Hotovo má i Chorvatsko, v Rusku si nezahraje obránce Mitrović

04.06.2018, 13:45
Aktuality
Trenér chorvatské reprezentace Zlatko Dalić naposledy vystoupil před novináře, aby vyškrtl posledního hráče z předběžné nominace na mistrovství světa. Ze čtyřiadvacetičlenného výběru jako poslední vypadl obránce Clubu Bruggy Matej Mitrović...

Chorvatsko mělo v kvalifikaci namále, postup do Ruska si zajistilo až přes baráž a pomohla mu i rošáda na lavičce. Na mistrovství světa se Dalićovi svěřenci v základní skupině střetnou s Argentinou, Nigérií a Islandem.

Nominace Chorvatska na mistrovství světa:
Brankáři:
Danijel Subašić (AS Monaco), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo Záhřeb).
Obránci: Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva), Domagoj Vida (Besiktas), Ivan Strinić (Sampdoria), Dejan Lovren (Liverpool), Šime Vrsaljko (Atlético Madrid), Josip Pivarić (Dynamo Kyjev), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Duje Ćaleta-Car (RB Salzburg).
Záložníci: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter Milán), Filip Bradarić (Rijeka).
Útočníci: Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Perišić (Inter Milán), Nikola Kalinić (AC Milán), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Marko Pjaca (Schalke), Ante Rebić (Eintracht Frankfurt).

Autor: Tomáš Pavlík / lequipe.fr

Komentáře (49)

Přidat komentář
Beči

Hodně silná nominace, hlavně ta záloha je až neskutečně nařachaná. Rozhodně jeden z černých koní turnaje.

Reagovat
Shevchenko

To už se říká od roku 2008.

Reagovat
smazaný uživatel

Je načase zvolit nové černé koně. Chorvati a Belgičané už dlouho vypadají na papíře skvěle, ale na hřišti to pak není ono. Já tipuju Dány.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolumbie

Reagovat
smazaný uživatel

Dánsko vypadá hodně zajímavě.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
smazaný uživatel

očakávané po poslednom priateľskom zápase proti Brazilii, keď dostal šancu Ćaleta-Car. Chorvátom budem držať palce spoločne s Poliakmi a Rusmi, sú to naša krv, Slovanská :) tak podme bratia Slovani, keď my ani Česi nebudeme štartovať na MS :)

Reagovat
Stannis Baratheon

a Srbové?

Reagovat
smazaný uživatel

Srby sú sice Slovania, ale ich bohužiaľ za vojnu v bývalej Jugoslávií nemám rád a nikdy som ich rád nemal. Radšej Chorvátov :) tí su nám Slovákom aj bližšie mentalitou ako Srby.

Reagovat
smazaný uživatel

V čem přesně bylo Srbsko o tolik horší při rozpadu Jugoslávie než okolní státy a národy?

Reagovat
Shevchenko

No byli nejhorší, jen Chorvati se jim mohli rovnat.

Reagovat
frankiefcb

To je dost jednostranné. Chorvati i Bosňáci byli také pěkné krysy a Albánci taky, a že by čelili světovému pranýři v té době to se nedá říci. Jediné plus je, že někteří zmrdi z řad Chorvatu skončili u mezinárodního tribunálu.

Reagovat
smazaný uživatel

Albáncov a Bosňakov ani neriešim, tí sú niekde inde ako my, keďže je tam vačšina vyznávajúca islám. A sú to potomkovia vačšinou Osmanov (Turkov)...a to niesu Slovania....bavil som sa o Slovanoch, nie Turkoch.

Reagovat
frankiefcb

Já nereaguji na Tebe. Jinakt tam máš nepřesnoti Albánci ani Bosňáci nejsou Turci. Bosňáci jsou vlastně muslimští Slované a Albánci je národ rozídlný od Turků.

Reagovat
PP

Reagovat
mayday

Na straně Bosny se děly taky zvěrstva, o válce v Jugoslávii ví hodně lidí jen to, že největším zmrdem bylo Srbsko a hotovo, ale ono to bylo i trošku jinak.

Reagovat
Stannis Baratheon

přesně tak. Lidi vědí max. o humanitárním bombardování a o masakru v Srebrenici, někteří možná o Mostaru a tím to hasne, a stejně mají jasno že Srbové jsou zmrdi.

Reagovat
Shevchenko

No a nejsou?

Reagovat
frankiefcb

Zmrdi byli všechny strany konfliktu. Prostě tma není dobrých a zlých. Jenže mnoho lidí se domnívá, že Chorvati a Bosňáci byli oběti a Srbové ti špatní.

Reagovat
mayday

Taky páchali zvěrstva a vypalovali vesnice. Srebrenica je takovej vrchol tady těch věcí. Ale například na straně Bosny bojovali mudžahedíni a ti taky v klidu vypalovali usedlosti se srbským obyvatelstvem a už tenkrát se tam řezaly hlavy. Na internetu je toho mraky. Srbsko neomlouvám, akorát jsou nejvíc vidět, třeba zrovna kvůli Srebrenici.

Reagovat
PP

nejhnusnější válka jaká může být - občanská.. Jim se do toho přimíchalo ještě náboženství a různá etnika. Tam nebylo dobrých a zlých.

Reagovat
icka

Reagovat
Stannis Baratheon

právě že mentalitou jsou nám mnohem bližší Srbové.

Reagovat
smazaný uživatel

To si robíš snaď srandu....a čím sú nám Slovákom bližší Srby než Chorvati? :D :D :D

Reagovat
Stannis Baratheon

Nám Čechům jsou teda Srbové o dost blíž než Chorvati. Nevím jak to máte vy.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
mistr129

Já teda moc Čechů - nácků neznám

Reagovat
Stannis Baratheon

já naštěstí ni jednoho, ale chorvatských jich znám spoustu.

Reagovat
Stannis Baratheon

zjisti si radši něco o lidech jako Pavelič, Mile Budak a nebo vzteklý "vzteklý pes z Bosny" Luburič, a možná si uvědomíš že náckové nejsou Srbové, ale Chorvati.

Reagovat
mistr129

Já se Chorvatů nechci zastávat, o Jugoslávských válkách jsem toho načetl dost a oni si rozhodně neměli se Srbama co vyčítat. Nicméně Srbové a Turci pro mě v současné době jsou symbolem nacionalismu v Evropě.

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
mistr129

Neznám osobně a nemám na mysli "slušné Čechy", který cizince ještě neviděli, ale prej znásilňujou ženský, tak je tady nechtěj

Reagovat
raduinho

tak to teda vůbec

Reagovat
smazaný uživatel

neviem ako v Čechách, ale na Slovensku sa vzťahy aj folklór a tradície udržiavajú v spolupráci s Chorvátmi....nie Srbmi. Ak ste Česi bližie k Srbom, tak ti to neberiem.

Reagovat
magnat7

to ani nahodou

slovenska mensina zije v srbsku a nie chorvatsku

slovensko s chorvatskom nema absolutne nic spolocne

Reagovat
smazaný uživatel

Ale má. Chorvátsky Grob je pomenovaný po kom?

S Chorvátmi máme niečo spoločné predsa. Väčinový katolicizmus a historické reminescencie.Spolu sme stáli po boku fuhrera...

Reagovat
Bandita_Harry

Jasne, za kolaboraciu s nacistami su nam blizsii to je pravda Pan bude odbornik,nehovorim ze srbi su nevinni ale nazor "nemam ich rad za vojnu v Juhoslavii" je pekne na smiech Chorvati tam proste bojovali za spravodlivost proti zlym srbom rovnako ako v 2.sv vojne.... neberiem ti tvoje nazory, ani ich nemusis mat rad, ale ked k tomu das takyto bizardny dovod tak je to smiesne

Reagovat
smazaný uživatel

jasné, že Chorváti robili zverstvá, v každej vojne, všetky strany robia zverstvá, ale kto sa o tu vojnu zaujímal viacej, vie, ako to bolo, že Srby jediní nechceli rozpad Jugoslávie, preto začala aj vojna. Já som toto téma dostatočne študoval, ale to by bolo na dlhšie diskusie a toto je podľa mňa portál o futbale a nie o politika a vojnách. Čiže som to zrhnul jednoducho do jednej vety za ktorou si stojím :) ak chceš, možeme dať pivo niekde niekedy a pokecať si o politike :) tu ju rozoberať nejdem naozaj.

Reagovat
frankiefcb

Chorvati chtěli rozpad, Srbové ne. A pokud si to studoval, tka moc dobře víš proč. Třetina odtrhnutého Chorvatska byla Srbská a taky tam vznikl vlastní Srbský útvar republika Srbská krajina. Je dost logické proč Srbové nechtěli být v Tudjmanově Chorvatku, který se nikdy netajil tím, že obdivuje Ustašovce a Ante Paveliče. Vyloženě nenáviděl Srby a Židy a hubu si pouštěl na špacýr, takže se mu Srbové trhli a i díky němu se to vyostřilo.

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

A propo - Lovren má slíbený základ, že jede?

Reagovat
Seydou Doumbia

První a nebo druhé místo za Nigérii

Reagovat
frankiefcb

Ten Kramarič je dobrá guma, v přípraváku nesmyslně šlapák na koleno T. Silvy.

Reagovat
Baronne

Tam ale bylo vidět že to vůbec nechtěl, jenom aktivně presoval a byla tam šance hrát míč.. Vždyť se hned po tom dost vehementně omlouval

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Chorvatsko tomu tymu nejde neprat.

Reagovat
REPLIKATOR

Černý kůň turnaje

Reagovat
smazaný uživatel

Ta nominace vypadá skvěle! pokud si to nedodrbou remízama, tak by měli ze skupiny postoupit levou zadní. Sympaťáci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele