Healy: nejdůležitější zápas za dvacet let

21.11.2007, 10:51
Aktuality
O prvotřídní senzaci se dnes večer pokusí reprezentace Severního Irska. Ostrovní země má stále šanci postoupit na evropský šampionát do Rakouska a Švýcarska, k tomu však potřebuje vyhrát ve Španělsku a pomoc od Lotyšska, které hraje ve Švédsku. Kanonýr David Healy se ještě nevzdává a pro postup se svými spoluhráči udělá vše, co bude v jejich silách...

"Slyšel jsem od Howarda Wellse (výkonný ředitel), že bonus činí jeden a půl milionu liber, teď jenom čekám na potvrzení. Ale není to o bonusu, je to o šanci zahrát si na velkém turnaji. Jedete na dovolenou a mistrovství světa a Evropy sledujete pouze v televizi. Bylo by pěkné změnit to v Rakousku a Švýcarsku, to je náš cíl. Čeká nás nejdůležitější zápas od MS 1986," burcuje své spoluhráče nejlepší střelec probíhajícího kvalifikačního cyklu.

Severní Irsko již Španělsko jednou šokovalo, když ho doma porazilo 3:2. O všechny branky domácího týmu se tehdy postaral právě Healy, který má na svém kontě třináct přesných zásahů. Severní Irové měli kvalifikaci skvěle rozjetou, ublížil jim však odchod trenéra Lawrieho Sancheze do Fulhamu, po němž prohráli na Islandu a v Lotyšsku. Pokud by tyto dva zápasy vyhráli, měli by o jeden bod více než Španělsko a slavili by postup na úkor Švédska.

"Do zápasu se Španělskem můžeme jíž se sebevědomím. Po velkém obratu proti Dánsku je každý v dobré náladě. Jenom to ukazuje, co se může stát, ty dva výsledky nám dávají naději. Snad nám Lotyšsko ve Švédsku prokáže laskavost, to by bylo skvělé," věří Healy ve výhru Lotyšska na severu Evropy.

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Drzim vam palce!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ikdyby to nevyšlo, tak Severní Irové udělali v kvaldě daleko víc, než si představovali i v těch nejrůžovějších snech. Klobouk dolů

PS: ještě se může stát, že budou S. Irové jedinou Ostrovní zemí, která by se šampionátu zúčastnila (Irsko venku, Wales venku, Skotsko bohužel venku, Anglie potenciálně též venku) což by byla neskutečná haluz

Reagovat
Kily

souhlas, velkej kus práce tam udělal Sanchez. Teď si nejsem jistej, jestli to bylo v kvalifikaci na MS 2006 nebo ME 2004, ale tam nedali gól snad tisíc minut v kuse. Teď mají nejlepšího střelce kvalifikace. Je to sympatickej tým, třeba se někdy na nějakej závěrečnej turnaj dostanou, škoda těch zápasů s Islandem a Lotyšskem

Reagovat
smazaný uživatel

...Skotsko bohudík venku...(byla to pouze malinká chybička)

Reagovat
smazaný uživatel

Překvapili, doteď jsme je měl za mužstvo, které může konkurovat leda Islandu.

Reagovat
sansiro

To by přece S. Irsko muselo vyhrát ve Španělsku a Švédi doma chytnout s Lotyšama To se stát nemůže.

Reagovat
smazaný uživatel

reálný to není, ale stát se to může

Reagovat
sansiro

Asi tak. Právě proto nechápu ty spekulace.

Reagovat
smazaný uživatel

Na to můžou zapomenout.

Reagovat
smazaný uživatel

Španělsko má konečně formu takže ádné překvápko nebude

Reagovat
smazaný uživatel

přal bych jim ten postup ....a taky Finsku ktere ma jeste mini sanci ..

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby postoupili Anglie a S.Irsko,byla by to paráda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele