Guimarães se rozloučil s ceněným koučem Pedrem Martinsem

21.02.2018, 16:26
Aktuality
Loni Vitórii Guimarães dovedl až na čtvrtou příčku a jen před pár týdny ho portugalský klub odmítal pouštět ke kormidlu ambicióznějšího Olympiakosu Pireus, nyní je trenér Pedro Martins bez práce. Osudným se mu stal venkovní debakl 0:5 v derby s Bragou...

Loňská čtvrtá příčka znamenala pro Vitórii nejvyšší ligové umístění od třetího místa ze sezony 2007/08 a také přímý postup do skupinové fáze Evropské ligy. Následně nicméně Guimarães opustilo pět až šest pravidelných startérů a přebudovávání kádru se bývalému úspěšnému kouči Rio Ave nepovedlo.

V Evropské lize Vitória SC obsadila poslední příčku i za podceňovaným Konyasporem a v lize to na další pohárové dobrodružství příliš nevypadá - Guimarães je až devátý poté, co prohrál sedm z posledních devíti ligových utkání. Pravděpodobné je tak zopakování finiše v ročníku před Martinsovým příchodem (2015/16 - 10. místo).

Bývalý defenzivní záložník s menší zkušeností z portugalské reprezentace je v Primeiře Lize osvědčenou kvalitou, když dříve čtyři roky nadmíru schopně vedl také skromné Marítimo. S ním, i později s Rio Ave končil v první šestce. S Guimarãesem v loňské sezoně došel až do finále Portugalského poháru.

Autor: Tomáš Daníček / ojogo.pt, abola.pt

Komentáře (16)

Přidat komentář
Benfica

škoda, škoda, Guimarães je sympatický tím, škoda, že sa im takto nedarí..

Reagovat
FC Porto FC

Guimaraes je 5.nejlepsi tým ligy a divím se že jim to tak nejde

Reagovat
smazaný uživatel

Odešlo plno hráčů...

Reagovat
FC Porto FC

pravda no. Marega, Gaspar, Mensah, Josué, Afonso to je pěkná řádka hráčů

Reagovat
Teoretik

Letos jsou výsledky nic moc. Ale teda v úvodu sezóny jsem měl až strach, nakonec se to začlo trochu stabilizovat, ale od prosince zas špatné. Některé ty náděly, co na mě vyskakovaly na Livesportu, mě teda fakt vyděsily musím si je pouštět častěj, ať vím, kde je chyba

Reagovat
FC Porto FC

jak si k nim došel ? :)

Reagovat
Teoretik

Chvíli jsem tam bydlel, každopádně doporučuju k návštěvě, fakt hezké historické centrum s hradem

Reagovat
Benfica

Reagovat
Hiko

UMinho?

Reagovat
Teoretik

Reagovat
Hiko

Já tam byl na ZS 2008/9 a celý rok 2010/2011, kdy ty? (ale stal se ze mě fanoušek Boavisty místo toho, asi proto, že všichni erasmáci okolo se shlukli kolem VSC a já chtěl být trochu odlišný)

Reagovat
Teoretik

První polovina roku 2015. Tak on místní barman rozdával tikety erasmákům, takže se člověk dostal pravidelně na staďák a když vidíš, jak půlka města valí na stadión, tak to nadchne, navíc mě jako Pražáka Boavistu jsem měl vždycky rád

Reagovat
Hiko

jj, Guima je v tomhle specifická, tam kašlou na 3 grandes a fandí si svému klubu. Moc sympatické A ten barman, nebyl to Zé, že ne?

Reagovat
Teoretik

ne ten ne, ale vím o koho se jedná

Reagovat
Han střelil první

No, vůbec bych se nezlobil, kdybychom po něm po sezóně sáhli.

Reagovat
JackDaniels.

Ostrava by mu prirastla k srdcu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele