GRAVESEN A WOODGATE ODCHÁZEJÍ

27.08.2006, 20:23
Aktuality
Dalo se to čekat. Moc toho v Realu nenahráli a po masovém nákupu hráčů před nadcházející sezónou bylo jasné, že na lavičce náhradníků stráví ještě více času. Ten první, Gravesen, se v klidu připravuje ve své vlasti, ten druhý, Woodgate, dokonce již projevil radost z toho, že se domů vrátí.

Trenér reprezentace Dánska Morten Olsen uvítal rozhodnutí muže, kterého podle očekávání povolal k nadcházejícím dvěma zápasům, přátelskému s Portugalskem a kvalifikačnímu s Islandem, Thomase Gravesena, opustit dočasně tréninky Realu a začít se připravovat v prostředí jemu známém a více přátelsky nakloněném. Klub, kde začínal svou kariéru, se jmenuje Vejle a právě tam se Gravesen před nepohodou uchýlil.

Nyní čeká na rozhodnutí vedení Realu, na uzavření jednání o jeho přestupu, definitivním nebo na hostování s možností koupit ho po určité době. Morten Olsen se k celému případu vyjádřil na tiskové konferenci: "Všichni jsme viděli, že tréninky s Realem jsou pro Gravesena nedostačující. Nezúčastňoval se kolektivních prací, nehrál různé modelované zápasy, o těch přípravných ani nemluvě. Proto jsem se rozhodl domluvit se s Capellem a dalšími v Madridu a dosáhli jsme dohody. V Realu rovněž panuje spokojenost s touto možností, mají zájem na co nejlepší formě a fyzické kondici Thomase, tak ho budou moci mnohem lépe a za vyšší cenu prodat do jiného klubu!"

V mnohém podobný osud potkal také dalšího hráče Realu, Jonathana Woodgata, za kterého Capello hledá náhradu. Zatím odejde na jeden rok a pak se uvidí. Je však možno dodat, že v jeho návrat věří jen málokdo.

Tento anglický obránce se ze svého odchodu raduje. Chce hrát a to mu v Realu "nehrozilo" a zároveň ho těší velký zájem hned trojice klubů z Premiership. "Odcházím na jeden rok na hostování a v příštích hodinách se dozvím kam, do kterého klubu. Všechny týmy, které mě chtějí do svého kádru, mi vyhovují, líbí se mi a bude jen k mému dobru vrátit se na ostrovy. Tady, v Madridu, bych se jen těžko dostával na hřiště, nemá cenu zde pokračovat. Bude pro mne mnohem lepší hrát jeden rok, nastupovat pravidelně a pak se po roce vrátit do Realu, přesvědčit je, že jsem dobrý fotbalista, zdravotně v pořádku, s chutí uplatnit se!"

Woodgate podepsal Realu 19. srpna 2004, přišel z Newcastlu a merengues za něj zaplatili poměrně vysokou částku 22 miliónů eur. Obě sezóny, které v Madridu strávil, však byly provázeny celou řadou svalových zranění. To poslední, 21. února 2006 v utkání LM s Arsenalem, donutilo lékaře hledat příčinu opakujících se problémů. Po důkladném lékařském vyšetření a následném pozorování zjistili, že všechny potíže pocházejí z jeho zad, speciálně z okolí páteře.

V letním přípravném období Woodgate prokázal, že je absolutně v pořádku a je schopen podávat plnohodnotné výkony po celých 90 minut utkání. Hlavní zásluhu na zlepšení jeho zdravotního stavu má především Dave Hancock z Leedsu United, který se mu po několik měsíců speciálně věnoval.

Odchod tohoto hráče vyvolává diskuzi o tom, koho bude Capello chtít místo něj do zadních řad Realu. Nejčastěji se vyslovuje jméno Cristiana Chivua, rumunského reprezentanta a hráče AS Řím...

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kam se ztratil přehled tohohle kola, jestli se můžu zeptat?

Reagovat
HOST*banik

ono se toho ztratilo celkem daleko vic i z jinych zahranicnich lig

Reagovat
HOST*alegre

Nevím co je správné: a) Je to jen začátek! b) A to je jen začátek! Bez dalšího komentáře...

Reagovat
HOST*

to zas byla katastrofa... Dovoluji si tvrdit, že zas nic nevyhrajou. Ten tým je hrozný.

Reagovat
HOST*Maxim

to soudíš podle prvního zápasu sezóny? dost ubohé s tvé strany

Reagovat
HOST*kuk

Klid hochu, to neni první zápas nové sezóny, to je pokračování té minulé!

Reagovat
smazaný uživatel

proč ty si maxim, když já sem Maxim ?????

Reagovat
HOST*ondroslav

protoze on je ty

Reagovat
HOST*ondroslav

protoze on je ty

Reagovat
smazaný uživatel

...a nebo chce být jako já

Reagovat
HOST*nofan

Sedí na nich dečka jak na Spartě.

Reagovat
smazaný uživatel

c) je správně - tohle je začátek madridského konce

Reagovat
HOST*

Dneska se na pohárové utkání Neapole s Juve očekává návštěva mezi 60. - 70. tisíci...

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Woody se přiřadil k nejúspěšnějším obchodům v madridském podání . Když vezmu PC (22 mio) + plat (cca 3 mega ??? x 2 roky) 6 mega + léčení (5 mega ???) = 33 mega v hajzlu aneb prachy v hajzlu

Jinak jeho odchod chápu i nechápu. Po dvou letech je v cajku, takže bych počkal, až v jaký formě by hrál. Ale na druhou stranu - kdo zaručí, že se zase po 10ti minutách hry těžce nezraní?

Reagovat
Il Principino

Je dobře, že odešel stejně by si neškrtal

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť za těch 5 mil. by mu postavili celé sanatorium. Je mi jasné, že máš radost z toho, že se jeho nákup Realu nepovedl, ale nemůžeš to zase přehánět

Reagovat
Radin

Please dávaj na netu někde Boleslav?nemám čt 4 sport:-((

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ceskatelevize.cz, tam dáš online vysílání a najdeš Studio fotbal ( sry, sem teď koukal, takže ti to píšu když je skoro po zápase... ).

Ale mač pěknej, Bolka zahodila penaltu a stejně Spartu drtí jak malý kluky, 3-0, Řepka hoří, byl u všech gólů, chyba na chybě, Sylvestremu kdoví proč nikdo nedá míč ( a to sem se těšil, že uvidim, co všichni tak chválí ), Jun podle Kotrby ve hře dobrej, já ho viděl vyhrát jedinej souboj, Kolář ode mě získává přezdívku "sparťanský Fořt" ( i když Pavel nám dneska vyhrál zápas s Olomoucí ). Jó, Griga asi může pomalu balit kufry do Nepálu...

Reagovat
Radin

díky moc,viděl sem alespoň goly a rozhovor:-))No jo Sparta už není co dříve,začíná se projevovat to,že týmy jako je Boleslav už nechtějí dávat hráče do Sparty,protože vědí že sami můžou něco dokázat,když to takhle bude,tak věřím že naše liga se zlepší a bude vyrovnanější.Jinak sem fanoušek Olomouce,mrzí mě že jsme zase prohráli,mrzí mě aji že odešel Uličný.Gratulace do Slavie

Reagovat
smazaný uživatel

Teda ten Woodgate si v tom Madridu užil .... dal vubec vic golu soupeřům nebo sobě Já vim sobě....

Reagovat
smazaný uživatel

Zase to s tim Woodgatem nepřehánějte, rejpnout si, OK, ale všeho s mírou

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, nevidim důvod, proč rejpat do hráče, který se pořád topí ve zraněních...

Reagovat
smazaný uživatel

a když ne ve zraněních, tak ve smolných utkáních...

Reagovat
sansiro

... a když ne ve smolných utkáních, tak zase ve zraněních.

Reagovat
smazaný uživatel

Sem zvědavej, jestli se dá konečně dohromady a dostane se i do pořádný formy. Anglii zrovna ubyl jeden stoper ( Campbell ), takže by mohl i jako 4. stoper do repre...

Reagovat
smazaný uživatel

Mám obavu, že se opět zraní....

Sice mu přeju spokojenou fotbalovou kariéru, ale má to těžký, je k tomu nějak náchylný kdyby fortuna vypsala kurs nato, že se Woody do několika měsíců zraní, ač nechci být věštec, při výhodném kursu šel bych do toho.

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba proto, že málem zabil člověka a prošlo mu to jen tak...

Reagovat
smazaný uživatel

A to mluvíš o Woodym (bylo to na hřišti?) nebo o Eto´ovi?

Reagovat
smazaný uživatel

A navíc sis opět vytáhl co jsi chtěl, chudáčku...

Reagovat
smazaný uživatel

A navíc sis opět vytáhl co jsi chtěl, chudáčku...

Reagovat
smazaný uživatel

Já toho o tomhle vím třirkát více než ty, to, co s ven nedostane, takže chudáček seš tak možná ty...

Reagovat
smazaný uživatel

Já toho o tomhle vím třirkát více než ty, to, co s ven nedostane, takže chudáček seš tak možná ty...

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, ale když chci zdroj, abych se třeba poučil a uznal tvoje tvrzení, tak to ne. Nebo máš strach, že je to jinak? Pro tvou informaci, hledal jsem v anglickém tisku, nikoli ve španělském. Tam stojí něco o šesti letech a nucených pracech pro dva viníky onoho incidentu. Navíc vztahovat toto na Woodgateova pozdější zranění, to chce mít opravdu silný žaludek... Pokud chystáš nějakou shazovací odpověď, tak se ani neobtěžuj...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele