Halilhodžić se neshodl s prezidentem, proto opustil Trabzonspor

11.11.2014, 15:34
Aktuality
Hodně krátké bylo druhé působení Vahida Halilhodžiće u kormidla Trabzonsporu. 62letý trenér do klubu zamířil po angažmá u alžírského národního týmu a výsledkově se mu nepovedla první čtvrtina ligové sezony, špatné výsledky ovšem dle jeho názoru nebyly důvodem k odchodu...

Trabzonspor našel v osmi ligových zápasech pod Halilhodžićem sice jenom jednoho přemožitele, zároveň ovšem vyhrál pouze jednou, druhé vítězství, díky němuž se posunul na desáté místo tabulky, přidal o víkendu proti Konyasporu. Lepší je už jeho postavení v základní skupině Evropské ligy, se sedmi body je druhý a má tři body a lepší vzájemné zápasy k dobru na třetí Lokeren.

Halilhodžić v minulosti vedl Lille, Rennes nebo PSG a poslední roky strávil u alžírské reprezentace, s níž na letošním MS postoupil ze skupiny a v osmifinále řádně potrápil Německo. V Trabzonsporu strávil už sezonu 2005/2006 a jeho druhé působení bylo ukončeno minulý týden po remíze 1:1 v Lokerenu. Média už předtím informovala o špatné atmosféře v kabině a vztahu mezi trenérem a hráči.

"Trabzon byla chyba. Můj odchod nemá nic společného s výsledky, vyhrát o dva nebo tři zápasy více, byli bychom mezi prvními třemi. Moje vize se neshodovala s tou prezidentovou. Společně jsme plánovali projekt o vytvoření vítězného týmu. K tomu samozřejmě potřebujete hráče a v tomto směru jsme se neshodli, tak jsem odešel," zdůvodnil svůj odchod bosenský kouč.

Vedení Trabzonsporu příliš neotálelo s otázkou nového kormidelníka a týmu se ujal Ersun Yanal. Ten v minulosti vedl Fenerbahçe nebo tureckou reprezentaci.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tento znechutený pán nikoho nezaujíma.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele