HIERRO ZAKOTVIL V KATARU

28.08.2003, 14:37
Aktuality
Fernando Hierro, dlouholetý symbol Realu Madrid, jehož vedení klubu v létě propustilo, se na jeden rok upsal katarskému Al Rayyanu, přestože o něho byl zájem i ve Španělsku. Následoval tak příklady hráčů jako Effenberg, Batistuta, Basler nebo Benarbia, kteří sem zamířili již dříve. Dva posledně jmenovaní se dokonce stanou Hierrovýmu spoluhráči.

Pětatřicetiletý reprezentant dostal v červnu vyhazov jen den poté, co skončila španělská La Liga, v níž se Real po roce opět radoval z mistrovského titulu. Hierrovi sice příliš nevyšla loňská sezona, ale toto rozhodnutí překvapilo téměř celou fotbalovou veřejnost. Podobný osud potkal i trenéra Vicente del Bosqueho, kterého nahradil u kormidla “bílého baletu“ Portugalec Carlos Queiroz, do té doby asistent Alexe Fergusona v Manchesteru United.

V jednom klubu se tak Hierro setká s německým záložníkem Mario Baslerem, který sem přišel z 1. FC Kaiserslautern, a Alim Benarbiou, ještě donedávna středopolařem Manchesteru City. Španělský obránce byl dokonce rozhodnut ukončit aktivní kariéru v případě, že by jeho přestup do Kataru nevyšel. V novém působišti podepsal jednoletý kontrakt, jeho podmínky odmítl klub zveřejnit. Oficiální prezentace nové posily se očekává v příštích několika dnech.

Do Realu Madrid přišel Hierro před čtrnácti lety z Valladolidu a během této doby nastoupil v jeho dresu k více než 400 ligovým zápasům. Pětkrát se zde mohl radovat z vítězství v Primera Division, získal s ním jeden španělský pohár a čtyři tamní superpoháry. Na evropské pohárové scéně pak dovedl Real ke třem triumfům v Lize Mistrů, jednomu evropskému superpoháru a dvěma pohárům Interkontinentálním. V současné době je s 31 brankami historicky nejlepším střelcem španělské reprezentace.

Do Kataru má vedle Hierra namířeno i další už pohaslá hvězda španělského fotbalu – Josep Guardiolla. Dřívější kapitán Barcelony a v poslední době hráč Brescie a AS Řím by měl v brzké době podepsat kontrakt a klubem Al Ahli.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Podle meho nazoru Real ztratil z toho,ze nenabidl Hierovi jinaci pozici v klubu...Urcite by mel pro Real prinos,ale ono je take pravda,ze ne kazdy to chce delat,ze????

Reagovat
HOST*PJ

Mno tezko rict, treba mu tu pozici i nabizel, ale Hierro asi este chce hrat... Mozna se do Realu nekdy vrati...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele