Giresse už Mali ve zbytku kvalifikace MS nepovede

07.09.2017, 19:30
Aktuality
Francouzská hráčská legenda Alain Giresse podruhé v kariéře opouští křeslo trenéra malijské reprezentace. Bývalý záložník Bordeaux africký národní tým opouští na dně tabulky kvalifikační skupiny C s pouhými dvěma body a bez reálné šance na účast na mistrovství světa 2018...

Pětašedesátiletý stratég se rozhodl rezignovat ani ne týden poté, co jeho svěřenci utrpěli těžký debakl 0:6 rukama Maroka. "Práce se pro mě stala komplikovanou. Jsou časy, kdy je potřeba vědět kdy přestat," prohlásil kouč, jehož Mali na lídry tabulky z Pobřeží Slonoviny ztrácí už pět bodů.

Giresse je zodpovědný za bronzové umístění Mali na Africkém poháru 2012, kdy se jednalo o nejlepší umístění západoafrické země na srazu kontinentální smetánky od dávného roku 1972. Ihned poté Francouz skončil, následně neúspěšně působil u Senegalu a v březnu 2015 se do Mali vrátil.

Letošní Africký pohár už ale Giressemu vůbec nevyšel, když se pro Mali uzavřel již po skupinové fázi. Ve druhém kole kvalifikace o účast na MS 2018 se Orli trápili s Botswanou a v aktuálně probíhající třetí fázi zatím vstřelili jediný gól. Body posbírali akorát za bezbrankové remízy s Gabonem a Marokem.

Autor: Tomáš Daníček / cafonline.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jako upřímně ta skupina není vůbec lehká, Gabon s Aubameyangem, Maroko, který vede Renard a Slonovina.

Reagovat
Wat

Auba s Gabonem odehrál jenom dvě bezgolový remízy, takže ten příliš vliv na skupinu neměl. V týhle fázi už není lehká žádná skupina. Mě osobně se zdá nejtěžší D, o to radši jsem, že jí vede Burkina Faso a snad už pozici lídra nepustí, i když je to hodně vyrovnaný. To stejný v B skupině, kde si poněkud lépe vede Nigérie a Alžírsko je naopak hodně za očekáváním, ty bych rád na šampionátu viděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Mali je z celé skupiny nejslabší a trenérem to není.

Reagovat
sk333

Som zvedavý, kto nakoniec z Afriky postúpi. Nigérii stačí bod so Zambiou doma a je na MS, ale Zambia je nebezpečná a môže prekvapiť.Počítam aj s postupom Egypta a Tuniska aj keď namiesto Egypta by som prial postup Ugande, alebo Ghane a namiesto Tuniska by som na MS radšej videl DR Kongo. V skupine kde hrá aj Mali verím viac Pobrežiu ako Maroku. Skupina D, kde hrá Senegal je najťažšia a tam si netrúfam tipnúť nič.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to skoro rovnako. DR Kongo si postup prešustrovalo, čiže nakoniec zrejme po správnosti pôjde na ich úkor na MS Tunisko. Nigéria je favorit, no Zambiu by som ešte neodpisoval, môže sa stať hocičo, usmolená výhra v Nigérii a v poslednom kole predsa len majú Alžírčania čo Nigérii vracať, takže takú 10%-nú šancu by som tam ešte videl. So Slonmi a Marokom by som to videl rovnako, hoci dúfam, že Maroku sa podarí obrat, no a Déčko...Dosť bude záležať od opakovaného zápasu JAR-Senegal. Za súčasných okolností ukázali najväčšiu mentálnu odolnosť jednoznačne Burkinčania a ak by zostali na čele tabuľky aj po opakovačke JAR-SEN, verím im, že by mohli postúpiť. Z Éčka Egypt.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele