Higuaín by rád zůstal v Chelsea i v příští sezoně

08.04.2019, 17:29
Aktuality
Argentinský útočník Gonzalo Higuaín se nechal slyšet, že by i v příští sezoně rád zůstal na Stamford Bridge a hrál za Chelsea. Jednatřicetiletý zkušený forvard přišel do Chelsea v zimě na hostování z Juventusu. Podzim přitom strávil na jiném hostování v AC Milán.

"Chtěl bych hrát tak dobře, jak jen budu moct, abych tady mohl zůstat i v příští sezoně," řekl Higuaín, který v osmi zápasech za Chelsea zatím vstřelil tři branky.

"Doufám, že tu budu moct zůstat. Londýn je dobré místo k životu. Máte tady klid i dostatek příležitostí k zábavě. Můj plán je zůstat tu i nadále," dodal.

Chelsea k hostování vyjednala opci na trvalý přestup za 36 milionů eur, případně možnost prodloužit hostování do června 2020 za 18 milionů.

"Jsem tady opravdu spokojený. Vždycky je hezké vyzkoušet si novou ligu. Samozřejmě potřebujete i jistý čas na adaptaci. Ale i když jsem tu teprve krátce, tak si myslím, že to můžu zvládnout," uvedl Higuaín.

Podobně to vidí i manažer Maurizio Sarri. "Pro nikoho není prvních pár měsíců v Premier League snadných. Když si vzpomenu na první sezonu Luise Suáreze v Liverpoolu, bylo to velmi podobné. Higuaín se potřebuje zlepšit, ale myslím si, že už v závěru sezony může být pro tým hodně platný," řekl Sarri.

Sám Higuaín má před ligovým finišem jasné cíle. "Samozřejmě se chceme dostat do Ligy mistrů a také bychom chtěli vyhrát Evropskou ligu," řekl Higuaín.

Chelsea se ve čtvrtfinále Evropské ligy už ve čtvrtek utká s pražskou Slavií.

Autor: Jiří Fišara / bbc.co.uk

Komentáře (76)

Přidat komentář
PISTOLERO

doufám že zůstane

Reagovat
Talker

Lepší než Morata/Giroud není, pravděpodobně by ho zastínil i Bats/Abraham. A proč investovat měsíce/roky do začlenění hráče, který má před sebou přinejlepším 2-3 sezony na vrcholu?

Kovačič je alespon relativně mladý, takže ač taky není nic extra, tak tam je alespon šance, že se zlepší a nebude tak marnej. U Higuaina se čekalo, že když si ho přivádíme, tak bude od začátku užitečný. Moc zatím není.

Takže pokud by hrozilo, že podepíšeme oba dva, tak budu možná fakt radši za ten ban.

Reagovat
krupa1919

Podle mě opravdu potřebuje čas na tu adaptaci. 20 mu už zrovna není a PL je jiná liga než v Itálií.. uvidíme, budu rád když bude i přístí sezonu a ten ban nedostaneme :-)

Reagovat
Talker

Dávat čas na adaptaci hráči, který má před sebou přinejlepším 2-3 sezony je dobrá strategie. Taková dlouhodobá. Zvlášť u hráče, který jde výrazně dolů poslední roky.

Kdyby byl za drobné, tak bych asi nebyl proti. Ale za ty prachy? Vždyť to jeho tříleté hostování přijde na téměř 50 mega + obrovský plat. Ať táhne zpátky do Juventusu.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas, Higuaín vás nikam neposune

Reagovat
icka

Bats nekolikrat ukazal, ze fakt jednicka do utoku nikdy nebude a o tom, ze by Gonzala zastinil tezce pochybuji. U Abrahama to sice vypada do budoucna dobre, ale kdo vi..

Reagovat
Talker

Tak já neříkám, že by měli být jedničkou v útoku ti dva. Ale že to nebude horší, než Higuain. Pravděpodobně by si dali taky nějakých 10 golů za sezonu a možná by se u nás rozjeli. A budu tisíckrát raději, když se dá šance těm dvěma než platit šílené prachy za Higuaina.

U Higuaina se to čekat nedá - je na něm vidět, že ztrácí rychlost, není schopný vyhrávat souboje a jediná jeho silná stránka, která by mohla být užitečná (čich na goly) se díky tomu taky vytrácí.

Reagovat
Seydou Doumbia

On má dobrý čich na góly ale nemá rychlost...vybere si místo, ale nestihne tam doběhnout...

Reagovat
Y.N.W.A

Higuaín měl před sebou 2-3 sezony na vrcholu před sedmi lety

Reagovat
king23

Lepší než Morata není

Vám fakt není pomoci. Doufám, že Gonzalo odejde a rozšířili se jinde, kde si ho budou vážit.

Reagovat
Whitemedia

taky doufáme, že odejde a tam ať si dělá co chce

Reagovat
Talker

Jde o letošní výkony a tam je na tom tahle dvojice prostě +- stejně.

Nebo proč si myslíš, že se ho Juventus chce zoufale zbavit, že ACM je nadšené, že se zbavili Higuaina a přivedli Piateka, který nastřílel více golů za polovinu minut oproti Higuainovi.

Je prdel, že tihle fans hráčů jsou strašně hákliví na to, že jejich oblíbenec už prostě stárne, hraje hůř. Neříkej, že bys Higuaina nekritizoval, kdyby byl u vás a potřeboval na gol přes 300 minut.

Reagovat
king23

1. Srovnávás Higuaina v dresu Chelsea v lize, kterou nikdy nehrál a Moratu v úplně jiném dresu, v lize kterou hrál už několik let a v mnohem mladším věku? Hmmm, fér srovnání. A proč srovnávás zrovna jen letošní sezónu?

2. Chtějí se ho zbavit, protože je drahý jak blázen. Kdyby je stal třetinu, tak si ho s radostí nechají. To se snllad shodneme. Nevím jaký má plat Piatek, ale tipl bych řádově min.

3. Nejsem nijak velký fanoušek Higuaina, ale rozhodně bych na něho nasypal takovou kritiku už po pár měsících. Kdyby byl u nás dva roky a stále měl takový průměr, pak prosím.

Reagovat
Talker

Higuaín, který v osmi zápasech za Chelsea zatím vstřelil osm branek.

WTF? Kdy nastřílel 8 branek? To se mu tam počítají i treninky?

Reagovat
smazaný uživatel

haha asi jo

Reagovat
Euphael

Reagovat
Euphael

Fišara

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
jenage

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Byť fanúšikom Chelsea, tak by som si jeho zotrvanie rozhodne neprial. Škoda penazí. Giroud, Abraham na hrote.

Reagovat
VojtovaChelsea

Abrahama si snad příští sezonu ponechají, v champu hraje letos skvěle

Reagovat
Whitemedia

nasrat na champ, ať jde do PL a nebo toho Lipska..

Reagovat
Whitemedia

no jo, ona tam je čárka

Reagovat
Kornovec

tak tohle srovnani vubec nesedi. Suarez prisel jako relativne mlady hrac z Ajaxu a dal za pulrok 4 goly v lize. Hoguain prisel jako zkuseny hrac, co hral za Real a Juve. stale ma skoro par zapasu na to, aby tten jeden gol jeste dal a Suareze vyrovnal. a hlavne Luis mel nahradit Torrese a Gonzalo proste prisel :)

Reagovat
Y.N.W.A

..to srovnání je fakt totálně mimo, jak může vypustit tak alibistickej kec?

Reagovat
smazaný uživatel

videl som par zapasov a pacil sa mi. Je vidiet na nom, ze je to top class strelec.

Reagovat
Whitemedia

šlo mu to proti poslednímu a předposlednímu týmu tabulky, jakmile nastoupil proti Cardiffu a výš, tak už si ho obránci vodili..

Reagovat
mesyas

Můžou se s Kovačičem chytnout za ruce a táhnout zpátky do svých klubů.

Reagovat
FC Porto FC

Higuain už na to dává nemá. A rozhodně ne v Anglii

Reagovat
Whitemedia

a Sarri by si podle jeho slov rád nechal Higuaina i Kovacice.. my nakonec budeme rádi za ten ban..

Reagovat
smazaný uživatel

Jo Kovačič je dobrej tragéd, takovej se jen tak nevidí na takovýhle úrovni a v klubu který chce hrát o první čtyřku.

Reagovat
Hokaido

Jako není skvělej, to ne, ale jen v Chelsea je tak deset horších fotbalistů.

Reagovat
Talker

A to by měl být důvod ho kupovat? Jako jo, tragéd to není, ale to je asi jako argument, že si máme nechat Williana, protože máme 9 horších fotbalistů.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud mas ban, tak to rozhodne duvod k ponechani toho lepsiho je (reaguju na Williana, Kovacice bych bral jen na prodlouzenou hostovacku)

Reagovat
Talker

Tak Williana hejtuju dlouhodobě. Ale pokud by odešel Hazard a nikdo nepřišel (byl ban), tak na rok prodloužit a může dělat na LW back up pro CHO. I proto by se mi líbil ten ban teď.

Reagovat
Busby babes

back up proc CHO... mas to nejak popletene.

Reagovat
Talker

Tak na víc, než na back up prostě nemá. Poznali to i brazilci, kteří ho ani nepovolali naposledy radši

Reagovat
hona.kub

on se hlavně měl prodat v létě za ty úžasný love, co Barca nabízela...

Reagovat
Kovi81

jednoznacne, neskutecny fail.

Reagovat
Hokaido

To ne, nechci ho, ale takovej traged to fakt není.

Reagovat
Talker

Jo, tragéd to není. Je to slušný hráč, v pohodě na lavičku jako taková záplata do zálohy.

Reagovat
mesyas

z té jeho pozice je jasně nejhorší, když už ho zastíní i ten Barkley, tak to už je co říct.

Reagovat
Hokaido

To je ale chyba Sarriho, on se na tu pozici nehodí úplně ideálně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mesyas

On se hodí na Kantého pozici, ale toho těžko posadíš. Pro mě osobně je Kovačič je docela zbytečný a radši by se měli poohlédnout po někom jiném, který by byl lepší než ten Barkley.

Reagovat
Talker

Tak Sarri ho nemůže nacpat jinam - na Jorginhovu pozici potřebuješ typologicky jiného hráče v tom systému a na pozici Kanteho by byl v pohodě, jen tam je prostě o třídu lepší Kante. Teoreticky pokud by Sarri letěl, tak by mohl hrát v záloze spolu s Kantem a před nimi nějaké AM, ale je otázka, jestli by to zvládal. Mě přijde, že do Anglie zatím úplně nesedí.

Reagovat
Hokaido

Souhlasím, ale to je prostě jen a jen chyba Sarriho.

Reagovat
Mercury

Fakt? V Realu se mi celkem libil.

Reagovat
smazaný uživatel

V Realu jsem ho nesledoval, ale co jsem viděl Chelsea tak vždycky udělal pár zásadních chyb, jak kdyby to byl 17 letej mladík.

Reagovat
Zaschrona

Však jsou oba dobří hráči. Nevím, co si jako představuješ. Z Kovačiče dostat to, co předváděl v Interu, tak si pískáte. A Pipita už má to nejlepší asi za sebou, ale spoléhat se na to, že zázračně najdete lepšího útočníka? To akorát smrdí dalším Moratou. Nebo nevím jestli máte přesně daný systém jako klub, jaké hráče chcete nebo vždy akorát spíš plníte přání trenéra, kterého pak stejně relativně brzo vyhodíte. On je u vás asi problém v základech, stejně jako to bylo u nás. Klub musí mít systém, pro ten kupovat hráče a pro něj pak hledat trenéra. A teď je otázka, kde přesně ten problém u vás je.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono sice na Mourinha dost lidi nadava (vcetne me), ale jedna vec se mu musi nechat - dokazal vybudovat tu kostru vitezu kolem ktery to stalo az do pamatnyho vitezstvi v Lize mistru. Dneska v Chelsea neni prakticky zadnej leader (mentalitou) nebo srdcar, bez toho se tezko buduje nejaka identita nebo system

Reagovat
Talker

A kdo ty lídry/srdcaře v Anglii má? Ta doba se změnila, ti srdcaři/leadeři vymizeli v té poslední dekádě.

Všimni si, že ve druhém angažmá u nás už nikoho takového nenašel/nevychoval. Stejně tak u United. Podobně jsou na tom ostatní kluby, jen tam mají větší kvalitu, ale nemají svého Lamparda, Gerrarda nebo Giggse, ale jen žoldáky. Kromě Tottenhamu, který si nějaké odchovance vypiplal.

Mourek se na to u nás famozně vysral, nikdo mu ty mladé do kádru předtím nepřipravil (jako to udělal Ranieri tehdy). Respektive připravil, jen ty koupené odpálil rovnou ve prospěch Pedra, Williana, Fabregase, Costy a dalších. A odchovancům čuchnout radši vůbec nedal.

Reagovat
smazaný uživatel

city - kompany, silva, aguero

arsenal - koscielny, ramsey/xhaka, laca se tak profiluje

liverpool - vypada to ze vvd, milner, henderson

tottenham - kane, verts, eriksen

Reagovat
Whitemedia

Oba jsou průměrní a hezky zapadají do té naší party průměráků..

Reagovat
Talker

Tak Higuain je podobně přínosný jako Morata. A stojí 18 mega ročně + celkem slušný plat. S tím, že za 2-3 roky půjde do starého železa. Pokud v něm už není (toť otázka).

Kovačič je slušný hráč, ale ve finální fázi naprosto neškodný. To bych zas přirovnal k Mikelovi, kdybychom ho hráli výše. Prostě lehce nadprůměrný hráč.

Co se týče toho, jak klub funguje, tak to je samozřejmě problém. Ale to neznamená, že bychom měli ty faily dál protahovat. Morata se prodal po roce a půl, nechci tu mít dalšího Moratu (jen 32letého) další rok a půl.

Reagovat
Whitemedia

tak Morata se ještě neprodal

Reagovat
Zaschrona

Tak hlavně Kovačiče pitomě využíváte. On není hráč do role Hamšíka, on by měl hrát roli Jorginha, kterou by zvládl snad i líp než právě Jorginho. Tyhle dva točit, za ně Kanteho, před ně RLC a Barkleyho. Na křídla CHO, Pulisic, Willian a za Hazarda ideálně nějaké dělo. Coutinho?

S tím Pipitou je to otázka, pokud máte reálnou vizi splašit útočníka přesně do nějaké role a systému, tak to asi má smysl to s ním ukončit. Pokud ale ne, tak je možná nejlepší si ho nechat, než zbytečně něco měnit. Ale jako možná by to za to stálo i bez ničeho, prostě jen dát šance Michymu a Abrahamovi, případně si nechat Girouda. Ono člověk mnohdy neví, taky je důležitý ty šance dávat...

Reagovat
Whitemedia

Roli Jorginha zkoušel docela často a byl tragický..

Reagovat
Anacron

Fish and chips asi zachutnalo viď

Reagovat
smazaný uživatel

Kouč Atlética Madrid Diego Simeone prodloužil svou sérii neúspěšných pokusů o vítězství nad Barcelonou. Ta i po 14 utkáních zůstává jedním ze tří týmů, který Simeone se svým týmem v kariéře nikdy neporazil. Dalšími dvěma jsou Real Mallorca (3 zápasy) a Racing Santander (1 zápas). (espn.com)

----

Vždyť je porazil v Lize mistrů. LoL

Reagovat
Kixi Syhimour

V lize

Reagovat
jsemdement

Treba to je mysleno v lize.

Reagovat
smazaný uživatel

Lol

Reagovat
smazaný uživatel

k čemu vypadni ty vepři

Reagovat
icemike

Asi mu tady zachutnalo

Reagovat
hona.kub

tak ono si stačí zajít do Borough market, nebo SOHO na chálku a chutná každýmu, osobně mohu jen doporučit

Reagovat
LAM

Finálový zápasy opravdu neumí,ale za klub dal v posledních 10 sezonách 256 golů a tady to vypadá jako by to byl největší tragéd.

Reagovat
CHONG

Pár moulů něco pláclo a ostatní se opičí

Reagovat
Whitemedia

tak tohle je článek o setrvání Higuaina v Chelsea, kde je zatím tragický a ví to i on, když Sarri veřejně řekl, že si nedokáže zvyknout na PL.. nemyslím si, že by mu tu někdo odpíral jeho gólovou bilanci v minulosti, ale momentálně je k ničemu a podle toho vypadají ty komentáře..

Reagovat
king23

Ale on je v Chelsea proboha 3 měsíce. To fakt nechápu, že se nedá hráči, co PL nikdy nehrál čas aspoň půl roku než se na něho začne nadávat....

Reagovat
raduinho

To jsou prostě EF retardi.

Reagovat
Talker

Ale tak to prostě je - tomu hráči je přes 30, očividně nemá tu rychlost, kterou míval, není schopný vyhrávat ty souboje, které vyhrával a díky tomu neskoruje tolik, co skoroval. Stejně jako dříve Torres, stejně jako další hráči, kteří prostě šli dolů.

To, že 10 let střílel goly neznamená, že dává smysl si ho nechávat, když je nestřílí. Kor když je nedával za nás.

Reagovat
Salfovic

Pokud zůstane Sarri, tak je jeho setrvání prakticky jisté.

Reagovat
Csaplárova past

Prý Londýn je skvělé místo na klid a zábavu ... na té jeho figuře je ta zábava vidět.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele