Grant: Chelsea mě neměla odvolávat

16.12.2009, 10:03
Aktuality
Avrama Granta stále bolí jeho předčasný konec v londýnské Chelsea, ze které byl propuštěn po prohraném finále Ligy mistrů v květnu 2008. Dnes se izraelský manažer londýnskému klubu poprvé od té chvíle postaví, na Stamford Bridge přijíždí jako lodivod Portsmouthu.

Grant v předminulé sezóně vystřídal na lavičce Chelsea Joseho Mourinha, poté co týmu nevyšel začátek ligy. Do té doby neznámý manažer Blues zvedl, jenže se mu nepovedlo získat trofej. Po penaltové prohře ve finále Ligy mistrů proti Manchesteru United byl odvolán. Chelsea vedl osm měsíců.

"Měl jsem pokračovat. Tým byl nastartovaný, forma šla nahoru," prohlásil Grant pro Sporting Life. "Každý měsíc byla Chelsea lepší a lepší. Kdybych pokračoval, bylo by to dobré pro mě, pro klub a samozřejmě i pro vlastníka klubu. Ten se ale nakonec rozhodl jinak."

Současný manažer Portsmouthu ale svým koncem šokovaný nebyl. "Nečekal jsem to. Hlavně poslední tři nebo čtyři měsíce jsem se soustředil na zisk nějaké trofeje, to se bohužel nepovedlo a přišel konec. Ale dělám fotbal dost dlouho na to, abych byl příliš překvapený. To je prostě fotbal," uvedl.

Dnes bude Grant s Portsmouthem v těžké pozici. Chelsea vévodí tabulce, kdežto Pompeys ji uzavírají. Mezi oběma týmy je aktuálně rozdíl šestadvaceti bodů.

Autor: Radim Šantrůček / sportinglife.com

Komentáře (149)

Přidat komentář
j_mrazik

Doufám, že po tomto kole se bodový rozdíl mezi oběma týmy sníží na 23.

Reagovat
Arbiter

tak doufám, že ne

Reagovat
j_mrazik

Ale jo, mohl by. Aspoň by byla sranda. Ať se to tam vepředu pořád přelejvá, Arsenal, Chelsea a ManUtd. Klaďas, záporák a favorit.

Reagovat
Arbiter

je fajn, že je Chelsea favorit

Reagovat
j_mrazik

Pro jistotu: Arsenal = Klaďas, Chelsea = záporák, ManUtd = favorit.

Reagovat
Arbiter

Chelsea záporak kvůli tomu, že má za majitele Romana? No když myslíš

Reagovat
smazaný uživatel

ještě sis nezvykl na tyhle žvásty ?

Reagovat
Arbiter

ale jo

Reagovat
j_mrazik

Uou uou, ty žvásty si odpousť. Je to prostě subjektivní pohled na věc. Musím přiznat, že se mi líbilo, že nakoupili takové hvězdy, aby ten tým pozvedli, bylo to zajímavé sledovat a vcelku jsem jim i přál, ale jakmile nakupovali každé přestupové období jako smyslů zbavení, tak to se mi přestalo líbit. Chápal jsem prvotní nákup hvězd, pochopil jsem i vcelku mladíky: Mikela a Kaloua, ale Smertina, Jarošíka, Parkera, Sidwella apod nikoli.

Reagovat
smazaný uživatel

Se hned nečil Tak to jsem nechápal ani já ani se mi to nelíbilo

Reagovat
j_mrazik

Já se nečílím. Jenom prostě se mi taky zhnusilo to, jak jsou i teď v Chelsea neskutečně přeplacení. Říkal jsem si, že ten klub se prostě postaví samostatně na nohy, že to bude fungovat, ale tohle je ubohý. Opravdu si Lampard zaslouží takovej plat? A nejvíc mne pobaví věty typu :"(jakýkoli hráč Chelsea) je takovej srdcař, že by neodešel". To je pěkná kravina, většina se drží jak hovno košile, protože takovej balík by za odvedenou práci nikde nedostali.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže v dnešní době máš těch srdcařů všude jak šafránu

Reagovat
j_mrazik

Ale ve spojení s Chelsea to působí nejsměšněji a nejnaivněji.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak minimálně Terryho, Joeyho, Čecha, Essiena, jednou snad Ivanoviče, či snad i Lamparda bych do té sorty zařadil...

Reagovat
smazaný uživatel

Zas bych nepřeháněl, Ivanoviče a Essiena bych tam řadil rád, ale momentálně je řadím spíše jako bojovné hráče než jako nějaké srdcaře. Kdyby v Chelsea ukončili karieru, vůbec bych se nezlobil. A Čech je otázka, uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Essiena bych tam naopak klidně zařadil, u Ivanoviče jsem psal, že se tomu tak možná stane...

Reagovat
j_mrazik

V tomhle máš pravdu. Je důležitý si uvědomit, kdo je prostě bojovník, kdo má na bojovnosti založenej herní projev. Tohle se soudí opravdu těžko. Přijde ti Ballack jako srdcař?

Reagovat
mike.84

hele pořad vas to baví do toho štouchat tak ja ti budu oponovat... jake hvězdy chelsea koupila na začatku abramovičovy éry ? když to tak shrnu tak 90% všech hráčů byli sice známí ale v žadnem případě nebyli hvězdní.. parker, ballack, sidwell, essien, čech, ted třeba ferreira,ivanovič, kalou carvalho atd atd.. to v době jejich příchodu nebyli žadné hvězdy.. n možná carvalho jako vitěz LM.. jinak mi vyvrat že zbytek byli bud mladíci nebo bojovníci kteří na hřiště chodili dělat špinavou práci ..

jediná hvězda co přišla byl předtím ševa a u deca se da říct že hvězda za zenitem... robben přišel jako sice medialně znamý ale pořad jako mladík ... ballack sice hvzědou byl ale ne hvězdy typu "hrejte všecko na mě a pracujte pro mě" ... ani nahodou.. nevím ale v tomhle vidim podsttaný rozdíl od manc..ikdyž ty ted tady nechci plest když si je taky nezminoval..ale podle mě chelsea se nesoustředila na nakup hvězd podle mě. jasně díky penězum si je mohla dovolit koupit a později si diky penězum mohla dovoli je plati lepe než když přišly.. ale tys naražel pouze na "nakupy" to že ted lamps esso apod berou 140-150 tisic je pouze a jenom za jejich vykony ...

Reagovat
smazaný uživatel

Hvězdy světového formátu byly dvě - Ballack, kapitán německé repre a Sheva, držitel zlatého míče. Pak spousta hráčů, kteří sice nebyli hvězdy jako oni, nicméně rozhodně to nebyli žádní nazdárkové, ale hráči, o kterých věděli všichni, kteří fotbal sledují - Ferreira a Carvalho z Porta, kteří vyhráli LM, nejlepší hráči L1 (Malouda, Essien, Drogba), Čech - nejlepší golman L1, Crespo, Veron, Makelele, Mutu měli taky velké jméno. O Mikela se Chelsea porvala s MU.

Všichni zmínění hráči jsou pojmy, o tom se nemá cenu dohadovat, všichni něco dokázali a nepřicházeli jako bezejmení, ten tým byl stvořen z hráčů, kteří už předtím nastoupili na dráhu "ti z nejlepších"

Reagovat
mike.84

to je pravě ono - ballack pro mě není hvězda v negativním slova smyslu aby se pak o chelsea mluvilo že si kupuje titul nakupováním hvězd.. ballack je dříč

Reagovat
j_mrazik

Nezlob se, ale jsi neskutečně mimo.

Reagovat
mike.84

dobře ale je rozdíl koupit hrače jako hotovou hvězdou a hrače který je na nejlepší cestě se jí stát. jasně že všichni hrači typu ferreira carvalho essien byli známí..to neříkam že ne ale rozhodně se nenakupoval megatym jako ted city a real.. nebo si snad myslíš že někde v roce 03 byl essien "slavnej" tak jako "ronaldo" dnes ?

a vůbec.. jak už jsem jednou napsal a tys reagoval tak jak si reagoval což miluju, když se někdo diví ale nereaguje... prostě je rozdíl jakou hvědu koupíš ! jestli takovou která potřebuje 5-6 nosičů vody nebo "samostatneho" hrače.. samozřejmě na všecky utočniky musi pracovat zaloha ale podle mě když ma drogba aspon trochu štěstí a den tak na něj nemusí tym tak urputně makat jako třeba na berbatova nebo (at se držím tematu) na adebayora či teveze

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle - kdo si může dovolit koupit více hvězd než si koupila Chelsea? Všichni ti hráči byli poměrně známí a "hotoví".

Většina těch hráčů byla hotová, jen nebyli tak známí. Což je příklad 90% přestupů. Vyjímkou je Real a spol, kdy nakoupili Ronalda a Kaká, předtím Zidaneho, Beckse, Owena a spol - Benzema je talentovaný hotový hráč, ale superhvězdou světového formátu nebyl, Albiol to samé.

MU koupilo Cristianka jako poměrně neznámého hráče, jediný, o kom by se dalo mluvit je Berbs, Rooney přestupoval taky "jen" jako nadějný hráč.

U Arsenalu by se o hvězdách dalo mluvit jen o Reyesovi a Arshavinovi, kteří přišli na úrovni Robbena, Essiena a spol.

Reagovat
smazaný uživatel

rooney nadejny hrac? co si pamatuju, tak pred tim nez sel do MU tak byl za everton nejlepsi strelec PL...

Reagovat
smazaný uživatel

promiň, ale ty ještě víc...

Reagovat
kubys

Argument nějaký by byl nebo to je zase kecání jen tak spatra?

Reagovat
smazaný uživatel

WoManchester je jasnej záporák

Reagovat
smazaný uživatel

dneska ani náhodou

Reagovat
Arbiter

ale měla...

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas... Jeden z velkých omylů Romana, ale s tím se nedá nic dělat, život jde dál.

Reagovat
Arbiter

ale houby, na trénování velkého týmu nemá...

Reagovat
j_mrazik

Evidentně měl. Dokázal ho vytáhnout ze sraček, ze kterých utekl Mourinho (málem jsem napsal the shitty one).

Reagovat
Arbiter

Mou neutekl

Reagovat
mike.84

jak utekl ? dostal padaka v zaří po trondheimu

Reagovat
smazaný uživatel

Má pravdu, jeho odvolání byla blbost

Reagovat
Arbiter

každý má na tohle jiný pohled V porovnání s tím, kdo přišel za něj to blbost asi byla, celkově ovšem nikoliv....

Reagovat
j_mrazik

Byl lepší než předchůdce i než pokračovatel=> lepší rozhodně byl.

Reagovat
Arbiter

lepší, než předchůdce?

Reagovat
j_mrazik

On napravil to, co se předchůdci pokazilo. Z toho mi vychází, že jo...

Reagovat
Arbiter

hmm, no jako nic proti, ale mám takový dojem, že bilance Moua byla lepší, než bilance letošního L'poolu a ono by se zase začalo dařit...

Reagovat
j_mrazik

Ale to nevíš, jestli BY se začalo dařit... ten tým byl rozházený. Grant tomu dal řád a začalo se vyhrávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Bilance Mourinha byla skoro stejná za ty 3 roky jako Granta(67% výher Mourinho, 65% Grant) a jen jeden rok za stejné období získal více bodů než on. A to měl k dispozici výrazně lepší tým, který si mohl upravovat podle svého.

Reagovat
Arbiter

tohle je zavádějící, protože se tohle musí brát s ohledem na formy soupeřů apod...

Reagovat
smazaný uživatel

Mají prakticky stejnou úspěšnost zápasů, Mourinho vyhrával tituly, Grant na to neměl ani celou sezonu a dostal se tam, kam se nedostal ani Mourinho - jedinou penaltu od titulu v LM...

Reagovat
Arbiter

nechám toho, je to omílané furt do kola, navíc jsem teď na zkoušce, takže ani na to nemám čas

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně štěstí

Reagovat
Arbiter

dík, zkouška za mnou, neskutečná fraška

Reagovat
smazaný uživatel

Z čeho to byla zkouška? Mně čeká zítra teorie práva Už aby to bylo za mnou, po dlouhé době si připouštím kvůli škole nějakou nervozitu, možná to je tím, že to je moje první vysokoškolská zkouška v životě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

Legislativa ochrany přírody Týpek nám rozdal testy (nechal to poslat), otočil se k nám zády a čuměl do tabule

Reagovat
j_mrazik

My jsme jednou dostali testy a učitel říká: "Tak já si teď půjdu zavolat." a když se vrátil, tak nám ještě řekl, jak to má vypadat. Na ústní měla být obhajoba: "Tak popravdě jsem tu vaší seminárku nečetl, ale obvyklou chybu na konci nemáte a navíc je tu hezkej obrázek" máte za 1.

Reagovat
Arbiter

tohle je ten nejsprávnější přístup ze všech správných

Reagovat
kubys

Co to bylo za magora? Nebyl to náhodou Krameš na makroekonomii?

Reagovat
j_mrazik

Pan Smrčka, podniková ekonomie.

Reagovat
kubys

Ten mě možná čeká. Která jsi fakulta? Asi FPH, že?

Reagovat
j_mrazik

Přesně tak. K němu chtějí všichni. Holky tam s ním popíjeli 12 letou whisky. Ale já ho měl, když tam byl první semestr. Vypadá sice divně, ale když si sedne do auta za 4 miliony, tak už má respekt.

Reagovat
kubys

Takže to jsme stejná fakulta. Každopádně asi dobrý borec, asi si ho zapíšu.

Reagovat
smazaný uživatel

kluci, studujete v Plzni?

Reagovat
smazaný uživatel

Podobná historka... Jsem se přihlásil loni na první možný termín jako asi 40 dalších a večer předtím čumím, že jsme zbyli 4. A jeden z nich kámoš. Tak mu volám a on: "No, já to udělal už loni, jen jsem změnil obor a jdu si jen nechat zapsat známku". Tyvole jen 3 lidi.

Ráno jsem přišel v těch 8 a byli jsme tam jen my dva. Takže jsem psal v přednáškové místnosti pro 300lidí úplně sám a na mě 4 profesoři... Výsledek? 2 mi radili, jeden si šel na kafe a garant po zhodnocení (Potřeboval jsem 80%, měl jsem 75%), snížil hodnocení komplet oboru na 70% Takže jsem zachránil půlku lidí, kteří měli trojky...

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím.í

Reagovat
smazaný uživatel

V té dané sezoně bezesporu ano

Reagovat
Arbiter

takhle to ani nejde srovnávat...

Reagovat
smazaný uživatel

Tvrzení, že na trénování týmu s aspiracemi na titul nemá, nechám na hodnocení jiným, ale jeho odvolání v té dané chvíli prostě blbost byla..

Reagovat
homeles8

Chelsea měla vzít Hiddinka úplně. I když Carlo má zatím dobrý výsledky, ale za něj mi to přišl takový... lepší(?)

Reagovat
homeles8

*za Hiddinka

Reagovat
Arbiter

bohužel by Guus k nám úplně nešel, měl povinností v Rusku...

Reagovat
homeles8

jo, to je škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Sympaťák to zrovna není, ale Chelsea pod ním hrála solidně....

Reagovat
Arbiter

za Moua a Hiddinka hrála solidněji...

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

mně je zas neskutečně sympatickej

Reagovat
Arbiter

proti gustu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
clinger

mě též

Reagovat
mike.84

chelsea musí, city nesmí, totáč může

Reagovat
$dolar$

Hlavni blbost byla odvolani Joseho

Reagovat
smazaný uživatel

Měl jsem chuť tě popíchnout, ale jdu na pívo s kámošem, takže nemám čas...

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak, kdo z fanoušků CFC ještě nezná tak toto ftp://93.81.255.198/ je zlatý důl

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Arbiter

staré

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, přibližně 2 týdny, což

A i přesto je to výborný

Reagovat
Arbiter

jojo, to je, tohle bylo jen popíchnutí a ještě nemám všechno stažené

Reagovat
smazaný uživatel

Scolari na hrad

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vitasrp

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně byla blbost že vedení nedalo víc důvěry Mourinhovi

Reagovat
j_mrazik

Čistě technicky: Byl odvolán, nebo mu nebyla nabídnuta nová smlouva?

Reagovat
Arbiter

byl odvolán (aspoň mám takový pocit, prostě se jednoho dne na c-fc.cz objevilo, že je Grant odvolán)

Reagovat
j_mrazik

Tak to je asi to samý, jako že většina lidí říká, že odešla z práce a přitom je vyhodili... Ale tady mi to tak nepřijde. Prostě měl smlouvu do konce období a neprodloužili.

Reagovat
Arbiter

kdo ví, mohl bych ti to najít, ale musel bys tak cca tři či čtyři hodinky počkat

Reagovat
Arbiter

"Chelsea potvrzuje, že dnes ukončila kontrakt manažera Avrama Granta. Děkujeme mu za přínos, který pro klub měl od svého nástupu v září minulého roku," stojí na oficiálním webu londýnského klubu. Takže byl odvolán.

Jinak Grantovi bylo nabídnuto, že by v Chelsea pokračoval, ovšem ne na pozici manažéra...

Reagovat
mike.84

tak to myslím bylo pokud si pamatuju dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Grantovi se tuším prodloužila smlouva na 3 roky někde v zimě. Ale jistý si nejsem, rozhodně byl odvolán.

Reagovat
vitasrp

Jojo, nejdříve tam šel jako záskok, ale poté mu Roman díky zvedající se formě mužstva a jeho dobré práci nabídl prodloužení, které Grant přijal.. Aby ho nakonec po sezoně stejně odvolal..

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že taky dostal nějakej zlatej padák, ale sumu si neuvědomuju... V tomhle je Chelsea šílená, vezme kouče na záskok a hodí mu za čtvrt roku 3letou smlouvu, pak Ancelottimu a Scolarimu rovnou na několik let bez nějaké zkoušky - doufám, že momentálně tam mají nějakou klauzuli, že v případě špatných výsledků mu nebudou dávat 15mil, ale jen část platu...

Reagovat
mike.84

pokud vím tak místo dostal pravě že do konce sezony s opcí ale klub se ho vzdal , ale nechcu kecat. nejsem soused nikoho z chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy si mě nezískal, takže jsem byl za jeho vyhazov rád, ale Scolari byla velká chyba.

Reagovat
kubys

No nevím, asi bych tam dal Ruuda místo Rooneyho (nic proti němu)

Reagovat
smazaný uživatel

Úplne presne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

naprostý souhlas... Akorát já bych tam zas nerval Lamparda, ale to z důvodů čistě osobních...

Reagovat
terry

Given.

Reagovat
Swarley

5 hráčů+trenér

Reagovat
smazaný uživatel

Naprostej souhlas s touhle sestavou

Reagovat
smazaný uživatel

Miesto manekyna Becks a moze byt

Reagovat
kubys

To ne, Ronaldo si tam určitě zaslouží být.

Reagovat
smazaný uživatel

I keď Becks je Becks.

Reagovat
kubys

No tak jasně, ale tohle je tým desetiletí a Becks v tomhle desetiletí v PL odehrál sotva třetinu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda, veď ja neprotestujem

Reagovat
hefy

A kde je Keane nebo Shearer? Ani jeden z nich by neměl chybět. A myslim, že by i takovej Adams by lepší než Terry.

Reagovat
smazaný uživatel

No Adams z toho desetiletí opravdu odehrál hodně... Terry je tam právem

Reagovat
hefy

Aha, nevšim sem si těch deseti let, tak Adamse beru zpět. Každopádně Keane by tam měl být na úkor jednoho z dvojice Lampard-Gerrard.

Reagovat
smazaný uživatel

To souhlas

Reagovat
hefy

A o Shearerovi ani nemluvě. Rooney v porovnání s nim vypadá dost komicky.

Reagovat
j_mrazik

Většina hráčů, které tam rvete hráli převážně v 90. letech...

Reagovat
hefy

Rooney toho odehrál jen o dva roky víc jak Shearer.

Reagovat
j_mrazik

A to je málo? Nechci se Shearera dotknout, ale ty poslední roky už to bylo slabší. Věk udělal své. Ale v 90. letech by tam jasně byl.

Reagovat
hefy

Ale Rooney taky od svých šestnácti nebyl hvězda PL a netáhl Everton.

Reagovat
Arbiter

tyhle žebříčky jsou stejně zbytečné a nicneříkající...

Reagovat
j_mrazik

ale rozvíjejí diskuzi

Reagovat
smazaný uživatel

Aj tak tam namiesto Rooneyho mal byť Ruud a hotovo.

Reagovat
hefy

No, Ruud by taky připadal v úvahu.

Reagovat
smazaný uživatel

Rooney? Terry?

Reagovat
fantomas

Terry je už teď legenda celého Albionu přece.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vitasrp

100. pro dnešní výhru CFC.

Reagovat
smazaný uživatel

a ještě at dnes vyhraje LFC..... bo mám vsazeno....

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea ma vo svojom mužstve podla mna o mnoho viac sympatickejších hráčov ako Man.Utd.,a ty čo na nich nadavate len kvoli tomu že tam prišiel Abramovič a kvoli jeho peniazom sa tento klub pozdvihol medzi špičku tak sa už uvedomte ,je mi z vás zle

Reagovat
smazaný uživatel

jojo samej sympatak

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

čech si hodí do branky nějakej ten centr nebo špatně vyběhne a je v cajku...noviny pak budou psát o tom jak chelsea koupí místo čecha greena a jak se grant pomstil chelsea že ho propustili...

Reagovat
smazaný uživatel

Tady se dneska ale dějou vtipný věci

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

Green je ještě větší pako než Čech. Ten včerejší zápas co předvedl nic. Ty goly jeho chyba.

Reagovat
vitasrp

Kde se vy trumpety berete, vy se snad klonujete navzájem tyjo?? Zase vidíš jeden zápas v životě a děláš z toho závěry.. Neskutečné..

Reagovat
smazaný uživatel

Úplně ty samí závěry děláte u Čecha tak co.

Reagovat
Arbiter

vitasrp? Pláčeš na špatném hrobě...

Reagovat
smazaný uživatel

ne jen říkám pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

ale neříkám že všichni to zase ne

Reagovat
Arbiter

nepochopil...

Reagovat
Counter

V mých očích nejvíc stoupl svou famózní Yes / No tiskovkou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hefy

Zrovna nedavno jsem se u ní zase pořádně zasmál.

Reagovat
vitasrp

Ta byla perfektní prostě..

Reagovat
Counter

Q: "Why would you refuse to speak to us properly?"

A: "I think I answered every question."

prostě borec

Reagovat
fantomas

Reagovat
cristiano.K.

mohl dostat víc prostoru.....

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, v Chelsea chtej vysledky hned

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele