Hráči Schalke se po postupu zastali potrestaných kolegů

12.12.2007, 11:02
Aktuality
Německé Schalke včera v Lize mistrů porazilo Rosenborg Trondheim a poprvé postoupilo do osmifinále Ligy mistrů. Na výkonu týmu se nijak negativně nepodepsal fakt, že před zápasem byli z týmu vyřazeni hned tři důležití hráči.

Favority skupiny B měly být Valencia a Chelsea. Jenže Španělé zcela selhali a skončili v tabulce poslední. Místo nich dlouho sahal po postupu norský Rosenborg, který až včerejší porážka na hřišti Schalke poslala jen do Poháru UEFA.

Schalke však nebylo v lehké pozici. V domácí soutěži to týmu nejde úplně podle představ a před rozhodujícím utkáním s Rosenborgem postihla tým citelná rána. Trio Rakitič, Krstajič, Jones si užívalo na diskotéce, načež je kouč Slomka nekompromisně vyřadil kádru, přestože jde o důležité hráče.

Navzdory všem nepříjemnostem Schalke včerejší zápas zvládlo a zvítězilo 3:1. "Jsem ohromně spokojený s výsledkem i naší hrou," prohlásil po utkání trenér Mirko Slomka. "V první půli jsme hráli skvěle a bylo důležité, že nás nerozhodil inkasovaný gól."

Slomka se nemohl nezmínit ani o potrestaném triu. "Ve středu se s manažerem a kapitánem rozhodneme, jak s těmito hráči naložíme," uvedl Slomka. "Vítězstvím se na nic nezapomnělo, jen zohledníme reakce hráčů před zápasem i po něm," naznačil.

A kabina stojí za svými spoluhráči. "Vítězstvím jsme ukázali, že za nimi stojíme. Ano, udělali chyby, ale omluvili se. Jako tým držíme spolu," prohlásil útočník Kevin Kuranyi.

Autor: Radim Šantrůček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele