HOOIJDONK V LÉTĚ ODEJDE

10.03.2005, 14:38
Aktuality
Nizozemský kanonýr hájící barvy tureckého Fenerbahce Istanbul se rozhodl neprodloužit s tímto klubem smlouvu a od léta ho podle všeho uvidíme v nizozemské Bredě, kde působil na začátku devadesátých let čtyři roky.

Van Hooijdonk toho v letošní sezóně moc nenahrál a na minulou sezónu, ve které zatížil konta soupeřů 24 brankami a radoval se ze zisku mistrovského titulu, může jen vzpomínat. Podle deníku Algemeen Dagblad si chce v Bredě vylepšit postavení u reprezentačního kouče Marco van Bastena. Ten mu totiž pohrozil, že reprezentační pozvánky bude dostávat jen v případě, že bude nastupovat stabilně v základní sestavě. Ale toto nebyl jediný faktor, který vedl k odchodu nizozemského reprezentanta. Důvodem byly i neustále rozpory s vedením.

V zimě také Fenerbahce koupilo ostrostřelce Nikolase Anelku. Francouz přišel za 7. mil liber a je jasné, že vedení tureckého klubu nenechá tak drahého hráče na lavičce.

Na bývalého hráče Feyenoordu, Benfiky, Nottinghamu a Celtiku nevzpomínají čeští příznivci v dobrém, nejprve dvěma góly rozhodl zápas ve prospěch Nizozemců a v Lize Mistrů pokořil Spartu jedinou brankou zápasu.

35letý Holanďan za svou kariéru odehrál 629 utkání a dokázal nastřílet úctyhodných 388 branek. Ale ani taková produktivita mu nepřinesla angažmá ve velkoklubu formátu Real Madrid nebo Barcelona...

Autor: David Kubáň

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele