Hércules ve Španělsku druhým sestupujícím

12.05.2011, 21:03
Aktuality
Primera División po včerejšku zná již dva týmy, které si v příštím ročníku zahrají jen druhou ligu. K beznadějně poslední Almeríi se po remíze s Mallorcou přidal Hércules, jenž se tedy v nejvyšší soutěži ohřál jen jeden rok. Hércules sice ještě patnáct minut před koncem vedl 2:0, v závěru však selhal v defenzivě a s La Ligou se loučí.

Momentálně je tak Hércules na devatenáctém místě ligové tabulky, jeho ztráta na sedmnácté Getafe činí šest bodů. Protože však ve Španělsku rozhodují při rovnosti bodů vzájemné zápasy, je již teď jasné, že se jeho hráči v příští sezoně La Ligy neukážou, s Getafe totiž jednou prohráli a jednou remizovali.

"Těžko se mi hledají slova, je to smutná zpráva. Byli jsme ve velmi těžké situaci, to věděl každý, ale když vedete chvíli před koncem o dva góly, nečekáte, že o body přijdete, zvlášť když jsme byli lepším týmem," prohlásil v pozápasovém rozhovoru kouč Hérculesu Esteban Vigo.

Klub z Alicante přitom ještě patnáct minut před koncem vedl, ještě v první půli se dvakrát trefil Sendoa Aguirre. V sedmdesáté páté minutě však přišel zkrat brankáře Velthuizena a Víctor snížil. Deset minut před koncem pak Pierre Webó přehodil v samostatném úniku gólmana domácích a ukončil tak naděje klubu z valencijské oblasti.

Hércules v La Lize rozhodně nebyl jen do počtu, dokonce si připsal jeden zajímavý primát. Blanquiazules totiž vstřelili šestatřicet procent svých branek v období mezi třicátou a pětačtyřicátou minutou, to je nejvíce z celé soutěže. Nejvíce se Hércules proslavil hned ve druhém kole, když dokonale zaskočil mistrovskou Barcelonu a zvítězil na Nou Campu 2:0, oba góly dal Nelson Valdez. S nulou v kolonce bodů odjížděli ze stadionu José Rica Pereze například Sevilla nebo Atlético.

"Je to obrovská škoda, tento tým měl na udržení v nejvyšší soutěži. Pokusíme se udržet kádr pohromadě a věřím, že se za rok vrátíme," řekl prezident klubu Valentín Botella Ros.

Tak za rok naviděnou, Hérculesi...

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele