Holtby si může hledat nové angažmá, po sezóně opustí Hamburk

22.03.2019, 18:56
Aktuality
Hamburk bojuje o návrat do nejvyšší německé soutěže, kterou si však případně již za Rothosen nezahraje Lewis Holtby. Tomu po sezóně vyprší kontrakt a nový nedostane...

Odchovanec Alemannie Aachen se po sérii hostování prosadil do sestavy Schalke, kde dobrými výkony zaujal celou řadu evropských velkoklubů. Nakonec se stěhoval do Tottenhamu.

U Spurs se však Holtby neprosadil podle představ, proto se vrátil formou hostování do Německa, kde posílil Hamburk. Přístavní celek potom 28letého záložníka angažoval na trvalý přestup.

Ani přítomnost bývalého německého reprezentanta však nepomohla před rokem HSV k záchraně, proto nyní Holtby se spoluhráči usiluje o návrat tradičního klubu mezi německou elitu.

Tu si však rodák z Erkelenzu tak jako tak za Hamburk nezahraje, neboť mu nebude prodloužena končící smlouva. "Chtěli jsme ho informovat o našem rozhodnutí včas," řekl sportovní ředitel Ralf Becker na adresu Holtbyho, jenž za HSV odehrál 134 zápasů s bilancí patnácti branek a osmnácti asistencí. "Lewis přijal naše rozhodnutí naprosto profesionálně," dodal.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (40)

Přidat komentář
Bastaron

Ten dopadl

Reagovat
smazaný uživatel

Těch Němců s talentem, kteří dopadli docela bídně je dost. Napadá mě Holtby, Schürrle či Marin. Otázka kam teda půjde. Klidně by to mohlo být třeba Turecko.

Reagovat
Radin

Na Marina jsem uplně zapomenul, Schürrle byl alespoň na MS v Brazílii vidět..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elliasson

Ve Zvezdě má docela formu.

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Neyjrayx

Já tajně doufám v Hannover

Reagovat
andrew96

Schuerlle má na jeho kvality ještě slušnou kariéru.

Reagovat
Rudnevs

Správne rozhodnutie. S aktuálnym platom by v prípade postupu nebol spokojný ani on, ani HSV. Na ihrisku to za tie roky nikdy nebolo úplne top, mal i dobré chvílky, ale celkovo mi nepríde, že by naplnil to, s čím prichádzal. A celkovo teda dopadol nič moc, na to aký bol kedysi talent (slávne trio Bruchweg Boys v Mainzi - Schürrle, Szalai, Holtby ).

Každopádne, aj v posledných rokoch popri tom, ako na prd to celé bolo, mal na HSV vždy náladu, snažil sa a vždy bol jeden z tých, čo sa identifikovali s klubom. Preto bude i doživotný člen klubu. Po koncepčnej stránke ale správny krok a dúfam, že pôjde i Lasogga.

Ralf Becker a spol.

Reagovat
Logan

Nakonec je z nich nejstabilnější asi Szalai. I když Schurlle byl v určité fázi kariéry určitě lepším hráčem.

Reagovat
Rudnevs

Najlepšiu kariéru urobil určite Schürrle, hoc v poslednej dobe tiež trochu “odpadol”. Každopádne, je majstrom sveta, vyhral Premier League a ďalšie menšie trofeje, zahral si za zaujímavé kluby a z tej trojice si asi i najviac zarobil. To Szalai robí len náhradníka v Hoffenheime a nikdy nič poriadne nevyhral.

Reagovat
Euphael

sledujes hsv i v 2. bundeslize pravidelneji?

Reagovat
Rudnevs

Sledujem dianie okolo klubu, sledujem zostrihy a dá sa povedať, že pravidelne sledujem zápasy. Akurát nie úplne všetky, lebo sa na tú hru moc nedá pozerať.

Reagovat
db18

Takže Schalke?

Reagovat
Rudnevs

Taktiež ma to napadlo, ale pre Schalke asi príliš veľké riziko, skôr by mal skúsiť cestu nahor cez nejaky menší/priemerný BL klub.

Reagovat
db18

Podle mne je větším rizikem ponechání Bentaleba v základu.

Reagovat
Rudnevs

Tak v tom súhlasím, Bentaleba a celú tú francúzsku skupinku tam tiež už nechcem vidieť. Ale nepríde mi ako najlepší nápad spoliehať sa pri skladaní nového tímu na hráča, ktorý sa dá považovať za vyhoretého.

Kruseho by som bral, možno i Herrmanna - obaja keď boli na ihrisku, tak ukazovali, že majú na to, aby hrali za popredný bundesligový klub. Holtby mal akurát snahu a pár svetlých zábleskov, ale to nestačí.

Reagovat
Pride

Kdo je tam kromě Stambouliho z Francie?

Reagovat
Rudnevs

No oficiálne vlastne iba Stambouli, ktorý do tej skupiny paradoxne nepatrí.

Ide o Harita, Mendyla, Bentaleba, Saneho a Mascarella, snáď všetci majú korene alebo nejaku spojitosť s Francúzskom a preto sa tej skupinke hovorí French Connection.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jak můžou takové špíny hrát za Schalke...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

Podle mě 2. ligu nebude chtít hrát

Reagovat
Whitemedia

To byl tenkrát taky solidní hype..

Reagovat
Kucka

Reagovat
TheMally11

MLS nebo Čína

Reagovat
Radin

V hypu si může podat ruce s Bentleym a dalšíma :-)

Reagovat
Rarášek

Bentley byl výbornej hráč, to nemůžeš srovnávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Bentleyho zničil Beckham.

Reagovat
r.mrazik

Tu jednu/dve sezony byl dobrej...pak ho to prestalo bavit

Reagovat
Rarášek

Bohužel .. Ale jde mi hlavně k ten nesmysl je dva srovnávat. Holtby tohle nikdy neměl ani neměl takovej potenciál.

Reagovat
r.mrazik

Hm.ale v tom schalke hrál dost slušně

Reagovat
Rarášek

Neříkám, že ne .. Ale Bentley mohl bejt bejt na úrovni s Beckhamem.

Reagovat
r.mrazik

To zas nee...jen mu byl trochu podobný

Reagovat
Rarášek

Potencial na to podle mě měl ..

Reagovat
r.mrazik

Ok. Podle mě ne...ale to je fuk

Reagovat
Rarášek

Holtby mu každopádně nesahá ani po pas.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Radin

Spíš jsem myslel, že oba hráli za Spurs a od obou se čekalo víc. Nakonec uplně zmizeli z očí..Tak že spíš ty podobné osudy

Reagovat
smazaný uživatel

To je úplně něco jinýho.

Reagovat
smazaný uživatel

Do Slavie.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele