Horejš: V menším klubu si většinu videí připravujete sám, ale zpětná vazba je strašně důležitá

17.08.2023, 11:10
Rozhovory

Trenér David Horejš má za sebou dvě ligová angažmá. V Českých Budějovicích vydržel sedm let, v Jablonci byl ale letos v květnu odvolán po telefonu majitelem Miroslavem Peltou po pouhé jedné sezoně. Jak se ambiciózní kouč připravuje na novou fotbalovou štaci? Jak velký je tlak na trenéry v české nejvyšší soutěži? Jaký je jeho trenérský rukopis? A jakou roli hrají v jeho práci data a video analýzy? To jsme s probrali v nové epizodě Livesport Daily.

David Horejš byl v Jablonci předběžně domluvený na pokračování spolupráce, všechno ale změnila prohra 0:2 v posledním utkání ročníku proti Teplicím. Progresivní kouč, který rád využívá moderní technologie, je tak od května bez práce.

"V menším klubu jste samozřejmě trochu omezený, takže si většinu videí připravujete sám. Zpětná vazba pro hráče je ale pro mě strašně důležitá a nejlépe ji předáte tak, že to hráči sami vidí. Protože když jim jen říkáte, co a kdy udělali špatně, ale neukážete jim to na videu, tak se nikdy neposunou," myslí si David Horejš.

V aktuální epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

Horejšovu jazykovou vybavenost a případné zahraniční angažmá.

Čekání na nabídku z ligového klubu.

Konkurenci starších a zkušenějších trenérů v Česku.

Celý díl dalšího Livesport Daily najdete i na - Apple Podcasts a Google Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Neri04

"Protože když jim jen říkáte, co a kdy udělali špatně, ale neukážete jim to na videu, tak se nikdy neposunou."

Hm, to celkem nesouhlasim, nekomu to staci rict, nekomu staci to ukazat na videu, nekdo to staci ukazat na hristi, nekdo potrebujes vsechny moznosti...

Reagovat
naheCZ

Někomu nepomůže nic

Reagovat
Neri04

Trenuju teda jenom mladez, ale jeste se mi tohle nestalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže do té reprezentace, ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele