Hotovo: Kaká přestoupil do Realu Madrid!

09.06.2009, 00:44
Aktuality
Přestup Brazilce Kaká z AC Milán do Realu Madrid je hotový. Hvězdný záložník se v pondělí podrobil lékařské prohlídce a po půlnoci středoevropského času se stal hráčem Bílého baletu. Novému zaměstnavateli se upsal na šest let, Real údajně zaplatil astronomických 65 milionů eur.

"Ricardo Izecson dos Santos Leite, Kaká, je nyní hráčem Realu Madrid poté, co bylo dosaženo dohody s AC Milán. Brazilský fotbalista úspěšně prošel kompletní zdravotní prohlídkou. Kaká podepsal smlouvu na šest roků," stojí v oficiální prohlášení na webu Realu. Tisková konference s oficiálním představením se uskuteční v úterý ve čtrnáct hodin.

Zatím není jasné, kolik španělské klub za novou posilu utratil, údajně 65 milionů eur. Tato částka by z Kaká dělala druhého nejdražšího hráče historie. Světový přestupový rekord drží právě Real a Zinedine Zidane z léta 2001, který stál 73,5 milionu. Španělé nešetří ani na platu, Kaká si údajně ročně přijde na devět milionů eur. Oba záložníky by navíc měl spojovat bílý dres s číslem pět.

Přestup Kaká byl žhavým tématem od minulého týdne, kdy o dohodě mezi kluby informovala rozhlasová stanice Cadena Ser. Po mnoha spekulacích o ceně hráče a zájmu Chelsea prohlásil majitel Milána Silvio Berlusconi, že se rozhodne v pondělí, což se také stalo.

Za 27letým záložníkem přiletěli do Recife, kde se připravuje brazilská reprezentace na další zápas kvalifikace mistrovství světa, lékaři Realu, aby zkontrolovali hráčův zdravotní stav. Poté už se jen čekalo na definitivní verdikt. Kaká ještě mohl přesvědčit k setrvání v Miláně telefonát s Berlusconim, španělská média však měla jasno, že se přestup uskuteční.

Zatímco v Madridu se radují z hvězdné posily, Milánští ztrácejí skvělého hráče. "Bude velmi těžké zacelit díru po Kaká. On je zářným příkladem profesionalismu a oddanosti," loučí se AC s brazilským reprezentantem. "Náš klub chce skvělému hráči poděkovat za šest společných let plných úspěchů."

Milán získal Kaká v roce 2003 ze Sao Paula za 8,5 milionů eur. Za Rossoneri odehrál 193 zápasů a vstřelil 70 gólů. Pomohl k zisku italského titulu i k triumfu v Lize mistrů. Na kontě má i 64 startů za brazilskou reprezentaci, se kterou v roce 2002 vyhrál mistrovství světa. V roce 2007 získal Kaká Zlatý míč.

Brazilského záložníka nyní do Realu přivedl nový prezident Florentino Pérez, který chce klub vrátit zpět na evropské výsluní. Pérez navazuje na své předchozí funkční období (2000 - 2006), kdy kromě Zidana přivedl další hvězdy - Ronalda, Beckhama či Figa.

A Kaká je zřejmě jen začátek Pérezova letního nakupování. V Madridu mají eminentní zájem o Cristiana Ronalda z Manchesteru United, jehož prezident Bílého baletu označil za svůj další cíl. Real se zajímá také o Ribéryho, Xabiho Alonsa nebo Davida Villu.

Nakupovat bude také AC. Aktuálním hitem je útočník Wolfsburgu Edin Džeko, který se podle zpráv z Itálie blíží přestupu do Milána. Zprávy o ceně se hodně liší, pohybují se od patnácti až po třicet milionů eur.

Autor: Radim Šantrůček / bbc.co.uk, goal.com

Komentáře (710)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele