HRÁČ ROKU PODLE FIFA - NOMINACE

13.10.2006, 22:11
Aktuality
FIFA zveřejnila seznam třiceti kandidátů na cenu Hráč roku 2006. Finalisté mistrovství světa Italie a Francie jsou s pěti kandidáty nejvíce zastoupené země. Česká republika má po dvou letech opět dvojnásobné zastoupení. Pavel Nedvěd, který loni obsadil 23. místo, sice chybí, zato přibyli Petr Čech a Tomáš Rosický.

Poslední dva roky vyhrál tuto trofej pouze jeden muž. Brazilský záložník Ronaldinho, který by mohl jako první v historii vyhrát tuto trofej třikrát za sebou. Zatím se s této ceny mohli třikrát radovat pouze Francouz Zinedine Zidane a Brazilec Ronaldo, který tentokrát v nominaci chybí. Samuel Eto'o je jediný hráč v nominaci, který si nezahrál na mistrovství světa. V minulem ročníku však skončil třetí za Frankem Lampardem a již zmíněným Ronaldinhem.

Italové Fabio Cannavaro a Andrea Pirlo, kteří byli spolu se Zidanem nejlepší hráči mistrovství, v nominaci samozřejmě nechybí a právě jim se dávají největší šance Ronaldinha z trůnu sesadit. Na výsledek ankety, ve které hlasují trenéři a kapitáni reprezentačních týmů, si budeme muset ještě počkat. Nový držitel prestižního titulu převezme ocenění na slavnostním předávání v Curychu 18. prosince.

Třicítka nominovaných:

Adriano (Brazílie, Inter Milán)
Michael Ballack (Německo, Chelsea)
Gianluigi Buffon (Itálie, Juventus)
Fabio Cannavaro (Itálie, Real Madrid)
Cristiano Ronaldo (Portugalsko, Manchester United)
Petr Čech (Česká republika, Chelsea)
Deco (Portugalsko, Barcelona)
Didier Drogba (Pobřeží slonoviny, Chelsea)
Michael Essien (Ghana, Chelsea)
Samuel Eto'o (Kamerun, Barcelona)
Luis Figo (Portugalsko, Inter Milán)
Gennaro Gattuso (Itálie, AC Milán)
Steven Gerrard (Anglie, Liverpool)
Thierry Henry (Francie, Arsenal)
Kaká (Brazílie, AC Milán)
Miroslav Klose (Německo, Werder Brémy)
Philipp Lahm (Německo, Bayern Mnichov)
Frank Lampard (Anglie, Chelsea)
Jens Lehmann (Německo, Arsenal)
Alessandro Nesta (Itálie, AC Milán)
Andrea Pirlo (Itálie, AC Milán)
Franck Ribéry (Francie, Marseille)
Juan Román Riquelme (Argentina, Villarreal)
Ronaldinho (Brazílie, Barcelona)
Wayne Rooney (Anglie, Manchester United)
Tomáš Rosický (Česká republika, Arsenal)
Andrij Ševčenko (Ukrajina, Chelsea)
Lilian Thuram (Francie, Barcelona)
Patrick Vieira (Francie, Inter Milán)
Zinedine Zidane (Francie)

Autor: Vít Urban

Komentáře (18)

Přidat komentář
Shevchenko

Figo? Ballack? ADRIANO? Tohlecto je fakt UBOHÝ!

Moje 30ka:

Ronaldinho, Eto'o, Deco, Puyol, Zidane, Villa, Henry, Rosický, Drogba, Lampard, Čech, Terry, Crouch, Gerrard, Ronaldo (Cristiano proboha!), Kaká, Pirlo, Gattuso, Matterazi, Torres, Zamrotta, Buffon, Cannavaro, Toni, Ribery, Juninho, Klose, Shevchenko, Vieira

P.S.: Mám jich tam dvacet devět, o zbylé místo ať se stylově poperou ŠTAJNER s LOKVENCEM !

Reagovat
smazaný uživatel

Co tě na tom vzrušuje, vždyť tohle je ve světě fotbalu snad ta největší zbytečnost.

Chybí mi tam Puyol, Toni, Villa a Juninho.

Reagovat
smazaný uživatel

Essien-Juninho, Adriano-Toni, Rooney-Villa, Nesta-Puyol. Zvlášť u Nesty mi je to líto, ale tento rok v podstatě nic nedokázal.

Reagovat
smazaný uživatel

Essien-Juninho, Adriano-Toni, Rooney-Villa, Nesta-Puyol. Zvlášť u Nesty mi je to líto, ale tento rok v podstatě nic nedokázal.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně to vyhraje Riquelme z Villarrealu,tak co tady řešíte.

Reagovat
smazaný uživatel

Vynech to dvoumetrový poleno z Liverpoolu a to Milánský prase Materrazi a dej tam místo nich Cesca a (promiň, doktore) Ramose a bude to OK

Reagovat
smazaný uživatel

Vynech to dvoumetrový poleno z Liverpoolu a to Milánský prase Materrazi a dej tam místo nich Cesca a (promiň, doktore) Ramose a bude to OK

Reagovat
Marv

Kde je jako Toni???? Majitel zlaty kopacky by tam snad bejt mohl, ne?? Bych se vubec nedivil kdyby nakonec vyndali i Ronaldinha.. A co dokazal Adriano???Sedet v Interu na lavicce Misto nej tam mel bejt Villa, misto Figa-Juninho a Toni misto Rooneyho A pryc jeste nekdo z Chelsea (6 je moc) asi Ballack

Reagovat
Shevchenko

A Taky se podívej co dokázalo tento rok to prase (ne žře bych se ho zastával)

Reagovat
HOST*ROMANISTA

Imho by tam rozhodne nemel co delat Adriano (minulou sezonu mel prisernou), Figo (slabota. i na MS, kde vsichni blabolili, ze je to ten starej figo. nebyl.), Gattuso (obycejny boric, jehoz kvality jsou precenovany) a Ribery (hral docela dobre na MS. jinak nic)

Reagovat
HOST*Raúl

nema tam co delat sevcenko je to sracka ani nedavav goly misto neho bych tam dal van nistelrooye

Reagovat
HOST*Thomick

Tak ten co sestavoval nominaci se možná podíval na seznam nejlepších fotbalistů a vyjmenoval je tam, i když takovej gattuso ani dobrej neni. Chybí mi tam Toni, skvěle hrál taky Fabregas a určitě bych tam nedal Adriana a Riberyho, o kterým každej ví až po ms

Reagovat
smazaný uživatel

je to špatně sestavený, avšak nedůležité, takže není proč se vzrušovat... Ale zaráží mě tady kritika Gattusa ... tenhle charizmatický tzv. bořič tam má určitě být, jelikož i když to moc lidí tak umí i slušně přihrát a kdyby střílel častěji poznali byste jeho útočné kvality... nemám ho rád, ale je to borec, jeden z mála hráčů, kteří fotbal doopravdy cítí a milují

Reagovat
smazaný uživatel

S Gattusem souhlas.Neuvěřitelné je,že chybí držitel Zlaté kopačky a mistr světa Luca Toni a jsou tam nuly jako Rooney nebo Adriano.Jinak je tam spousta jmen,které bych vyřadil a dal tam někoho jiného,ale tohle je fakt mazec.

Reagovat
smazaný uživatel

Luis Figo!?

Reagovat
HOST*

Proč tam jsou Ballack, Kaká, Lampard, Nesta Rooney, Fifo, Ševčenko? Asi za zásluhy.

Tip na vítěze - vcelku jednoznačný bude to Zidane

Reagovat
HOST*

jo a Adriano je taky srandovní

Reagovat
smazaný uživatel

THIERRY HENRY

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele