Hiddink je hrdý na svůj tým a těší se na krajany

19.06.2008, 08:46
Aktuality
Nizozemský trenér Guus Hiddink se po utkání se Švédskem rozplýval hrdostí. Rusové přehráli v posledním utkání základní skupiny D evropského šampionátu Švédy 2:0 a zajistili poprvé od rozpadu Sovětského svazu postup do čtvrtfinále.

Hiddink prohlásil, že s tímto týmem je radost pracovat a že to nejlepší má stále před sebou. "Tohle je veliké vítězství pro tým, který je stále ve fázi budování. Máme pár zkušených hráčů, ale spoustu těch mladých, uvedl.

"Moc si spolupráci s nimi užívám. Tihle mladí se mohou ještě spoustu naučit," řekl dále Hiddink, který se ve čtvrtfinále s ruským týmem postaví proti "svým" Nizozemcům.

Ani dosud nejlepší tým turnaje však Hiddinka nevyvádí z rovnováhy. "Dosáhli jsme velkého úspěchu, ale chceme ještě víc," nevzdává nic předem a doufá, že naváže na dvě semifinálové účasti z mistrovství světa s Nizozemskem a Jižní Koreou v letech 1998 a 2002.

Že to ale jeho mužstvo bude mít s Nizozemci těžké, to si Hiddink uvědomuje dobře. Máme jen dva dny na to, aby jsme se dali dohromady. Nizozemci dali příležitost náhradníkům, takže jejich hráči měli na odpočinek víc než týden. To by mohl být pro nás problém," řekl Hiddink.

Jinak je to pro mě samozřejmě velký zápas. Znám jejich hráče i trenéra, spoustu lidí okolo týmu. Hrajeme podobným stylem jako oni. Může to být úžasné utkání," těší se Hiddink.

Sobotní čtvrtfinále mezi Ruskem a Nizozemskem uvidí švýcarská Basilej.

Autor: Jiří Fišara / fifa.com, bbc.co.uk

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rusové možná budou kousat,ale rozjetou lokomotivu jménem Holandsko nezastaví!!!!Rusové nemaj tolik zkušeností,"Tulipáni" vyhrajou 3:0!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

dle mýho rusové překvapí a vyhrajou 2:1 v prodloužení :)

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

překvapil mě jejich postupc´t,ale měla by to být jejich konečná ve ČF,to už mě snad nepřekvapěj

Reagovat
smazaný uživatel

Rusko

Reagovat
smazaný uživatel

Hráli pěkný fotbal...

Reagovat
smazaný uživatel

To sice jo, ale Nizozemci je roznesou na kopytech

Reagovat
smazaný uživatel

Hidding je good

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele