Hladký považuje rok 2023 za nejlepší v kariéře, v reprezentaci cítí šanci

01.01., 12:19
Aktuality
Václav Hladký (© AFP)

Brankář druholigového anglického Ipswiche Václav Hladký považuje uplynulý kalendářní rok za nejlepší v kariéře. Od toho nového si slibuje další osobní růst a cítí šanci na premiérovou nominaci do české reprezentace. Řekl to v rozhovoru s ČTK zprostředkovaném agenturou V&M agency, která ho zastupuje.

"Postoupili jsme do Championship (druhé ligy) a teď se pohybujeme na druhém místě a hrajeme skvěle. Na druhou stranu tři roky pracujeme pořád stejně tvrdě, pořád se chceme zlepšovat, neustále se posouvat, vzdělávat se, hodně i mimo hřiště. To, na čem poslední tři roky pracujeme, se začíná ukazovat a projevovat i na hřišti. Vždycky je to nějaký proces. Když začnete na něčem pracovat, nedostanete výsledky hned za týden, za měsíc. Ovoce začnete sklízet až po nějaké době," prohlásil Hladký.

"Osobní nastavení mám pořád stejné. I ve věku, ve kterém jsem, vím, že se můžu zlepšovat, posouvat a můžu tu hranici neustále navyšovat. Pro mě je to celoživotní proces. Z hlediska výsledků se celý rok 2023 sešel a můžeme se bavit o tom, že fotbalově je to nejlepší rok," řekl třiatřicetiletý rodák z Brna.

O cílech na další rok má jasno. "Pro mě je fotbalová kariéra neustálý proces a honba a touha se zlepšovat. Cílem je být zdravý, pečovat o svoje tělo tak, abych mohl být každý den na 100 procent připravený. To je asi to nejdůležitější, co bych si přál. S tím je spojené i to, abych mohl být každý den na hřišti a abych mohl být i v každém zápase," řekl Hladký.

"Byť tahle sezona a ta minulá nastavily laťku velmi vysoko, tak nevidím důvod, proč bych si cíle neměl zase dát o kousek vyšší a zase je o kousek posunout a v něčem udělat další progres," podotkl někdejší gólman brněnské Zbrojovky, Liberce, skotského St. Mirrenu nebo anglického Salfordu ze čtvrté ligy.

V příštím roce by se chtěl dočkat i první pozvánky do reprezentačního A-týmu, který nebude chybět na letním mistrovství Evropy v Německu. "Samozřejmě cítím šanci, protože chytám velmi kvalitní soutěž a hrajeme skvělý fotbal. Cítím se velmi komfortně a velmi dobře. Šanci cítím, byť máme spoustu skvělých brankářů," poznamenal Hladký, který v aktuálním ročníku druhé anglické ligy odchytal všech dosavadních 25 zápasů Ipswiche.

"Pozice brankáře číslo jedna je neukotvená i z toho důvodu, že klukům se stávají různá zranění, nechytají pravidelně anebo z toho vždycky vypadnou na nějakou dobu. I z toho důvodu cítím šanci, protože vím, že když budu pravidelně nastupovat a budeme hrát tak, jak hrajeme, šance dříve nebo později přijde," uvedl bývalý mládežnický reprezentant.

V Ipswichi působí třetí sezonu a život v Anglii si pochvaluje. "Přestěhovali jsme se v létě do Cambridge, což je hodina od Ipswiche a tři čtvrtě hodiny od Londýna. Cambridge nám s rodinou víc vyhovuje, co se týče životního stylu. Je to studentské a mladé město, můžete tam dělat spoustu věcí. Když máme volno, vyrážíme do Londýna," řekl Hladký, jehož příznivci Ipswiche v září a říjnu zvolili týmovým hráčem měsíce.

Autor: ČTK

Komentáře (35)

Přidat komentář
fabec1222

Jako jo, ta pozice trojky je teď asi docela otevřená, ale dost pochybuju, že by ho i nový trenér vzal. Teda budu brát, že bude dostatečně soudnej a vezme Staňka jako jedničku a k němu nejspíš Pavlenku. Mandous bude mít smůlu, že ho vytlačí Staněk z brány. Ale nedivil bych se, kdyby ho agenti a zákulisní hráči i tak protlačili do repre.

Reagovat
Infeld Prácheňský

Já bych ho zkusil v nějakým přáteláku. Staněk teď asi jednička, od Mandouse a Pavlenky už ví všichni co (ne)čekat. Nejsem zastánce rotace za každou cenu, ale když mu to půjde, tak proč ne. V repre byli hráči už i za míň, než co ukazuje on

Reagovat
oli9

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
kattos

Hladký je v současnosti lepší brankář než Staněk a Pavlenka nechytá.

Kdyby tady byla jasná jednička, tak to chápu, ale ta situace je ted tak zvláštní že si myslím že je čas hodit klidně něco nového.

Hladký má svoji životní formu, chytá skvěle, výbornej nohama, moderní brankář, což Stankovi který je "jen" výborný shotstoper prostě chybí.

U Stanka mi ještě chybí to, že ačkoliv je v lize famozní opravdu, v LM proti evropské špičce a i v repre v těžkých utkání co odchytal, to už takové terno prostě nebylo.

Pavlenka pokud nebude chytat tak nemá smysl brát.

Trojice Hladký Staněk Kovář mi příjde naprosto jasná.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Salfovic

Nechápu, kde se tenhle nesmysl pořád bere. Za poslední dva roky chytal v repre vždycky spolehlivě.

Reagovat
kilobyte

Docela úpadek na postu brankáře. Po dlouhých letech s Čechem, jsme pak měli zajímavou trojici Vaclík, Koubek a Pavlenka. Teď máme Staňka, Mandouse, nechytajícího Pavlenku a druholigového Hladkého.

Reagovat
kattos

Na druhou stranu zas tak šílené to není, Kovář má na to aby se stal jedničkou v Německé a několik dalších zajímavých tam je

Reagovat
kilobyte

Tak myslel jsem spíše momentální situaci. Jestli se Kovář někde prosadí jako jednička, což si myslím, že je otázka tak jednoho roku, tak můžeme mít brankářský post vyřešený zase na pár let jako za dob Čecha.

Reagovat
mayday

Už jsem s tebou o tom nedávno diskutoval. O Hladkým se bavit už nebudu, ale Kovář - píšeš že má na to, aby se stal v Německu jedničkou. Ok, dejme tomu, ale zatím jednička není a proč by měl sakra borec po prosezené sezoně jet na EURO?

Reagovat
kattos

Je to kvalitní brankář, je dost možné že odchytá EL pro Leverkusen celej, kdo ví kam se dostanou, ale co když třeba až do finále?

Každopádně pokud nic takového nebude, čekal bych ho jako trojku. Mladý kvalitní golman, který bude důležitý na další kvaldy. Nemá cenu místo něho tahat golmana jako trojku někoho, kdo nebude mladý a kdo nebude mít šanci na jedničku. I kdyby to byl třeba někdo kdo chytá.

Jedničku a dvojku tam nebrat ohled na věk, ale Kovář pokud nebude nebude rovnou volba jako jednička by aspon jako trojka měl jet.

Já si představuju Hladkého a Stanka jako dvojici (nejkvalitnější naši golmani co chytají v současné chvíli, třeba začne Pavlenka chytat) a jako trojku Kováře.

Řekněme že by nominace byla zítra, jakou by sis nominaci u brankářu představil ty a proč?

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Hafna

Reagovat
Imos

Reagovat
Anetis92

Co to meles… nechytajici Pavlenka? On neodchyta 5 zapasu po zraneni a uz ho zatracujes? Takhle mi to zni

Reagovat
kattos

Hele on ale fakt sedí, i trenér řekl že novej golman je jednička

Mrzí mi to, je to výborný golman ale tohle je fakt

Reagovat
St. Pauli

Mas pravdu, a je to skoda, snad je to jen nejaka prechodna faze. Pavlenka neni vubec spatny brankar, navic je to srdcar, v repre bych zrovna jeho videl rad.

Reagovat
Rudy

sebevedomi mu rozhodne nechybi. O soudnosti by se dalo polemizovat. 33 let, opravdu kvalitni hraci +/- konci s repre a soustredi se na dustojny zaver klubove kariery. "Samozřejmě cítím šanci, protože chytám velmi kvalitní soutěž a hrajeme skvělý fotbal." Opomijena hvezda brazilske Serie A? Kdeze, postoupili ze 3. do 2. ligy Ktery hrac si jeste mysli, ze jeho tym hraje skvele a mel by dostat automaticky repre pozvanku, at se pripomene CTK. Hlozek nemusi, o forme Bayeru vim dokonce i ja.

Reagovat
Kucka

33 let u gólmana je něco jiného než u hráče z pole a když vidíš vytížení a neformu jeho potenciálních konkurentů v repre, sebevědomí bych na jeho místě měl taky.

Reagovat
kilobyte

Tak on na tom taky není nějak suprově. Hraje jen druhou ligu, i když v Anglii. Podle inkasovaných gólů je 7. nejhorší. V úspěšnosti zákroků je až 27.

O postup na Euro se nijak nezasloužil. Což teda není důležité kritérium, ale kdyby se rozhodovalo třeba mezi ním a Pavlenkou/Mandousem, tak by měli dostat přednost ti, co hráli kvaldu.

Perspektiva je u něj taky skoro nulová. Takže kdyby měl jet jako trojka, tak bych tam zase radši viděl Kováře. U něj je škoda, že nechytá víc. Jinak by asi nebylo o čem přemýšlet.

Reagovat
kattos

Proč by měl dostat přednost golman jen na základě toho že chytal kvaldu?

Pokud je Hladký v lepší formě, neměl by na jeho úkor jet golman co jezdil jako náhrandík a chytal zápas proti Faerům

Reagovat
kilobyte

Proto píšu, že kdyby se rozhodovalo mezi nimi, což znamená, že výkonnostně by na tom byli podobně. Navíc nejde jen o zásluhy, ale že jsou už i vyzkoušení/sehraní.

Reagovat
Salfovic

Úplně bych ho nezavrhoval, klidně se může stát, že bude na jaře dělat Staněk dvojku Mandousovi. Pavlenka s Kovářem se vůbec nedostanou do brány a co pak. Mandous coby jednička by byl vtip.

Reagovat
jsemdement

Takže Staněk repre a Mandous klub.

Reagovat
PalibrkUros

Z Liberce odcházel pomalu jak zpráskanej pes a dnes by chtěl na euro...

Reagovat
Imos

tak on měl vždycky extrémní ego

Reagovat
PalibrkUros

To nevím, každopádně co si vybavuju, tak byl poměrně kritizovanej za nekvalitu. Ačkoliv mě třeba přišel na ligu celkem ok

Reagovat
Imos

já ho teda řadím do trojice Hroššo, Knobloch a Hladký jako naši nejhorší golmani, co byli chvilku jedničkou než se ukázalo na tu lepší volbu

Reagovat
PalibrkUros

Tak Hrošša nemá smysl komentovat, Knoblocha vyhrabali čert ví kde a ten Hladký mi zas tak strašnej nepřišel, ale spíš průměr. Mohl se asi zvednout v zahraničí, jako proč by nemohl. Ale za mě reprezentace nesmysl, nějakej přátelák ať si klidně dá, ať ho pro mne za mne hřeje jeden start. Euro kravina, tam bych měl co dělat kdyby jel Mandous, natož on

Reagovat
Imos

Z týhle trojice nejlepší, to je pravda jinak pro pobavení, tak z Kypru šel Knobloch sestoupit na Slovensko u Hladkýho fakt čumím jak to na Ostrovech zvládl, Celtic bych mu přál samozřejmě, ale přesně jak říkáš, ať se max zkusí v přáteláku ale na EURO fakt nemá smysl někoho takovýho brát, to by byl vyloženě golman jen na EURO a pak pro kvaldu k hovnu a i na EURO by byl k hovnu

Reagovat
PalibrkUros

Třeba kdyby šel do toho celticu, ukázal se v pohárech, chytal spolehlivě a pravidelně, tak pro tu jednu kvalifikaci by marnej bejt úplně nemusel, ale Staněk, Kovář, Pavlenka jsou u mne zatim podstatně vejš. Kovář hlavně kvůli potencionálu teda a ten čtvrtej do party asi ten Mandous, když by to muselo bejt. Vaclíkovi už moc nevěřim a asi bych ho už vynechal, to nejlepší má za sebou

Reagovat
Imos

kdyby se chytnul v Celticu, tak by se dalo bavit, to bych taky řekl, ale nějak mi to nejde přes hubu a cuká mi koutek, kdykoliv se zmiňuje Hladký v repre

Reagovat
mayday

Je trošku v laufu a na hrušce, ale dle statistik mezi špičku té ligy ani nepatří. Že by měl být jednička na Euru je totální nesmysl a aby tam jel ve 33 letech jako náhradník taky nemá cenu a je lepší tam vzít mladšího.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele