Hoftych v Trnave ako tréner pokračovať nebude

18.11.2012, 15:12
Aktuality
To, čo sa čakalo väčšinu jesennej časti Corgoň ligy a teda koniec trénera Hoftycha na lavičke Spartaku Trnava, je skutočnosťou. Po včerajšom výprasku proti Trenčínu si už český tréner povedal dosť a ponúkol majiteľovi klubu svoju abdikáciu. Ten ju napriek tomu, že s ním mal trpezlivosť a dôveroval mu aj naďalej, napokon rezignáciu prijal. Hoftych ale v klube ostane v pozícii manažéra.

Výsledky Spartaku Trnava v tejto sezóne sú žalostné a neraz sa očakávalo odvolanie trénera Pavla Hoftycha. Napriek tomu mal naďalej dôveru, ale včerajší debakel v Trenčíne 6:0 mu svedomie nedalo a ponúkol rezignáciu sám. Po poltucte gólov v sieti Rusova majú andeli s Trenčínom v tomto ročníku hrozivú bilanciu dve prehry so skóre 0:9. V tabuľke je tak mužstvo okolo Miroslava Karhana na poslednej priečke, i keď Nitre po sezóne odpočívajú tri body a je de facto posledná ona. Hoftych svoje vyjadrenie poskytol aj médiám: "Stretol som s majiteľom klubu Vladimírom Poórom, ktorému som navrhol moju abdikáciu. Ten ju prijal. Dospel som k názoru, že pre záverečné jesenné duely bude toto moje rozhodnutie pre klub najlepším riešením. V pozícii trénera som zažil krásne chvíle, ale aj tie, ktoré prežívam teraz. Moje poďakovanie patrí všetkým, s ktorými som spolupracoval. Nikdy nezabudnem ani na fantastických fanúšikov," povedal.

Jeho tímu sa nedarilo od začiatku ligového ročníka, naopak, ten minulý bol maximálne úspešný a lepšia bola po skončení súťaže len prvá Žilina. Mužstvo previedol tréner úspešne aj Európskou ligou, kde stroskotal až na Lokomotive Moskva vo 4. predkole. Aj víťazstvo nad Steauou Bukurešť v Rumunsku v lete tohto roka dávalo nádej, že úspešné výsledky budú pokračovať. Napokon sa práve po odvete a prehre 0:3 na domácom štadióne začalo všetko rúcať a tím nepodával dobré výsledky dodnes. Bývalý tréner Bohemiansu ale v klube ostáva: "Majiteľ má eminentný záujem, aby som pracoval v štruktúrach klubu na manažérskej pozícii, pričom presnú pozíciu a náplň práce dotiahneme spoločne v najbližších dňoch," dodal Hoftych.

Autor: Ľubomír Hudačko / sportky.topky.sk

Komentáře (35)

Přidat komentář
stas87

ze by az tak bola znat absencia prochazku?

Reagovat
smazaný uživatel

Kde je mu vlastne koniec a ako sa mu dari?

Reagovat
stas87

siel niekam do bulharska,neviem do akeho timu a ani ako sa mu dari

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ze je v Levski Corgon ligu teda nesleuju ale kdyz odchazel byl to jeden z nej hracu CL ne?A to sel jako do Bulharske ligy?

Reagovat
stas87

mal s vedenim trnavy dohodu ze v pripade ze na klub pride finacne zaujimava ponuka tak ho trnava pusti co sa aj stalo,asi ho lepsi tim nechcel alebo nesplnil finacne poziadavky trnavy ako aj prochazku

Reagovat
smazaný uživatel

Levski

Reagovat
smazaný uživatel

Aha no ja som bol stale v tom ze je niekde v druhej/tretej anglickej a az teraz si uvedomujem ze to som ho tam vlastne iba ja predal vo FMku...

Reagovat
smazaný uživatel

nedavno bol o nom clanok v Sporte, hraje v Levski, su v prvej trojke a hraje pravidelne

Reagovat
smazaný uživatel

No jeste aby ne Bulharska liga musi byt horsi jak ta vase

Reagovat
smazaný uživatel

ja vobe neviem, jaku uroven moze mat Bulharksa liga

Reagovat
smazaný uživatel

Podle me horsi jak Corgon liga urcite ...

Reagovat
JozkokozleJ

By ma zaujimalo jak mas obe nasledovane.

Reagovat
smazaný uživatel

nerikam ze mam nasledovane ale koukni na vysledky Bulharu v EP...ta kvalita tam asi moc nebude...proto me prekvapuje ze nekdo jako Prochazka podle slovaku talent de do Bulharska

Reagovat
smazaný uživatel

Lenze pozri sa na vysledky slovakov...

Reagovat
smazaný uživatel

no minimalne Levski a CSKA su slusne tymi a u nas by hrali urcite o spicu...

Reagovat
smazaný uživatel

BUlharsku ligu som pozeraval minulu sezonu.Kvalita tam je vacsia ako v nasej lige.Hra sa tam pekny utočny futbal.Krajši než na Slovensku a v Cesku, technicky,kombinacny moderny futbal,v poharoch ale horia ako fakle Levski minuly rok vypadla s Trnavu a tento rok so Sarajevom,ich najvacsia chyba je nedisciplinovanost,keby boli disciplinovani ako Češi tak niečo dokažu,klubov na dobrej urovni tam je dost , Ludagorec,Levski,CSKA su kluby co maju rozpocty a hračov na urovni Sparty,Plzne okolo 10-15 milionou eur ale vysledky v europe za posledne roky ziadne co je skoda.....

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som povedal, že sme na tom rovnako

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
smazaný uživatel

Super. Tak šup šup zpět do GL. Kvalitních trenérů není nikdy dost.

Reagovat
smazaný uživatel

čti článek, ne jenom titulek když chceš komentovat zůstane tam jako manažer

Reagovat
smazaný uživatel

škoda Hofťo, teraz už možno začne Trnava aj pravidelne vyhrávať

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem ci prave Hoftych bol najvacsi problem...

Reagovat
smazaný uživatel

to neviem ani ja,preto som napisal "mozno" a s vierou, ze to spartak udrzi v nastolenom trende

Reagovat
DieFohlenBMG

BLBEČKOVÉ: To, co se čekalo většinu podzimní části Corgoň ligy a tedy konec trenéra Hoftycha na lavičce Spartaku Trnava, je skutečností. Po včerejším výprasku proti Trenčíně si už český trenér řekl dost a nabídl majiteli klubu svou abdikaci. Ten ji přesto, že s ním měl trpělivost a důvěřoval mu i nadále, nakonec rezignaci přijal. Hoftych ale v klubu zůstane v pozici manažera.

Výsledky Spartaku Trnava v této sezóně jsou žalostné a nejednou se očekávalo odvolání trenéra Pavla Hoftycha. Přesto měl nadále důvěru, ale včerejší debakl v Trenčíně 6:0 mu svědomí nedalo a nabídl rezignaci sám. Po poltucte gólů v síti Rusů mají andělé s Trenčínem v tomto ročníku hrozivou bilanci dvě prohry se skóre 0:9. V tabulce je tak mužstvo kolem Miroslava kárání na poslední příčce, i když Nitře po sezoně odpočívají tři body a je de facto poslední ona. Hoftych své vyjádření poskytl i médiím: "Potkal jsem s majitelem klubu Vladimírem Poor, kterému jsem navrhl mou abdikaci. Ten ji přijal. Dospěl jsem k názoru, že pro závěrečné podzimní duely bude toto moje rozhodnutí pro klub nejlepším řešením. V pozici trenéra jsem zažil krásné chvíle, ale i ty, které prožívám teď. Moje poděkování patří všem, se kterými jsem spolupracoval. Nikdy nezapomenu ani na fantastických fanoušků, "řekl.

Jeho týmu se nedařilo od začátku ligového ročníku, naopak, ten minulý byl maximálně úspěšný a lepší byla po skončení soutěže jen první Žilina. Mužstvo převedl trenér úspěšně i Evropskou ligou, kde ztroskotal až na lokomotivách Moskva ve 4. předkole. I vítězství nad Steaua Bukurešť v Rumunsku v létě tohoto roku dávalo naději, že úspěšné výsledky budou pokračovat. Nakonec se právě po odvetě a prohře 0:3 na domácím stadionu začalo všechno hroutit a tým nepodával dobré výsledky dodnes. Bývalý trenér Bohemians ale v klubu zůstává: "Majitel má eminentní zájem, abych pracoval ve strukturách klubu na manažerské pozici, přičemž přesnou pozici a náplň práce dotáhneme společně v nejbližších dnech," dodal Hoftych.

Reagovat
smazaný uživatel

Dik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DieFohlenBMG

neni zac, zabralo to asi 15s

Reagovat
smazaný uživatel

Miroslav Kárání je nova cobolska hvezda?

Reagovat
nemanja

a furt bude rýpať

Reagovat
nemanja

Reagovat
smazaný uživatel

mal sa premenovat na nothing...to nic ma v mozgu

Reagovat
JozkokozleJ

Tak to je paradicka. Zelensky na post trenera, Hoftych do manazmentu A to som si myslel, ze uz to horsie pre Trnavu byt nemoze.

Reagovat
nemanja

Dalo sa čakať, že na tie 2 zápasy tam bude Zelenský. Jar, resp. už prípravu určite začne nový tréner.

Reagovat
smazaný uživatel

teda som konar z presova ale trnave fakt sa uz horsie stat nemohlo... zelensky... oumajgat...

Reagovat
nemanja

...a čo ste všetci čakali, že teraz behom týždňa zoženú trénera?? ...bolo jasné, že jeseň dokončí Pico.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele