Hašek po roce vlády: Nastartovali jsme systém změn

23.05.2010, 14:47
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (188)

Přidat komentář
Bakary3

Pořád mu věřim, neni to lehký všechno otočit o 180.. A navíc, pochybuju, že na jeho místo máme někoho lepšího.

Reagovat
centos

Hlavně pokračujte v pokutách za pyro a tím spíše za pyro po skončení utkání

Reagovat
smazaný uživatel

A dělá správně!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Banger

Reagovat
shitcool

Reagovat
centos

Samozřejmě, pokud by to povolili, je třeba stanovit si pravidla. Např. u plánované pyrošou to předem nahlásit ke schválení ke klubu nebo tak něco. Byl bych radši, kdyby to šlo bez toho, ale pokud to budou kreténi házet na hřiště, tak se to jen tak nepovolí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Riijkark

Reagovat
goodbay

omg, kdyby to bylo to jediné

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
centos

Jasně, ale tohle je pro mě docela důležité a změnit to je otázka snad jen jednoho zasedání, tak proto.

Reagovat
goodbay

Klidně at to povolí za cenu vyřešení Bohemek, zvýšení zájmu o GL, více peněz do fotbalu atd...

Reagovat
centos

Ty děláš, jako by se to vylučovalo. :)

Bohemky každého jenom otravují, ale nevím, proč by na to měla doplácet atmosféra na stadionech (a správně použité pyro atmosféru zlepšuje).

Reagovat
goodbay

nedělám, ale tys to napsal, jako kdyby to byla priorita

Reagovat
centos

Pro mě i jo :) Vždyť je to hned..

Reagovat
goodbay

pro mě je to "prkotina", která toho moc neovlivní a neřeší

Reagovat
smazaný uživatel

Nedělá správně. Trestat pyro po skončení zápasu je ta největší pitchovina jakou muže kdo udělat dotváří to atmosféru a NIKOMU (krom nervů holohlavejch securitaků) neškodí či neubližuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Největší výhodou u něj je, že byl dost dlouho z českého prostředí a není součástí těch mafií. Kauza Bohemians je mi vcelku ukradená, ať by rozhodl jakkoliv, tak by jedna strana prostě řvala, takže pro mě není Kapr relevantní.

Ohledně Bílka - podle mého to není kouč, který má schopnosti vést repre.Český double nic moc neznamená, pohár byl dlouho v ústraní a vyhrávat nad slabšími týmy není podstatné - podstatné je pro kouče naší repre vyhrávat minimálně se srovnatelnými protivníky, ne li silnějšími. Na co nám je, že Bílek vyhraje pohár, když tam potká maximálně 2 srovnatelné protivníky na 10 zápasů. V repre je to obráceně v současné době a podle toho bychom měli vybírat trenéra.

Reagovat
soukup

takže třeba Hřídela nebo někoho kdo zachránil Kladno i když měli snad nejhorší kádr? kdo se slabýma úspěšně vzdoroval silnejším?

Reagovat
smazaný uživatel

Trošku přehnané... Například kdo by čekal, že Komňacký dovede Jablonec na 2. místo? Kdo by čekal, že Koubek po lonském jaru bude útočit do posledního kola na titul?

Mám na mysli kouče, kteří dokázali vtisknout týmu nějaký obraz a dokázali překonat očekávání. To by u Bílka byl kvalitní boj v LM.. Ne Český pohár, kde musí porazit pár druholigových nebo třetiligových týmů a pak se dostane do finále. To pro mě opravdu není moc relevantní...

Reagovat
smazaný uživatel

+ Koubkova stáž v Čáslavi 2008/2009, teď budou rádi, když se zachrání...

Reagovat
soukup

to není úspěch, kterej by měl mít repre trenér to by tam mohl jít i současnej trenér ústí, protože kdo čekal, že budou hrát o postup?

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se sestupujícím týmem bojuje o postup a následně s nejtragičtějším týmem jara bojuje o titul, tak to podle mého do spojitosti dát jde. Kdežto Bílek 3 roky sotva sotva držel ligu s Blšanama, až sestoupil. A Blšany se tak jako tak držely v GL nějakých 10let, takže to žádný zázrak není.

Reagovat
soukup

jéžiš vždycť sem psal, že je Koubek lepší trenér než Bílek a nedělám z Bílka nějakou hvězdu, jen si nemyslím, že je to trenérskej analfabet jako někteří zde. A to, že s týmem se kterým to nikdo nečekal postoupil do GL (kdyby měli love) tak má být úspěch podporující trenéra pro práci v nároďáku, to je málo a za tím si stojím? Holloway má dobrý předpoklady pro trenéra anglickýho nároďáku když postoupil s Blackpoolem?

Reagovat
smazaný uživatel

Já z něj nedělám analfabeta. Já z něj dělám kouče nehodícího se pro repre, prostě průměr. Nikdy nedosáhl ničeho neobvyklého.

Ohledně Hollowaye - pro Anglii? Anglie má podprůměrný tým v porovnání s ostatními?

Reagovat
soukup

tak ty tu říkáš, že 2. místo s Čáslaví je úspěch, kterej Koubkovi přidává kladný body pro to aby byl trenérem pro nároďáku, pak ještě dokázal být třetí s Baníkem, což je sice úspěch, ale hodně Baníkovců se tu rádo ohání s tím, že mjí na polovině pozic nejlepší hráče v lize, potom bych teda třetí místo očekával, když se mu navíc za celou sezónu nikdo nezraní asi je to lepší trenér než Bílek, ale na to aby byl trenérem nároďáku se mi to furt zdá málo

Reagovat
smazaný uživatel

Já říkám, že úspěch je to oproti loňské sezoně - z Lukeše udělal opět oporu zálohy, Neuwirtha s Bolfem z tragédů jara přetvořil v jednu z nejkvalitnějších dvojic v lize.... Řekl bych, že on má celkem slušnou zásluhu na tom vývoji hráčů.

Reagovat
soukup

ježiš neomílej tady ten pohár furt, on vyhrál i ligu ano tohle jsou lepší trenéři než Bílek, ale vedlo by se jim i u repre? Koubek nemá skoro žádný trenérský zkušenosti. navíc si nejsem jistej jestli by opustili Baník nebo Jablonec... když už někoho, tak z ligy bych vzal Jarolíma, ten sice neumí tvořit prespektivně kádr, ale to u repre nemusí, motivovat hráče umí, umí jim i vštípit fungující styl hry, něco dokázal, má zkušenosti i ze zahraničí, ale včera by s tím torzem co zbylo nic neuhrál ani bůh

Reagovat
smazaný uživatel

A že ten titul neobhájil, když je tak dobrej... Nehledě na to, že titul získala hromada trenérů, pro mě úspěch na české scéně s nejbohatším českým týmem není prostě něco, co by mělo být obhajobou pro kouče reprezentace. Tam měřím úspěchy úplně jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Straka - Komňacký

Když né, tak něakou osobnost, kterou byl třeba Bruckner, např. Zeman. Nikdo jiný tu bohužel neni, tak šáhnout do zahraničí..

Reagovat
smazaný uživatel

pyrotechnika neni zločin!!

Reagovat
smazaný uživatel

Radši bych byl kdyby kotel předvedl nějaké nové choreo, nebo chytlavý pokřik, než aby celý zápas řval "do toho, do toho" a pak drsně hodil dvě petardy a začadil půl hřišťa dýmem. Podle mě je pyrotechnika jenom zoufalá snaha kompenzovat nedostatek invence a lidí v kotlu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kubys

Teď mluvíš o táboru fanoušků kterého týmu?

Reagovat
smazaný uživatel

Upřímně? :-) O všech kromě Slavie a možná Baníku...

Reagovat
kubys

Jako jasně, akorát problém je fakt v tom, že pyro je u nás často běžné až po zápase nebo spíš je častější u týmů, které mají fanoušky s invencí docela na výší (Baník, Sparta, Bohemka). Můj názor je takový, že pyro neškodí a když fanoušci umí fandit, tak ještě atmosféru zlepší.

Reagovat
kubys

+ Fanaticos samozřejmě

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle. Já beru pyro, pokud je při oslavě (viz. Sparta slavila narozeniny) nebo když se po zápase rozsvítí pár oslavnejch světlic. Možná ještě pochopím světlici jako součást chorea. Nebere mi však hlava, co je na pyru tak zázračného, když nějaký dement hodí světlici těsně k trávníku, rozsvítí světlici a jen tak jí drží ve vzduchu nad kotlem, nepochopím, co lidem přináší hozený dělbuch. Měl jsem tu možnost, že jsem na poslední kolo sezóny dotáhl lidi, kteří na fotbale nebyli 20 let ( předtím však chodili klidně do kotlů a rozhodně byli slyšet). Teď ale jen seděli na tribuně a nevěřícně koukali, co se to v těch kotlích děje. Při dotazu, "Proč tam pořád něco hoří", jsem jim nebyl schopen odpovědět. Na to odpověď totiž není

Reagovat
smazaný uživatel

Za ty roky co chodím na fotbal, tak si začínám myslet, že je tam dobrá atmosféra buď když se útočí a nebo když přijde hodně lidí a hodně lidí se zapojí do pokřiků. Pyro vnímají lidi na tribunách spíš negativně a nadávají. Z televize to vypadá jinak a efektně, ale reálně to sledování fotbalu spíš ztěžuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Víceméně o všech kromě Slavie, Baníku, Slovácka, Bohemky a Sparty kteří dokážou vytvořit atmosféru aji hlasivkama a nápadama, ale z vlastní zkušenosti hlavně o Sigmě.

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda, že na Sigmě jsem neviděl žádný výraz omezenosti po velmi dlouhou dobu!

Reagovat
smazaný uživatel

Protože v kotlu zbyli poslední čtyři uražení a zbytek se přesunul a soustředil se na pokřiky, vlajky a chorea.

Reagovat
smazaný uživatel

A tak tomá být..škoda jen, že bude ještě dlouho trvat, než se tohle stane ve všech klubech

Reagovat
smazaný uživatel

Michas jabka s hruskama.... mas naprosto zkreslenej a mimo postavenej nazor kvuli naprosto mizerny ultras scene v cesku. Kdyz kotel dela choreografii, buraci choraly a doda se k tomu k dokresleni pekelny atmosfery nejaky svetlice a podobne, tak je to naprosto nejbourlivejsi atmosfera co muze bejt.

Jenze kdyz ty si predstavis pod pojmem "pyro" nejakyho blbecka co jen tak hodi petardu, nebo jen tak hodi horici svetlici na travnik, tak to je kazda debata marna..pac tohle pochopitelne demence je.

Ukazka takhle zvladnutyho supportu: http://www.youtube.com/watch?v=cbJZ8T0tsrI

...a nazory, ze to k fotbalu nepatri, nijak to muzstvu nepomaha atd. absolutne neberu. Zkuste se nekdy poptat samotnejch hracu co v takovejch atmosferach hrali a co si o tom mysli. A taky si na to vzpomente, kdyz zase nejakej ceskej tym bude hrat nekde v Recku, Turecku atd a bude se o postup v poharech bat kvuli domaci bourlivy atmosfere.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš se vším pravdu a jsem ochoten s tím souhlasit...ale já prostě raději budu mít jednou atmosféru na stadionu, jako je v Bundeslize (Když to přeženu, tak např. Südtribune v Signal Indulona Parku), než jaká je někde v Turecku, kde musejí hráče při zahrávání rohového kopu chránit policisté štíty.

Navíc pokud jsi viděl choreo na Baníku (Svinov), Sparta (Eindhoven), Bayern (semifinále LM), tak mi musíš dát za pravdu, že i ty zvednutý papíry mají něco do sebe a nemusí být nutně doprovázené pyrem

Reagovat
smazaný uživatel

K prvnimu odstavci. To chapu, kazdymu se libi neco jinyho. Ale pyro a podobne automaticky neznamena agresivitu a utoky na hrace

Tak samozrejme ze kartoniady, velky platna atd jsou taky super, ja nerikam ze k dobrymu choreu musi bejt pyrotechnika. Je to proste zase neco jinyho.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo nic neříká proti zvednutým papírům, ale nikdo je nebude držet 90minut. Je to dobré doplnění chorea, ale stejně tak je pyro doplněním chorea. Ty hráče potěší oboje, a soupeřův tým více zastraší bouřlivá atmosféra a pyro než nějaké kusy kartonů.

Reagovat
centos

Reagovat
herbage

Signal Iduna Park, ne Signal Indulona Park

Reagovat
trepka

Reagovat
fantomas

Pasta, krém...

Reagovat
centos

Ale můžou - http://www.youtube.com/watch?v=nUb9Oa_eAjk

Co je např. na tomto špatně?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proč ne, když je to takhle zvládnuté, tak bych to aji uvítal. Problém je, že v kotlu je maximálně padesát lidí, stadion je poloprázdný a lidi se do fandění nezapojujou. Atmosféru na stadionech zlepšíš tak, že začnou chodit lidi co normálně na fotbal nechodíjou a to vede jenom přes eliminaci excesů a agresivity fanoušků v kotlu, což zahrnuje aji zákaz pyrotechniky. Ergo, až nebudou na fotbale problémy, tak se dá pyro povolit, zatím se musí zakázat, protože je to jeden z těch problémů co lidi vyhání.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to neni problem pyrotechniky, ale samotnejch lidi a vubec fanouskovsky kultury v cechach ...to se ale podle me bohuzel neda zmenit nijak.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, ale lidi co na stadion omylem zavítajou když přijede Sparta, Baník a nebo Brno vidíjou hlavně ten dým a slyšíjou petardy co lítajou na hřiště a policajty jak se snažíjou agresivní fanoušky uklidnit. Jasně že to není jenom pyrem, ale taky jím. Upřímně si myslím, že kdyby jednou dojela Sparta z nějakého důvodu bez fanoušků a nevznikl tak žádný incident, tak na další zápas přijde víc lidí, protože se nebudou bát přijít.

Reagovat
smazaný uživatel

To si prave uprimne nemyslim, pac to je ta uplne nejhloupejsi a nejohranejsi vymluva ...zaprvy, v cesku se na stadionech nedeje prakticky nic. Opravdu vyhroceny situace sou parkrat za sezonu (napr. Banik v Pribrami).

Jak se cloveka sediciho na obycejny tribune dotkne minuta dymu v kotli, nebo hozena petarda to opravdu nevim. A uz vubec nechapu co tak nebezpecnyho se muze stat cloveku, kterej na to kouka z tribuny, ktera je od kotle naprosto oddelena.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud nemáš rád pyro, tak jdeš na protilehlou tribunu, kde tě prakticky nezasáhne, pokud ho nehodí někdo do hřiště a rozhodčí kvůli tomu nemusí přerušit zápas. To je jako kdyby ti zakazovali tahat děti na zápas, protože ti začnou brečet nebo vyhánět důchodce, protože všechny nasíraj tím, že jen pokřikují na hráče.

Pokud je pyro dobře zvládnuté, tak není důvod ho zakazovat, jako pyro neberu jednu světlici do hřiště a přerušený zápas, ale dokreslení chorea a zlepšení atmosféry.

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle ti to nevysvětlím protože v podstatě se vším cos tady napsal souhlasím. Problém je v tom, že tohle je web fotbalových fanoušků, kteří majou fotbal hodně rádi, a trávíjou s ním spoustu času. Na stadionu je takových lidí minimálně a tahle mlčící většina (doslova) to vidí úplně jinak. Sice nechodíjou na fóta a nediskutujou, ale hlasujou nohama a na stadion nejdou.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady jde o to, že nikdy nevyhovíš všem fanouškům. Musíš vyhovět těm, kteří na ten stadion chodí, protože ti, kteří jdou jen na Spartu ti na ostatní zápasy nepřijdou. A když ano, tak tím zase naštveš ty, kteří chodili, ale jsou naštvaný na pravidla...

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, nevyhovíš nikdy všem. Ale když si vemeš ligy podle pravidel jaké v nich jsou, tak ty nejklidnější mají největší návštěvy. Ať už je to cestou represe jako v anglii, spolupráce jako v německu a nebo přísnéma pravidlama jako v nizozemí. Zato v ligách kde ty pravidla nejsou tak přísná lidi spíš nechodí a fotbal díky tomu upadá - itálie, polsko, rusko. Já bych bral cestu německa, ta je o domluvě. Například kdyby fanoušci obětovali pyrotechniku, tak by dostali místa na stání v kotlu, jasně řečené co můžou vzít na výjezd a NESMÍ jim to být zabaveno a dál.

Reagovat
smazaný uživatel

Napsal si to sice hezky, ale fakta sou naprosto jiny nez co si tu ted vyplodil

Navstevy v Anglii ale nemaj nic spolecnyho s "klidnejsi" atmosferou na stadionech, ale s tradici a podobne.

V Italii jsou v soucasny dobe snad nejprisnejsi represe ve vsech top ligach. Jsou ohromne prisny pravidla pro vstup na stadion (specialne pro aktivni tifosi) a vyjezdy na venkovni zapasy jsou skoro "zakazany". A prave tohle je duvod obrovskyho ubytku lidi na stadionech, protoze tyhle sileny a ponizujici represe neni nikdo ochotnej podstoupit. To samy Polsko, kde je (hlavne kvuli EURU) doslova valka proti fanouskum a jejich vyhnani ze stadionu. Co se tyce Ruska, tak v Rusku kvalita fotbalu rozhodne neupada

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je věc názoru co v Anglii způsobilo že stadiony jsou plné a na fotbal chodíjou lidi, co by u nás na něho nikdy nešly. A v Itálii sice přísná pravidla být můžou, ale podle všeho je to všem jedno protože je nikdo nedodržuje. A co se týče toho Polska, jo sice je tam válka fanoušků kteří jsou nespokojení s represí, ale gró toho je, že ty stadiony byly poloprázdné kvůli tomu, že tam obyčejní fanoušci ani nechodili a ta represe je pokus je tam zase vrátit, protože jinak bude na stadiony chodit 2000 věrných a zbytek bude radši sedět doma.

Reagovat
smazaný uživatel

To neni zadna vec nazoru - to ze je v Anglii fotbal naprosto nabozenstvim a fandi naprosto kazdej od malyho kluka po babicku s dedou je proste fakt. Nevim o cem tady chces diskutovat. Stadion bude plnej vzdycky, pac se vzdycky najde 40000 fanatiku i 40000 rodinnejch divaku.

Jak si prisel na to, ze pravidla v italii nikdo nedodrzuje? V Italii jsou u rizikovejch zapasu prakticky zakazany vyjezdy pro venkovni zapasy. Na fotbal se chodi na specialni karticky "tessera del tifoso" atd. Ty pravidla jsou jasne dany a lidi to odrazuje, nebo prestavaj chodit z principu. A navstevy v Italii padaji od ty doby, kdy tohle vsechno zacalo. Tady neni o cem diskutovat.

Co se tyce Polska... 2000 vernych? tak se koukni na navstevnost muzstev jako Lech Poznan a dalsich s nejvetsima aktivnima skupinama fanousku. (pochopitelne ze starsich sezon, protoze v tech poslednich velky muzstva hraly na malejch stadionech kvuli rekonstrukcim). Ty pocty sou v desetitisicich vernych.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak třeba v Itálii je zakázaná pyrotecnika, dodržuje se to? Nejsou tam místa na stání. Zajímá to někoho? Rasistické pokřiky jsou zakázané. To se taky neřeší. Jo, fanoušci teoreticky nesmíjou nic, ale prakticky je tam bordel jako kdyby všecko mohli. Za posledních deset let průměrná návštěvnost v polské lize překročila přes 6000 na zápas jenom třikrát a to ještě jenom maximálně o tisícovku. To mě připadá strašlivě málo na 40 miliónovou zemi s takovým počtem skvělých fanoušků.

Reagovat
smazaný uživatel

A co s tim maj spolecnyho rasisticky pokriky nebo mista na stani? ...ty tvrdis, ze v Italii klesa pocet fanousku kvuli tomu ze nejsou dostatecny represe. Ja ti na to odpovim tim, ze naopak pocet fanousku klesa kvuli vetsim a vetsim represim. O cem se dal chces bavit? Co tohle s tim ma spolecnyho? Kdyz v Italii zakazou fanouskum i pokriky a stani na stadionech, tak jich bude akorat jeste min a min.... Nevim k cemu ma ta diskuse vezt.

Co se tyce ligovyho prumeru v Polsku, tak tam samozrejme je i spousta tymu co nema takovou fanouskovskou tradici a snizuje celkovej prumer. U tech kde ta tradice je a je tam velky jadro aktivnich ultras a hooligans, tak jsou navstevy vysoky.

Reagovat
smazaný uživatel

Já neříkám že v itálii je málo fanoušků kvůli represím, ale kvůli tomu že je tam bordel. Jestli to italové budou řešit represama a nebo domluvou, tak to už je jejich věc. Každopádně buď se to nejtvrdší jádro uklidní a bude klid a nebo tam přestane chodit a bude klid. Můj názor je takový, že bordel vyhání lidi ze stadionů, a čím víc bezpečno tam je a když to napíšu takhle "čím víc se atmosféra na fotbale podobá té hokejové", tím víc lidí tam přijde.

Reagovat
smazaný uživatel

Umis cist?

Ja vim, ze TY tvrdis ze je tam malo fanousku protoze si myslis, ze je tam malo represi. JA ti naopak rikam, ze pocty fanousku jdou rapidne dolu prave kvuli tomu ze pred nekolika lety zacal v Italii ostrej boj proti tifosi a zacaly se zavadet obrovsky represe.

V tom svym prispevku jsi Italii oznacil jako zemi, kde nejsou az tak velky represe a proto ma malo fanousku. To je pochopitelne blbost, protoze ty represe tam jsou nejvetsi ze vsech top soutezi.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je furt dokola. Jestli tam jsou represe, tak je to jako kdyby tam nebyly, protože je nikdo nedodržuje. Jestli jsou v Itálii jedny z nejpřísnějších pravidel v Evropě, tak proč tam není klid jako v Anglii? Protože ty pravidla nikoho nezajímajou. Už sem tady asi pětkrát psal že pro mě je lepší cesta spolupráce jako je v Německu. Nejsou potřeba super přísná pravidla, stačí nějaká která se budou dodržovat protože obě strany uznajou že je to quid pro quo a vyplatí se je dodržet.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli si myslis, ze to je v Italii jako by represe nebyly, tak nevis o cem mluvis. Porovnej si situaci pred lety, kdy byli mrtvi na stadionech prakticky na dennim poradku, a ted. Kdyz represe nebyly, tak byly navstevy vysoky - kdyz se zavedly (ikdyz podle tebe nedostatecny) tak navstevy zacaly klesat. To je cela pointa ty debaty. Nevim do ceho se tu furt zamotavame.

Reagovat
smazaný uživatel

A jeste k Rusku - kluby s nejbourlivejsi atmosferou a s nejvetsi ultras zakladnou maj navstevy suverenne nejvetsi v zemi

Reagovat
smazaný uživatel

To je možné, ale ty návštěvy jsou ostuda. Když na Spartak chodí dvacet tisíc lidí, tak je sice fajn že je to nejvíc, ale podle mě je to hlavně tím, že na ostatní kluby chodí ještě míň lidí, než tím že by ty návštěvy byly nějaký zázrak.

Reagovat
smazaný uživatel

Neohanej se faktama o kterejch ocividne nic nevis, pac to pak tvoje prispevky shazuje ....treba Spartak miva domaci prumery kolem 40 000.

Reagovat
smazaný uživatel

V tom případě všecky statistiky co sem viděl lžou. 25 loni, 21 předloni, 24 rok předtím. Možná na největší zápasy přijde 40000, ale pravidlo to nebude. Podle toho co sem četl. http://www.european-football-statistics.co.uk/attn.htm

Reagovat
smazaný uživatel

To je ale statistika celkova (tzn i s venkovnima zapasama) a ne domaci. Doma ma Spartak prumer lehce pod 40 000 a na nejvetsi zapasy chodi i pres 60 000. A ja nesoudim jenom podle statistik

Reagovat
smazaný uživatel

Ten průměr je za 15 zápasů, takže bych řekl že to jsou jenom domácí zápasy. Na té stránce jsou všechny evropské ligy a ty čísla odpovídajou. Rusko se možná bude trocha lišit, ale o dvacet tisíc na zápas ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikde na ty strance nevidim, ze by to byl pocet za 15 zapasu. Zadruhy, to cislo na ty strance proste naprosto presne radove odpovida prumeru Spartaku za vsechny zapasy. Jak podle oficialnich ruskejch statistik, tak podle toho co sam vidim na stadionu. Prosimte, nehadej se o tomhle

Prumer 25000 doma ma i to zalostny CSKA

Reagovat
smazaný uživatel

Tož dobře, radši budu věřit statistikám, než někomu kdo říká že má pravdu on a že všechny statistiky lžou.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosimte neprekrucuj co napisu. Pisu snad ze ta statistika lze? Ja ti rikam, ze ta statistika co mi ukazujes je spravna, ale ukazuje prumer VSECH zapasu Spartaku. Nikoliv domacich zapasu, jak ty se domnivas.

Reagovat
smazaný uživatel

Tož to už je jedno. Když se podíváš na skončenou sezónu tak tam vidíš že je to průměr za 15 zápasů. Pochybuju že jsou to jiné zápasy než těch 15 domácích ve kterých Spartak v roce 2009 hrál. Ty ostatní sezónu jsou nejspíš spočítané podle stejného klíče, respektive není důvod proč by to tak být nemělo.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.championat.ru/football/_russiapl/151/team/3765/tstat.html

Podrobna statistiky Spartaku zatim za zacatek letosni sezony. Celkovej prumer navstevnosti 23240. Prumer domacich zapasu 30000. Statistika oficialniho partnera RPL a velkyho seriozniho sportovniho portalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Může být. Ale je blbost dělat návštěvnost za prvních pět zápasů, hlavně když v tom prvním kole hrál Spartak doma s Dynamem a ten druhý s Lokomotivem. Ten průměr ještě klesne. Pamatuju si, že Teplice měly za prvních pět kol letošní sezóny průměr přes 10 000 lidí, kvůli zápase se Spartou a rozhodně to neudržely.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ma pred sebou doma jeste dva nejvetsi zapasy sezony se Zenitem a CSKA, kde bude na obou zapasech 60-70 tisic ...srovnani s Teplicema je trosku zcestny kvuli tomu, ze zacatky ligy jsou v Rusku naopak nejslabsi kvuli zime a spatnymu pocasi. Obdobi nejvetsich navstev v Rusku je zatim pred nama (cervenec, srpen, zari), takze i tim statistiky stoupnou.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli se Spartak udrží na 40 000 aji po sezóně, plus mínus, tak jo. Pak budeš mít pravdu. Ale byl by to skok jako kráva. Ne že bych to ruské lize nepřál, aby na ňu začali chodit lidi. Stejně jako bych to přál té Itálii a nám.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak, aby nedoslo k nedorozumeni. V Rusku na to jakej ma potencial nejsou navstevy (bohuzel) nijak zazracny. Ale to ma uplne jiny duvody v podobe spatny infrastruktury, a maly tradici fotbalu, kterej zacal bejt branej vazne az v poslednich 10 letech. V mnoha castech Ruska uz davno lidi radsi chodi na hokej nez na fotbal, protoze hokej je tu urcite sport cislo jedna.

Reagovat
smazaný uživatel

v Rusku vždycky byla návštěvnost na hovno, chybí tam tradice, jinak v těch statistikách ruské ligy je jasně napsáno, že to je průměr za 15 zápasů, (Games jsou zápasy

http://www.european-football-statistics.co.uk/attn/current/averus.htm

Reagovat
Kepy_FCB

fajn odkaz

Reagovat
salami

Máš sice ve všem pravdu, ale bavíme se tady o naší lize, připadá ti že tu jsou bouřící davy fanoušků, který už jenom potřebujou pyrotechniku pro dokreslení? Bohužel u nás je málokdy vyprodáno a pyrotechnika mi 10 000 prázdnejch míst nevynahradí i kdyby byla uchvatná, atmosfera taky nic moc, takže když to tak vezmeš vypadá to tak, že přijede 50 lidí do hostujícího sektoru a jeden blbeček hodí dýmovnici na plochu, jakej to asi vytváí o pyrotechnice dojem, když tohle udělá každý kolo jeden blb, naproti tomu se v dobrym světle ukáže pyro možná třikrát za sezonu když spolu hrajou Baník-Sparta-Slavia a to je oproti tomu málo. Navíc jak chceš zaručit, že tu pyrotechniku na zápas nepřitáhne nějakej blbeček, co si jí sám doma vyrobil a neohrozí tak zdraví ostatních lidí?Mně osobně je pyrotechnika ukradené, ale spíš souhlasim s tim, že má bejt zakázaná protože argumenty proti ní jsou podle mě pádnější.

Reagovat
smazaný uživatel

Kerzak0v

23.05.2010 15:36

Ale to neni problem pyrotechniky, ale samotnejch lidi a vubec fanouskovsky kultury v cechach ...to se ale podle me bohuzel neda zmenit nijak.

Reagovat
Didier Drogba

to je to poslední co je důležitý u fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak, pokud tím nenarušují zápas a kouř nejde na hřiště, tak není důvod to zakazovat. Je jen na lidech v kotli, jestli chtějí dýchat ten dým.

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

mam ja otazku :) az tak hlbkovo nesledujem tie vase zmeny, ale ako hodnotite vy tieto zmeny? pozitivne,negativne? pretoze taketo nazory su casto najpodstatnejsie kedze futbal sa ma hrat vraj pre ludi a fanusikov

Reagovat
smazaný uživatel

Pozitivně. Hašek má fotbal rád, ale až časem uvidíme jestli něco dokázal změnit.

Reagovat
smazaný uživatel

Momentálně spíš pozitivně, i když jsem skeptický k tomu, jestli se mu něco povede změnit, ono to není moc jednoduché...

Reagovat
smazaný uživatel

Mě trocha vadí že si vytyčil moc obecné cíle. Měl by si dát malé konkrétní cíle a ty průběžně plnit, aby bylo vidět kam vlastně směřuje. Protože jeho program se neliší od jakéhokoliv programu před ním. Rozdíl je jenom v tom, že Hašek se ho možná doopravdy snaží splnit.

Reagovat
mike.84

to už je rok ? ku.... toto letí

Reagovat
smazaný uživatel

zmeny? vse je stejne do reprezentace si nasadil kamaradicka bilka a bude ho tam drzet jak kliste

Reagovat
Kepy_FCB

Změny? K horšímu...

Vše pro Spartu, rozhodčí mizerní, repre trénuje trotl, populismus, alibismus, křiváctví,...

Naštěstí už mu to čím dál větší část fotbal. veřejnosti nežere. hašek

Reagovat
smazaný uživatel

Za rok toho moc nedokázal a spousta kroků (jmenování Bílka, dlouhé čekání v kauze Bohemek) se mi nelíbila... Ale líbí se mi, že začal s reformací fotbalu u nás. Například soutěž pro rezervní týmy, nový systém mládežnických soutěží, mládežnické akademie ale i fanklub České repre jsou projekty, které rozčeřily vodu...

Reagovat
Usty

OT: vyzkoušejte online fotbalového manažera.... http://www.soccerproject.com/index.php?section=3&lng=cs&uID=518149 .... mě to chytlo

Reagovat
salami

hrál jsem to dva roky a pak mi bez jakýhokoliv varování zablokovali učet kvuli tomu že jsem prodal hráče za přemrštěnou částku, ovšem že je přemrštěná se pozná jen podle jejich subjektivního názoru, nikde na to nejsou žádný tabulky nebo něco podobnýho.

Reagovat
Usty

tak to nasere.. kam jsi to dotáhl? .. kokoti se moc snaží zabránit podvodům..

Reagovat
salami

byl jsem v E a tu sezonu kdy mě vyřadili, jsem měl rozjetou na postup, no znova už se mi začínat nechtělo, ale hra je to dobrá

Reagovat
smazaný uživatel

Pane Hašek no jste rok u fotbalu a výsledek žádný . Chápu že to chce čas ale sklamal si mně hašan a ještě nadržujrš spartě

Reagovat
smazaný uživatel

a řekneš mi jeden konkretní fakt, kde je jasny, že Hašek naddržuje Spartě?

Reagovat
smazaný uživatel

pyro beru (zlepsuje atmosferu), pokud to neohrozi nikoho mimo sektor ultras...vynechal bych ale řimsky svice a hlavne petardy, co hážou někteři pitomci i na hřiště či po security...

Reagovat
smazaný uživatel

Rimska svice je pochopitelne dost nebezpecna, ale ty se na fotbale prakticky nepouzivaj.... jestli si to nepletes s obycejnou svetlici

Reagovat
ACSMan
Reagovat
smazaný uživatel

Nerek sem, ze nikdy ..v drtivy vetsine se proste pouzivaji spis svetlice nez rimsky svice ...a je to taky vec o kterou jde treba konkretne me. Nebezpeci rimskejch svici pochopitelne chapu.

Reagovat
ACSMan

Já taky neřikám že si to řek hodil sem to sem jako ilustrační video

Reagovat
smazaný uživatel

OT: kde budete sledovat hokej ? a kolik pivek nervozně vylijete

aneb fotbal jest zastíněn

Reagovat
kubys

Proč bych něco vylíval?

Reagovat
smazaný uživatel

ja vylil 8 sekund před koncem se švédy

Reagovat
kubys

Já převalil takový malý stoleček, když Jágr střílel do prázdné a já myslel, že to je gól. Možná radostí něco vylít to ano, ale nervozitou určitě ne.

Reagovat
smazaný uživatel

ja budu sledovat a fandit stopro

vcera jsem videl dva rozdilne tymy jeden co si rika ze vyhraje zlato na ms v nemecku a druhy a ten si rika maximalne o poradne servanou remizu se san marinem

Reagovat
smazaný uživatel

fotbal mi jemně pokazil euforii

ale ti kluci kteři se podle "expertů" neměli dostat přes čtvrtfinále si zaslouží podporu, škoda že nejsou lístky jsem scháněl

Reagovat
smazaný uživatel

Hašek ven !!!

Reagovat
erudovanyodbornik

Za rok se tezko dozene vice nez 5 letech nic nedelani a stagnovani.Ted jenom sklizi plody prace svych predchudcu.Ale i tak se mi zda ze veci pod nim pohnuly tim spravnym smerem.A u repre se situace muze otocit ze dne na den nasi vychodni sousede to jiste vedi.

Reagovat
smazaný uživatel

to neni ale o nic nedelani , to je o tom se semknout a hrat spolecne a pomahat si a bojovat, klasicky prikla hokejove repre... jenze ceska reprezentace funguje stylem: JA JSEM PRIMADONA Z FRANKFURTU

Reagovat
erudovanyodbornik

Spis sem myslel vaz kery za tech 5 let neudelal pro fotbal nic dobreho.Jenom se preslapovalo na miste.

Reagovat
erudovanyodbornik

svaz

Reagovat
smazaný uživatel

Čekal jsem že když přijde něco se změní....Čekám marně....Změny k horšímu jako Pyro na fotbale Ne! o tom se nemá cenu ani bavit FUCK OFF ČMFS ! Co má znamenat teď ty 3 zápasy pro Řezníka který nic neudělal...Svět se v prdel obrací..

Reagovat
smazaný uživatel

máš pravdu

Reagovat
Didier Drogba

co furt mate s tim pyro,dyt je to humus,nic neni videt

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=3ndV-zZRVCA

...treba takova sou pri nastupu hracu ti neprijde pekna a efektni? Nebo je ti tak hrozne lito, ze nevidis v jaky teplakovy souprave prichazi nejakej Drogba na hriste?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
salami

určitě to neni z nějakýho silvestrovskýho derby?

Reagovat
erudovanyodbornik

Reagovat
smazaný uživatel

Hluboká myšlenka.

Reagovat
ACSMan

Reagovat
smazaný uživatel

alespon na neco muzu byt pisny (tyka se to ceskych fotbalistu), ti by to vcera nandali i legendarnimu horruru drakula

Reagovat
smazaný uživatel

Hašek vystřídal Pavla Mokrého, ne Košťála.

Reagovat
centos

Bába nebo sníh..

Reagovat
Kepy_FCB

Nebyl jsi dnes na béčku?

Reagovat
centos

v plánu to bylo, ale vzbudil jsem se v průběhu prvního poločasu..

Reagovat
Kepy_FCB

Hele jestli půjdeš na tu schůzku s panem Peterou řekni mu prosím ať už konečně vykope Zehera a Strnada.

Reagovat
božský John

Nastartovali...a chcíplo to

Reagovat
smazaný uživatel

Mám takový pocit, že ČMFS funguje jako starý bordel s novýma kur.ama

Reagovat
Kepy_FCB

s novým bordeltatou

Reagovat
smazaný uživatel

no tak nějak

Reagovat
smazaný uživatel

rozumíš, Jemnostpán tam nemá Krakonoše, který by na něho dohlížel a dělá si, co chce

Reagovat
smazaný uživatel

to je celkem mazec

Reagovat
smazaný uživatel

Není divu že tahle metoda zapadla.

Reagovat
smazaný uživatel

já si vybral 2 ty obrázky, kterých bych se bál stejně asi, a jeden mě popsal uplně mimo a druhý uplně přesně

Reagovat
smazaný uživatel

si to zkusim taky

Reagovat
smazaný uživatel

Já sem vybral taky dva, ale logicky jenom chlapy, protože baby bych se nebál. V podstatě bych na sobě viděl něco z obou dvou, jenomže se navzájem popírajou.

Reagovat
Kepy_FCB

Já bych se nebál nikoho.

Ale když vidím na fotce I.Haška tak se ,mi ruka zatíná v pěst.

Reagovat
smazaný uživatel

mě vyšlo že jsem sadista

Reagovat
smazaný uživatel

asi jsi

Reagovat
Kepy_FCB

sis vybral sadistu nebo že jsi sadista? to je rozdíl

Reagovat
smazaný uživatel

že jsem sadista

Reagovat
smazaný uživatel

jn, tak kdyby tam byl Ivan Mocipán Hašek, tak by taky nebylo co řešit

Reagovat
centos

ty brďo, to docela sedí (vybral jsem trojku)

Reagovat
Kepy_FCB

Stává se z vás tedy „zaměstnaný kreativec“ – grafik, novinář, fotograf, stylista...

I tohle sedí?

Jaktože si tak často na netu? Ty pracuješ v IT ?

Reagovat
centos

Baví mě psát, baví mě fotit, kdysi jsem si sám od sebe kreslil.

Nepracuju v IT, studuju IT. Ale nebaví mě to, většinou.

Reagovat
smazaný uživatel

já bych se měl učit na státnice,ale tyto testy mě baví, tak se nemožu odtrhnout nějak

Reagovat
Kepy_FCB
Reagovat
smazaný uživatel

jj na katedře historie a posléze českého jazyka budou rádi, ale myslím, že spoustu slov neznají, takže bych je klidně mohl použít a vmyslet si pak význam, což dělám často

Reagovat
Kepy_FCB

PYROFILE - úchylka, při níž se sexuální vzrušení vyvolává ohněm (se divím že to ještě novináři nevytýhli na ultras)

Reagovat
smazaný uživatel

tos tu neměl psat, za chvilku tím fakt Hašek odůvodní zákaz pyra

Reagovat
Kepy_FCB

Neboj ten se teď raději věnuje AUTOFELACE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bože toho je Teďka už se nedivím že internet zabírá tolik místa.

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám dvě a tři. Aji když děsivější je asi ta trojka.

Reagovat
goodbay

jj docela to sedlo

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsme u toho:

http://www.help24.cz/index.php?page=psychologicke-testy&view=test-logiky

Vyřešeno za 2 minuty a plný počet bodů...

Reagovat
centos

Taky, tohle je docela lehké. I mě to baví.

Reagovat
smazaný uživatel

tahle otazka me fakt dostala:

Všechny ovce jsou sloni. Někteří sloni jsou čápi. Proto všechny ovce jsou čápi.

po tehle otazce jsem chvili nebyl schopny spocitat 4+2, kdyz jsem se nad ni zamyslel

Reagovat
smazaný uživatel

Tahle byla v pohodě ,já se sekl u té nory...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

sekl jako zasekl...

Reagovat
Kepy_FCB

8b

Reagovat
smazaný uživatel

ja jen 6

Reagovat
smazaný uživatel

7 b

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem blb, mám jen devět z deseti...

Reagovat
C-M@ster

Nekolikazapasova stopka pro Svancaru byla jedna z cernych kanek. Slovacko do te doby hralo nejlepsi fotbal v lize a od te doby uz se do formy nedostalo.

Reagovat
centos

Reagovat
soukup

Reagovat
Kepy_FCB

Komeťáku mazej na hokej

Reagovat
soukup

nejsem Komeťák

Reagovat
smazaný uživatel

odstřelili nám ho pěkně, ale hlavně, že jsme se zachránili

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

ostatně myslím, že fotbal se bez těch ohníčků vždycky obešel, a tak tomu naštěstí i zůastane, přijde mi to takové pubertální anebo až cikánské fandění ve stylu dělat co největší bordel

Reagovat
centos

Komu fandíš ty?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele