Higuaín nikdy nepřemýšlel o odchodu z Juventusu

12.09.2019, 18:21
Aktuality
Gonzalo Higuaín prý neměl během léta ani na chvíli myšlenky na to, že by měl opustit Juventus. Přestože v médiích se během přestupního termínu objevovaly informace o námluvách s AS Řím, Higuaín chtěl celou dobu zůstat v Turíně.

"Od chvíle, co jsem se do Turína vrátil, jsem měl naprosto jasnou hlavu. Chtěl jsem zůstat v Juventusu, řekl Higuaín pro Sky Italia.

"Upřímně, nikdo mi nic nesliboval. Přišel jsem, snažil jsem se pracovat co nejlíp a ukázat, že stojím za to, aby si mě nechali. Juventus je skvělý klub, se skvělými fanoušky. Jsem šťastný, že za něj mohu hrát," dodal argentinský útočník, který strávil jaro na hostování v Chelsea, kde jej vedl současný kouč Juventusu Maurizio Sarri.

Novou kapitolu v Turíně začal s novým číslem na zádech. Místo devítky nosí nyní jednadvacítku. "Byla to moje volba. Jednadvacátého se narodila moje dcera," vysvětlil jednatřicetiletý útočník.

Higuaín si nakonec místo v kádru Juventusu vybojoval a po letech se znovu v jednom týmu sešel s Cristianem Ronaldem, s nímž se potkal i v Realu Madrid. "Když jsem s ním hrál naposledy, tak byl mladší. Teď je z něj ale mnohem komplexnější hráč. Neskutečně vyrostl díky svým ambicím a touze vyhrát všechno, co může a stanovit nové rekordy. Jsem vážně moc rád, že s ním zase můžu být v jednom týmu," dodal Higuaín.

Autor: Jiří Fišara / football-italia.net

Komentáře (72)

Přidat komentář
Al Capone

Ten hate na neho nechapu. Sice nikdy se nedokazal poradne prosazovat ve velkych zapasech, ale v Realu hral strilel goly a jednu sezonu nas tahl.

Reagovat
king23

Reagovat
smazaný uživatel

A já sem nadšený že si zpět.Letos to bude rok Pipity, první zápasy mě přesvědčil.Gonzalo je zpět ve formě.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám pocit, že pár kíl dal dole.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

narodila se mu dcera tak už nemá čas lozit do mekáče

Reagovat
Kluivert9

Kojí

Reagovat
kilobyte

Přitom většinou otcové přibírají.

Reagovat
pantondavo

Až bude dcera žrát, tak to bude jejich druhej domov.

Reagovat
Recoba Inter

Ač se mu spousta lidí směje, pořád patří k nejlepším na svém postu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak to patří i Cavani nebo Lukaku a taky se dost kritizují. U Cavaniho to ale v poslední době utichlo u Lukaka to naopak přibývá až až. Přitom ve světovém fotbale moc lepších útočníku jako on není.

Reagovat
Recoba Inter

Jo,však já jsem rád, že obléká černomodrý dres. Cavani měl dlouhodobě skvělou formu. Jsem na něj zvědavý letos, protože přece jen už roky má a v útoku PSG je velká konkurence.

Reagovat
Seydou Doumbia

U Cavaniho hlavně za dob Ibry co je hodně lidi sledovalo prostě hodně tutovek zahazoval a na gol potřeboval tři 100% šance. I tak dokázal dávat přes třicet branek na sezonu. Byl ovšem kopyto, které je u Lukaku, který od sedmnácti za kdejakou vesnici ve které hrál sázel branky v PL.

Naopak hráči, kteří končí kariéru a nebyli známi jako ti dva jsou tady často v posledním článku vynášení do nebes i když měli třeba jen jedno povedené angažmá, ale většina uživatelů je neměla možnost sleoovat v průběhu celé kariéry. Dnešní doba.

Reagovat
Recoba Inter

Jo Cava dosáhl po odchodu Ibry z PSG svého vrcholu, to je neoddiskutovatelné dobře si navíc pamatuju na dobu, kdy se celkem často srovnávali Falcao (Atlético) a Cavani (Napoli). Každý je chtěl mít v tom oném velkoklubu, kterému fandil. Fandům Chelsea a Man Utd. se přání co se týče Falcaa splnilo, ale nevím, jestli v tom pozitivním slova smyslu. Ano, dnešní doba je přímo dokonalá , to víme

Reagovat
Seydou Doumbia

Nikdy nezapomenu, když ještě Falcao byl v Manchesteru na jednu hlášku...Falcao má dobrý výběr místa, ale špatnou rychlost...co to znamená? No že si dokáže vybrat dobré místo, ale nestihne tam doběhnout

Reagovat
kilobyte

Reagovat
jakubbosak

Reagovat
protiproudu

Reagovat
Manik...

Reagovat
ED91

Reagovat
Seydou Doumbia

Oba v L1 to byla prostě paráda v té době to lize hodně pomohlo. Kdoví jak se mohla kariéra EL Tigrego vyvíjet, kdyby ne to dlouhé zranění kolene.

Reagovat
Kily

tak Cavani měl smůlu, že musel post hrotového útočníka vyklidit Ibrovi a v Paříži ho uklidili na křídlo, kde nemá co dělat, po odchodu Zlatana se vrátil na své a hned mu to začalo pálit, navíc to potvrdil i na MS

Reagovat
KingMaster13

Cavani je skvělej

Reagovat
KingMaster13

Cavani je skvělej a Lukakua jsem měl docela rád ale hrozně mi vadilo jak nabral asi 20 kilo(asi blbá životospráva) a pak působil na tom hřišti hrozně neohrabaně, úplně si zničil rychlost, výbušnost i Conte mu řekl při příchodu že je tlustej Nicméně ten tu lenost z něj dostane alespoň u nás na něj byli moc měký.

Reagovat
Recoba Inter

Rádi bychom

Reagovat
KingMaster13

Jako bude výbornej ale nesmíte mu dovolit aby lenošil, což je i to co mi na něm hrozně vadilo a jsem asi i rád, že je pryč. Sice tahle sezona bude průšvih ale není to útočníkem ale nekreativní zálohou. Uvidíme ale Conte ho asi probere

Reagovat
Seydou Doumbia

V Interu mu hodně věřím. Ale pro vás zase taky dobře že odešel. Win win by to mělo být.

Reagovat
KingMaster13

Trápil se on i my. Snad někoho naše vedení přivede ale moc tomu nevěřím

Reagovat
Recoba Inter

No já si myslím, že u nás má podmínky vynikající, proto aby dosáhnul vrcholu. Má na to...otázka je, jestli mu to neznechutí ta situace okolo rasismu v Itálii. Mentalitou je ta fotbalová kultura v porovnání s Anglii úplně na jiné úrovni, tak aby ho to moc neodradilo.

Reagovat
KingMaster13

Mě se ale tahle divočina líbí víc než anglický čaj o páté. Ta atmosféra je v Itálii úplně jinde

Reagovat
Recoba Inter

Má to svoje pro a proti.

Reagovat
Seydou Doumbia

V Anglii tě můžou kritizovat jak chtějí, ale asi ti fans po špatných výkonech nerozmlátí okno v baráku ani nebudou vyhrožovat smrtí. Ale stejně jsem si myslel že to bude nejlepší střelec PL historie, když už někde v osmnácti nebo kolika sázel branky na WBA

Reagovat
Frantszek

Lukaku Ten je hodně top no. Zas nechápu, kde se bere takovej hype na něj. Vždycky se ukáže na začátku/v první polovině sezony max a pak jde rapidně dolů. Stejnej scénář... Inter ještě zapláče.

Reagovat
Seydou Doumbia

Pořád to je hráč, který dokázal dát 147 branek na sedm sezon v PL. A to tam nastupoval skoro jako teeneger a dával branky už ve WBA, které v té době patřilo mezi nejdefenzivnější týmy ligy. Potom za Everton i United. A úpřímně, kolik hráčů 3 a více sezon dokáže z pozice hrotového útočníka potvrzovat své kvality rok co rok a být lepší jak on? Moc by jich asi nebylo.

Tihle asi určitě :

Ronaldo, Messi, Cavani, Suárez, Aguero, Lewa, Kane, Auba

A táto skupinka mi příjde více méně na podobné úrovní :

Vardy, Benzema, Ben Yedder, Lukaku, Ibra, Icardi, Higuain, Werner, Firmino, Laca

Reagovat
Frantszek

Nebudu ti ho hanit až tak moc...ale jedna sezona. Jinak

jak jsem psal...dobré podzimy a když pak o něco šlo, nic.

2018/2019 Na jaře 5 golů v lize (ve 3 zápasech)

2017/2018 prakticky to samé.

Pak ta lepší sezona a předtím

2015/2016 3 goly na jaře

2014/2015 4 goly na jaře......

dál už nejdu. Ajk chceš.

Top útočník.

Ani s těmi co jsi dal do druhého sledu se rovnat nemůže.

Za mě prostě hype a nepřesvědčíš mě o opaku. Názor si ponechám.

Reagovat
Frantszek

a nevím, kde bereš 147 golů v lize za 7 sezon.

113 v lize.

Reagovat
Seydou Doumbia

Moje chyba...počítal jsem celkové branky a napsal v PL.

Reagovat
Brandon Walsh

Alvaro, je fakt, že kvalitu pořád má. Spíše vidím problém v jeho platu, který není vůbec malý a to ho sráží a přirovnává k nejlepším, což už není. Necítil se ani na repre, kde se momentálně začíná prosazovat "náš" Martinéz a stabilní Aguero.

Reagovat
Recoba Inter

ok... jó Kun to je stálice, Lautarovi věřím hodně, ten Icardiho ještě strčí do kapsy (minimálně v repre)

Reagovat
kattos

To ano ale on má prostě nálepku muže co selhal. Ve všech důležitých momentech klíčových zápasů selhal.

Reagovat
king23

Jenže to není pravda vůbec. Pamatuji si jak jsme díky jeho golu napříkad vyhráli tutil v posledním kole, něbýt jeho rozhodujícího gólu, tak se raduje Barca.

Prostě lidi si zapamatovali 2 nebo 3 momenty, kdy spálil tutovku a od té doby z něj dělají kopyto. Přitom je to za mě třeba top10 útočník poslední dekády.

Reagovat
Bakary3

Ronaldo, Messi, Ibra, Lewa, Benzema, Aguero, Kane, Cavani, Villa, Neymar, Griezmann, Rooney, Mbappé (?)...

Možná jo, každý si tam šoupne někoho jinýho..., ale třeba i Falcao byl bombarďák, Auba..

Spíš bych ho viděl kousek pod tou desítkou.

Reagovat
king23

Rooney je pro mě určitě za Higuaínem, Villa je pro mě spíše představitel minulé dekády, toho bych nepočítal. Kane mi nikdy dobrý nepřišel, i když je extrémně gólový, to mu nejde upřít. Zase pravda, že ti tam chybí Suarez.... no bylo by to na hraně.

Reagovat
Talker

Tak v současnosti je Higuain riziková investice.

Nikdo Juventusu nedá ani poměrnou část toho, co za něj zaplatili Neapoli. 40 mega a jemu ten jeho brutální plat je prostě nesmysl. Bude mu za pár měsíců 32, goly loni prakticky nedával, měl problémy se životosprávou, je otázka, jak dlouho by vydržel, i kdyby ty goly dával. U nás měl průměr 250 minut na gol a herní přínos mizerný.

Podle mého se s Cavanim v posledních sezonách srovnávat nemůže - Cavani je pro mě prostě konzistentní útočník, který prostě pálí gol za golem a s Lewou a Aguerem jsou v tomhle prostě perfektní, ideální hroťáci. Higuain mezi ně taky patřil, ale podle mého z té špičky odpadl a musí se propracovat zpátky.

Reagovat
smazaný uživatel

Byl u vás půl roku, proboha. To si od něho čekal, že přijde do nové země, nové ligy a bude sypat týden co týden po gólu? To si asi upadl z jahody na znak. Nehledě na to, že nebyl v ideální fyzické kondici. S ohledem na všechny tyhle dílčí faktory si nevedl tak zle, jak to vykresluješ.

Reagovat
Bakary3

Tak jen o málo lepší byl i v AC Milán.

A za tu jeho fyzickou kondici mu snad nikdo jinej nemůže, nevím, co je to za omluvu.

Reagovat
smazaný uživatel

To není omluva, to je důvod, proč hrál, jak hrál. Pokud to chápeš jako omluvu, pak jsi na tom jako tvůj kamarád z PL sekce.

Reagovat
Bakary3

škatulkování na sekce, nezklamal jsi

ten důvod je ale o ničem, to je jeho problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Patříš tam? Patříš.

Problém je v tom, jaká očekávání měla Chelsea, nebo možná její fanoušci, od Higuaínova působení. To je ten základní problém. On přišel, aby si odehrál minuty a nebyl půl roku plonkovej. Že měli příznivci Chelsea očekávání, že jim výrazně pomůže, to je jen a pouze jejich problém spojený s naivitou a růžovými brýlemi. V půlce sezóny nedoženeš to, co si zanedbal v letní přípravě. Zimní přestupy nemají tak velký dopad, protože většina týmů lepí (což byl tohle případ Chelsea) a většina hráčů hledá impuls (případ Higuaína). Ale to by tak prozřelý člověk jako ty, s přehledem a letitými zkušenostmi z fotbalového dění měl vědět.

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Bakary3

Nepatrim, jsem fanousek Arsenalu, ne PL, tak si to nech

Zbytek je pro me takovy okecavani neceho, je mi jasny, ze nebyl v idealni kkndici a zvykal si na jinou soutez, ale on pro me je proste uz asi treti rok za svym vrcholem. Ja treba jsem od nej cekal bidu, jakou ukazal.

Reagovat
Bakary3

Pokus dobrej, ale myslim si, ze do prazdna.

Ja poukazal na vas pruvodni znak, coz si myslim potvrdi vetsina uzivatelu mimo SA.

Naproti tomu tady byl muj nazor odsouzenej, protoze "jsem z PL".

Trochu rozdil, nemyslis?

Reagovat
Zark

asi jo, ale tvuj zpusob vyjadrovani je taky pekne otravny ..takze asi v nas vidis sam sebe

Reagovat
Bakary3

Moc mi to nedava smysl, ale dobre..

Reagovat
Zark

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
Talker

Čekal jsem, že se bude zlepšovat a bude mít větší a větší vliv do konce sezony a pak třeba bude důvod prodloužit hostování nebo ho dokonce koupit. Neukázal vůbec nic, proč by mělo vůbec smysl investovat do prodloužení smlouvy a to byl jediným útočníkem na světě, kterého jsme mohli koupit. A stejně jsme ho nekoupili. Až tak zle si vedl.

Ta očekávání jsou vysoká u něj i proto, kolik golů nastřílel, s jakým jménem přicházel, s tím, kolik stál, protože hrál pod svým fotbalovým otcem, který si ho přitáhl sebou a začal ho nasazovat do základu. Logicky očekáváš pak, že si ho přivedl z nějakého důvodu. Jenže on byl fakt fail To, že se není schopný udržet v kondici je taky vtipný, "profesionální" fotbalista...

Reagovat
smazaný uživatel

Od hráče, kterému se nedaří a hledá nějaký impuls, aby sezonu "doklepal" a aspoň trochu hrál, nemůžeš očekávat, že bude mít větší a větší vliv do konce sezóny. Pro něho to bylo přechodné angažmá, aby trochu hrál. Juventus se ho potřeboval na chvíli zbavit, protože věděl, že v Itálii si nezahraje. Že jste od něho měli vysoká očekávání je vaše chyba a ne hráčova. Jeho motivací bylo dát se dohromady a od další sezóny bojovat zase v Juventusu. Opravdu nevím, co jste si malovali, protože bylo evidentní, že on v Anglii nezůstane. A na to, v jakém byl stavu a jak se sžíval s prostředím, to od něho za mě byly ještě velice pěkné výkony. A to říkám, jako jeden z jeho největších kritiků. Fakt nejsem jeho příznivcem.

Reagovat
Talker

Tak tady jde především o to tvrzení, že je stále jedním z nejlepších.

Nevím, jak bys hodnotil předminulou sezonu v Juve nebo angažmá v AC, ale v té půl sezoně u nás působil jako Etoo, Drogba nebo Torres po jejich příchodech na vyztužení kádru - vyčpělý třicátník, který býval jedním z nejlepších, ale momentálně jen prodlužuje karieru, není schopný doběhnout míč, dostat se do šance, být užitečný v zápasech. Tím neříkám, že se nemůže rozjet, stále je ještě relativně mladý a může 3-4 sezony hrát na TOP úrovni, když se udrží ve špičkové kondici a zdravý. Ale v poslední sezoně působil jako útočník za zenitem. Taky se ho zbavil Juventus loni v létě, ACM v zimě i CFC teď v létě - a to Chelsea měla varianty Higuain, Giroud (náhradník Higuaina), Bats (serie ne úplně povedených hostování) a mladík z Champu. Juventusu nakonec zůstal černý petr s tím, že jde o neprodejné zboží za cenu, jakou by si představovali (a za jeho plat), leda do Číny, kam by on asi nechtěl.

Nevím, jestli to bylo přechodné angažmá, do hlavy mu nevidím. Ale z toho, že se ho Juventus snažil zbavit (viz Higuainovo vyjádřeni, že mu bylo řečeno, že má odejít), z toho že v obou hostováních byla opce mi přijde, že šlo spíš o snahu permanentní. A stejně tak i Higuain říkal v půlce hostování, že by v CFC chtěl zůstat.

Podobně mému tvzení, že by se měl zlepšovat věřil Sarri: "Podobně to vidí i manažer Maurizio Sarri. "Pro nikoho není prvních pár měsíců v Premier League snadných. Když si vzpomenu na první sezonu Luise Suáreze v Liverpoolu, bylo to velmi podobné. Higuaín se potřebuje zlepšit, ale myslím si, že už v závěru sezony může být pro tým hodně platný," řekl Sarri. Taky jsem očekával, že pod Sarrim by se mohl rozjet a být platný.

Co se týče pěkných výkonů, na to jsem odpověděl výše - byly to výkony na úrovni sezonních náhrad typu Pato, Etoo, Drogba - krásně do té řady zapadl. Tj řady hráčů, kteří byli někde na úrovni Turecka (odkud se Drogba vrátil a kam šel následně Etoo), MLS, Čínské ligy atd. Ale třeba to otočí, já jsem rád, že je pryč a že místo něj dostal šanci mladík (20), který předvedl za 3 zápasy více, než Higuain za půl sezony.

Reagovat
Recoba Inter

Eto'o byl u vás celou sezónu pokud se nepletu.

Reagovat
pantondavo

Spíš třetí sled, pokud první je CR a druhej Benzema, Lewa, Aguero, Mbappe atd., na ty se Higuain nechytá.

Reagovat
smazaný uživatel

Z Juventusu nechce nikdo. To je problém všech těch Khedirů, Matuidiů, Cudradů, Higuainů...

Reagovat
Zark

a ja se jim nedivim

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky ne.

Ty tři tlouci plat 4 mil. Higuain 7,5

Reagovat
The Krupy

Zatiaľ pôsobí ako pokropený živou vodou, hrá veľmi dobre a schudol. Stále si nemyslím, že by mal hrať v základe ale sezóna je dlhá. Bol som veľkým odporcom jeho zotrvania u nás ale minimálne v úvode sezóny ma príjemne prekvapil. Snáď mu to viditeľné nadšenie do hry ostane.

Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

Zas škoda toho Dybaly, že ho takhle úplně odstavili..

Reagovat
The Krupy

Verím že sa to zlepší a začne hrávať pravidelne. Ale reálnejšie skôr vidím jeho odchod v zime.

Reagovat
stuff

Reagovat
Votas

No čistě podle nadpisu by se tedy nabízelo, že byl v AC a Chelsea proti své vůli. Nebožátko.

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele