Hráči podléhají dojmu, že jsou hvězdy a že si mají žít na vysoké noze. Nemusejí, říká Šmicer

26.07.2023, 08:42
Rozhovory
Vladimír Šmicer (© AFP)

Stvrzení první velké profesionální smlouvy přinese některým sportovcům velké bohatství doslova za jednu noc. Ti nejlepší si najednou začnou vydělávat i miliony týdně. A vedle toho přibudou také příjmy z reklamy. Podle některých odborníků jsou ovšem zároveň právě díky astronomickým příjmům a mnohdy malému povědomí o financích též terčem podvodníků.

Kdo jim v téhle oblasti radí? A zajímá se vůbec někdo o to, jak o výdělky pečují a jak se zajišťují na sportovní důchod? Téma jsme probrali v Livesport Daily s vítězem Ligy mistrů Vladimírem Šmicerem (50).

Někteří hráči se do finančních problémů dostávají už během kariéry, když nezvládají ukočírovat své stále rostoucí výdaje. Ještě horší je ale situace po skončení aktivní dráhy. Statistiky jsou až děsivě neúprosné: Do pěti let po odchodu do sportovního důchodu vyhlásí osobní bankrot každý druhý hráč Premier League.

Třeba v případě americké NFL je to dokonce 6 hráčů z 10. "Já si myslím, že se hráči třeba v Británii naučili žít na vysoké noze. Málo si uvědomují, že přijde čas, kdy skončí, a utrácí za auta, velké domy, hodinky a nejsou rozumní. Možná podléhají dojmu, že jsou hvězdy a že by měli žít na vysoké noze. Ale nemusí. Fanoušci je mají rádi pro to, co předvádí na hřišti, a ne pro to, v čem jezdí a kde bydlí."

Třeba v Anglii se snaží fotbalisty edukovat ve finanční oblasti hráčská asociace. Pořádá školení, nabízí investiční servis pro hráče nebo infolinky pro případ, že by se dostali do nějakých nesnází. Problém ale často nastává ve chvíli, kdy hráči zázemí klubu opustí, nezřídka kdy se pak stane, že naletí na plané sliby podvodníků.

"Já jsem byl vždycky hrozně opatrný, když za mnou přišel někdo s nabídkou nějaké investice. Tak v 95 procentech případů jsem do toho nešel. Nikdy jsem do ničeho nedal víc než třetinu svého majetku a vybíral jsem si spíš konzervativní investice, víc než akciím jsem věřil nemovitostem."

V aktuální epizodě podcastu Livesport Daily jsme otevřeli i další témata:

- Hazard a sázky v kolektivních sportech

- Šmicerovy profi smlouvy od Slavie po Liverpool

- jeho první investice i současné podnikatelské aktivity

Nový díl Livesport Daily najdete na oblíbených podcastových platformách - Apple Podcasts a Google Podcasts.

Autor: Livesport.cz / Veronika Kubíčková

Komentáře (107)

Přidat komentář
inferno08

"a utrácí za auta, velké domy, hodinky a nejsou rozumní."

Domy a hodinky jsou pořád uložený peníze, které se dají získat zpět. V tom problém nevidím.

Reagovat
Pithivier

Nejlepsi sporeni jsou nemovitosti, kdepak stavebko nebo nedejboze investicni fondy

Reagovat
Raffaello

Nákup nemovitosti není spoření, stejně tak investiční fondy nejsou spoření. Spoření a investice jsou dva odlišné přístupy. Neslučovat.

Reagovat
Pithivier

Reagovat
Kucka

Reagovat
Pepe1911

Někdo může brát nákup nemovitostí jako spoření, nevidím v tom problém. Jinak nemovitosti jsou samozřejmě nejvíc "no brain sure gain" investice, ideální pro sportovce.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Raffaello

Pokud něco nakupuju, tak nespořím, ale investuju. Nákup čehokoliv (od akcií, přes nemovitosti, po hodinky nebo auta, atp.) pro mě neznamená spoření, ale investici. Pokud spořím, odkládám peníze, ať už na účet s úrokem s okamžitou možností disponibility nebo termínované vklady. Nemovitost je investice, ne spoření. Do nemovitosti musíš dál vkládat peníze, protože nemovitost si žádá údržbu, jinak ztrácí na hodnotě. Spoření je to nejkonzervativnější, co existuje, ať už tomu říkáš spořící účet, stavební spoření, životní spoření, důchodové spoření nebo jakkoliv jinak.

Reagovat
Blasphemer

Nemovitost není nejspíš ani investice, protože principem investice je to, že ty někomu, ideálně někomu komu věříš, poskytneš kapitál a on ti tu investovanou částku zhodnotí svojí prací.

O nemovitost se musíš starat, jak píšeš. Když máš nájemníky, tak i řešit jejich potřeby a stížnosti, hlídat jestli vůbec platí, udržujou to atd. Pokud jich máš víc, tak už je to musíš řešit skoro na denní bázi a to už opravdu není investice, ale daleko spíš podnikání, protože už to musíš řídit jako kdyby měl vlastní firmu.

Reagovat
Raffaello

Koupím nemovitost s bytovými jednotkami/kancelářemi. Najmu si správce budovy a jednotky pronajmu, zatímco on mi je spravuje. Osobně nemusím řešit nic, protože někomu svěřím práci, kdy mi zhodnotí moji investici, přičemž mu platím za jeho práci, tak jako kdybych svoje portfolio svěřil makléři. Nemovitosti jsou investice, spoření opravdu ne.

Reagovat
Blasphemer

O spoření nepíšu, to bych netvrdil už tuplem. I když si najmeš správce, tak tě to něco stojí. Časem budeš muset řešit opravy, rekonstrukce, píčoviny - a i když je nebudeš muset třeba řešit osobně, tak je budeš muset zaplatit.

Oproti akciím/fondům/zlatu/bitcoinu/dosaďsicochceš je to opravdu něco jiného, protože do toho jednou investuješ a klidně se o to dalších 50 let nemusíš zajímat.

Reagovat
Raffaello

Akorát že vůbec. Ale díky za rady.

Reagovat
Blasphemer

Kdykoliv, Radovane.

Reagovat
ratusek

Ty vole vždyt má pravdu

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
bobis21

S majitelem bytu jsem od nastěhování nepromluvil. Už je to několik let. Myslím že zase tak přepracovaný jak říkáš z toho není

Reagovat
Pepe1911

"Spoření" je snad nejvíce obecně uložení hodnoty na pozdější dobu, o tom se nemusíme hádat. Z toho samozřejmě vyplývá, že nákup nemovitostí lze brát i jako spoření.

Reagovat
Pithivier

Yes, but no

Reagovat
smazaný uživatel

"Nikdy jsem do ničeho nedal víc než třetinu svého majetku"

Reagovat
Melda

Taky jsem koukal. To mi nepřijde zrovna opatrný

Reagovat
Drumassacre

vyznělo to jako kdyby do jedné investice dal třetinu, ale podle mě měl prostě třetinu všeho diverzifikovanou v různých věcech což je ok...

Reagovat
Čenda

Reagovat
dontcallmeandre

On vlastní nějaké hotely, to asi byla docela velká investice.

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
vceradnesazitra

Já to dělám stejně, nikdy jsem neinvestoval více jak 3 kila.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Godblesss

"Do pěti let po odchodu do sportovního důchodu vyhlásí osobní bankrot každý druhý hráč Premier League". To mně hodně překvapilo

Reagovat
Vsadim gule

To je nějaký nesmysl.

Reagovat
Melda

Neřekl bych, už jsem to kdysi slyšel, nevím jestli zrovna každý druhý ale to procento bylo olbřímí. Kvůli tomu právě založili tu poradenskou asociaci.

Reagovat
Greaber

Já jsem tuším že na BBC četl něco o 3 z 5 hráčů. Vysvětlovali to tam tak, že ty hráči se po konci kariéry nedokáží uskromnit. Navíc si nechystají žádné velké rezervy na život po kariéře a co je možná nejhorší, kromě fotbalu většina z nic nic neřeší, na všechno mají agenta a nebo jim pomáhá klub. Zjednodušeně řečeno po ukončení kariéry tu máme milionáře - finančního negramota a pak to tak dopadá.

Reagovat
Blasphemer

Mi to vůbec překvapivý nepřijde. Ono když občas čteš o bývalých českých fotbalistech, tak spousta z nich má podobný osud a ve čtyřiceti makají někde na stavbě, protože si nedokázali udělat nějaký polštář spořením nebo investicemi. A skoro bych řekl, že ti naši mají ještě trochu nějaký kontakt s realitou. Hráč co hraje PL žije v úplně jiným světě a kromě fotbalu osobně asi nic neřeší. Tam ta srážka s realitou po konci kariéry musí být ještě horší.

Reagovat
ratusek

A pak jsou tu typy jako Řepka, Limba, Čechmánek a uplný extrém Hloušek, kterého nahání polská mafie

Reagovat
Blasphemer

Limba je zrovna asi zabezpečený dobře, pokud vím. Ale nejspíš mi radí manželka jak dát prachy.

Reagovat
ratusek

Já narážel snad na to, že měl nějaké opletačky s PČR a lítá po soudech ne?

Reagovat
Blasphemer

Jo, ale to má kvůli tomu, že je debil a hrál si na gangstera s pistolí v kavárně. S tím je momentálně u soudu. Pak byl ještě u soudu za nějaký pojistný podvody, ale to ho myslím zprostili.

Reagovat
ratusek

Cože? O těch podvodech jsem věděl. Ale, že si hrál na gangstera s pistolí v kavárně a je kvůli tomu u soudu, to jsem nevěděl

Reagovat
Blasphemer

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-limbersky-celi-obzalobe-za-vydirani-mu-hrozi-8-let-40434363

Jak Právo zjistilo, incident se odehrál loni v říjnu v jedné z kaváren v Karlových Varech, kam Limberský poškozeného pozval na osobní schůzku. Podle zdroje Práva tam na něho v salonku čekala čtveřice později obviněných. Limberský měl po muži požadovat vrácení peněz s tím, že není spokojen s výsledky těžby, ze které měl profitovat.

Jako nejzazší termín měl stanovit konec loňského listopadu. Poté, co muž sportovcův požadavek odmítl a místo peněz nabídl „těžební nástroje“, došlo ke slovní roztržce.

Podle zdroje Práva měl Limberský na poškozeného křičet, že ho okradl a že chce zpět svoje peníze. Vzápětí další ze čtveřice obviněných požádal přítomné hosty, aby ze salonku odešli. Pak si k poškozenému údajně přisedl, vytáhl pistoli, se kterou ho nejprve udeřil do zátylku a poté mu ji přiložil k hlavě a opakovaně se ho ptal, do kdy peníze vrátí. Muže nechali odejít poté, co jim měl slíbit, že peníze vrátí v domluveném termínu.

dement prostě

Reagovat
ratusek

Ten s tou pistolí je teda Limba? Tak má to nakoukané z filmů

Reagovat
Blasphemer

jo

Reagovat
kilobyte

Jenže na toho ganstera si hrál, protože půjčil velký balík a myslel si, že na tom vydělá.

Reagovat
kilobyte

Beztak vůbec nemají ponětí kolik mají peněz a že jsou na mizině se dozví, až když jim přestane agent posílat "kapesné" a zařizovat jim věci.

Reagovat
Bakary3

Takže takovej Bohuš?

Reagovat
Vinci

Tomu proste nevěřím

Reagovat
$$CaptainKokotko

Já taky ne. Snad je to číslo nižší. Nebo třeba je to tak že úpně nebustnou ale zbyde jim pár nemovitostí a mají nějáke prachy díky tomu .

Reagovat
Rudnevs

Nie len hraci, celkovo mladi ludia maju castokrat pocit, ze potrebuju zit na vysokej nohe. Nevravim, ze vsetci, ale aspon to mi pride ako taky trend z toho, co obcas vidavam a akych ludi poznam. Mam pocit, ze socialne siete tomu nepomahaju, ked sa vsade docitas, ze klasicka 9 to 5 práca je depresia a ľudia by mali od života chcieť viac, inac su loseri, to moze mlademu cloveku ovplyvnit myslienky…

Reagovat
Jordi Alba

Tak zase pokud někomu ovlivní myšlenky pár kravin někde na sociálních sítích, tak to stejně nebude úplnej myslitel.

Reagovat
owner

Tak tam nejde tolik o nějakýho myslitele, ale spíš když furt na ty kraviny čumí, tak z toho časem zblbnou a může jim to zamotat hlavu. Na psychologii člověka to má extrémní vliv

Reagovat
LesyJePan

Lepšie by som to nenapísal. Algoritmy do ktorých napchali milióny za účelom manipulovať psychikou užívateľov. Ak používaš socialne siete tak ta ovplyvnuju, niekoho viac niekoho menej.

Reagovat
Rudnevs

Presne. Čím dlhšie je človek v nejakom prostredí, tým viac sa mu to prostredie podvedome začína zdať normálne. A prostredie sociálnych sietí neni výnimkou. Človek musí mať fakt sebareflexiu alebo kontakt s realitou (tým nemyslím rovnako zblbnutých kamošov, ale trebárs starších alebo normálne zmýšľajúcich ľudí, nejakych kolegov v práci atď.). Na psychiku tínedžerov a vlastne aj celkovo mladých ľudí je to veľká záťaž.

Reagovat
inferno08

Starších? Myslíš všechny ty pomatený důchodce šířící řetězový emaily a vykřikující cosi o Československu? Právě ti starší se v tom motají neskutečně.

Reagovat
Freedo

Reagovat
Rudnevs

No tak to som zas úplne nemyslel tento typ ľudí Myslel som skôr bežnych pracujúcich ľudí v strednom veku

Reagovat
bartes

dneska se myšlení moc nenosí. Tento fenomén je tady v podstatě od roku 93, tzn. od rozdělení republiky a nastavení "demokratického" státu. Dříve takto machrovali různí obchoďáci, kteří si půjčili firemní auto a jezdili v něm po městě. Dnes je to jen rychlejší o sociální sítě. Že k tomu autu nemusí mít ani žádný vztah a vyfotí se s ním na parkovišti. Dá to na net a tváří se jako milionář, aby mu to další ideálně milión lidí sežral a to auto mu fakt zaplatil.

Reagovat
Imos

Před 93 se snad myšlení nosilo? Já abych tě pochopil, bych spíš řekl že tohle je právě jeden z největších pozůstatků komunistického režimu a zaostalostí našeho školství, jen se do toho v dnešní době nabalilo mnohem víc věcí a manipulací

Reagovat
bartes

Myslím tím myšlení rychlého zbohatnutí, místo normálního myšlení. Dříve se to nenosilo, protože nebyly takové příležitosti a spíš se různě lezlo komunistům do zadku.

Reagovat
bartes

Obojí má svoje mouchy. Dříve to bylo vedeno heslem "všechno patří všem" a teď je to "kdo nekrade, okrádá rodinu", třeba se časem dostaneme zase do doby, kdy nám budou užitečné znalosti a vědomosti místo ostrých loktů

Reagovat
Imos

zrovna kdo nekrade okrádá rodinu je heslo z dob komunismu ne? s tím že to funguje doteď ale jinak souhlas tahle doba a myšlení lidí je šíleně nahovno a stylem jít přes mrtvoly (i když to nejde generalizovat na všechny)

Reagovat
Imos

Pravda, že je to teďka ve větší míře ale to je jen tím, že ta možnost je, ti lidi jsou furt stejní a kdyby mohli za komunistů tak dělají to samý podle mě

Reagovat
inferno08

Jasně, ale jde mi o to, že tady se problém soc. sítí vztahuje většinou na ty mladší ročníky, přitom nejvíc postižení jsou právě ti starší, kteří na soc. sítě nejvíc nadávají a neuvědomují si, že jsou obětmi. Stačí se podívat na věkový průměr všech těch demonstrantů u soudu s těma dementama Tušilem a Čermákem. Na všechny ty facebookový babičky, co posílají peníze na účet Peterkový, Zítka a podobných bláznů... Pak jdou demonstrovat na václavák proti bídě

Reagovat
Kucka

Reagovat
Rudnevs

Máš v podstate pravdu, ale ja som narážal predovšetkým na ten fenomén, že mladí ľudia majú (aj vďaka sociálnym sieťam) potrebu viesť život na vysokej nohe, podobať sa celebritám a tak ďalej, nakoľko to všade vidia. Pre starých ľudí sú sociálne siete tiež hrozbou, ale troška v niečom inom.

Reagovat
Imos

Já bych tenhle lifestyle asi nebral pouze na mladý lidi, ale spíš na určitou část společnosti co tohle dělají a dělali i v minulosti a nedivil bych se kdyby tenhle typ lidí byl ještě více zasažen soc. sítěmi

Reagovat
Imos

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
owner

Souhlasím, to je zas druhý extrém.

Reagovat
mistr129

Reagovat
icka

Reagovat
Wambasen

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
naheCZ

Reagovat
PBLead

Reagovat
Jordi Alba

Tak furt čumí..jestli někdo jako mladej svůj čas zabíjí každej den tím, že čumí na fotky nebo videa několika jiných lidí na netu, ideálně ještě nějakých rádoby motivačních lidí, jejiž největší úspěch byl to, že namotivoval pár lidí, tak si to zasloužej.

Reagovat
owner

Na Tiktoku, Instagramu nebo FB reels jsou schopný mladý strávit hodiny denně, jenom scrolluješ a za chvíli nemaj ani pojem o čase. Co si myslim, že je mnohem větší problém, tak u malých dětí často matky, aby je zabavili, tak kolikrát neznaj nic jinýho, než jim strčí do ruky tablet a koukej se "hraj si". Ale to je každýho věc a já nejsem žádnej odborník. Jen to vnímám jako poměrně velký problém a vidim to u lidí často (přátelé apod.)

Reagovat
$$CaptainKokotko

My si tu závislost dokážem uvědomit. Někdo kdo na tom je od 6let asi skoro vůbec a může ho to úplně dojebat. Taky nejsem odborník, ale myslím si, že je to hodně velký problém. V dnešní době máš i 10-11 kluky co jsou už závislí na pornu. To je šílenost. Je to úplně dojebe, jsou mimo a maji deprese. Tohle mě trochu děsí.

Reagovat
owner

Souhlasim.

Reagovat
naheCZ

Holt jsme dali techniku technicky nezdatným lidem. Každé zařízení má nějaký způsob rodičovské kontroly. Umí to televize, mobily, routery, spousta aplikací, skoro vše. Jenomže to prvně téměř žádného rodiče nezajímá (dokud reálně nezjistí, co to dítě na tom mobilu fakt dělá) a druhak to po lidech, co na ten jejich instáč chodí tak, že zadají do vyhledávače na seznamu "instagram" a kliknou na první odkaz, chtěl fakt moc...

Reagovat
$$CaptainKokotko

A už je na to hodně studií. Malé děcka by měly být na mobilu jen třeba hoďku denně. Když jsou víc tak jim to ovlivňuje vývoj mozku

Reagovat
Jordi Alba

Na to přece nepotřebuješ studie, pokud vím, že jsou na tom lidi závislý, tak to nebudu dávat dítěti hned jak vyleze z mámy, aby si dvěma kliknutíma zaplo Instagram, porno nebo cokoliv. Až mu budou 3, tak mu taky nezapálíš cigaretu a ve 4 nenaleješ alkohol.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Jj, na to ty studie nepotřebuješ. Jen aspoň víš kde je ta hranice. Já bych to děcku do 7-8let vůbec nedal. Až pak třeba tu hod za den a hlavně bych se mu to snažil vysvělit jak na tom zdravě fungovat.

Reagovat
Jordi Alba

Z těch 3 mám jenom Instagram a to ještě pouze na zprávy, nemámtam nikoho, koho bych neznal osobně. On ty lidi nikdo nenutí sledovat celebrity nebo nějaký videa, imo problém nastal už někde předtím, pokud se ty lidi nedokážou zabavit jinak, než scrollováním videí či fotek. Smutný je, že to člověk vidí i na lidech mýho věku (25). To druhý vidím taky na denní bázi, ono je to přece jenom jednodušší mu fláknout mobil, než se mu furt věnovat.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Já si to zakázal úplně, protože na tom fungovat neumím a bralo mě to hodně času. Paradoxně od té doby je můj social life na tom o dost líp. Jo, máš to nastavené dobře. Takhle by to mělo být. Škoda, že to tak většina lidí nemá.

Reagovat
Jordi Alba

Mě to hlavně teda vůbec nebaví, nějaký sledování krátkých videí nebo cizích lidí, takže to nastavení nebylo těžký. Hlavně v momentě, kdy všechny tyhle blbosti nepoužíváš a jenom rychle někomu odepíšeš nebo tam jednou za rok hodíš fotku, tak si uvědomíš, kolik času ti to vlastně bralo. Jenom dneska je každej nemehlo, co nic neumí, nic ho nebaví, v ničem se nechce nějak zlepšit, tak ten čas zabíjí takhle.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Souhlas. Bere to čas. Hlavně od té doby co na tom nejsem tak je jednodušší na sobě víc pracovat.

Reagovat
ratusek

nejvíc z toho vlivu na mladé těží zkurvení youtubeři, tiktokeři, influenceři. A živí to vše média, která tyhle nicky zveličuje. No a k tomu máš životní kouče. Čili umím piču, vím hovno, ale kecám lidem díru do hlavy.

Reagovat
FC-RUBRIKA

Nekteri ti kouci nejsou spatni

Reagovat
Posledni Kovboj

DOUBLE

Reagovat
fenixLFC

ked sa vsade docitas, ze klasicka 9 to 5 práca je depresia a ľudia by mali od života chcieť viac, inac su loseri, to moze mlademu cloveku ovplyvnit myslienky…

lenze to je nieco co je proste pravda. nie kazdeho, najma mladsiu generaciu bavi muklovat 8 hodin v praci. a nevidim na tom nic zle, clovek by mal chciet od zivota nieco viac. a to si uvedomuju aj zamestnavatelia, flexibilna pracovna doba, home office atd. ano vedie to ku stretu generacii ked jedna nechape pohlad druhej, ale povedat kvoli tomu ze nastavenie "chciet od zivota viac" je zle a este su za to vinne socialne siete, je mimo. plus zalezi co myslis "zit na vysokej nohe" pre kazdeho to znamena cosi ine a vzdy to je relativne. to co tebe moze prist ako zivot na vysokej nohe moze byt normalne vyuzivanie volneho casu, len vdaka socialnym sietam vidis len tie pozitiva alebo len urcite casti

Reagovat
Rudnevs

Toto, co ty popisujes, su samozrejme super vyhody pre zamestnanca a ja to velmi vitam, ze sa to pracovne prostredie a podmienky menia k lepsiemu. Ale v povodnom prispevku som nenarazal na nic z toho. Ja sam som mlady clovek a chcem od zivota trochu viac nez nudny 9-5 job s priemernym platom. Aspon trosicku. Ale narazal som najmä na tie vsetky jebnute videa, ktore (niektorym) mladym ludom uplne pomiesaju veci v hlave.

Myslel som konkretne vsetky tie tupe kecy o tom, ze mas investovat, stat sa cryptobaronom, byt sam sebe panom a nepracovat pre druhych, zacat robit internetovy bussiness, musis mat sigma mindset a ist do Dubaja, robit dropshipping a podobne, proste same picoviny, ktore uz nemozem ani pocuvat. Väcsinou su to len ojeby, aby si clovek kupil nejaky internetovy kurz, ale ked vidis takychto videi tisic, tak sa ti to dostane do podvedomia, minimalne tym, ze nad tym zacnes uvazovat. Prinajhorsom sa ti vryje do pamäti, ze pokial nemas prachy a luxusny lifestyle, tak si proste loser. Nie kazdy si uvedomuje, ze to je totalna sprostost.

Reagovat
Bakary3

Muklovat 8 hodin v práci

No víš, on třeba automechanik, klempíř... Nemá moc na výběr.

Někdo může dělat na sebe, někdo na to hlavu prostě nemá.

Ale jo, tak makej tak, ať si všechny ty hovadiny, co vidíš na síti, můžeš dovolit.

Myslím, že pointa toho, co psal rudnevs, je v tom, že zkrátka ne každý má schopnosti pro to, aby si žil "luxusní" život, ale kvůli sítím má pocit, že je to standard. Proto si pak žijou nad poměry, protože vždyť ostatní to tak dělají přeci taky.

Ona jen taková klasika, kolik lojzu si hned musí pořídit drahy a ideálně nový auto.

No a co, že nebudou mít peníze na vlastní bydlení....

Reagovat
fenixLFC

to ja samozrejme ze chapem ze nie kazdy na to ma. len povedat ze to je debilny pohlad ked niekto chce nieco viac bola mimo. ale uz vysvetlil ako presne to myslel

Reagovat
owner

Zvláštní statistika

Reagovat
Neri04

upstream connect error or disconnect/reset before headers. reset reason: overflow

Best podcast ever!

Reagovat
wyqinac

v dnesni dobe uz to budou mit hraci podle me jednodussi, staci si nahrabat sledujici na socialni site a pak delat spoluprace..

Reagovat
bartes

všichni budou influenceři a budou mít milióny sledujících . Kdy konečně tito lidé začnou myslet, aby zjistili, že tento život není pro každého, a že se tím uživí doslova pár jedinců. V celé ČR bych řekl tak max 1000 lidí, kteří se tím uživí dlouhodobě

Reagovat
wyqinac

no tak hodne se tu v chatu mluvilo o hracich premier league, tak ty podle me se sledujicima takovy problemy mit nebudou, casto to uzivi prave takovy ty idioty, co si to ani nezaslouzi

Reagovat
$$CaptainKokotko

Tak ale to je během aktivní kariéry. Jak skončí tak pokud nejsou legendy nebo fakt oblíbení tak je lidi pak moc nesledují ne? Navíc to pak není jednoduché si ty lidi udržet. Dá to dost práce. Z toho komentu to popisuješ až moc jednoduše

Reagovat
kilobyte

A to se tomu ještě fakt musí věnovat intenzivně. V podstatě na tom tráví možná i více času než u normální práce.

Reagovat
Greaber

Když je tu ta řeč o sociálních sítí, můžu se zeptat jak třeba takový Romano vydělává prachy ? Já chápu, že někdo dá pár mega fotbalistovi za to, že se vyfotí s jeho produktem a pak to dá na svůj Twitter. Ale Romano tam v zásadě akorát kydá hnůj, tak mě zajímá, jak ho to může živit?

Reagovat
owner
Reagovat
$$CaptainKokotko

Snad ty čísla pravda nejsou, ale nedivil bych se. Když třeba od 16 máš profi smlouvu tak konkurence v akademii a celkově je strašně velká tak moc čas na ostatní věci není. PL schedule nebo celkově schedule top týmů co hrají poháry je sick. Hráči moc volného času nemají. Tím to nechci omlouvat, ale třeba já začal být s penězma rozumný až tak ve 27-28 . To pak chápu mladší hráčě, že utrácí za pičoviny.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Třeba dřív bylo víc lidí které je chtělo ojebat ( možná je to i teď), ale na druhou stranu je teď jednodušší investovat a těch informací je víc. By stačilo koupit pár nemovitostí, další peníze jebnout do banky do investičních fondů ( jasně banka tě ojede na poplatcích dost, ale stejně ti to udělá dost peněz když jich máš hodně) a k tomu by stačilo hlídat se aby nebustnul . Jen je to asi těžké když ty náklady mají fakt velké . Já třeba 2roky zpátky musel snížit výdaje o 20-30% a byl jsem z toho pár měsíců psychicky špatný

Reagovat
Kucka

2 roky zpátky přišel konec kariéry?

Reagovat
Raffaello

"Hráči moc volného času nemají" a naproti tomu Lukáš Provod "máme spoustu volného času, díky čemuž jsem mohl vystudovat".

Reagovat
$$CaptainKokotko

Ok , já si vždy myslel, že toho času tolik nemají. Ono možná tím jak je tlak na výkony tak ten volný čas spousta hráčů nevyužije a radši odpočívají a volí jednodušší věci víc.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Nebo je to tím, že moc hlavičkují. Nfl jsou úrazy hlavy často tak pak dává smysl to 6/10

Reagovat
FiX

Tak tohle už začíná od mladí a nejen u fotbalistů. Každej musí mít Gucci boty, nejnovější iPhone a další sračky. Pak se do toho přidá chlast a ženský (a někdy i drogy) a neni se pak čemu divit, že když jim napálej smlouvu za těžký prachy tak budou flexovat víc a víc.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele