Hattrick v Evropské lize, Birmančević navázal na Krejčího a Chytila

15.12.2023, 16:13
Aktuality
Veljko Birmančević (© AFP)

Sparťan Veljko Birmančević se stal nejlepším hráčem závěrečného kola skupinové fáze Evropské ligy. Srbský křídelník navázal v hlasování fanoušků na spoluhráče Ladislava Krejčího, který uspěl v úvodu soutěže, i na triumf slávisty Mojmíra Chytila z druhého kola. UEFA o výsledcích ankety informovala na sociální síti X.

Chytil, jenž pomohl Slavii dvěma góly k domácí výhře 4:0 nad Servette Ženeva, usiloval o vítězství i tentokrát. Nominovanou čtveřici doplnili Kostas Fortunis z Olympiakosu Pireus a Goncalo Inácio ze Sportingu.

Dvakrát skóroval rovněž Birmančević při výhře Sparty 3:1 na hřišti Arisu Limassol. Pětadvacetiletá letní posila Pražanů potvrdila vydařený podzim, na kontě má šest ligových branek a v Evropské lize přidala tři.

Sparta díky vítězství na Kypru obsadila ve skupině C druhé místo a prošla do vyřazovací fáze. V ní ji čeká jeden z týmů, které obsadily třetí místo ve skupinách Ligy mistrů. Los je na programu v pondělí.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

Velikost Birmančevič

Reagovat
delfin

Paráda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele