Håland zmešká kvůli svalovým problémům šlágr proti Leverkusenu

02.02.2022, 20:33
Aktuality
Erling Håland (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (38)

Přidat komentář
Agent z Melmacu

Haaland

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
REPLIKATOR

HᐰLAND

Reagovat
El-Pistolero-68

Já myslel, že je to Piškula.

Reagovat
GrimeBaller98

Todle to je Off Season, seš herec jako Piškula

Reagovat
Mike Litoris

Tak narodil se jako Håland v Anglii, kde hrál jeho otec, který se jmenuje Håland. Jinak v Norsku je spousta příjmení odvozená od jména místa, odkud ta rodina pochází, v tomhle případě je to obec Håland, která leží východně od Bergenu. Navíc jeho příjmení vyslovují Norové jako čisté o, což je fonetická podoba å, dvě aa by vyslovovali podobně jako my. Když jsem se s nimi bavil a řekl jsem /háland/, chvilku na mě koukali a pak pochopili a opravili mě na /holand/. V jedné reklamě na norské státní televizi mají jinak i titulky a v nich je Håland.

Takže bych se asi fakt klonil k alternativě s Å.

Reagovat
Agent z Melmacu
Reagovat
Mike Litoris

Jak ti to tak vysvětlit… On měl Aršavin na dresu Arsenalu jméno napsaný azbukou?

Reagovat
Agent z Melmacu

KIT DOESN'T LIE

Reagovat
Mike Litoris

Soucek, Cech, Smicer a Baros agree

Reagovat
misomy6

Miroslav Satan

Reagovat
Bandita_Harry

God, thank you for Satan

Reagovat
Agent z Melmacu

nobody cares about them

Reagovat
srbic13

Reagovat
kilobyte

Taky bych ho přejmenoval na Dortmund. To se lépe pamatuje, vyslovuje i píše.

Reagovat
frankiefcb

A nemůže to být i dáno i tím, že tam jsou dvě verze toho jazyka a výslovnost může být asi taky jiná . Jeno mtakový nápad.

Reagovat
Mike Litoris

Je pravda, že mají nynorsk i bolmål, mimo to teda šílenou spoustu dialektů, kdy třeba těm z východu nerozumím skoro vůbec. Ale právě proto jsem odkazoval na obec Håland, jelikož je to místní jméno. Já narážel spíš na to, že přepis na Haaland je pro zbytek světa pohodlnější, stejně, jako Čech nebo Rosický měli na dresu jméno bez háčků a čárek. A teda víme asi jen my a pár jazykově příbuzných států, jak se jmenovali

Reagovat
andrew96

Vždy mě zajímalo, jak si cizinci dokáží poradit s návštěvou Kroměříže.

Reagovat
frankiefcb

Mě překvapuje, že si tam rodiče hlasují jaká verze toho jazyka se má učit.

Reagovat
Svatej

hezky info

Reagovat
Losinho

Docela se mu ty absence kumulujou.

Reagovat
Gazdo

Zacina to byt docela casto. On totiz nehra nejako extra setrne ku svojmu telu, on ide nonstop v beast buldocom mode ktory mu sice velakrat prinasa take statistiky ako nema nikto v jeho veku ale je dost mozne ze mu to proste neprospieva a bude sa musiet naucit hrat chytrejsie. Bohuzial pre neho jeho stavba tela nie je na taketo silove rychlostne zabery uplne idealna. Otazka ale je ze ci ked ubere z tej svojej agresivity a hladu byt zakazdym pri lopte prvy a zakoncit ci to neuberie na jeho statuse vynimocnosti

Reagovat
Kily

z jednoho úhlu pohledu to vypadá i tak, že se na jeho návrat trochu spěchá, třeba na podzim se mluvilo o možném konci v roce 2021 a v listopadu byl zpátky, teď to podle ideálních zpráv taky může být jenom o jednom zápase. Až se trochu nabízí scénář o tom, že ho Dortmund potřebuje + počítá s tím, že o něj po sezoně přijde, tak ho prostě bude nasazovat i přes riziko

Reagovat
Gazdo

Urcite. BVB je bez neho proste o dost slabsie a myslim ze na jeho navrat trosku tlacia a je im asi aj jedno ci mu mozno znicia zdravie kedze vedia ze ich proste opusti i ked na druhu stranu BVB sa s tymi navratmi nikdy nesralo vid pripad Reus kazdopadne by som bol ale rad keby si aj Haaland uvedomil ze musi trosku vypustit a nejake zapasy aj neodohrat a trosku vypustit

Reagovat
bayern987

Reagovat
Kucka

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Lekl se, že ho Schick zesměšní.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oli9

Reagovat
Salfovic

Pak by ještě Barcelona místo něj sáhla po Schickovi.

Reagovat
Rich

Reagovat
Freedo

Reagovat
Rich

Ty zranění přibývají, sice vypadne na nějakou chvilku, ale to už je po několikáté a při takovém věku? Ne díky, raději Lewu, kterému drží zdraví a kondice a až Lewa odejde, tak někoho jiného... Tohoto ať klidně koupí Barca nebo nějaký anglický lemplové.

Reagovat
kattos

Co jsem to kurwa přečetl.

To můžeš rovnou napsat že máš Lewu radši a netrápit se.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
GrimeBaller98

Reagovat
stas87
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele