nehledáš, žádnou nenajdeš.

Reagovat
Generalní Gladiator

A vraždy?

Reagovat
bobis21

Tam je problém s dostupností dat - když se podíváš na počty za minulý rok, tak vidíš že 2755 jsou běloši a 2698 černoši (s tím že hispánci jsou nějak v obou kategoriích) - celkem bylo ale vražd skoro 16000. Je problém teda toho, co je ve zbytku a proč není známa etnicita zbytku. Problém je samozřejmě gang violence no, kde je těch vražd asi velké množství a je otázka opět jestli to není spíše problematika příjmů a vyloučených lokalit.

Reagovat
Generalní Gladiator

Já jenom,že tam odpadá argument vyhledávání,na kterej to nelze shodit.

Reagovat
bobis21

Jasně, ale většinou je argument že celkový počet odsouzených je větší, což právě u drog je právě obrovský počet kvůli Nixonově drug war. To že existují gangy nikdo nepopírá (část důvodu existence gangů je teda taky drug war no ...)

Reagovat
stas87

Tak pošli tie štúdie, chcem ich vidieť.

Reagovat
bobis21

Jedna už tu je.

Reagovat
dinss

Ale to je přece nesmysl... Logicky budeš jezdit tam, kde máš větší pravděpodobnost trestného činu než někde, kde se trestná činnost nepáchá...

Reagovat
bobis21

Když bude v rámci ČR policejní stanice jen v Jihlavě, budeš 100% kriminality evidovat v Jihlavě. To ti potvrdí že nikde jinde není policie třeba a budeš naopak více a více policistů dávat do Jihlavy - ti pak budou nacházet ještě více kriminality. Přestože by to neznamenalo že Jihlaváci jsou větší zločinci než ostatní, data ti přesně tohle budou ukazovat a budou tady lidé jako ty, kteří budou křičet že si za to můžou Jihlaváci sami, protože oni přeci páchají všechny zločiny.

Samozřejmě že tohle je extrémní ilustrační příklad a neříkám že je něco ignorováno úplně, jen tím chci ukázat že takové zkreslení opravdu může nastávat a jsou i studie které ukazují že v mnoha oblastech nastává.

Reagovat
bobis21

Tady je příklad takové studie: https://jamanetwork.com/journals/jamapsychiatry/article-abstract/1107330

Tady zjistili že přestože bylo u mladých černochů menší procento lidí kteří užívali drogy, bylo jich za to odsouzeno 10x více.

Reagovat
Heresy
Reagovat
bobis21

blogísek na idnes vs. studie publikovaná v jednom z nejprestižnějších žurnálů (považován za top3 v oboru). Vážně nevíš co vybrat?

Reagovat
Heresy

urcite ne ty tvoje blaboly

Reagovat
bobis21

Takže podle tebe je opravdu relevantnější blog na idnes než vědecká studie desetitisíců lidí? To snad nemůžeš myslet vážně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bobis21

Ale vždyť to je přesně to o čem mluvím Pokud nechápeš statistiku tak se o ní prosím nehádej

Reagovat
Heresy

ty jsi debil si myslis ze policajti se zameruji ciste na cerne ... to je uvaha jako prase

Reagovat
smazaný uživatel

hlavněže tys to tady rozseknul s odbornými zdroji

Reagovat
Heresy

jj dalsi blbec .. to je jak verit who a cinanum .. kazdy si o tom udela obrazek sam ...

Reagovat
smazaný uživatel

Nálepkování by ti šlo Tak přeju hezky strávený den na kvalitních stránkách typu Středoevropan.cz

Reagovat
Heresy

hned to jdu omrknout

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť si to tady link odtamtud sám postoval

Reagovat
bobis21

Nic takového jsem nenapsal. Tvé chápání textu je opravdu bídné, není divu že nezvládáš víc než blogísek.

Reagovat
Heresy

Pak se nemůžeš divit že jsou celková čísla taková. V několika státech proběhly studie které ukázaly, že v užívání drog není mezi bělochy a černochy rozdíl, rozdíl je pouze v tom na které se policie zaměřuje. Když kriminalitu nehledáš, žádnou nenajdeš. nenapsal jo ? jsi vetsi autista nez se zdalo

Reagovat
bobis21
Reagovat
mistr129

Plus mezi policisty je víc bělochů zajisté

Reagovat
verv

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
Kapřík

Právě že nemicham. Excesy policajtů nelze oddělit od faktu, že běloch je padesátkrát ohrozenejsi tváří v tvář cermochovi než opačně. To je tak strašná disproporce, že dokud se nezmění, můžou se všichni přehánět v gestech a solidaritě ostošest, ale nic se nezmění. Pořád to budou mít v hlavě a podle toho v krizových situacích jednat. Jenže je to těžký. Třeba v jižním Chicagu je velky a silne nebezpečný okrsek. Nikdy tam nebylo otroctvi ani segregace, belosi se tam boji i vtipkovat na tohle tema, jak jsou hyperkorektni. Kandidoval tam za ně opakovane uspesne Obama, pusa plná změn a doteď se nic nezměnilo i když byl dvakrát prezidentem. A Každý rok počet mrtvých jak ve válečné zóně.

Reagovat
smazaný uživatel

Když se narodíš jako hetero Číňan, tak se můžeš mít postupem času hodně dobře, jen za to zaplatíš svobodou, ale toho si nemusíš být vědom. Bílej hetero chlap naopak tuší, že zemi, ve které žije, brzy "zaplaví" další lidé a etnika a je jen otázkou času, kdy se objeví s tím spjaté problémy. Lidské soužití je už samo o sobě problematická (s rodiči, partnery) a s náboženskými, kulturními a etnickými rozdíly se může prohloubit. O tom, že bílý hetero chlap je od teď až do konce věků privilegovaný si může myslet jen ona "liberální kavárna", jak by takové lidí označili různí Vokamůrové a Zemanové a kdo ví co ještě.

Ale na světě jsem i další místa, kde bílí nejsou a lidé se mají také docela fajně. Tak trochu vystrč hlavu z té evropské ulity a pochop, že to, že budou v USA nebo Evropě i jiní lidé neznamená, že to bude lepší a hlavně to bude mít dost možná vliv na duševní rozpoložení toho stávajícho obyvatelstva, třeba včetně Romů apod. kteří v tom pomyslném žebříčku "problémů" můžou znovu klesnout o několik míst.

Reagovat
mistr129

Reagovat
uff

Ci chces, alebo nie. Tak len to, ze sa narodis ako biely ta privileguje. To ze to necitis, alebo nechapes je len cisto tvoj problem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, není to můj problém A zdá se, že si nepochopil pointu mého příspěvku. To je však čistě Tvůj problém.

Reagovat
ZJEV

To je teda blbost. Tady zase z extremu do extremu. Jedni blazni tu pisou o utlacovani bilych heterosexualu, ty zase o tom, jak ma bilej hetero chlap nejsnadnejsi cestu zivotem. Takze jako bilej heterous mas proste jen drzet hubu a krok.Vzdyt u cernocha prece taky zalezi jen na nem, jakou kvalitu zivota bude mit. Nechapu proc to rozdelujes dle rasy.

Ja si samozrejme uvedomuji, ze je rozdil, kdyz se nekdo narodi miliardari nebo chude rodine nekde v Bangladezi jako 8. potomek, ale stahovat to primarne na rasu je blbost. Kazdy sveho stesti strujcem, nehlede na to, ze kdyz mas urcity zivotni standart mas plno dalsich problemu, ktere treba ten co se stara jen o to, at ma co jist nema.

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát problém je, že v USA je ten rasismus pořád tak nějak zakořeněnej v systému, viz. https://youtu.be/YrHIQIO_bdQ

To jsou prostě koloniální praktiky v 21. století.

Reagovat
Kapřík

A proto si zvolili Obamu a hlavni šéf toho policajta v Minnesotě je taky černoch. Pro třísky a ideologii nevidíš les.

Reagovat
Chazy

Se dívej lépe. Drtivá většina protestů je nenásilných a někdy se i ti policisti přidají

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
bobis21

https://youtu.be/uoLCojRVPns

Policisté v čele protestu s transparentem - podle místních rabující dav ničící majetek.

Reagovat
kilobyte

Beztak ten transparent ukradli a potom ještě ten obchod s transparenty vypálily.

Reagovat
bobis21

Problém je v tom, že se zaměřuješ jen na malou část lidí, kteří rabují (a dělali by to při jakémkoliv jiném protestu nebo masové akci, protože důvodem proč to dělají je prostě to, že se schovají v davu). To ale není důvod ignorovat tu nenásilnou většinu.

Reagovat
Kucka

Reagovat
pobody's nerfect

Malá část lidí, ale mediálně dostávají výrazně větší prostor

Reagovat
bobis21

Což je přesně ten problém. Ukázat tohle přiláká více diváků / kliknutí atd. než když se skutečně zaměříš na problematiku.

Reagovat
pobody's nerfect

Ano a zároveň to samo o sobě přiživuje rasismus ve společnosti

Reagovat
bobis21

Což je u některých médií i cílem (u většiny jde ale snad jen o tu sledovanost).

Reagovat
verv

Reagovat
Elliasson

To sice ne, ale tito lidé si zaslouží velké odsouzení. Skoro tak velké jako policista. Je to hnus ničit město

Reagovat
bobis21

Samozřejmě

Reagovat
lampas

Reagovat
Elliasson

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tyhle diskuze uz se ucastnit nebudu.

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Baronne

Už ne pls

Reagovat
uff

Reagovat
dave30
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
žrout

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Imo je cílem tohohle hlavně nedělat z hráčů mučedníky, což by mohlo vyvolat nějaké demonstrace (i když samozřejmě ani náhodou v takové míře jako v USA), které v tuhle dobu prostě nikdo nechce.

Reagovat
smazaný uživatel

běžte už s tím černým feťákem do prdele, ať si prdí do hlíny. Dávejte sem články o fotbale!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

Konečně máme rok, kterej není špatnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Bol by som zvedavy čo by na toto čo sa tu deje povedal M.L.King,to je velka osobnost a hrdina nie nejaky kriminalnik zabity psychopatom

Reagovat
Müllered

Jednu debilitu vystřídala další, je vidět, že se západní civilizace má stále ještě dobře.

Reagovat
Kocour Klapuška

Rasová diskriminace je debilita?

Reagovat
lampas

Kdyby na světě existovala jen jedna rasa, nemuselo by k žádné rasové diskriminaci docházet.

Reagovat
Trand

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Müllered

Fetka se snažila zdrhnout cajtům, ti se ho snažili zpacifikovat. Jeden to přehnal a půjde sedět. Kde vidíš něco o rase? Kdyby dodržoval pravidla, byl by v pohodě. Líto mi ho není.

Reagovat
smazaný uživatel

jsi chudak

Reagovat
Müllered

Co ti vadí?

Reagovat
vladino10

Chcel by si byť zahrduseny policajtom keď porušíš nejaké pravidlo?

Je smrť primeraný trest?

Reagovat
Müllered

Ten polda byl magor, už dávno měl být vyhozený. Teď snad půjde na dlouho sedět, klidně ať dostane trest smrti. Budu podporovat jeho izolaci od společnosti. Zbytek nepodporuji. A tvrdím to, že kdyby se ta fetka chovala normálně, tak by měla menší šanci, že se to stane. To je fakt.

Reagovat
bobis21

Ale stává se to i těm, kteří žádný odpor nekladou a plně spolupracují - a ani za taková zabití není nikdo potrestán. To je to co lidi sere.

Reagovat
mistr129

Vždyť píše že má jít sedět

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
JohnKoul

Ty seš ale zbytečnej člověk. Úplně k hovnu.

Reagovat
smazaný uživatel

vychodna civilizacia zase nieje civilizacia

Reagovat
Müllered

V J. Korei, Japonsku, Tchai-wanu, Hongkongu, Singapuru atd. nesouhlasí.

Reagovat
smazaný uživatel

Všem "expertům" na USA: https://youtu.be/YrHIQIO_bdQ

Reagovat
smazaný uživatel

'If you ain't white you ain't right'

Reagovat
smazaný uživatel

m.youtube.com/watch?v=29_MrixwaCg

Reagovat
Generalní Gladiator

Imigrant,kterej znásilnil nezletilou na Litoměřicku a ještě ji okradl dostal 2r, nešlo o žádné ronaldovské znásilnění, dívku nejprve fyzicky přemohl,pak vykonal soulož. Trpí prý duševní chorobou...chudák holka

Reagovat
H.N.T.

Wau imigrant poserme se!! Vis kolik znasilneni tady je? A vis jake za to padaji tresty? Kazdy ted bude resit toho pachatele, pritom by se mel resit soudni system.

Reagovat
Generalní Gladiator

Neuvěřitelné,jak pouhé sdělení informace tě dokáže vytočit.S tím politováním holky jsem to asi přehnal.

Reagovat
bobis21

A proč zmiňuješ zrovna tento případ? V ČR je přes 600 nahlášených znásilnění ročně, proč sis z nich vybral zrovna tohle? Ostatní tě nijak netrápí nebo proč?

Reagovat
H.N.T.

Neprehnal, ma dost mozna zniceny zbytek zivota. Prehnal jsi to, ze souveti jsi zacal slovem migrant. Mozna by bylo lepsi byt nasrany a plivat na sazbu trestu u nas za tenhle cin. Tohle byla jen kapka v mori, ty tresty jsou uplne k smichu. Nezajima me jak vypadal ten, kdo to udelal... za me maximalni mozny trest u nás. Jenze lidi jako ty budou resit tohle. Tomio si to napise na fejs, a bude mlet kraviny, misto toho aby treba resil to, ze kdyz u nas nekoho znasilnis, dostanes par mesicu, a pak to klidne udelas znova (byly takove pripady)

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to souvisí se situací v USA? Vůbec nijak

Reagovat
Generalní Gladiator

Jednoho dne budou tyhle činy omlouvány diskriminací,útlakem,horším přístupem k zdravotní péči i ke vzdělání, menším výdělkem a vina bude samozřejmě na většinové populace,která je nedokázala integrovat.

Reagovat
bobis21

Kde vidíš někoho omlouvat nějaké zločiny? To je jen tvůj výmysl a výmysl ostatních dementů tady. To že vidíš systémové problémy neznamená že jakkoliv obhajuješ kriminalitu.

Reagovat
Generalní Gladiator

Samozřejmě že jsem je zaznamenal po činu. A vůbec,víš co je to budoucí čas?

Reagovat
bobis21

Tak na základě čeho tvrdíš že bude někdo obhajovat? Jediné obhajování zločinů v ČR které jsem zatím viděl byli voliči ANO obhajující Babiše a voliči SPD obhajující terorismus.

Reagovat
Generalní Gladiator

Obhajování zločinu a omlouvání pachatele jsou dvě rozdílné věci chlapče.

Reagovat
bobis21

Dobře, kde vidíš kterékoliv z toho? To se prostě neděje a ty si to jen vymýšlíš.

Reagovat
Generalní Gladiator

Umíš číst?Zaznamenáno po činu.

Reagovat
bobis21

Takže důkazy žádné, chápu. Klasické "sice to není pravda ale mohla by být". Budu hádat, volíš Okamuru?

Reagovat
Generalní Gladiator

V baru který neexistuje-skupina pražskech dredařek, diskuze na netu....Nevolím,ale jsi hloupej,pokud soudíš lidi ve stylu Losna nebo Mažňák.

Reagovat
bobis21

Pořád nemáš žádné důkazy. A jestli to celé chceš stavět na jedna paní povídala tak tím jen ukazuješ jak hloupý jsi ty. Pořád jsi nevysvětlil proč zmiňuješ tohle znásilnění a ne těch zbylých více než 600 ročně které v ČR jsou nahlášeny. Proč sis vybral tohle konkrétní?

Reagovat
Generalní Gladiator

Důkazy na co?Chceš nahrávku? Lidé,kteří tu žijí,budou páchat vraždy,znásilnění-s tím nic moc neuděláme, ale můžeme zamezit tomu,aby tu páchali bezpráví imigranti, úplně jednoduše, nepustíme je sem.

Reagovat
bobis21

Takže chceš opravdu řešit jen kriminalitu imigrantů a místní ať si dělají co chtějí, protože "s tím nic moc neuděláme". Takže ve finále jsi jediný kdo část kriminality ignoruje. Přesně to z čeho obviňuješ ty ostatní je to co děláš ty. Pro mě je všechna kriminalita problém, tobě část nevadí.

Reagovat
Generalní Gladiator

Vůbec ne, místní kriminálník musí být tvrdě potrestán a to tak, že by si se mnou určitě nesouhlasil. Jenom dopředu jaxi nevím, jestli se pepa novák dopustí toho nebo toho a trest přijde až po přípravě,pokusu nebo vykonaném tr.č, navíc jako čecha ho nemohu zbavit občanství a vyhostit ho. Co ale můžeme, tak zatrhnout přísun nám kulturně vzdálených lidí a budeme si řešit 600 znásilnění a ne víc.Kapišto?

Reagovat
bobis21

No pokud někdo podporuje zločinné ideologie jako komunismus nebo fašismus tak víš dopředu že to udělá, ale taky je nezavíráš předem. A jestli si myslíš že se jde odříznout od světa tak si užij budoucnost ve stylu Severní Korey.

Reagovat
lampas

Typy lidí jako ty znám (teď nebudu urážet). Student nějaké humanitní VŠ, narodil se zlatou lžičkou v hubě někde na Praze 5, zahleděnej do úžasné kosmopolitní západní společnosti. Na jednu se stranu se tváří jako spravedlivý dobrák, který chce jen pomáhat slabším a utlačovaným, ve skutečnosti nelítostný fanatik, jehož boj za lepší život slabších a utlačovaných spočívá v bagatelizaci veškerých jejich trestných činů, omlouváním jejich antisystémového chování, házením veškeré viny na většinovou společnost a odváděním pozornosti (viz. případ té nebohé znásilněné holky). Když udělá minorita průser, tak to nemá s jejich rasou nic společného a opovaž se na to poukázat, to jsi pak hned volič SPD a fašista, protože vidíte jen buď černou nebo bílou. Ale zkus se na cikána hrubě podívat, to už hned samozřejmě je rasismus jak vyšitý a dotyčný by měl jít sedět na pět let natvrdo. Lidem jako ty chybí jakákoliv soudnost a schopnost kritického myšlení, máte jen jednu fanatickou cestu za kterou jdete a je vám jedno, že tím lidem za jejichž práva chcete bojovat spíš škodíte.

Reagovat
bobis21

Všechno špatně. Doslova všechno špatně. Pracující, vystudoval technický obor z malého města v pohraničí. V životě jsem nebagatelizoval ani neomlouval jediný trestný čin.

Celý tvůj komentář je jedna lež za druhou a ještě máš tu drzost napsat že mně chybí soudnost? Jak chceš tedy popsat to že si o mně vylžeš celý komentář? Omluvu nečekám, na to nemáš.

Reagovat
bobis21

Hlavně jen proto že nejsem rasista tak hned předpokládáš že jsem "student humanitních oborů z prahy obdivující západní státy". Vždyť sám děláš úplně přesně to z čeho obviňuješ mě

Reagovat
Chazy

Co je vlastně špatnýho na studentovi humanitního oboru v Praze? já jako dělám technickej obor, protože chci hodně peněz, ale přijdou mi ty obory zajímavý a užitečný

Reagovat
bobis21

No já nemám tušení. Jen je fakt extrém že doslova vše co napsal bylo špatně. Kdyby trefil aspoň jednu věc, ale on má fakt vše špatně, ale přesto ho to nedonutí se zamyslet jestli ty jeho předsudky náhodou nejsou nesmyslné.

Reagovat
smazaný uživatel

Nic no, je to proste podobna nalepka jako treba liberal. Vec, ktera se nejakym zpusobem transformovala v urazku, i kdyz ve svy podstate urazliva vubec neni.

Reagovat
lampas

Já jsem student humanitní VŠ, takže jsem to nemyslel jako urážku pro vaší informaci, sám jsem si od hrdých dělníků na toto téma vyslechl dost. Omlouvám se samozřejmě za poslední větu, nebylo mým cílem nikoho urážet, jen jsem popsal své pocity z tvých postojů k problematice tady. Do tvé hlavy nevidím, celé téma rasové diskriminace je hrozně citlivé (ať již u nás v podobě problémů s Cikánama, tak globálně). To, co jsi tu k tomu psal ale jasně vyznívá tak, že se snažíš hledat pro činy minorit určitou omluvu (jsou chudí, policisté je cíleně kontrolují a jdou po nic, proto jejich statisticky vyšší kriminalita, znásilňují hlavně bílí, proč se nezaměřit na ně), neříkám že ty trestné činy schvaluješ! Každopádně jde ti o spravedlnost, nemyslím si, že by jsi byl nějaký špatný, jen na mě ty postoje působí trochu nekriticky. Já jinak nejsem žádný rasista, vůbec ne volič SPD, ale ctím zásadu, že každý je svého štěstí strůjce a vymlouvání se na rasismus je ubohý alibismus, tím se naše postoje samozřejmě extrémně liší. Každopádně říkáš, že nemám na to se ti omluvit, tak tímto se ti omlouvám, přehnal jsem to.

Reagovat
bobis21

Díky, uznávám že ses teď zachoval skvěle

Jen bych doplnil že se nikde nesnažím o žádnou omluvu žádných činů. Jen přináším pohled statistika na to, jak mohou být data o kriminalitě zkresleny dalšími faktory. To žádný čin neomlouvá. Mezi chudými a mezi osobami s nižším vzděláním je větší kriminalita, tak to prostě je - to že do těchto skupin disproporčně patří osoby nějakého etnika ti pak celkové údaje zkreslí. To není omluva, to je matematika.

Když vedle sebe postavíš osoby se stejnými příjmy, stejným vzděláním, stejnou ekonomickou aktivitou tak zjistíš že rozdíly nejsou - to je vše co říkám. Jde mi jen o to nesvalovat kriminalitu na rasu, ale hledat skutečné příčiny. Pokud chceš kriminalitu řešit a omezit, řešením není šikanovat všechny osoby nějaké rasy, tomu prostě nemůžeš věřit.

Reagovat
H.N.T.

Wtf

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Neni to pravda ale mohla by byt.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Chazy

Je to naprostá katastrofa, jedne z největších problémů naší republiky. Dochází tady až ke 20K znásilněním ročně, tak doufám, že to je problém, který obecně řešíš, na co poukazuješ atd.

Jsem v tom na tvoji straně, jen mi hrozně vadí, když ti samí lidi, co bojují proti sex. násilí od migrantů, pak říkají, že holka nemá provokovat, jít domů sama atd., jinak si za to může sama... a když je případ znásilnění ze strany Čecha, tak potřebují víc informací, aby si na to udělali názor

Reagovat
Generalní Gladiator

Co se týče provokování-absolutně souhlasím. Ponechme stranou případy zneužití znásilnění k očernění muže.

To,co páchali muslimští útočníci na ženách v Německu na silvestra,budiž velkým varováním.A jak se chovala média? Některá nejprve zamlčovala, ARD o nich informovala až několik dní potom, TDF ještě později.

V jiném příspěvků jsem psal o omlouvání, jak se zachovala naše veřejnopr.tv? Celou věc bagatelizovala srovnáním s octoberfesten, což vůbec nesedělo.

A aby mě zase někdo nenařknul ze zaujatosti, bílý límečky by seděly, až by zčernaly.

Reagovat
smazaný uživatel

Minimálně 20 let šmejdovi a všem podobným prasatům!

Reagovat
rozirozi3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele