Gutiho šance na evropský šampionát jsou mizivé

29.01.2008, 13:49
Aktuality
Letošní dlouhou sezonu zakončí evropský šampionát v Rakousku a Švýcarsku, Guti ovšem odjede na dovolenou již po skončení španělské nejvyšší soutěže. Trenér španělského národního týmu Luis Aragones se záložníkem Realu Madrid příliš nepočítá a v konečné nominaci dá přednost mladším hráčům...

Španělská média po Gutiho zařazení do reprezentace volala již v průběhu kvalifikace na evropský šampionát. Aragones měl svou hlavu, rozhodl se vsadit na mládí a do národního týmu povolával valencijského Davida Silvu, Cesca Fabregase z Arsenalu a Andrese Iniestu z Barcelony.

"Problémem není bavit se o hráčích, kteří do kádru přijdou. Otázkou je, koho v tomto případě vyřadit. Budu i nadále vybírat lepší hráče a ti, kteří jsou v tuto chvíli v týmu, jsou pro mě lepší než Guti," nechal se slyšet Aragones.

Jistou nominaci nemá ani Gutiho spoluhráč z Realu Madrid Raúl. Ten reprezentační dres naposledy oblékl v září roku 2006, od té doby ho Aragones přehlíží. "Na Raúla se mě již neptejte, nebudu na tyto otázky odpovídat. Pokud hráč má na to, aby si zajistil místo, potom pojede," nevyloučil Aragones možný návrat kapitána Realu Madrid, jemuž se v letošní sezoně daří.

Hodně nepříjemný rébus možná bude muset Aragones řešit na postu defenzivního záložníka. Na tuto pozici počítal s Davidem Albeldou, ten ale letos neměl dobrou formu a vše vyvrcholilo, když ho trenér Valencie Ronald Koeman vyřadil z kádru. S Albeldou se na Mestalle již nepočítá a nabízí se tak varianta odchodu, jenomže konec přestupního termínu se rychle blíží a Albeldův odchod je zatím v nedohlednu.

"Situace ve Valencii se obávám, ale nikdy nám nevrazili nůž do zad a zvláště ne Albelda, který byl v záloze naším defenzivním štítěm," říká Aragones.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je to skvely zaloznik,a navyse ma aj teraz formu takze je to skoda pre ESP.Ale Aragones asi vie co robi.Ved Spanielsko tam ma takych aky su Fabregas,Iniesta a este poniektory len neviem mena z narodneho tymu Spanielska do U-20.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty Gutiho finální přihrávky v Realu jsou neskutečný. Sice kdyvy se občas vrátil a vypomohl obraně, tak by to nebylo špatný, ale Real dalšího takovýho středního playmakera nemá (pro mě jím není ani Sneijder). Do španělské nominace se asi nedostane, ale Raul si ji doopravdy zaslouží, určitě má lepší formu než Villa.

Reagovat
smazaný uživatel

podle mně sneijder zvládá roli špílmachra dobře když není zraněný když se podíváš na tabulku musíš souhlasit

Reagovat
smazaný uživatel

Špílmachr není o tabulce. Musí prostě tvořit hru, a to zatím Sneijder podle mě nesplňuje. Na to je tam Guti...

Reagovat
smazaný uživatel

minimálně ze začátku byly jeho pasy skvělé a také dal už asi 6branek ale dobře guti taky není špatnej

Reagovat
smazaný uživatel

Kolikrát se tu má říkat, že Sneijder není špílmachr, je to excelentní AM, ale ne tvůrce hry.

Reagovat
smazaný uživatel

presne raul ma lepsu formu jak villa

Reagovat
smazaný uživatel

a ze je to nejakej kumst, mit lepsi formu nez hrac, co byl mesic zranenej

Reagovat
smazaný uživatel

no je to slozity, iniesta hraje hodne dobre a cesc taky.

Reagovat
smazaný uživatel

ale tohle muze byt pro gutiho dobra motivace, bude alespon podavat dobre vykony

Reagovat
RMCF

To sice jo, ale zas nemůže brát na Euro jenom střední záložníky... A že má hodně velký výběr Cesc, Iniesta, Xavi, Xabi(nevím jak je to s jeho zraněním), Senna, ?Albelda?,....

Reagovat
smazaný uživatel

ale motivace by to byla pro nej dobra...

Reagovat
smazaný uživatel

Asii gutiho neveme ale gutiho nahravky a prehled nema urcite iniestu a david silva.!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele