Groningen převezme natrvalo van der Ree. Zaujal, angažmá si vysloužil pílí a dřinou

03.01.2023, 22:19
Aktuality
Dennis van der Ree (© facebook/FCGroningen)

Poměrně strastiplné bylo pro vedení Groningenu hledání náhrady za Franka Wormutha, jenž jako trenér skončil na severu Nizozemska v půlce listopadu. Nakonec krátce po Novém roce přece bylo oznámeno nové jméno, které by se mělo představit na lavičce již v prvním utkání po skončení světového šampionátu proti Excelsioru. Kormidla se chopil Dennis van der Ree.

Technický ředitel klubu Mark-Jan Fledderus během dlouhé přestávky, způsobené turnajem v Kataru, oslovil třeba Dicka Lukkiena z Emmenu či Josepha Oostinga z Waalwijku, oba však měli jasně vzkázat, že palubu svých klubů opustit nemíní. Nakonec tedy došlo na rozhodnutí nekoukat na daleké končiny a zůstat v blízkosti domova. V letošní sezóně se k Wormuthovi připojil třiačtyřicetiletý van der Ree jako asistent, následně ale o svého parťáka přišel. Zimní přípravy se pak ujal naplno. A ve finále povýšil, jeho dočasná pozice se přeměnila na trvalou.

Doposud přitom jako hlavní stratég na nejvyšší úrovni nikde nepůsobil. Vždy byl v roli jakési pravé ruky, ve Feyenoordu měl například na starosti videoanalýzu. "Pro mě se jedná o velmi dobrou příležitost, jak se ukázat. Ta nabídka byla nečekaná,” těšilo van der Reeho. "Věřím, že spolu se zbytkem mého týmu můžu pomoci dosáhnout na výsledky hodných tohoto klubu. A jsem vděčný za důvěru, která je do mě vkládána. Budeme tvrdě pracovat na dobré sezóně.”

Fledderus prozradil, že van der Ree zanechal během posledního měsíce slušný dojem. "Od té doby, co převzal žezlo po Wormuthovi, se choval jako nesmírně zodpovědný trenér,” povídal. "Každý den jsme bedlivě sledovali jeho práci. A zejména pak během tréninkového kempu ve Španělsku. Proto jsme se rozhodli vložit do něj naděje pro zbytek tohoto ročníku,” vysvětlil.

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsbene.com, vi.nl, nu.nl

Komentáře (3)

Přidat komentář
honzavalder

Reagovat
honzavalder

Reagovat
honzavalder

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele