Herrmann ukončí kariéru. Stálice Gladbachu doplatila na zdravotní problémy

25.04., 19:14
Aktuality
Patrick Herrmann (© AFP)

Na soupisce Borussie Mönchengladbach nebude od léta figurovat Patrick Herrmann, jenž kvůli zdravotním potížím ukončí kariéru. Třiatřicetiletý křídelník ji spojil výhradně s "Hříbaty", s nimiž se rozloučí jako pátý nejčastěji nastupující hráč v historii klubu.

"Nebude pro mě snadné se rozloučit, ale odejdu s úsměvem na tváři a s jistotou, že jsem splnil svůj slib a budu ze sebe vydávat maximum, dokud mě nohy ponesou. Po zdravotní stránce je pro mě tato sezona bojem, který budu muset po zralé úvaze vzdát," vysvětlil Herrmann.

Herrmann přišel do Gladbachu v létě 2008 ze Saarbrückenu a za rok a půl v necelých 19 letech debutoval v Bundeslize. Dvojnásobný německý reprezentant odehrál za Borussii ve všech soutěžích 418 zápasů, čímž se zařadil mezi pět nejčastěji nastupujících hráčů v historii klubu.

"Vzpomínám na dobu plnou vášně, odhodlání a nezapomenutelných okamžiků. Ať už na hřišti, nebo na lavičce, vždy pro mě bylo ctí oblékat tento dres. Chtěl bych každému z vás poděkovat za podporu a věrnost. Vždy jste mě inspirovali a motivovali. I když už brzy nebudu na hřišti, doufám, že na mě budete vždy vzpomínat s láskou jako na své číslo sedm se všemi vzestupy a pády od sestupu až po Ligu mistrů. Láska k Borussii zůstane navždy součástí mého života," rozloučil se.

Kvůli častým zdravotním potížím plnil Herrmann v posledních sezonách váhradně roli náhradníka, v probíhajícím ročníku zasáhl jenom do šesti utkání a celkem odehrál pouhých 65 minut. "Mönchengladbach se stal mým domovem. Proto bylo mně i Borussii jasné, že na této společné cestě budeme pokračovat i v budoucnu. I své nové povinnosti v kanceláři budu plnit s loajalitou a nadšením pro klub, budu inspirovat lidi pro Borussii a především pokračovat v naší klubové filozofii. Odvaha, vůle, loajalita, respekt, týmový duch a oddanost mě budou hnát dál! Slibuji!"

"Jeho kariéra je skutečně výjimečná a pohled na jména těch, kterými je obklopen v seznamu rekordních hráčů Borussie, to jasně ukazuje," řekl šéf sportovního oddělení Roland Virkus. "Jsme nesmírně rádi, že v klubu zůstane i v budoucnu a přenese svou vášeň pro klub do oddělení sponzoringu."

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
risk je zisk

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele