Herrmann z Gladbachu nespěchá, prodloužil smlouvu

10.05.2013, 19:53
Aktuality
Borussia Mönchengladbach před rokem přišla o Marca Reuse, letos v létě by v jejím kádru měl jeden talentovaný záložník zůstat. V souvislosti s odchodem byl často spojován Patrick Herrmann, 22letý fotbalista ovšem dnes prodloužil smlouvu do června 2016...

"Strávil jsem tady pět let a během této doby jsem se toho strašně moc naučil. A chci se i nadále zlepšovat v tomto klubu," odůvodnil dnes svůj krok Herrmann.

Herrmann v Gladbachu nastoupil k 94 bundesligovým zápasům, v nichž si na své konto připsal 16 gólů. V březnu dokonce nakoukl do německého národního týmu.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (96)

Přidat komentář
Gorky

Reagovat
smazaný uživatel

OT : Teď jsem skoukl toto video a musím jen říct. Další velký talent z Příbrami. http://www.youtube.com/watch?v=r7zGUtjXnsI

Reagovat
smazaný uživatel

Typku?

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

V čem je tak vyjímečnej krom hroznýho hudebního vkusu?

Reagovat
smazaný uživatel

lehkej nadprůměr.

Reagovat
Bayernista18

Srdcař, ne jako Götze, kterej prodlouží smlouvu a pak uteče.

Reagovat
Neuro

se uvidí až v létě jestli za Herrmanna přijde dobrá nabídka

Reagovat
Neuro

třeba zrovna z Dortmundu

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Centrofixka

asi tak

Reagovat
smazaný uživatel

stejne podepsal, jen aby mu stoupla cena

Reagovat
Filip12

jo do dortmundu by se sakra hodil

Reagovat
smazaný uživatel

nejsem teda odborník, ale nehraje na jeho pozici v BVB Kuba?

Reagovat
smetos

prave ze jen kuba

Reagovat
jv

Hraje, ale Herrmann dokáže zahrát i z levý strany anebo na místě podhrotového hráče, to bych jako problém neviděl.

Reagovat
Arne

Co ten Brazilec, ví se o něm něco víc?

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš Bernarda?

Reagovat
Arne

Jj.

Reagovat
smazaný uživatel

nevím toho více, než co by jsi mohl vyčíst na TM.. tržní cena se odhaduje na 10 mil a uvolnili by do zřejmě za nějakých 13 (někde to psali)...

ale osobně jsem teda o něm taky nikdy neslyšel..

Reagovat
Arne

Na TM je, že se mluví o dvaceti... To by bylo moc, navíc velký riziko, kolik už takových Brazilců bylo. Son nebo De Bruyne by byli mnohem větší jistota.

Koukal jsem na youtube a techniku má výbornou, ale tak to není žádný překvapení, víc se soudit dá těžko... Pokud by přišel, tak asi spíš do základu na levý křídlo a Marco by byl napevno ve středu.

Reagovat
jv

To je ale totální nesmysl, protože tolik bychom za neprověřeného hráče nikdy nedali, to už by musel být někdo z BL a ještě by se to tisíckrát zvažovalo, jeho příchodu nevěřím už jenom z toho důvodu.

Reagovat
Arne

Tak nějakej větší flop z vaší strany taky jednou musí přijít... Každopádně bych to až tak razantně nevylučoval. Je pravda, že pro Německo je brazilskej trh víceméně mrtvej a už se odtud nechodí tolik co dřív. Ale pokud na to fotbalově má, Kloppo o něm bude přesvědčenej a ta cena nebude tak drastická, tak proč ne. Sice by to nebylo tak hladký, jako když přišel třeba Rosický, ale díky příkladu Leverkusenu a Ditgense má určitě i BVB tu integraci cizinců zmáknutou dobře.

Reagovat
jv

Máš pravdu. Jde mi spíš o to, že bych takovouhle sumu použil třeba opravdu na toho de Bruyneho (věřím, že by ho CFC nakonec pustilo, stejně si tam ani do budoucna nezahraje), protože je to hráč, u kterého máš jistotu, že se ti "nešprajcne" a za rok nebude chtít zpátky do Brazílie. Prostě někoho prověřeného, pak bych se nebál investovat i větší částku...

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak... Son nebo Herrman by byli lepší volbou. De Bruyne mě moc nezaujal..

Reagovat
jv

Mně ze začátku taky ne, ale postupem času zjištuju, že právě on by byl z těch tří nejlepší volba, akorát teda nevyjde. To samý i Herrmann, který podle všeho ani pryč z Gladbachu nechce, to potom nemá smysl se o něho pokoušet (třeba za rok). Toho Sona bych bral, ale na druhou stranu právě on je hodně podobný Marcovi, takže nevím, jestli by si to "sedlo", protože každý z nich by chtěl hrát tu "vedoucí" roli. Spíš bych bral asi někoho "týmovějšího", což právě ten de Bruyne splňuje.

Reagovat
Arne

To je fakt, Son a Marco jsou až moc podobní... Chce to spíš nějakej mozek než rychlíka a technika na křídlo. Mně z toho vychází nejlíp to posunutí Gündogana.

Reagovat
jv

To jsme za jedno! Přemýšlel jsem o nejlepší variantě a stejně jsem skončil u tohohle s tím, že by přišel někdo spíše do budoucna a to na AM i čistě do toho středu (výhledově za Ilkaye a potom Seba).

Reagovat
smazaný uživatel

to ano, ale Ilkay je na DM parádní i v tom, že dokáže udržet míč, otočit se sním, zrychlit, zpomalit a neodehraje míč pokáždé, co se někdo po něm rozběhne....

Nuri...no.. jednoduše na DM nedosahuje Ilkayových kvalit. Škoda, že nemáme dva Gündogany

Reagovat
Arne

Ilkay má za sebou parádní rok, ale podle mě na Nuriho v nejlepší formě, tzn. 2010/11 by to o chlup nestačilo.

Reagovat
jv

Taky se mi Nuri líbil o něco víc. Letos je to celkově jiná hra, ale to hlavně díky Mariovi a Marcovi, kteří to fotbalově hodně pozvedli... Právě ale posunutím Ilkaya a zařazením Nuriho bychom na tomhle nic neztratili.

Reagovat
smazaný uživatel

heh.. já bych to řekl přesně naopak

Reagovat
jv

Nejsou si úplně podobní, ale právě Nuri nás táhl za prvním titulem, tehdy šlo všechno přes něho a rozhodně si se současným Ilkayem nezadal... (ono se zapomíná až moc rychle, ale právě Nuri má u Kloppa takovou pozici, že stejně dříve nebo později bude hrát, pokud se teda využije opce, což už beru jako samozřejmost)

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

to zase prrr. Moc dobře si pamatuji Nuriho formu i jak byl vyhlášen nejlepším hráčem Bundesligy. Ale on je spíš takovým mozkem, co umí hrát z hloubi pole a vysílat super míče za obranu, jenže do plných nemá takovou techniku a výbušnost jako Ilkay, který se dokáže vymanit z tlaku protihráčů ne jen dobrým čtením hry a kvalitní přihrávkou, ale i skvělou individuální technikou, předvídáním hry a zrychlením. Právě Gündogan, Lewa a Hummels jsou pro mě nejužitečnější hráči Borussie, na kterých je postavena hra a Marco a Mario ve většině případů jen lížou za ně smetanu

Reagovat
jv

Technicky lepšího hráče, než Nuriho ve formě, jsem hrát za Borussii neviděl, takže asi tak. Rosický, Ilkay, Mario a Marco jsou všichni o chlup za Nurim, už jenom díky tomu, že Sahin je levák a ti prostě mají tu techniku vždycky lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

to myslíš vážně? Bezkonkurenčně nejlepší je jednoznačně Mario...

a navíc..

Ronaldinho měl nejlepší techniku ze všech

Reagovat
jv

Není. Akorát ono se to těžko hodnotí, když spolu ve vrcholný formě moc nehráli, ale stačilo sledovat Nuriho před dvěma lety. Toho Ronaldinha bych sem potom vůbec netahal.

Reagovat
smazaný uživatel

tak Nuriho jsem samozřejmě sledoval před 2 lety, ale na to zase můžu říct, že stačilo sledovat Maria tuto sezonu. To je takové plácání o ničem..a ani se nijak nedá dokázat, kdo má lepší techniku.

Ten Ronaldinho byl jenom reakce na to, že je vlastně pravák s nejlepší technikou. I když ten Arango je taky perla

Reagovat
smazaný uživatel

Juninho a Salihović nejlepší dva exekutoři přímých volných kopů co znám, co se týče přesnosti provedení, síly, umístění i místa a vzdálenosti, z kterého kopou

Reagovat
smazaný uživatel

technicky v jakém smyslu? Pokud máš na mysli kopací techniku, tak asi ano, protože preciznější kopací techniku moc hráčů nemá. Ale pokud jde o kombinaci kopací techniky, zrychlení, hru jeden na jednoho, klamání tělem, nasazení, tak v souhrnu lepšími fotbalisty jsou jak Rosa, tak Ilkay i Mario. Reuse nebudu hodnotit, to je přeci jen maličko jiná herní pozice. Tihle výše jmenovaní totiž mají na to prosadit se v jakémkoliv světovém velkoklubu, Nuri už ve dvou selhal. Takový Salihović má možná lepší kopací techniku ne on, přesto si nikdy nekopl za větší klub

Reagovat
smazaný uživatel

a co takový Arango.. ten je strčí do kapsy všechny..

Reagovat
smazaný uživatel

ten je taky výborný, ale Salihoviće stavím výš

Reagovat
jv

To se dá souhlasit, i když jenom s tou první částí. Nuri je prostě a jednoduše specifický hráč, navíc nedostal v Realu prakticky šanci a Liverpool neberu za prvé v současné době jako velkoklub a pak tam Nuri nehrál na svojí pozici, takže to taky nemá moc valný smysl hodnotit (sami fanoušci LFC to psali podobně). Jinak Salihović je Bosňan, takže trošičku "lenoch" a navíc on sám snad nikdy ani nechtěl odejít, tohle mu prostě stačí, jinak by na větší klub určitě měl, jen by musel chtít makat, což se mu očividně nechce.

Reagovat
smazaný uživatel

tak já to nemyslel tak, že by Nuri neměl na velkoklub, ale potřeboval by, aby tým byl postavený kolem něj a i taktika hry byla šitá jemu na míru. Spíš si ho dokáži představit někde v Manchestru United nebo Juve, AC nebo Interu, kde by místo rychlosti uplatnil svůj přehled. Přeci jen, tohle jsou ještě týmy, které se nesnaží soupeře za každou cenu přišpendlit na jeho polovině, ale využívají rychlý přechod do útoku a načasovaných přihrávek za obranu. V tom je Nuri silný a díky tomu jste vyhráli před dvěma lety titul

Reagovat
jv

Je fakt, že Live mu prostě nesedlo, i když nehrál svoji pozici. Real pak nemá smysl hodnotit, když tu šanci pořádně ani nedostal (to se ale nechalo tušit už předem, ale to máš těžký, když tě chce klub, který máš od mala jako vysněný působiště).

Reagovat
smazaný uživatel

Jak už jsem jednou psal, u nás to měl těžký hlavně proto, že s týmem vůbec neabsolvoval kvůli zranění letní přípravu. Pak jsme hráli pár zápasů v lize a až potom byl k dispozici, což by bylo těžký pro jakýhokoliv hráče, jen tak do toho týmu naskočit, nemluvě o základní sestavě. A to ještě Real drtiv všechno a vyhrával, takže nebyla vůbec možnost ani důvod to nějak moc měnit. Šanci dostal v Copa del Rey několikrát od začátku, v lize spíš střídal na závěrečný minuty a v LM hrál ty rozhodnutý zápasy. Měl tam svý momenty, ale ono to prostě nebylo. Ono to zatim neni ani v BVB zdaleka tak dobrý, ako to bejvalo. U něj bych rozhodně viděl klíčový to zranění. Protože teď v létě přichází dost podobná situace - sice, že chceme získat Ilkaye, kterej hraje prakticky stejnej post a můžeme se bavit o tom, jestli je lepší nebo horší, ale já věřim, že kdyby k nám přestoupil a neměl smůlu na zranění, tak v příští sezóně to bude rotace s Xabim, ale zahraje si hodně a do budoucna super náhrada.

Reagovat
jv

Sand má Ilaky rozum v hrsti a zůstane. Prostě nějak nevěřím, že by Xabi seděl.

Reagovat
jv

Navíc Sahin už mě dvě vážný zranění kolena, což mu logicky na rychlosti, obratnosti a dynamice ubralo, to je potom těžký.

Reagovat
Arne

Z toho, co jsi napsal, je Ilkay jen rychlejší, pohyblivější typ, proto taky dává smysl to AM, kde vlastně začínal v Norimberku... Že Nuri nemá takovou techniku, to se fakt člověk neubrání úsměvu.

Jako takhle - z těch dvou je to Ilkay, kdo něco předvedl v Evropě, v tomhle ohledu s ním Nuri nemůže soupeřit... V opačným gardu to platí v bundeslize, tam byl Nuri zkrátka fenomenální a ani letošní Ilkay se tomu nevyrovná.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, že mladý Son (greenhorne) by hned v takovém klubu jako Dortmund chtěl mít vedoucí roli? Tomu moc nevěřím. A U Herrmana si myslím, že se jedná pouze o navýšení ceny. On sám říkal, že si klubu váží až moc na to, aby odešel zadarmo..

Reagovat
jv

Už jenom podle povahy si myslím, že by někde v koutě nezůstal a nemuselo by to dělat dobrotu. On není typický Asiat, který přijde do Německa a jenom maká, přeci jen už je v Německu docela dlouho a má v HSV takřka výsadní pozici. Jinak samozřejmě to má vliv i na cenu, ale Herrmann měl do roku 2015, takže by stejně zadarmo hned tak neodešel a do dvou let bude stejně pryč, to bych viděl jako tutovku.

Reagovat
smazaný uživatel

a právě do Dortmundu

Reagovat
jv

Jako vypadá to nejreálněji, ale třeba Bayer může do budoucna hledat někoho na pravou stranu, ten bych viděl jako jeho další možnou adresu.

Reagovat
jv

Jeho největší předností má být technika, výborně zahrávané standardní situace a rychlost - koukal jsem do fóra na TM, kde ho někdo popisoval a dokonce tam psal, že pravidelně sleduje brazilskou ligu. Ale jeho příchod je podle mého reálný jen za předpokladu, že Ilkay zůstane na svoji současný pozici a nepůjde na AM. Navíc nemá ani 170, což by mohl být v BL a třeba i v LM docela problém, těžko říct. Taky má dlouhodobou smlouvu a už nastoupil za repre, takže nebude zrovna za hubičku. Jinak na youtube jsou nějaký videa, ale zrovna moc se z toho pochytit nedá.

Jinak de Bruyneho jsme podle všeho prošvihli, Bayer ho kontaktoval daleko dřív a zatím všechno nasvědčuje tomu, že se s CFC dohodne (jenom hostování, nechtějí ho prodat, díky čemuž stejně náš zájem padá...), i když chtějí mít i "trvalou" náhradu, takže se to protahuje. Tím pádem z toho vychází poměrně jasně Son, uvidíme. Jinak na AM jsme získali Juniora Florese z IMG Bradenton Academics, přijde ale až za rok, kdy mu bude 18.

Reagovat
smazaný uživatel

díval jsem se na nějaké jeho videa (Florese) a neví, nevím teda...

Reagovat
jv

Tak pořád je mu 17 let, navíc podle všeho nestál velký peníze a prostě se to zkusí a uvidí se, zřejmě něco na způsob Aminiho angažování, i když tohle má být, podle toho co jsem vyčetl, opravdu hráč, který se postupně propracuje do základu, tak se nechám překvapit. Jinak je dobře, že se ty peníze za Maria investují i do nadějí a nedá se to všechno jenom do hotových hráčů, tohle je dobrá strategie.

Reagovat
smazaný uživatel

to ano.. ale aby se zase neinvestovalo jenom do mladých hráčů, ale naopak přivedli i nějací hotoví

Reagovat
jv

Ty se přivedou. Už je rozhodnuto, že přijde krajní bek, stoper, ofenzivní záložník a útočník, kdyby pak třeba odešel ještě Lewa, tak by se ještě reagovalo (stejně tak i v případě dalších možných odchodů).

Reagovat
smazaný uživatel

vím, to říkal Zorc.. ale tak to neznamená, že to budou hotoví hráči

Reagovat
jv

Tak nadějní mladíci nám lavičku nevylepší.

Reagovat
smazaný uživatel

jen nechci abychom se stali takovým druhým Arsenal- Klíčové hráče prodávat a přivést mladé talenty (Promiň herbe)

Reagovat
smazaný uživatel

a co si třeba myslíš ty o Aminim? jeho budoucnosti v klubu? a o jeho přednostech. Díky

Reagovat
jv

Ohledně jeho budoucnosti to nevidím moc růžově... Za prvé bych ho následující sezónu poslal na hostování, ideálně někde na chvostu 2. BL, kde by mohl hrát pravidelně základ, i když to nebude snadný, když nenastupoval pravidelně ani ve 3. lize. Tím se dostáváme k jeho přednostem, které by měly být v držení míče, slušné technice, rychlosti a stabilitě - sám jsem kvůli němu dokonce sledoval před rokem A-League a speciálně Central Coast Mariners. Po hostování by se vidělo, jestli se to alespoň o chlup zlepšilo anebo ne, přeci jen mu je už 20 let a smlouvu má do roku 2015, takže zase tolik času nedostane. Jinak ale u něho určitě taky hraje roli to, že je daleko od domova a ne každý se s tím popere tak dobře jako třeba Langerak (Asiati třeba jsou v tomhle specifičtí a velké problémy jim to většinou nedělá).

Reagovat
Arne

Dík. O tom De Bruynem jsem četl, že chtějí jen hostování. Potom je to dobře, přece nebudete dělat tomu paklubu farmu.

Reagovat
jv

To snad nehrozí.

Reagovat
smazaný uživatel

proč by měla být výška problém? Podívej, kolik měří Götze, Messiho zmiňovat netřeba

Reagovat
smazaný uživatel

tak zrovna EF udává, že Bernard měří 162cm a to už by bylo hodně divné

ale doopravdy měří tuším 169

Reagovat
jv

Tak Mario má o deset centimetrů víc, no. Jako nemusí to být nutně problém, ale může, každý se s tím nepopere tak jako Messi.

Reagovat
smazaný uživatel

já bych právě Bernarda viděl jako ideální náhradu za Maria. Není to typický Brazilec, ale poloviční Španěl. Vypadá na skromného, pracovitého hráče, který přes výbornou individuální techniku pracuje v první řadě pro tým. Moc rád bych ho viděl v Evropě a ještě radši u vás

Reagovat
jv

Sleduješ brazilskou ligu?

Reagovat
smazaný uživatel

ne, ale zmám YT

Reagovat
jv

Nojo, ale tam uděláš skromného a pracovitého hráče s dobrou technikou z každého druhého hráče okresu, to není vůbec měřítko.

Reagovat
db18

a brazilského stopera/DM uděláš o 10 cm vyššího hráče

Reagovat
herbage

to jo, ale tak protože je to kompilace videí hlavně z finální fáze, tak je vidět, že i přes výbornou techniku to netahá jen sám, ale umí přihrávat, což je v lize s horší kvalitou pro ty lepší hráče složité, protože to svádí k sólování

Reagovat
herbage

ale myslel jsem tím hlavně to, že to nebude labilní hráč typu Carlos Alberto nebo Wesley, ale spíš takový evropský typ jako Kaká, Messi a spol

Reagovat
db18

rasisto

Reagovat
herbage

ne, tak jsem to rozhodně nemyslel Ale třeba Arsenal dal 4 miliony za Wellightona Silvu, který má úžasnou techniku, možná lepší jak Ronaldinho, ale místo aby na sobě pracoval, tak protože si v Brazílii dělal v mládežnických celcích co chtěl, tak dostal první velké peníze a začal se přežírat hamburgery a s v současnosti nemá ani na druhou španělskou ligu. Prostě hráči z JA s evropskými kořeny to mají na adaptaci v Evropě lepší

Reagovat
herbage

a třeba Gilberto Silva byl výborný profík, takže jen o barvě pleti to také není

Reagovat
db18

...ale předtím to tak trochu vyznělo, tak jsem musel využít situace

Reagovat
herbage

no tak kdo dlouho vydržel na špičce? Robinho, Ronaldinho, Adriano, Aílton. Na vrcholu byli k neudržení, ale jak dlouho se na něm udrželi?

Reagovat
db18

Zé Roberto

Reagovat
jv

Nemám k tomu dělat dalších pět věcí.

Reagovat
jv

Hlavně nebyli zmíněni Lúcio a Zé Roberto - vzory profesionality a stabilních výkonů snad ze všech brazilských hráčů.

Reagovat
db18

napsal si to sice později, ale líp

Reagovat
herbage

jj, ti také

Reagovat
jv

Jasný, to všechno beru, ale dvacet mega bych za něho opravdu nedal.

Reagovat
Arne

Na každý pozici v každým klubu někdo hraje, to by potom někdo nepřestupoval... Ale Herrmann letos nastupuje dost na podhrotu, podle mě by to byl pro BVB ideál.

Reagovat
smazaný uživatel

já to nemyslel špatně.. jen jsem chtěl trochu zjistit jaká je jeho pozice vlatně..

Reagovat
Arne

Jasný, já tě jen trochu chytil za slovo.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Když GieKSa hrála UEFU s Bayerem Leverkusen (Dobrá cena vstupenky )

Reagovat
Arne

Co to je to tys.? A proč je Katowice v uvozovkách?

Reagovat
smazaný uživatel

Tisíc Sice si nepamatuji, jaký byl kurs Zlotého vůči koruně v roce 94 ale dle mého to je ve stylu měny v Itálii. Tam se v Lirách taky platilo ve skoro milionech. Ohledně těch uvozovek, to jsi mne dostal, to nedokážu vysvětlit

Reagovat
Arne

"Z důvodu vysoké inflace na počátku 90. let byla 1. ledna 1995 provedena v Polsku denominace złotého o čtyři nuly v poměru 10 000 PLZ = 1 PLN."

Tak už mi to dává smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak tehdy GKS přešli přes Girondis Bordeaux ale Bayer už byl nad jejich síly. Doma prohráli 1:4 a v Německu 4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele