Giovinco zachránil Juventus. Teď prodlouží smlouvu

01.10.2008, 12:04
Aktuality
Juventus zaspal včera v Borisově začátek utkání. Domácí BATE vedl nad Starou dámou brzy o dvě branky, historické výhry v Lize mistrů se ale nedočkal. Juventus ještě do přestávky stihnul vyrovnat, na čemž měl zásadní podíl Sebastian Giovinco.

Mladý záložník toho přitom dosud za turínský klub moc neodehrál. Giovinco patří k největším italským talentům, ale trenér Claudio Ranieri zatím dával přednost jiným.

V Bělorusku ukázal Giovinco svoje schopnosti. Připravil oba góly Juventusu pro Iaquintu, navíc představoval pro BATE neustálé nebezpečí. "Ukázal svůj talent, doufám, že bude takhle pokračovat. Mít takového hráče v týmu je pro útočníky skvělá pomoc," prohlásil po zápase Vincenzo Iaquinta.

"Giovinco má svoji úlohu, o které dobře ví. Dnes zahrál velmi dobře," přidal se trenér Ranieri. "Mladého hráče nesmíte přetížit, nesmíte od něj ani hned žádat řadu špičkových výkonů. Giovinco teprve roste."

Sebastian Giovinco má v tuto chvíli na svém kontě dva letošní starty za Juventus. Italská média spekulovala, že za jeho malým herním vytížením stojí tahanice o výši platu v nové smlouvě.

21letý hráč ale fanoušky uklidňuje, že kontrakt brzy podepíše. "Brzy se tak stane, nejsou žádné problémy. Sice pořád jednáme, ale na můj podpis dojde," prohlásil Giovinco.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

dobrý hráč- ma všechno pred sebou- ale Bate mel včera vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

ze sestavy Juve podává letos dobré výkony jen Del Piero,Amauri,Giovinco,Sissoko,De Ceglie,Legrotagllie,Buffon zbytek hlavně Camoranesi,Nedvěd,Poulsen je pro mě ohromné zklamání a Chiellini na kterého byl vždy spoleh v posledních zápasech taky vyhořel.Jiank Giovinco ješě že tě máme si největší borec! A Iaquinta by měl dostávat víc šancí Letos budu spokojen když bude juve v osmifinále LM a v lize do 4 místa,Ranieri prostě neumí z týmu vymáčknout víc a já bych řekl že to jde!

Reagovat
smazaný uživatel

Nevěd hraje špatně?

Reagovat
smazaný uživatel

jj už to není ten Pavel,v zakončení nulovej co dřív dával střely ze šestnácky to mu líce uplně dopr...,rychlostě na tom není taky už dobře,sem tam pošle nějaký centr ale to je málo,měl by uvolnit místo mladším,je to škoda vždy když nastoupil letos Nedvěd tak se na tu hru Juve nedalo ani dívat všechno strašně spomaluje,proti Giovincovi to je nebe a dudy.Ale Ranieri už jen za zásluhy ho bude stavět tu poslední sezonu.

Reagovat
r.mrazik

hm,pravda...jenze zas na druhou stranu koho stavet? camoranesi marnej,salihamidziz zahraje malokdy...giovinco hraje ted napravo...je chyba juve,ze privadelo jen samy DM a zadne kridlo...jinak hra juve je strasne pomala...jsou tam samy chodici

Reagovat
smazaný uživatel

Nezbívá než doufat že se zlepší forma Camoranesimu,Giovinco chodec není a Sissoko taky ne,potřebujeme aby se probudil Mauro na tom stojí a padá hra Juve!A uvidíme co snama udělá až se vrátí Zanetti.

Reagovat
smazaný uživatel

jj sissoko se včera rval jak pes...

Reagovat
r.mrazik

vsak rikam,krome giovinca tam je ted samy chodec...sissoko je sice fajn,ale taky to neni primo utocny typ,a kdyz juve hraje na kridla s dvema defensivnejsimi strednimi zalozniky...proste snad se camoranesi chytne co nejdrive...

Reagovat
jtbs

pravda, camoranesi hral velmy dobre zapasy proti artmedii, ale odvtedy viacmenej bieda. Ale myslim ze mame koho stavat, len ranieri sa boji spravit razne krokoy, aby si nedved a camoranesi nemysleli ze maju zaklad isty, aj ked to tak zatial vyzera. Zaloha Giovinco-Marchisio-Sissoko-xxx by sla a na posledne miesto uz davat hracov podla vykonov. Salihamidzic, Camo, Nedved by potom zistili ze hra len ten kto vie podat vykon!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nedvěd a Camoranesi aby se prali o místo? To snad ne... Já bych to viděl na Nedvěd-Sissoko-Marchisio-Camoranesi - základ do ligy.

Reagovat
jtbs

zda sa ti ze nedved a camoranesi su lepsi ako giovinco? Mne uz ani moc nie, nevravim ze tak maju hrat stale, ale oni su z formi a giovinco ju ma.

Reagovat
smazaný uživatel

No kdyby bylo na mém, zkusím ho do útoku třeba místo Del Piera+ta záloha, co jsem psal.

Reagovat
jtbs

no giovinca vidim skor na podhrot, do utoku sa mi jaksi nehodi. Amauri+Iaquinta by bol dobry utok + ta moja zaloha.

Reagovat
Mr.Jindros

Já mám do budoucna trochu strach, aby útočná čtyřka Nedvěd-Mauro-Alex-Treza nebyla v Juve moc dlouho za "zásluhy" a nedržela dlouho posty (napadl mě Raul), takže vedení na jejich fleky nebude posilovat mladšími borci.. aktuálně se to týká především Maura a Pavla, v další sezóně Maura, ale třeba se ještě zvedne. Nechci mít z Juventusu Arsenal, ale věk nezastavíš.

Reagovat
jtbs

no nedved asi skonci (aj trochu dufam, je to ikona, ale pokial bude chciet byt v zaklade tak to bude problem) a za neho mame giovinca, ale myslim ze by sa hodilo este jedno kridlo do zalohy...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč?

Reagovat
jtbs

co preco? Preco by mal skoncit Nedved alebo preco kupit dalsie kridlo?

1. Nedved uz je v zakonceni jalovy, Giovicno je lepsi. Tuto sezonu by som ho plynule zapracoval do zakladu

2. Dalsie kridlo kupit pretoze ak skonci Nedved, tak nam zostanu len 3 (giovinco, camo, saliham). A to je pre team bojujuci v tolkych sutaziach malo. Hlavne ked Camo a Sali idu vykonnostne dolu.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, já myslel, že už bys chtěl koupit křídelníka v lednu, jinak kde jsi nechal Marchionniho? Nedvěd dal gól proti Viole.

Reagovat
jtbs

no na marchionniho som jaksi zabudol, ale aj tak camo, sali, marchionni su skor PZ aj ked mozu zahrat aj LZ...no predsa len to nie je ono. Camo a Sali starnu a Marchionniho vidim max na nahradnika.

Reagovat
smazaný uživatel

Iaquinta viacej šancí?! Na Alexa, Trezu a Amauriho nemá a hovoriť aby dostával viacej šancí po tom ako vstrelí dva goly podradnému Borisovu?! V súčastnosti tých šancí dostáva dosť, neviem prečo by ich mal dostávať ešte viacej....

Reagovat
M11

no aspon bude klid

Reagovat
smazaný uživatel

snad dostane konečně víc prostoru...

Reagovat
smazaný uživatel

A co ten Iago z Barcy? hrává?

Reagovat
jtbs

U20

Reagovat
smazaný uživatel

Aha,díky.

Reagovat
jtbs

nz

Reagovat
smazaný uživatel

Vubec ho neznam,ale bylo ho plne hriste.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele