Hodgson zveřejnil předběžnou nominaci, o ME bojuje i Rashford

16.05.2016, 12:32
Aktuality
Trenér anglické reprezentace Roy Hodgson oznámil předběžnou nominaci Albionu na evropský šampionát ve Francii. Do týmu zařadil 26 fotbalistů, překvapením je jméno mladého útočníka Manchesteru United Marcuse Rashforda...

Teprve osmnáctiletý fotbalista se na jaře usadil v prvním týmu Red Devils a na své konto si stihl připsat i sedm soutěžních branek, čtyři z nich dokonce dal hned v prvních dvou startech. O konečnou nominaci bude vedle něho bojovat i záložník Arsenalu Jack Wilshere, který měl celou letošní sezonu zdravotní problémy, ve výběru naopak chybí Theo Walcott nebo Phil Jagielka, vinou zranění o turnaj přijdou brankář Jack Butland a útočník Danny Welbeck.

Angličané před sebou mají přátelské zápasy s Tureckem, Austrálií a Portugalskem, na Euru si pak ve skupině zahrají proti Rusku, Walesu a Slovensku. Ze současného týmu do té doby vypadnou tři jména.

Brankáři: Joe Hart (Manchester City), Fraser Forster (Southampton), Tom Heaton (Burnley).
Obránci: Nathaniel Clyne (Liverpool), Kyle Walker (Tottenham), Gary Cahill (Chelsea), Chris Smalling (Manchester United), John Stones (Everton), Ryan Bertrand (Southampton), Danny Rose (Tottenham).
Záložníci: Dele Alli (Tottenham), Ross Barkley (Everton), Fabian Delph (Manchester City), Eric Dier (Tottenham), Danny Drinkwater (Leicester), Jordan Henderson (Liverpool), Adam Lallana (Liverpool), James Milner (Liverpool), Raheem Sterling (Manchester City), Andros Townsend (Newcastle), Jack Wilshere (Arsenal).
Útočníci: Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Manchester United), Wayne Rooney (Manchester United), Daniel Sturridge (Liverpool), Jamie Vardy (Leicester).

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (418)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele