Gretna propustila osm hráčů prvního týmu

26.03.2008, 18:49
Aktuality
Osm fotbalistů zadluženého skotského klubu Gretna FC přišlo dnes o práci. V rámci úsporných opatření bylo propuštěno také třináct hráčů z mládežnických týmů, šest trenérů a dva funkcionáři.

Aurélien Collin, Mickael Buscher, Henry Makinwa, David Mathieson, David Bingham, Mark Birch, Erik Paartalu a Michael Tait, to je výčet fotbalistů, které Gretna poslala na dlažbu. Už včera se Gretna dohodla na rozvázání smlouvy se zraněným Uruguajcem Fabianem Yantorem, jenž potřebuje speciální léčbu, kterou si klub sužovaný finančními problémy nemůže dovolit.

Kromě nich skončilo také třináct mladých hráčů z mládežnických celků klubu, šest trenérů a dva funkcionáři. Jedním z nich je syn mecenáše Brookse Mileson, který klubu pomohl ze čtvrté ligx až mezi elitu. Začátkem března však Gretnu kvůli zdravotním problémům opustil a klub se dostal do konkurzu.

Gretna má nyní na soupisce pro Premier League 16 hráčů, jestli se jí ale sezónu povede dohrát je ve hvězdách. Klub dluží v přepočtu více než 130 milionů korun a hrozí mu zánik.Pokud by se podařilo Gretně přece jen přežít s jistotou ji nemine sestup. Kvůli finančním problémům přišla už o deset bodů a na nejbližšího soupeře jich ztrácí 23.

Autor: Jiří Fišara / bbc.co.uk, čtk

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak to dopada, kdyz se to tlaci penezma nahoru za kazdou cenu... viz u nas Blsany, Drnovice, hokejovy Vsetin a pod. kdo vi, jak jednou dopadne Chelsea..

Reagovat
smazaný uživatel

to je docela silny priorvnat chelsea k blsanum nebo drnovicim.. btw. co uhersky hradiste a lazne bohdanec?

Reagovat
smazaný uživatel

Těch klubů, co okusily první a druhou ligu je hodně a já jsem zastáncem toho, že vesnice patří nanejvýš do divize.

Reagovat
fantomas

blšany

Reagovat
Kapřík

Jak já Blšany miloval...ale to už je bohužel minulost, teď už to tam je naprosto v rozkladu .

Reagovat
fantomas

jo, jak měli azyl na viktorce, tak sem si v klidu došel i na jejich domácí zápas (buvíproč proti slávii )...3:0 - jak já je tehdy měl rád

Reagovat
Kapřík

Já tam byl taky...bylo nás tam asi deset, co jsme fandili Blšanům, sníh padal, zima jako prase, grog došel příliš brzo, Blšany hrály hrozně(tuším že dostali trojku) a já se ani moc ve fandění neprojevoval, protože okolo bylo mnoho, mnoho nadšených slávistů...(včetně mého bratrance)

Reagovat
fantomas

jj, byl to super zápas, tenkrát slavnej Munster z Irska z metru minul to sme se i my, slávisti, nasmáli...a Vlčákovi upřeli hattrick ale Šourek (podle našich fandů, č**** ) si ten vlastnák asi zasloužil

Reagovat
Kapřík

Tak u tý šance Munstera jsem se už jenom smál... . . Ani nevím kde se teď kluk pohybuje. A taky právě tam jsem si tehdy oblíbil Pitáka, kterýho jsem od tý doby mohutně prosazoval do Sparty. Ještě si pamatuju, že tam bylo naprosto šílený zázemí...záchody vypadaly spíš jako jeskyně s trvalým pobytem bezdomovců...a o to víc jsem se divil, že přímo tam skladovali sudy s pivem .

Reagovat
smazaný uživatel

Není Munster v Hradci Králové?

Reagovat
smazaný uživatel

Byl do konce podzimu, ale už je zase pryč. Prý si hledá angažmá.

Reagovat
smazaný uživatel

To já jsem je nenáviděl. Vesnický klub bez perspektivy, existenčně závislý na jednom muži, podmínky na stadionu katastrofální, (neměli jim dávat výjimky a poslat je do třetí ligy),a navíc to bylo z ruky.

Reagovat
Kapřík

Tak teď to vidím taky, že to nemělo žádnou perspektivu, ale já je tehdy prostě žral. V Managerech jsem nehrál za jinej tuzemskej klub . A když sestoupili, tak jsem si musel ztuha zvykat na to, že fandím týmu(Spartě, které jsem i za mé Blšanské éry stále přál) ke získání poháru a né k záchraně...

Reagovat
smazaný uživatel

Atlantic Lázně Bohdaneč

Reagovat
smazaný uživatel

Co to meleš o Vsetínu??? VSetín měl dostatek peněz na hraní extraligy, tak tady neplácej voloviny.

Reagovat
terry

Je to velka skoda Ale proste byl to moc raketovej vzestup. Je pravda, ze to s Chelsea muze jednou dopadnout stejne, ale to by muselo Abramovicovi hrabnout, protoze do toho uz nasypal takovejch penez a jeste se mu temer zadny nevratily, takze pocka az to bude vynaset

Reagovat
fantomas

jestli nekdy bude..

Reagovat
terry

Nj - aby ses ty neozval.. Ale uz to vypada, ze se blyska na lepsi casy

Reagovat
fantomas

hlavně to ne

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslel, že podle nějakejch prognóz, který jsem viděl už nevím kde, jim to od letoška už vynáší. Ale jistej si tím nejsem.

Reagovat
smazaný uživatel

no, všechno je sice relativní, ale 70 miliónová ZTRÁTA nikdy nebude ziskem....

Čukotka za podmínek, které si nastavila, nikdy nebude zisková........ale pozitivní je, že ta letošní ztráta už není - tak jako vždycky jiné roky přes 100 miliónů........

P.S. Leeds svého času vyrobil ztrátu 50 Mega liber a už se z toho nikdy nevyhrabal......a to jsou proti čukotce žabaři

Reagovat
smazaný uživatel

Gretna utahuje opasky jak jen to jde. Ted' bude prioritní dohrát sezónu, aby se nenarušila regulérnost soutěže. Možná ještě dostanou pár gólových výprasků, ale hl, že to dotáhnou do konce. A jsem zvědav, kde případně zahájí příští sezónu. Byla by velká škoda, kdyby tento klub zanikl úplně. Ale určité memento to bude, lidé jsou ale někdy nepoučitelní. Krátkodobý rychlý vzestup, ale o to horší je potom pád, někdy až do hořkého, definitivního konce. Od nás to známe moc dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba je koupí nákej pracháč a nakonec budou nej ve skotsku, ale kdo ví ,bylo by to zlo

Reagovat
smazaný uživatel

a proč by je měl kupovat nějaký pracháč?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele