Güiza lituje odchodu do Turecka, nyní chce zpět do Španělska

11.11.2009, 16:32
Aktuality
Daniel Güiza si v současné době hodně vyčítá téměř rok a půl staré rozhodnutí. Španělský reprezentant po veleúspěšném evropském šampionátu přestoupil z Mallorky do Fenerbahce, jenomže v Turecku se mu nedaří podle představ a už má jasno o svém dalším osudu - chce zpět na Pyrenejský poloostrov...

"Rozhodl jsem se pro návrat domů. V Turecku nejsem šťastný a bylo chybou, že jsem sem vůbec šel. Už jsem dostal nabídky od nějakých klubů, ale toužím po návratu do Španělska, kde chci pokračovat v kariéře," prohlásil Güiza.

Güiza dříve hrával do Getafe, odkud zamířil do Mallorky a v sezoně 07/08 se s 27 góly stal nejlepším střelcem španělské nejvyšší soutěže, což mu vyneslo i pozvánku do reprezentace pro evropský šampionát. Španělé na něm pod vedením Luise Aragonese triumfovali a právě tento kouč si následně Güizu přivedl do Fenerbahce.

29letý útočník je stále členem národního týmu, situace se mu ovšem hodně komplikuje. V základní sestavě mají jistá místa Fernando Torres a David Villa, velkými konkurenty pro Güizu jsou pak Fernando Llorente a především Alvaro Negredo.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (43)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dalo sa čakať... Kam by to tak asi bolo vhodné?

Reagovat
smazaný uživatel

zpatky do mallrko nebo deporativo

Reagovat
Kongo

Pokud male proda Villu,tak je moznost jit prave tam

Reagovat
Kongo

*Vale

Reagovat
Kily

jako první mě napadl Espanyol, odejde Tamudo a nového útočníka budou potřebovat. Vybírat zřejmě bude mezi kluby s pohárovými ambicemi, takže v tom případě se reálně jeví i Mallorka a Depor. Hodil by se třeba i Valencii nebo Atletiku, ale to by se tyhle kluby musely zbavit Žigiče a Sinamy a hlavně by Güiza musel chtít do klubu, kde by začínal na lavičce, což je vzhledem k situaci ve Fenerbahce nereálné

Reagovat
Kily

nebo ve Valencii by museli prodat Villu a k tomu v zimě snad ještě nedojde

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia se Žigice klidne zbavit může..takovych najde po Evropě tucet dalších.

Reagovat
Kily

ne může, ale musí, do týmu vůbec nezapadá. Jenom to chce najít někoho, kdo za něj dá alespoň slušné odstupné, což by prakticky znamenalo počkat do konce sezony a doufat, že se mu bude dařit na MS. Není to nereálné, Srbsko má velmi dobrý tým

Reagovat
smazaný uživatel

... plny ofenzivnich hvezd

Reagovat
smazaný uživatel

Žigič se bud podle mě vrátí zpět do Srbska a nebo po něm sáhne nakej slabší tým ze Španělska nebo Anglie možná.

Reagovat
Kily

návrat do Srbska je podle mě nereálný, tamní liga zase takovou úroveň nemá a Crvena Zvezda a Partizan letos ukazují, že v evropských pohárech toho moc neuhrají, žádný jiný klub si ho dovolit nemůže, CZ vlastně měla finanční problémy, tam by to bylo po finanční stránce taky s velkým otazníkem. Jinak s těmi možnostmi souhlasím, chtít ho i vzhledem k letošním výsledkům bude Santander, o Anglii se mluvilo už v létě, tam by se díky své postavě i hodil

Reagovat
smazaný uživatel

Uroven ligy a vykony v poharech zas tak podstatny nejsou... hlavni je, ze Crvena Zvezda ma financni problemy aby vubec vyzila, takze na Zigice rozhodne nemaj finance. A Partizan nepripada vubec v uvahu, jako byvalej hrac CZ.

Reagovat
soukup

že by v něm Depor po dlouhých letech zase našel pořádnýho šutéra...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, Espanyol ma tiež napadol, musím priznať, že by sa mi také riešenie celkom páčilo, podobne ako Depor. Valencia je tiež možnosť, ale či oň budú stáť. Kombinačne sa s Žigičom porovnať nedajú, ale aj tak by som uprednostnil technického a vzrastom menšieho útočníka typu Villa.

Reagovat
smazaný uživatel

hej nevite nekdo jestli mi proplati v tiket kdyz se mi natrhl??

Reagovat
domingo

Musíš mít neporušenej kód.

Reagovat
smazaný uživatel

ten dole??

Reagovat
smazaný uživatel

myslim tim ze predu to licencni cislo

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Giorginio Wijnaldum..., dostal jsem tip na Tebe, tak spusť

Reagovat
smazaný uživatel

...pravé krídlo, resp. of.záložník tmavšej pleti, odchovanec Sparty Rotterdam, odkiaľ uź ako 14 ročný prestúpil do známejšieho Feyenoordu. Šikovný, hlavne mrštný hráč nižšej postavy, nebojí sa do kľučky, center slušný, akurát sa zatiaľ príliš gólovo nejaví, skôr je to ten typ nahrávača. Dosť sa zviditeľnil pred dvoma rokmi na U17 majstrovstvách Európy práve ako 17ročný a okamžite sa vynorili prípadné ponuky, či nekonkrétne špekulácie na témy ako MU, Chelsea a iné eur. kluby absolútnej špičky. Z tej generácie vyčnieval najviac ale predsalen o trochu ovplyvnila horšia minulá sezóna pre Feyenoord, no aj tak stále platí za dosť veľký talent na to, aby po ňom siahol klub aj ako ACM. Zatiaľ je držiteľom jedného rekordu, ako najmladší nastúpil za F. Len toto leto dostal "pozvánku" do U21 a vzhľadom na kvalitu kádra i veľkého množstva talentov v holandskom futbale sa s ním eśte do seniorskej reprezentácie neráta, ale aj to by malo prísť, časom. Veď je to stále len čerstvo 19ročný futbalista. Btw. fakt milé, že sa naň pýtaš akurát dnes večer, lebo to je pravdepodobne slušne sťatý, keď má dnes narodeniny

Aby som upresnil, videl som ho zatiaľ len 3-4 krát a rozhodne ma uspokojil i keď sú samozrejme mladí hráči, i z Holandska, ktorých by som ešte stále radil pred neho, hlavne Afelaaya napr.

Reagovat
smazaný uživatel

díky , prej se mu říká "novej Seedorf". to by měl Tsigi radost, ale zatím je to jen takovej prvotní zájem, kterej se dnes objevil..., vůbec jsem ho neznal.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je zač, keď môźem, pomôźem, celkom zaujímavá voľba, aj "dutch connection" tam je (i keď Huntelaar sa asi nepodaril).

Reagovat
fantomas

Ha, nezklamal. To já dal na tebe Gattusovi doporučení.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tlak na jeho poziciu v repre je a bude velky spanielsko ma vela talentov tak nech sa vrati domov a zacne neco hrat

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, že do repre jsou lepší volby. Jeví se mi jako lehce přeceňovaný. Nezdá se mi něco extra. Možná tak směr Pamplona, Malaga, Getafe,?

Reagovat
smazaný uživatel

Mě napadl Villarreal

Reagovat
smazaný uživatel

Co by tam asi tak delal? To je nesmí ani napadnout

Reagovat
Kily

Llorente, Rossi, Nilmar, na Madrigalu je kvalitních útočníků dost a Villarreal v posledních zápasech ukazuje, že útočníka moc nepotřebuje

Reagovat
smazaný uživatel

+ altidore na hostovani v hullu

Reagovat
smazaný uživatel

Villarreal potřebuje záložníka do kombinace a obránce hlavně..útok je v pohodě

Reagovat
Jajinek

Proč se vlastně neprosadil?? Turecko by útočníku jeho formátu mohlo sedět, u mnohých týmů ta obrana nestojé za moc a třeba Barymu to tam sedí náramě. Přitom Turci nejsou mentalitou až tak od španělů odlišní, jsou to jižané....zajímavé.

Reagovat
smazaný uživatel

útočník jeho formátu? To bud jsem tě nepochopil nebo nevím tedy, je mu 29 a mel jednu skvělou sezonu v malorce. Jinak absolutně nic! Tak nevím jak to myslíš ten formát.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud je schopný dát >20 golů ve španělsku, neměl by mít problémy střílet goly v Turecku - alespon je to můj názor. Navic když byl v "průměrném" španělském týmu a dostal se do jednoho z nejsilnějších týmů turecké ligy...

Reagovat
smazaný uživatel

Věc názoru. Já ho rozhodně nesdílím. Prostě měl jednu skvělou sezonu,jinak vůbec nic. Takových je ale víc hráčů. Vyletí jak kometa a zhasnou. Na tom není nic tak zvláštního. Jedna sezona z nikoho nedělá automaticky hvězdu.

Reagovat
Jajinek

Dal víc jak 20 gólů ve španělsku, to je celkem počin. Dostal se do repre, docela se mi líbil i na Euru, střílet góly v Turecku by neměl být až takový problém aby to nedokázal a rozhodně na to kvalitatvině měl. Není to Anelka, který se neaklimatizoval. Je to jižan....tak jaký byl problém? V Turecku jsou za hvězdy daleko kavlitativně horší útočníci!

Reagovat
Jajinek

Tak 20 gólů ve dvou sezónách za Getafe a 19 repre zápasů za momentálně asi nejlepší tým světa opravdu není absolutně nic. Takový útočníci, potažmo mistři Evropy by se měli v Turecku prosazovat...když tam dokáže dávat góly i Nonda...

Reagovat
smazaný uživatel

To se tak Nonda zhoršil? Já wsi ho pamatuju z Monaka před zraněním a byl to super hráč minimálně pro AS.

Reagovat
Jajinek

Tak v Itálii úplně vyhořel, co jsem pak vyděl v Balckburnu, už to bylo trochu lepší, ale nikdy jsem mu na chuť nepřišel.

Reagovat
Tomanatura

Ty vole, normálně na chyby nepoukazuju, ale u tebe jsem nikdy nic podobného nečekal

Reagovat
Jajinek

Ne?...můj pravopis je tristní, já když si po sobě něco nepřečtu, tak jsem schopnej napsat strašný zvěrstva. Diplomku mi musí kontrolovat přítelkyně....

Reagovat
smazaný uživatel

Do Valencie místo Villy,který asi pujde pryč. Když nepujde tak místo Žigiče,kterýho bych jako fanoušek Valencie prodal

Reagovat
smazaný uživatel

Je fakt, že v tom turecku se zazdil... jsem zvědavý jestli dokáže ještě navázat na předešlé "fantastické" výkony v primera division. Osobně si myslím, že tak jak odešel se už nevrátí... zdá se, že ideálně by ted padl Valencii, která nedokáže udržet Villu. Pláču, když vidím jak se "rozpadá" Valencie... s takovou finanční situací se pomalu propadne do průměru... a těžko, se zase bude zvedat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele