Hearts budou prodávat hráče, aby mohli splácet dluhy

13.06.2013, 18:56
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (34)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ti mají fakt smůlu, to už je vážně neskutečné

Reagovat
smazaný uživatel

je to škoda, takový sympatický tým

Reagovat
penepi

Hibs sú viac.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tulen

Reagovat
tulen

škoda, že išiel Leight Griffiths preč zo škótska, je to skvelý striker, tak isto ako Johnny Russell z Dundde Utd., v Derby bude žiariť podľa mňa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Neuro

možná kdyby skotské kluby hrály 2.-1. anglickou ligu tak by se ekonomicky lépe utáhly

Reagovat
soukup

ona ale většina klubů z SPL by neměla vůbec na to se v prvních dvou anglických ligách udržet

Reagovat
smazaný uživatel

Pro skotské fandy: Jaké je šance, že půjde Stkotský nároďák zase nahoru? A jak si myslíte, že si povedou Rangers po návratu mezi elitu? Díky

Reagovat
smazaný uživatel

To protece jeste spoustu vody..

Reagovat
smazaný uživatel

v skratke

Rangers je na dobrej ceste, stabilizovali sa financne pomery, dosadili sa na dolezite posty spravni ludia (o.i. Walter Smith prezident), v lete sme ziskali uz 5 posil, dokonca aj z SPL.

Scotland v najblizsich rokoch velmi nevystupi z tiena. na vrcholnom sampionate chyba od roku 1998 a to uz nie je nahoda. chyba viac kvality. napriek tomu par talentov (Mackay-Steven, Rhodes...) ma a v pripade dobrej skupiny sa moze uchadzat o miestenku na EURO 2016. problem je ze tahat ju budu az zo 4.kosa...

Reagovat
tulen

leny aby Gerymu vydržalo zdravie, strašne skvelý hráč, len má smolu dosť, jemu by možno ten odchod zo škótska pomohol, do menej fyzickej ligy, šak aj teraz, ako sa vrátil z dosť dlhého zranenia a tuším nastúpil proti Hearts a tam to tiež schytával jedna radosť a jebs, zranený

Reagovat
smazaný uživatel

nechcem byt zly ale ked si takmer vsetci "odhlasovali" Rangers do 4.ligy tak dopredu vedeli ze to financne postihne aj ich klub. teraz im nezostava nic ine len niest za to nasledky.

Reagovat
tulen

okrem Celticu, čiže nie všetci

Reagovat
smazaný uživatel

pisem "takmer" vsetci. a mimochodom Celtic nebol za zotrvanie.

Reagovat
tulen

takmer som si nevšimol sorry potom

Reagovat
Ferguson6

Kým sa Rangers vrátia, skrachuje polovica SPL, ale všetci budú spokojní, že síce sami skrachovali, ale aspoň zaškodili Rangers. A

Reagovat
smazaný uživatel

nevim jestli jeste odpovis , ale jak myslis to odhlasovali ?

Reagovat
oli9

Kde je Filip? To už vážně není sranda.. bud má toho zaracha před vysvědčením nebo je v léčebně ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale koho by nekdo vylozene chtel?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi nikdy nepochopím, kdo může hateovat Chelsea a Hearts mít za sympatický klub.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to Hearts ustojí a stabilizují chod klubu a budou zase hrát o pohárové pozice v SPL !!!

Reagovat
ryzskej

450 000 liber? Tomu říkají dluh? Prodají dva hráče že 3 miliony a jsou v klidu, ne?

Reagovat
tulen

ak Russell išiel do Derby za nejakých 750 000 tak mi ukáž, ktorí dvaja hráči Hearts majú cenu dokopy 3 mil.

Reagovat
smazaný uživatel

musim sa priznat ze som znepokojeny a znechuteny sucasnou situaciou v skotskom futbale.

opat raz sa po sezone kluby zbavuju svojich najlepsich hracov. Motherwell, Dun Utd, Hearts, Hibs, ICT... pritom keby ti hraci neodchadzali do s prepacenim takych riti ako Derby, Wolves a pod.

nove posily? 3.-4.anglicka liga a kadejaki odlozeni neznami cudzinci. takto sa skotsky futbal spat na vyslnie neprepracuje. v zakulisi sa zasa len diskutuje aky model sutazi by bol najlepsi pritom sa zabuda ze ziaden model kvalitu neprinesie, tu mozu prinavratit len kvalitnejsi hraci.

futbalovym svetom hybu peniaze, co si budeme nahovarat. v Skotsku tie peniaze nie su a pokial nenastane nepredvidany priliv nejakych arabskych hadrarov zazbachlenych tak ani nebudu. som presvedceny ze keby sa nasiel aspon jeden jediny, spustil by lavinu ktora by skotskemu futbalu velmi pomohla. som ale v tomto pesooptimista.

Reagovat
smazaný uživatel

Chápu Tvoje rozpoložení, skotský fotbal také sleduji, i když ne bedlivě jako Ty. Mám ale pocit, že krize skotského klubového fotbalu (teď pomíjím národní tým) je v celkovém systému, nezachycení moderních trendů, uzávíráním se, nepřizpůsobení se, resp. nezkloubení toho dobrého ze světa s tím dobrým , co bylo a je ve skotském fotbale. Ale ono je to opravdu spíše na mnohostránkovou analýzu ...

Reagovat
smazaný uživatel

Jose Mourinho bol svojho casu na stazi v narodnom treningovom centre v Largs a len otvaral oci ake maju Skoti podmienky na pripravu. Murray Park ktory patri Rangers je takisto absolutna svetova spicka, najdes tam vsetko co len profesionalny futbalista potrebuje. v tomto teda problem nie je.

ked pises ze nezachytavaju trendy dovolim si oponovat. v prvom rade by kazdy mal zostat sam sebou a nerobit nic nasilu. Skotsky futbal ma svoj styl s ktorym zal uspechy pred 30 rokmi. Na tom netreba nic menit ale prave na tom stavat. Nevidim uplne do hlbky co sa tyka treningoveho procesu ale pomozem si 2 prikladmi. Ked viedol skotsku repre Berti Vogts bol to des pritom mal vtedy pomerne kvalitny kader. Ked prevzal svojho casu Rangers Paul Le Guen, skoncilo to tiez fiaskom. Obaja mali spolocnu pricinu: snazili sa zmenit skotsky naturel a sposob hry. Z toho vyplyva ze zasadne zmeny robit netreba lebo tie k uspechu nevedu. V Skotsku sa tieto diskusie ako dalej vedu uz niekolko rokov a ani kompetentni zatial neprisli na pricinu jeho padu.

Ja by som to zhrnul takto: Skotsky futbal vzdy stal na Rangers a Celticu ale ked sa v poslednych rokoch zacali obaja viac obzerat po cudzincoch, nastal upadok. Prerusil sa totiz postupny proces vyvoja skotskych hracov. R & C davali predtym vzdy priestor odchovancom a skupovali najlepsich hracov z inych skotskych klubov. Ked tam povyrastli isli do velkych anglickych klubov. Dnes sa toto uz nedeje. Pominuc to ze Rangers padol do 4.ligy, strategia Old Firms je jednoducho ina a tym trpi cely skotsky futbal. Oni mozu byt uspesni aj s "nahradnou" strategiou pretoze si dokazu kupit adekvatnu kvalitu. Rangers a Celtic dodavaju dnes do repre spolu tak 5 hracov a to je veru malo malinko. Boli casy ked bola repre zlozena vylucne z hracov tychto dvoch klubov... Zakladom prinavratenia kvality repre je silny Celtic a silny Rangers zlozeny z najlepsich skotskych hracov.

Uz som vyssie spominal tie nestastne peniaze. Je to klise ale bez penazi sa futbal fakt robit neda. Skotske kluby ziju skromne, staci si pozriet strategiu posilovania cez prestupove obdobia. Bosmani a hostovacky, kontrakty na 1 rok, to je najcastejsi jav vo vsetkych ligach. Vynimkou je Celtic ale ani ten si nemoze dovolit utratit za hracov velke peniaze, sustreduje sa skor na dlhodobe kontrakty (4 roky). Treba investorov inak sa dalej nepohneme.

Reagovat
smazaný uživatel

Něco z těch pálivých problémů jsi naznačil, ale stejně je skotský fotbal zbytečně uzavřený v sobě. Bude to určitě ještě chvilku trvat, ale i k tomu sami později snad přijdou. Jak jsem už psal, musí jít o rozumný kompromis, vybrat z každého stylu to dobré. Přeci jen Skotsko nemá tak velkou základnu a tím pádem, když se svět fotbalově vyrovnává, je nabíledni, že už nebude stačit, tak jako dříve. Jde hlavně o to opustit tu optiku, která na Bristských ostrovech dlouhodobě ve 20. století převládala. A není to zase tak až o trénikových centrech, penězích všeobecně, i když to s tím samozřejmě souvisí. Hlavně jde o ten posun v hlavě ...

Nepochybně máš pravdu v tom, že pokud bude zase tvořit skotskou elitu klubového fotbalu duo Old Firm, které se bude primárně zaměřovat na domácí talenty, pak to ponese v dlouhodobém měřítku úspěchy. Nelze ale v tomto případě čekat, že se to po roce spraví, taková bláhovost je bohužel v moderním fotbale (i světě) čím dál tím častější ...

Reagovat
smazaný uživatel

ja by som si pomohol paralelou s anglickym futbalom ktoremu bol ten skotsky vzdy ako maly brat. keby anglicania nedotiahli do svojich klubov zahranicny kapital, svetove hviezdy, bola by ta liga tam kde bola pred 20 rokmi. kopni a bez, ako chlapec si to este dobre pamatam, videl som dost zapasov a vsetko to bolo na jedno kopyto, des a hruza. priviedli kapital, zrenovovali stadiony, nakupili drahych hracov, liga je spickou vo svete. kde by bola dnes nebyt tohto vsetkeho? skotska liga tymto nepresla preto je tam kde je. a este jednu paralelu vidim a sice anglicka repre. ta teraz trpi rovnako ako skotska a pricina je rovnaka. spickove kluby stavili na cudzincov a na domace talenty uz nezostava trpezlivost (cest vynimkam ktorych je ale malo) ani cas. vdaka silnej lige maju paradoxne slabu repre.

Reagovat
smazaný uživatel

To srovnání se Anglickým národním týmem mne také předtím napadlo, protože to je zvláštní úkaz. Jenže přeci jen situace v tomto je ve Skotsku trochu jiná. Oproti Angli ta návaznost ligy a reprezentace není tak odcizená jako právě v Anglii (co mají ale třeba říkatv Irsku), takže tam bude ještě jiný háček. A v rámci Skotska se mi třeba zase líbí to lpění na tradicích (né že by to v Anglii nebylo, ale trochu jinak), které vytváří daleko větší pocit sounáležitosti, ale přitom může (a třeba nemusí) brzdit fotbalový vývoj, protože je to zkrátka moc rigidní.

A taky budu zajímavé, jak se v příštích letech případně vyvrbí plánované referendum o skotské nezávislosti na VB. To bude mít dopad i na fotbal, i když ne ouplně hned.

Reagovat
smazaný uživatel

Irsko by som tam neplietol, ti mozu byt len radi ze im repre vychovava anglicka PL. ti hraci su tam vacsinou od mala a su velakrat odchovancami anglickych klubov. z irskych klubov sa do anglickych prakticky neprestupuje pretoze standard tej ligy je velmi ubohy.

referendum podla mna prejde aspon posledne prieskumy tomu navravaju. nedovolim si ale odhadnut nasledky pripadneho osamostatnenia a dopad na skotsky futbal.

najskor by to ale znamenalo akurat definitivne stop sanciam Old Firms a ich prechodu do Anglicka. skotsky futbal potrebuje v prvom rade financne injekcie lebo je podvyziveny a takto len z roka na rok stagnuje. nikde na svete nenastal vo futbale progres bez penazi.

Reagovat
smazaný uživatel

Irsko jsem tam trochu pletl, protože to je (včetně specifického Severního Irska) jeden kulturní prostor s Anglií, Skotskem a Walesem, stejně tak je to tam s fotbalovou tradicí. Což neznamená, že je ve výchově, systému a dalších aspektech stejný metr, o tom žádná. Mne jenom prostě irský, skotský a waleský fotbal zajímá ve všech úrovních. Co se týče Anglie, tak slyším jen na některé kluby ...

Rozhodně také nejsem příznivcem toho, aby se Old Firms či další (Hibs, Hearts, ...) jakýmkoli způsobem začleňovali do anglických soutěží, to by bylo popření všeho. Wales to sice má, ale je tam, jak známo, diametrálně odlišná situace a navíc se stačí podívat trochu na historii. Klidně ať to zůstane tako jako nyní, kdy jen jediný klub z Anglie (z praktických důvodů) hraje skotskou nižší ligu a tím to hasne ... !!!

Reagovat
Puskas

Skotové budou holt šetřit...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele