Gladbach čeká přestavba, v klubu nebude pokračovat ani kapitán Stindl

13.04.2023, 20:45
Aktuality
Lars Stindl (© AFP)

K velkým změnám po letošní sezoně dojde v kabině Borussie Mönchengladbach, tradiční německý klub opustí hned několik hráčů základní sestavy. Současně s tím bude třeba najít nového kapitána, končící kontrakt se rozhodl neprodloužit Lars Stindl.

34letý ofenzivně laděný fotbalista u Hříbat dokončuje osmou sezonu a za Borussii odehrál 264 soutěžních zápasů. Během nich nastřílel 80 branek, na více než padesáti zásazích se podílel přesnou finální přihrávkou.

"Během uplynulých týdnů jsem o tom hodně uvažoval a nakonec dospěl k rozhodnutí. Původním plánem byl dřívější návrat domů, vše ale změnil tento neuvěřitelný klub plný skvělých lidí s neskutečnými fanoušky, velmi dobře se zde cítila i rodina. Každopádně věřím, že se brzy naskytne šance na něco nového," prohlásil odchovanec Karlsruhe.

Stindl není jediným důležitým fotbalistou na odchodu z Gladbachu. Novou výzvu hledá útočník Marcus Thuram a do Dortmundu má namířeno Ramy Bensebaini, odchody obou hráčů byly potvrzeny včera, ani za jednoho klub nedostane odstupné.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (11)

Přidat komentář
Kucka

Nedivil bych se ani odchodům Pley, který chtěl už dříve odejít, nebo Neuhause s rokem do konce smlouvy, zájem je i o Koného. Čas na poslední větší přestup má Hofmann, pokud by hledal novou výzvu, bude to zajímavé.

Reagovat
Tribuna gauč

Souhlas Gladbach má hodně zajímavých hráčů na které i když jim nekončí smlouva tak můžou přijít zajímavé nabídky. BTW Neuhause bych si dokázal představit na Anfieldu

Reagovat
Werkrider

Přestupáky v létě budou zajímavé, protože přestavba čeká více týmu, Gladbach, Leverkusen nevynímaje. Jsem taky zvědav na in and out v Unionu a Freiburgu. Tuchel asi taky nějaké karty vytáhne, Havertz?

Reagovat
Rudnevs

U Gladbachu by som to ale moc pozitivne nevidel, vzhladom na to, ze zadarmo odchadzaju traja doleziti hraci.

Reagovat
Werkrider

Thuram a Besebaini jsou finančně mega fail ze strany Gladbachu.

Reagovat
Rudnevs

No práve… a finančne na tom nie su kto vie ako dobre, tak neviem či to budú vedieť kvalitatívne doplniť. Nemajú síce dlhy, ale po Corone stratili dosť z kapitálu a nemôžu si moc vyskakovať. Ja verím, že neskončia ako Schalke a spol., to tým nechcem povedať, ale tá kvalita pojde dole.

Reagovat
andrew96

Už teď je to vidět. Alespoň se ale zajímavě profiluje Omlin, to může být klidně plnohodnotná náhrada za Sommera.

Reagovat
Seydou Doumbia

To víš Ligue 1 kvalita jako plea Thurama a kone

Reagovat
vladino10

A ty si vieš Kaia predstaviť v Mníchove? Hrot to nie je a inak ma Bayern všade prebytok, by som povedal...mi to príde, že Kai by akurát zapadol do toho marazmu nevýrazných ofenzívnych hráčov čo to nepotiahnu. Veď vlastne to vidíme aj v repre s tou trojkou sane, Muller, gnabry, kai a ešte wernera k tomu a sme kompletní...

Reagovat
Rudnevs

Asi tak. Kúpte za 10-15 mio. € Füllkruga a hotovo Prípadne Højlunda z Atalanty, to bude raketa.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nic, Ošimena za 100 radši

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele