Hertha vymění trenéra, Dárdai po sezóně odejde

16.04.2019, 11:48
Aktuality
Pál Dárdai po skončení tohoto ročníku skončí na lavičce Herthy BSC. Maďarský kouč byl druhým nejdéle sloužícím bundesligovým trenérem a zatím není jasno, kdo ho nahradí...

Bývalý záložník ani po ukončení hráčské kariéry neopustil celek z hlavního města Německa a prakticky okamžitě se vrhl na trenérskou dráhu. Nejdříve přitom začínal u mládeže.

K bundesligovému týmu Herthy BSC se Dárdai přesunul na začátku roku 2015, přičemž tehdy byla jeho hlavním úkolem záchrana. Posléze však se "Starou dámou" hned dvakrát postoupil do evropských pohárů, které byly cílem i před touto sezónou.

Ze začátku to přitom vypadalo s nadějemi Herthy dobře, postupem času však berlínskému klubu docházel dech, načež aktuálně prohrál pět ligových utkání po sobě a propadl se do druhé poloviny tabulky. Vedení klubu se proto s trenérem Pálem Dárdaiem dohodlo na vzájemném ukončení spolupráce.

"Pál Dárdai se u nás nesmazatelně zapsal nejen jako hráč, ale během posledních čtyř a půl let i jako trenér bundesligového týmu Herthy BSC. Máme za sebou čtyři a půl roku dobré a konstruktivní spolupráce, což je velmi dlouhá doba. Nyní jsme ale dospěli k závěru, že nový impuls je pro nás tím správným krokem," prohlásil generální ředitel berlínského celku Michael Preetz.

"Jsem vděčný za příležitost, kterou jsem zde dostal, a jsem pyšný na to, čeho jsme během uplynulé doby dosáhli. Občas je ale potřeba něco změnit. Vždycky jsem zdůrazňoval, že chci púro klub to nejlepší, protože Hertha BSC pro mě vždy bude na prvním místě," řekl Dárdai, jenž by se měl po roční přestávce do hlavního města Německa vrátit a věnovat se opět práci s mládeží.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (18)

Přidat komentář
Mustang™

*Daridova Hertha .....

Reagovat
smazaný uživatel

Zanedlho budete mať v Herthe možno dvojité zastúpenie rovnako ako my, ak sa úspešne dotiahne Selkeho štart za českú reprezentáciu

Reagovat
smazaný uživatel

V ktere kdysi pusobil i Jaroslav Drobny

Reagovat
Rudnevs

Skácel, Svěrkoš, Hubník

Reagovat
Ferguson6

*Dardaiova

Reagovat
Y.N.W.A

Darida, Dardai, Radida, Ardadi

Reagovat
smazaný uživatel

Haddadi

Reagovat
JackDaniels.

Vácha

Reagovat
krisa

.....Hodor

Reagovat
smazaný uživatel

Hold the door!

Reagovat
krisa

Hold the door...Hold d door...Hold da door....Hold da daai.. Hold Dárdai

Reagovat
cr7sux

Teď už nebude mít Duda spoluobčana u válu, tak už mu pšenka nepokvete

Reagovat
smazaný uživatel

Duda bude mať pri jeho herných schopnostiach na základ aj keby Herthu trénoval hoci aj Číňan. Ak teda po sezóne neprestúpi do kvalitnejšieho tímu než je Hertha, čo tiež nie je vylúčené. Zato nádejný budúci český reprezentant s etiópskymi koreňmi Selke by sa pri novom trénerovi mal obávať o svoje miesto v základnej zostave... tohtoročné 3 bundesligové góly sú málo, to taký Ibiševič ho na hrote stále skryje do kapsy, aj napriek tomu, že je o 11 rokov starší než ten pričmudlý krajánek. Z Herthy zrejme poletí tiež Dárdaiov syn "Palko", ktorému ocino protekčne doprial odkopať si pár obligátnych bundesligových minút.

Reagovat
Rudnevs

Selke ešte ani neni Čech a asi ani nebude, ale najmä ho treba hneď ponížiť.. Pri tom je to práve jeden z najlepších a najnádejnejších hráčov Herthy, na Transfermakte som dokonca niekde videl komentár v zmysle, že Selke dopláca na priemernosť svojho tímu.

Reagovat
smazaný uživatel

Dárdai ale nie je róm

Reagovat
Rudnevs

Je to ťažké, Hertha podľa mňa dopláca na “Graue-Maus-Image”. Až na pár zaujímavých zápasov zo začiatku sezóny (výhra s Bayernom, 4:2 s Gladbachom) sú podľa mňa nezaujímavým tímom, ktorý hrá stred tabuľky, nezaujímavý futbal a až na výnimky nikoho moc neláka zapnúť si ich. Minulé sezóny to bolo podobne, obzvlášť v Rückrunde.

Pokiaľ to bolo rozhodnutie Herthy, tak sa pravdepodobne snažia o urobenie ďalšieho kroku, pod Dárdaiom bol klub stabilizovaný, ale už nejaku dobu nenapredoval. Dárdai je mladý, je to Herthaner a je dobrý tréner, ale príde mi, že rovnako ako Labbadia a spol. nie je moc progresívny. Čiže vlastne podobná voľba ako v prípade Wolfsburgu alebo Gladbachu.

Je ale super, že to všetko prebehlo bez problémov a intríg, naopak všetko pekne a Pál ostane pri svojom klube. Teraz dostane ročnú platenú pauzu a od leta 2020 nastúpi k mládeži Herthy. Teda v prípade, že ho to nepotiahne inam.

Som zvedavý, kto ho nahradí. Celkovo v poslednej dobe poletelo strašne veľa trénerov, športových riaditeľov a rôznych ľudí na rôznych pozíciách. V nedeľu o tom diskutovali v Doppelpasse, že či práve tá chýbajúca kontinuita a dôvera nie je dôvodom problémov BL klubov v Európe. Ja osobne si nemyslím, že to tak je. Veď i ospevovaný Frankfurt musel jedného dňa nahradiť neperspektívneho šetrnného Bruchhagena Bobićom, ktorý sa nebál myslieť na vyššie méty.

Reagovat
smazaný uživatel

Německé Teplice

Reagovat
andrew96

Dvě tři sezóny zpátky jsem Hertu sledoval celkem dost, ale spíš proto, že byla trochu zjevením, pokutovala po Lize mistrů, navíc faktor Darida. Tehdy jsem měl pocit, že by i v německém hlavním městě mohl být vybudován stabilní účastník evropských pohárů, teď už si to tolik nemyslím.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele